Darul la nunta-cat dati?
Raspunsuri - Pagina 5
Divine girl spune:
quote:
Originally posted by Deanny
PS. Fetelor, de unde stiti voi cat este tacamul la o nunta, intrebati mirii???
Deanny
_
Pai depinde de relatia pe care o ai cu ei . Daca sunt prieteni buni si stii ca nu sunt deranjati de astfel de intrebari, ii poti intreba direct si fara menajamente. Daca nu, si tzii neaparat sa stii cat e meniul ca sa stii sa-ti faci si tu niste calcule, poti afla pe alte cai. De exemplu, poti intreba alti invitatzi la nunta respectiva, pe una din rudele apropiate ale mirilor sau chiar la restaurantul la care urmeaza sa aiba loc petrecerea. Mie chiar mi s-a intamplat sa trebuiasca sa fac asta pt ca mirii nu voiau nici in ruptul capului sa se afle pretzul meniului. Era destul de piperat si ei chiar faceau nunta "non-profit" si nu voiau ca invitatzii sa se "sperie" si sa nu mai vina. Asa ca m-am dus frumusel la restaurant si am pretins ca vreau sa fac nunta acolo, am cerut toate detaliile ca sa nu bata la ochi ca eu sunt acolo de fapt ca sa fac "munca de teren", apoi am plecat multzumind frumos si cu raspunsul dat "in clar". Si uite asa am reusit sa nu ma fac de ras cu darul meu la nunta, pt ca aveam de gand sa dau o suma mult mai mica decat meniul .
patriciaRO spune:
Mai noi am dat cam 500 euro, pentru ca sunt niste perosane super deosebite cei la care am fost si in plus si nasii copilului de botez... Dar ne-a facut mare placere, pentru ca ne-am simtit excelent!
Beatrice, mami de Alex pifos
Karina spune:
Vad ca subiectul asta a cam ramas de caruta.
Anul asta cam cit dati la o nunta ?
Asta e parerea mea, dar tu faci cum crezi ca e mai bine
Karina + Bogdanel
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !
M&M spune:
Cam 100-150 de euro de persoana.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/22a6re2
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cris1313_2000/album?.dir=/9dfbre2
roxanik spune:
In Romania nunta e o afacere si nu prea mai arata a petrecere din pacate. Oamenii nu vin la nunta ca sa nu para nepoliticosi si umiliti in fata celorlalti care se chinuie sa iasa in fata cu cat mai mult.
Cred ca cel mau bine este ca fiecare persoana sa contribuie cu 50 de euro si in functie de gradul de rudenie aceasta suma sa creasca atat cat poate fiecare, dar sa nu ii facem pe ceilalti sa se simta prost.
AB spune:
Fetelor am si eu o intrebare. Ma duc la o nunta in .ro singura. Mama mea e nasa de botez si nu poate veni. Aveti o idee de cat darul? Ei mi-s dragi chiar daca de niste ani nu ne-am vazut.
eibi si ceata de pitigoi
(22.07.2003),(19.06.2005)
ei bi the Extra-Bramburici!!
ei bi, ei bi. B! good. ei bi go home!
vickyfilip spune:
roxanik, din pacate nu pot fi de acord cu tine legat de banii la nunta..
nimeni nu forteaza pe nimeni sa dea mai mult sau mai putin, dar 50 euro este cam putin. gandeste-te ca sunt fete aici pe forum care au meniul de 40-50 euro (care de multe ori nu include toate bauturile)...
personal cred ca rezonabil este 150 euro de pereche sau 200 pentru prieteni apropiati cuplului.. eu am nunta anul asta, dar sunt si invitata la o alta nunta ... eu asa dau.. se presupune ca ajutam tanara familie, nu?
oricum ajutorul asta nu este asa de mare per ansamblu.. pe vremea parintilor mei , mirii isi luau casa sau masina dupa nunta... acum nu mai e cazul... oricum ar fi, subiectul este delicat, dar 50 euro este putin..
roxanik spune:
Da, stiu ca e putin si sunt de acord sa ii ajutam pe tinerii casatoriti, dar nu mi se pare normal ca unele pesoane sa se simta prost si pana la urma sa refuze sa vina din cauza banilor...cred ca ar trebui un compromis, dar trebuie ca si tinerii casatoriti sa ramana cu ceva dupa ce platesc masa si toate.
Intr-adevar, vremurile sunt total diferite acum si trebuie sa ne ajutam intre noi cum putem.
Sa ai o nunta cat mai frumoasa si o viata cu multe bucurii si impliniri!!
addinel spune:
quote:
Originally posted by roxanik
Cred ca cel mau bine este ca fiecare persoana sa contribuie cu 50 de euro si in functie de gradul de rudenie aceasta suma sa creasca atat cat poate fiecare, dar sa nu ii facem pe ceilalti sa se simta prost.
cine de ce sa se simta prost, ca doar nu se striga darul si nici nu se apuca nimeni sa tipe in gura mare cat a dat unul si altul! mie mi se pare asta o falsa problema.
eu am nunta anul acesta si nu am spus la nimeni, cu exceptia parintilor, cat este meniul. si nici nu vreau sa fac nici un calcul daca imi scot sau nu cheltuielile. e nunta mea, e normal sa cheltui ceva. nu e o afacere in care trebuie sa ies pe "zero" sau pe profit. cred ca nu m-as mai putea bucura de nunta sa stiu ac X sau Y, dragi mie, nu au venit la nunta ca nu au bani. din partea mea pot sa vina si fara sa-mi dea nimic, prezenta lor conteaza, ca doar de-aia i-am invitat.
oana8188 spune:
Mi se pare mie sau iar "lipseste" o postare?
Ca sa revin la subiect....anul trecut, la nunta unor prieteni dragi am mers cu aproximativ 200 euro. La alte nunti am mers cu 150 euro. Cam asa am dat noi anul trecut la nunti in Iasi si in Buzau (au fost cam 10, le-am si pierdut sirul....).
Dar.....noi am putut face eforturile astea.
La nunta mea au fost persoane dragi noua, care au venit si s-au bucurat odata cu noi, dar nu au dat nici macar cat a fost meniul. Si asta nu a fost deloc important pentru noi...Ma bucur ca si ei au inteles asta si au venit.... Nu toata lumea gandeste la fel...majoritatea simt ca daca nu se pot "achita de obligatii" mai bine nu vin.
Oana