Copilasi de Mai-Iunie 2004 (53)
Raspunsuri - Pagina 11
alus spune:
Fetelor am citit ca in romania nu este lege care scrie ca copii pana la o anumita varsta trebuie sa stea in scaunel special in masina. Sincera sa fiu este cam nasol, Aici in polonia daca copiii nu calatoresc in el si inca legati platesti amenda de te doare capul, iar de la varsta de 5-6 ani copiilul are ceva special sub fundulet si tot trebuie sa stea pe el si sa aiba cureaua de siguranta inchisa, acum si omul matur in spate trebuie sa aiba cureaua de siguranta inchisa daca nu plateste 25 euro amenda. Dar foarte bine au facut dupa mine. Ar trebui si in romania sa faca asa ceva, daca nu parinti singuri ar trebui sa aiba grija si sa cumpere fara lege. Sau paote gresesc![]()
Alus+Julia
http://community.webshots.com/user/alus1
Irinel spune:
Carmen bine ai venit din concediu si saru-mana de urari!
Alus, asa e, in Romania nu sunt cerintele astea, si la noi e ca si in Polonia si cred ca e bine asa. Pupici Juliei sa ii treaca repede febra.
Irinusha, nu trebuie sa fi asa suparata pe verisoara ta, cred ca nu realizeaza ca intr-adevar viata copilului e pusa in pericol. Daca si in Romania ar intreoduce obligatoriu scaunelul prins in centura, incet-incet ar realiza lumea ce avantaje ofera, asa, cand toata lumea poarta copii in brate cand sunt mici, e greu ptobabil de inteles. Poate ca intr-adevar nu ar fi rau sa ii povestesti despre fetita de la mamici de martie-aprilie, desi probabil ca ai si intrista-o, da poate ar convinge-o. N-am realizat ca va duceti singurei, mai, mai, luna de miere...cine stie...;-)
Eu azi am fost la doctor, am vacut testul de sange si luni voi sti daca a fost pozitiv, plus alte teste de inceput de sarcina. Daca testul iese pozitiv, trebuie sa ma infiintez si la control. Pot sa va spun ca deja am devenit putin paranoica, de vreo 2 zile nu mi-a mai fost deloc greata (nici inainte nu mi-a fost rau de tot) si nu ma mai durea deloc burtica si deja am intrat in panica sa nu fie ceva rau cu samburelul, altfel cred ca mai amanam o saptamana doctorul ca azi sarbatorim ziua sotiorului si nu prea aveam timp. SI uite ca am venit de la doctor, am mai facut un test de sarcina care a fost pozitiv rau (alea 2 de le-am facut in prima zi de intarziere erau mai vagi bineinteles) si acum mi-e si greata un pic, deci m-am linistit :-) Scuzati ca va bat la cap cu ale mele, da poate va fac pofta si veniti cu mine la mamici cat mai multe ca tare mi-ar fi drag :-))
Nally super strategia ta! Si al meu merge tot asa, pe oriunde da nu pe unde trebuie si in nici un caz nu vine cu noi, o ia in directie opusa iar prin magazine alerg dupa el printre stivele cu marfa si el se distreaza de minune. Mai sta si in carut da nu mult...
Pupici si un weekend grozav!
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 5+ saptamani
Irinel spune:
Diana, iarta-ma nu stiu cum mi-a scapat mesajul tau, chiar nu stiam ca e acum obligatoriu si acolo. Atunci din pacate chiar nu prea au scuza, offffff. Cat despre Vladut si rasfatul, cred ca Nally zice bine, nu prea iti vine a crede da deja realizeaza cand ii ameninti ca daca nu-s cuminti nu te mai plimbi cu ei... Al meu cand il culc eu, adoarme in jumate de ora si mai bine, cand il adoarme ta-su, in 10 minute e gata ca el ii spune clar, Danut gata cu maraielile si frecusul, inchide ochii ca e tarziu si pe bune daca nu doarme (tine si o mana pe el sa nu se poata foi) de-a-n fuga. PUpici dulci
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 5+ saptamani
cius22 spune:
Uai,ce-am mai citit astazi tot ce ati scris(vreo 10 pagini!)...va dati seama ca pana sa intru in ritm o sa va raspund asa...la gramada...acu',nu aruncati cu rosii dupa mine!...Ma bucur mult ca Berthae bine cu sotiorul ei si cu Frumusetea ei Rara...si vad ca multor copilasi de pe aici le ies dintisori si maselute!
mama pe toti,sa le treaca usor perioada asta...bietii copilasi...si noi,nu dormim seara fara Oragel.(am incercat si eu odata sa-mi pun sa vad cum e...
groaznic...si pisca si amorteste de nu mai simti nici limba...da' bietu baiat,cere singur oragelul...ca tot e mai bine decat cu durerile...)
N-am citit despre tragedie,dar cred ca Alus are dreptate...sa pastram in suflet un moment de reculegere,sa ne rugam pentru sufletelul ingerasului scump si ...sa mergem mai departe...viata,din pacate e un amestec de dulce si amar...si poate,asa putem aprecia mai bine ceea ce avem, si sa invatam sa ne bucuram de tot ce e bun ACUM...
Cat despre subiectul cu olitza...eheeei...noi am lasat-o balta de tot,caci Victor face orice altceva cu olitza decat sa stea pe ea...si-o pune in cap,baga papucei in ea,sau alte jucarii si obiecte...o intoarce si bate cu lingura in fundul ei ,amuzandu-se teribil de zgomot...geaba ii explic eu pentru ce este,desi stie foarte bine ce inseamna KK...(nu-i place deloc sa stea cu pampersul murdar, si cand face, zice KK...si arata cu degetelul spre masa de schimbat...No,sefu' ii sef si treb'e sa ne executam...de obicei tati face treaba asta...asa m-am obisnuit sa-l schimbe el,ca uneori si cand lucreaza strig dupa el" tati,hai ca tre' sa'l schimbi!!"...si el..ma intreaba:" da' e numai copilul meu?...tu nu-l schimbi niciodata?...da' numa' zice,ca vine imediat si face treaba
)
Cat despre adormit...ce sa zic...ca Victor e mai rau de somn decat de mancare...daca ii e somn,nu vrea decat in patutul lui,cu pernutza lui in bratze...si gata...(bag sama,ca sunt o norocoasa!)
Pan'la urma,cred ca Nallyare dreptate...ceva mai special intre noi doi...dupa o cina "adevarata"...si am rezolvat problema, cu cadoul de ziua lui
Aaa, sa nu uit, Monaacupunctura NU DOARE deloc deloc! si ajuta mai mult decat iti poti inchipui!...chiar ma bate gandul sa mai merg si eu,ca prima oara cand am fost,am reusit sa slabesc 30 Kg intr-un an...acu',dupa Victor,ar trebui sa mai dau jos vreo 10-12...(dar tu,mergi pentru lactatie si am impresia ca poate sa reechilibreze energetic organismul si sa te simti super,dupa sedinte...si mai e si placut pe deasupra...o muzica relaxanta,stai si privesti ceva frumos si nici nu stii cand trece timpul-care si asa e scurt:10-15 min)
Nicoleta,te cred ca ti-e dor de puiul tau scump!hai ca o sa vezi pe Bia scumpa in curand...
Le urez BUN REVENIT pe forum fetelor pe care eu le cunosc mai putin sau deloc,da' nu-i bai,ca avem timpul in fata!
No...cred ca am zis tot ce treb'e...dac'am uitat ceva sau pe cineva,rog iertare,da' intelegeti si voi...ca bat batranetzele la usa me!
toata suflarea de pe aici,ca mi-a fost dor de voi!
Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!
POZE
Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy
mephala30 spune:
Irinel, "La multi ani" sotului tau, sanatate multa si petrecere faina!
Nally, multumesc de sfaturi.
Incerc si eu sa le pun in aplicare. Sa vedem ce-o iesi.
Si o intrebare pentru toate mamicile: cat timp dorm copilasii vostri in timpul zilei?
Iustin doarme in 2 reprize, de cate o ora jumate si ma gandesc ca-i timpul sa-i scot una, nu de alta, dar se foieste noaptea de ma trezesc franta dimineata. Si trezirea tot el o da: la 7 e in picioare, parca-i ceas!
Carmen si
Iustin (5.06.2004)
Album Iustin
mammy2706 spune:
simona bine ai revenit din excursie, frumos Clujul? Esti norocoasa ca are cine a-l schimbe, dar daca nu-i cu tine sotul ce te faci? ![]()
carmen, Andrei doame maxim 2 1/2 - 3. De obicei dupa ora 13, daca l-a prins ora 16 dormind, seara adoarme mai greu (pe la 22-23).Noaptea se foieste si el dar nu se trezeste pana la 7.30 - 8.
Fetelor, maine la ora asta sunt si eu femeie MARITATA!
Imi vine sotul dupa 6 luni. Va dati seama ce o sa fie de el cand o sa-l vada pe fi-su! Cand a plecat avea 8 luni si abia invatase sa mearga de-a busilea. Eu nu l-am vazut de 4 luni, ne-am intalnit in afara. Sper sa nu fac ca anul trecut cand a venit dupa 8 luni (timp in care eu dusesem sarcina si nascusem) si cand sa-mi dea un buchet de 29 trandafiri (!!) am dat sa-l pup pe obraz. Mi se parea atat de schimbat ca parca nu era el.
Cristina, mamica lui Andrei 
Andrei<1an ,>1an
Lauraa spune:
Fetelor, discutia asta despre scaune de masina imi pica la fix. Pana cum cand meream in ro aveam mereu cosuletul,scoica aia cu noi.Acum insa a crescut mandra si i-am luat urmatorul tip pe care nu-l pot lua in avion. In RO o sa avem masina lui tata pt. folosinta,dar nu am scaun de masina!!! Ce ma fac? Cam cat costa unul nou? (desi e aiurea sa iau unul nou pt. 3 sapt...) As imprumuta dar cum ziceti si voi, nu are nimeni asa ceva,dintre cunoscutii mei... Aici la mica publicitate sunt cateva de vanzare dar sunt in Buc. si noi mergem la SB..Mai ce dilema... 
Mama de
Lara Celine
monet spune:
iubitelor,
ma infiintez si eu, ati scris mult desi a fost simbata;-).
lauraa, uau, ce fain, mergeti iara in vacanta in romania? sa va distrati bine de tot. in legatura cu scaunelul de masina, chiar nu stii pe nimeni in sibiu care sa vi-l poata imprumuta? mai mergeti si voi pe jos, nu cu masina, ca doar nu-i asa mare sibiu':). io cred ca unu' nou, in romania, e scump. sau poate ti-l poti duce pe al vostru (am inteles ca zburati) ca si bagaj, nu? multumesc de incurajarea cu acupunctura.
cius, si tie iti multumesc de incurajarile si frumoasa descriere a sedintei de acupunctura. esti o dulce.
irinush, tie iti multumesc de ideea cu acupunctura - mai ramine sa gasesc aici pe cineva care se pricepe. sa stii ca americanii sint mai sceptici in privinta asta, nu stiu de ce. vreau sa zic, stimularea lactatiei prin acupunctura. parca le vorbesti de o alta planeta cind deschizi subiectul 

:)
cartofii pai, nu e nici o reteta: ii tai cu coaja cu tot (spalati desigur in prealabil) pe lung, stii, ca la cartofi pajiti. doar ca ii pun pe un strat subtiiiiiiiiiiiiire de unt asa incit sa nu fie unii peste altii si ii stropesc cu paprika (asta-i place liutei) si frunze uscate de cilantro (sau patrunjel sau marar sau telina). atit. in cuptor la.... 190C pentru 30 de minute. ies minunati si tare gustosi. noa, deci nu-i nici o grozavie:).
alus, sper ca e bine julia, iubita.
saracuta de tine, mammy. da' unde e plecat sotu'? scuze ca te intreb, n-am fost pe faza, evident, cind ne-ai zis. oricum, intilnire de vis va doresc:).
mephala, uau, nu te-am mai vazut postind de mult. si ce scump si baiat mare e iustin!!! multumim de aprecierile la adresa liutei. simburica se pare ca e fetita - avem si un filmulet: la linkul 'maya' de pe cind era burtica de 19 saptamini. acuma are aproape 31!!! oaaaa, imediat nasc:).
tot mephala: lia doarme o data pe zi, in jurul prinzului, intre o ora si o ora jumate. atit. adoarme seara intre 8:30 si 9:30pm (mai are ea nopti tirzii, dar rare:)) si se trezeste dimineata la 7:30am. asta e. a avut si ea doua somnuri in timpul zilei, dar situatia s-a schimbat de vreo 5 luni bune.
vad ca sean a gasit un film fain. cum de nu ne e somn?! ma duc jos. o duminica frumoasa - aici o sa ploua, azi a plouat toata ziua, dar tot ne-am dus pe-afara:).
pupicei!
mona,
lia (24.04.2004) si simburica mica (30+)
www.seansimon.com/august2005.htm" target="_blank">AUGUST - Extra Poze cu Haioasa Mica
www.seansimon.com/ultrasound.htm" target="_blank">BABY MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">asa s-a nascut lia
alus spune:
Buna fetelor 
Mefhla- Julia doarme cam 3-4 ore de 2 ori, sunt zile in care doarme doar o data pe zi cam 2.30 ore. Ce bine ca oadoarme singura. de la un timp isi ia ursuletul si intai il adoarme pe el apoi adoarme ea
.
Ciuss- cu olita la Julia este la fel, mai mult se joaca, dar aceasta joaca o duce ca se aseaza singura pe olita si incepe sa se screme parca ar face KK 
Mammy- iti doresc o casa cu sotul langa tina tot timpu, cat mai putine delegati si despartiri, si aveti grija ca aceasta intalnire cu sotu dupa atat timp sa nu aduca si un al doilea 
( glumeam),
Irinel- La Multi Ani sotului.
Sotul meu a hatarat ca dabea anul viitor sa concepen un bb
. Julia are si nu are temperatura, ii sare, eu cred ca de la dintisori, este vesela si face numai nebuni.
Alus+Julia
http://community.webshots.com/user/alus1
cius22 spune:
Mammy,las' sa stie sotul de ce primeste bani si sta acasa in locul meu,nu de alta,dar si asa il rasfat destul de mult
;in alta ordine de idei,ma bucur mult pentru tine ca in sfarsit va reuniti familia...si eu sunt cu pluta...unde a fost sotul tau asa mult?...va doresc "seri fierbinti" si un Andrei cuminte si sanatos,ca sa va puteti bucura de ele
Mephala,Victor doarme tot 2 reprize pe zi (una intre 10:30-12 a.m. si alta intre 16-18),apoi la 21 ,somnul de noapte pana pe la 8...eu inca nu ma gandesc sa sar peste nici un somn,ma gandesc ca o sa-si regleze singur chestia asta...mai ales ca atunci cand au fost situatii in care nu a putut dormi cat a vrut el,nu te mai intelegeai cu el de miorlait...dar daca zici tu ca noaptea nu mai doarme asa bine,poate intr-adevar i-a venit timpul sa doarma mai putin ziua...fiecare puisor are ritmul lui...apropo,am vazut poze...super
tau,ce sa mai zic de mamica...WOW!
Lauraaeu sunt din Sibiu si mi-ar place sa ne vedem odata la plimbare cu
nostri...in ceea ce priveste scaunul...nu stiu ce sa zic,noi avem o caricatura de scaun,dar nu are centuri de siguranta,si nu e potrivit pentru ce doresti tu...pe aici gasesti cu vreo 200 $ canadieni unul nou-sunt tare scumpe!...am sa intreb in stanga si in dreapta si daca aflu ceva am sa te anunt,ok?...(mama,ce m-am mai mirat cand am aflat ca mai sunt fete care alapteaza...wow)
Mona,super faina reteta de cartofi-simplu si gustos!...diseara am s-o incerc si eu...multzam fain de tot!
Irinusha,pe aici nu prea exista educatie rutiera...chiar si cei mai educati dintre oameni ezita sa cumpere scaun de masina,tinand cont ca pretul lui este cat un salar pe luna...tu ai da 2000 euro pe un scaun de masina?...daca nu ar fi obligatoriu?...eu iti dau tie dreptate...pentru sigurantza copilului nu ar trebui nici o economie...doar ca uneori este imposibil...mai ales ca Daciile nici nu sunt prevazute cu centuri in spate-alea mai vechi,cum avem noi-...ce ne ramane de facut,este sa cascam bine ochii la drum si sa conducem cat de prudent putem...oooof.
pe toata lumea si fug,...ca plange ala micu'..sa vad ce are!
Nu fac nimic,da'mi ia toata ziua!
POZE
Simona,mami de BB Victor si printesa Roxy