psihologii care va raspund

psihologii care va raspund | Autor: karmen

Link direct la acest mesaj

Invit in cadrul acestui subiect psihologii care doresc sa raspunda intrebarilor/problemelor prezentate sa se prezinte, sa descrie pe scurt activitatea sa profesionala si sa anunte public intentia de a participa activ la discutii.
Contez pe ajutorul vostru.
Cu consideratie,

Carmen Ghilescu

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

Incep eu prezentarile.
Sunt activa pe acest forum de aproximativ 2 ani, timp in care am incercat sa ajut cu cate un sfat, o parere, persoanele care aveau cate o problema de natura psihologica.
Am o exeperienta profesionala de 6 ani, am terminat Faculatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, din cadrul Universitatii "Al.I.Cuza" Iasi. Lucrez in prezent in domeniul protectiei copilului. Sunt autoarea unui ghid de crestere si educare a copilului care va fi publicat in curand. Imi iubesc meseria si incerc din tot sufletul sa ajut cat mai multe persoane aflate in dificultate.
M-am atasat foarte mult de aceasta comunitate virtuala si apreciez eforturile care se fac pentru a tine acest site la inaltime.
In limita timpului disponibil voi incerca sa raspund cat mai mult intrebarilor cititorilor acestui forum.

Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acinorev spune:

carmen, am vazut ca ai sase ani experienta si ma gandeam ca poate am fost colege de generatie. eu am terminat facultatea, aceeasi, in 99; am facut psihopedagogie speciala si acum lucrez in invatamantul special.
vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

Buna initiativa!
Ma numesc Alina Berceanu, sunt psiholog "necombatant" adica momentan nu lucrez, ma ocup de cresterea copilasului nostru-Theodor, de 1 an si 5 luni. Cam de la nasterea lui sunt activa pe acest forum, care m-a ajutat enorm in aventura ce se cheama "a fi parinte". Sunt licentiata a Facultatii de Psihologie si Asistenta Sociala "Petre Andrei" Iasi, urmez cursuri de formare in Psihoterapie experientiala, si atat cat pot fi de folos am sa o fac cu drag si interes.
Sa ne auzim!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen24 spune:

Gasesti mesajul initial la Psihologia copilului. Aici posteaza doar psihologii care doresc sa ajute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Sunt absolventa a Facultatii de Psihologie a Universitatii Bucuresti si a Masterului de Psihoterapie si psihodiagnostic. Sunt hipnoterapeut si consilier in Analiza existentiala si logoterapie (a nu se confunda cu logopedia).
Am traininguri in evaluarea relatiei dintre mama si copil precum si a reprezentarii mamei despre copil.
Si cel mai important, am un ingerash de baietash.
Cu mare placere voi raspunde mesajelor voastre!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Imi pare rau ca nu intru decat o data pe sapt/ maximum, pt ca stiu ca sunt mamici cu copilasi cu sindrom Down si mi-ar face placere sa le raspund..eu sunt psihopedagog si lucrez cu copilasi cu sindrom Down. Am terminat psihopedagogie speciala si de 2 luni lucrez in domeniu.In limita timpului disponibil, mi-ar face placere sa fiu de folos .

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinaxeni spune:

Vin eu cu prima intrebare.
Am o fetita de 13 ani care are un tic sau cel putin asa cred.Cand discuta cu mine sau sotul meu nu ne poate privi direct,pur si dimplu se uita in sus.E un copil extrem de inteligent si matur.
Trebuie sa va spun ca pana acum 3 ani,cand a murit tatal ei ,am avut destule probleme si a trecut prin multe pt. un copil de varsta ei.
Initial nu am observat dar mi-a atras atentia sotul care o ruga tot timpul sa se uite la el cand vorbesc.
La momentul asta pot spune ca suntem o familie linistita si destul de fericita fara probleme semnificative.
Spuneti-mi parerea voastra,credeti ca are nevoie de un psiholog?

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

al meu are 3 ani si jumatate si inca nu vorbeste corect si nu face propozitii mai lungi ,nu raspunde daca-l intrebi cum te cheama si citi ani ai!si lumea ma priveste ciudat,dar mentionez ca stie toate literele alfabetului de la 3 ani si le recunoaste oricind,ca stie o parte din cifre,ca se joaca pe internet pe site-uri cu jocuri pt virsta lui,pe care le rezolva.Si eu stiu copii care zic poezii la 2 ani(ce-i drept fete)dar stie cuvinte si in franceza si in engleza,sa fie bilingvismul de vina?sau pur si simplu e el mai lent in vorbire?Vorbeste f mult dar lumea ma intreaba ce a zis/Citeodata zice clar dar cel mai mult trebuie sa traduc....

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

quote:
Originally posted by alinaxeni

Am o fetita de 13 ani care are un tic sau cel putin asa cred.Cand discuta cu mine sau sotul meu nu ne poate privi direct,pur si dimplu se uita in sus.E un copil extrem de inteligent si matur.
Trebuie sa va spun ca pana acum 3 ani,cand a murit tatal ei ,am avut destule probleme si a trecut prin multe pt. un copil de varsta ei.
Initial nu am observat dar mi-a atras atentia sotul care o ruga tot timpul sa se uite la el cand vorbesc.
La momentul asta pot spune ca suntem o familie linistita si destul de fericita fara probleme semnificative.

alina

Alina, ticurile sunt manifestari motorii involuntare care nu pot fi trecute sub control. Ceea ce descrii tu pare mai degraba a fi un mecanism defensiv. Acest mecanism tine de modul in care ea si-a organizat lumea interioara de-a lungul timpului si poate sa nu aiba drept cauza mediul familial actual care tu spui ca este securizant.
Deci din ceea ce descrii tu ea pare sa se apere de ceva si intr-adevar pentru confortul ei si implicit al vostru cu siguranta ca nu strica sa mergeti la psiholog.
Numai bine

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marcuali spune:

quote:
Originally posted by alinaxeni

alina

Draga Alina,
Ceea ce-ai descris tu nu suna a tic ci mai degraba a atitudine de evitare sau de retragere chiar de protest uneori. Oricum e semn ca fiica ta si-a creat o bariera intre ea si restul. contactul vizual este o componenta importanta a limbajului nonverbal. e bine ca ati observat si banuiesc ca ati si incercat sa discutati cu ea. Poate ca v-ar ajuta sa mergeti toti trei la un psihoterapeut. Traumele din copilarie lasa urme adanci in viata noastra iar moartea tatalui poate fi un zdruncin intens, mai ales daca e insotita si de schimbarea partenerului tau de viata - aparitia unui nou personaj masculin.
Numai bine!

Mergi la inceput