lentile de contact
Raspunsuri - Pagina 2
osna spune:
piti ai dreptate unele boli oftalmologice se mostenesc de la parinti.eu am astigmatism miopic si mi-a spus doctorita ca e mostenit de la tata care avea si el aceeasi boala.daca va avea si copilul meu nu a putut sa imi spuna sigur.
mamaruta mica spune:
bune sfaturi.
multumesc piti pentru sfaturile re cum se pun lentilele.
in ceea ce priveste treaba cu mostenitul bolilor de ochi - sunt si eu tare ingrijorata... dar se pare ca ingrijorarile mele nu prea au sens pentru ca fetita noastra 9 1 an si 8 luni, alexia) vede foarte bine. nu am fost inca la un control medical - medicul mi-a zis ca ii prea devreme deci mai trebuie sa astept pentru confirmare... intre timp mi-am dezvoltat o teorie proprie: eu am plus mult si sotul meu are minus multisor si am ajuns la concluzia ca s-or neutralizat afectiunile reciproc... cel putin asa ne place sa credem!
si legat de operatiile cu laser - in cluj este 500 usd ochiul. se pare ca merg foarte bine - au spus ca n-au avut nici un esec.
cam atat. mai vorbim. pana atunci va doresc un weekend grozav.
un zambet
mamaruta mica
PITI spune:
NICI EU NU AM AVUT PROBLEME CU OCHII PANA LA 7-8 ANI ,DIN ACEASTA CAUZA IMI FAC PROBLEME PENTRU BEBE,DAR EL VEDE BINE DEOCAMDATA . NU STIE NIMENI NIMIC DE ACEL APARAT?
Kehleyr spune:
Exista in Bucuresti o clinica, se numeste Oculus, acolo se fac operatii din acestea. Pe vremuri aveau si un site, acum par sa nu mai aiba, dar da si tu un Search pe Google si vezi ca ies ceva rezultate. Nu am avut rabdare sa caut detalii.
Si eu m-am interesat acum vreun an dupa care am zis ca mai aman pana ce dupa nasc. Din acte am citit eu, operatia parca era ceva mai ieftina, in jur de 500$ per ochi, si foarte foarte simpla... Dar nu garantau rezultatele complete -- in sensul ca daca aveai o miopie mai marisoara de la -6 in sus nu ajungeai chiar la 0, ci pe la -1... asta in 25% din cazuri sau cam asa ceva. Imi pare rau, dar nu mai tin minte exact procentele. Eu stiu din auzite de cineva care si-a facut operatia exact la clinica asta si asa a patit, nu s-a vindecat de tot... dar daca ai o miopie foarte mare probabil ca esti fericit macar sa scapi de lentile foarte groase.
Cat despre lentile de contact, eu port de 11 ani (hehe, cred ca v-am luat pe toti ), adica de la 16 ani (nu se recomanda mai inainte) si nu am avut niciodata probleme cu ele. Eu aveam un super complex de inferioritate din cauza ochelarilor si pot sa spun ca au facut minuni pentru increderea mea in propria persoana. Eu am folosit numai din cele de la Optinova, mai demult aveam unele care se purtau 3 ani (scotandu-le seara, bineinteles), acum au unele de se poarta un an. Solutia care ajunge 2-3 luni costa 475.000 iar lentilele m-au costat anul trecut in vara 1.500.000 ambele. Intrucat m-am impacat foarte bine cu modelul respectiv, nici nu am incercat altele.
bebi spune:
quote:
Originally posted by PITI
SI EU MI-AS DORI O OPERATIE CU LASER DAR MI-E FRICA SI ESTE DESTUL DE SCUMPA ,ANUL TRECUT ERA VREO 800$ OCHIUL . CUNOASTETI REUSITE ALE ACESTEI OPERATII?
M.DRAGU
EU AM DOUA COLEGE CARE AVEAU DIOPTRII MARI SI NU MAI POARTA DELOC OCHELARI IN URMA OPERATIEI. CLINICA UNDE S-AU OPERAT ESTE OPTIMARCO (LANGA PALATUL TELEFOANELOR) IN BUCURESTI. DIN SPUSELE LOR, AM INTELES CA NU DOARE DELOC. CHIAR S-AU INTORS IN ACEEASI ZI LA SERVICIU. E SUPERSIMPLU!!!! TOTUL E SA AI BANII!!!
DACA MAI VRETI DETALII, SCRIETI-MI!!
"Don't look back in anger!"