cum va intelegeti cu mama soacra?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Eu ce sa va spun. Soacra mea, nu isi iubeste propriul fiu. Si-a dorit pentru el sa nu fie iubit de nimeni, si deci sa nu se insoare; i-a placut sa-l vada cum e dependent de ea, sa ii ia banii si cica sa-i dea ea sa manance. Dupa ce am intrat in viata fiului ei, desi nu ma cunoaste, rautatea ei a atins limite inimaginabile. In fiecare zi il astepta pe fiul ei cu cate o poveste despre mine, cum ca a intrebat de mine pe cate un individ de la aceeasi facultate cu mine si de la acel strain a aflat ea ceva, ca imi place sexul , de exemplu... si multe altele, mi-e scarba sa va spun. Si , mentionez, nu ma cunostea deloc. Dupa ce ne-am casatorit, la o saptamana , ne-a dat afara din casa. Pana atunci, nici la cununie nu a vrut sa vina, am rugat-o eu frumos, si ea mi-a spus ca sa vada daca poate , pentru ca trebuie sa isi viziteze o prietena in acea zi si nu stie daca are timp...
Sufletul e trist pentru cum a fost , este si va fi si incerc sa nu ma mai enervez cand ma gandesc la ea. Dar eu singura cu ea in aceeasi camera nu voi mai sta niciodata, pentru ca reuseste sa ma socheze de fiecare data cand are "ceva sa-mi spuna numai mie".
Deci eu ma rog la Dumnezeu sa fie fericita si sanatoasa in lumea ei, impreuna cu scumpa ei vecina, doua intelectuale de mare clasa...
Noroc ca am eu o familie mare si frumoasa si toti ai mei il iubesc pe scumpul meu sot, ca pe copilul lor.
Deci, dragele mele, se poate si mai rau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Hi Hi hi! Un subiect... Soacra.
Sa vedeti cum este sa stai la ea ( cu ea ) in casa 5 ani. Sa Dai cu matura si ea in urma ta, sa te controleze, sa asezi ceva si ea sa le aseze cum vrea ea, etc. Si asa aveam discutii cu sotul, ca el nu zicea nimic, si asa am facut hepatita si am slabit , de aveam 45 kg cu bocanci si haine groase. Pina cind mi-am cumparat casa, culmea stam in acelasi bloc, dar la alta scara. Si ce jale a fost pe ea de parca plecasem la capatul pamintului. Iar eu o simteam de parca ar fi tot cu mine in casa. Fisu trecea zilnic intii pe la ei si dupa aia venea acasa pina cind am facut taraboi mare, ca il dau afara din casa, i-am chemat sa-i ia lucrurile sa se mute cu ei. Eram deja insarcinata. Roata s-a schimbat, si a inteles ca nu trebuia sa vina decit daca ii chemam si nici sa se mai vaite atita ca au ramas singuri si sunt batrini ( la 53 de ani???). Am nascut, a venit si socrii sa-l vada pe bebe dupa vreo trei saptamini ( fara cadouri) si ne mai intilneam cind ieseam in fata blocului sa plimb copilul si ea sa duca gunoiul. Despre treaba cu sfaturi pentru copil i-am retezat-o de la inceput si ei si mamei mele. De doua luni sta cu cel mic, zilnic ( de luni pina vineri) pentru ca le-a fost rusine daca voi angaja pe cineva si ride lumea de ei, si alt ajutor nu am vazut de la ei. Va mai sta pina in aprilie cu el dupa care chemam cealalta bunica. O interoghez ce face cu el zilnic si daca nu se executa il asmut pe fisu pe ea. In rest nu a venit cu nimic la el. Asa ca , Mai rarut ca-i mai dragut. Bine ca nu stati cu soacrele. Copii ii vor percepe asa cum sunt, nu incercati sa le imbunatatiti voi imaginea.
Petruta &bb Mihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra28 spune:

Oh, ce subiect!!!!!
Tocmai am cunoscut ieri o masura a "dragostei " nemarginite pe care o simte soacra mea pt. mine!!!! Si ca sa fiu mai clara, va spun ca dupa ce am trecut la sfarsitul lunii ianuarie printr-o experienta traumatizanta, adica am pierdut o sarcina, ieri, la masa de pranz, dupa ce s-a bucurat ca ne vede ne-a spus ca ar fi cazul sa ne gandim si noi sa facem un copil, ca ea a ajuns sa se uite dupa copilasii altora si sa jinduiasca un nepot!!!!
Nu-mi venea sa cred, am ramas blocata si speram ca nu am inteles bine, dar de fapt scopul ei era sa ma raneasca.
Aceasta este cea mai grava fapta a ei pentru ca de obicei o apuca durerile de inima xeact cand trebuie sa plecam in concediu, sau o invitam la noi la o petrecere si ne spune ca dam muzica tare numai ca sa plece ea, etc. Toate acestea le-am pus pana acum pe seama sclerozei, dar intamplarea de ieri a pus capac rabdarii mele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Super subiect
Pot sa-ti spun ca pana sa ma marit totul a fost OK,dar dupa aceea totul mi se parea un interminabil cosmar.Dupa ce am nascut lucrurile au inceput sa ia un alt curs,mai bun zic eu pt. ca toti s-au mai schimbat.Pt mine a fost mai greu ca stateam impreuna si eram 6 persoane in casa(stateam la socri),cumnata ma calca pe nervi mai tot timpul si mereu gaseam motiv sa ne ciondanim,soacra sarea in sus daca ziceam ceva de fiiesa si as putea continua,dar am reusit sa trec peste toate(cu greeeeu)pt. ca are grija de Andreea(fetita mea)si acum cand ne-am luat casa.A si am uitat ceva-am invatat sa o respect mai mult si sa o apreciez pt. ca de cele mai multe ori veneam seara acasa de la serviciu si gaseam toate treburile facute(spalat,calcat,mancare...)si nu a "de colea".Am sau nu dreptate?? Si ii multumesc ca inca ne ajuta asa cum poate.

Lacramioara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Ne ignoram reciproc. Nu putem sa ne suferim, dar este absolut disperata dupa bebe, ceea ce ii mai sterge din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Mama ce subiect!!!
Hai sa va spun cum a fost la mine!
Acum 7,5 ani ma mut la sotul meu care statea cu parintii,sora mai mica[ si sora mai mare cu sotul in fiecare weekend].Totul a fost super atita timp cit am gatit,spalat,calcat,facut curat in ditamai casa.Asta pina s-a prins sotul meu si mi-a interzis sa mai fac ceva pentru ei.Dupa 1 an ne-au cumparat ai mei apartament ne-am mutat la noi acasa si nu m-a mai interesat nimic "de dincolo".In toti acesti ani,am primit vizita soacrei de 5 ori si de fiecare data a avut ceva de cometat:nu e frumos tapetul,mobila trebuia aranjata altfel,etc.I-am taiat elanul si i-am zis ca e casa mea si aranjez cum vreau!
Ne vedem de Paste,Craciun si Sfinta Maria.Stiti voi:mai rarut ca e mai dragut.
Acum il streseaza pe sotul meu,cu copilul zice ca nu vreau eu sa fac copil cu el,pentru ca am refuzat sa merg la un doctor pe care il stie ea.
Hai sa nu ne mai enervam si sa ne incruntam pentru ca trebuie sa fim
Sper ca nu v-am obosit cu povestirea mea.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Soacra-mea???? Vorba aia, la barza chioara ii face Dumnezeu cuib, asa noroc am avut. Hm...s-ar putea spune ca io sunt soacra si ea nora, tot timpul am ceva de criticat (asa de bun simt, adopt un ton jumate gluma, jumate serios), e genul care zice "lasa noi sa fim sanatosi ca belele curg", e fooaaaaarte toleranta de ma scoate din minti, nu se baga intre mine si sotul meu si sufera in tacere daca vede ca ne certam, zice ca nici ea cand s-a maritat nu a suportat sa se bage cineva in viata lor, fi-su sa ia pe cine-o vrea numa' romaneste sa stie, la gatit ma intreaba cam cum as vrea eu sa faca o anume mancare, stam la ei in casa pe de-a moaca pana cand ne-om lua noi o casa si muuuulte faze din astea de am ajuns sa cred ca ea e cu cap patrat in lumea celor cu cap rotund.
Multi pupici,
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melinda spune:

Distanta este benefica? povesti noi stam in Timisoara ea (soacra) la Resita dar cand tie lumaea mai draga vine si uita sa plece. Anunta ca vine pentru 2-3 zile si sta cu saptamanile si ne ia la rand purataul hainelor ca ea nu sa asteptat sa stee atat. Intoarce toata casa pe dos, numaice face ea e bine. deja am ajuns in tsadiul ca prefer sa stau la lucru de dimineata pana seara decat sa merg acasa si sa vad ca ea, fosta profesoara de fizica mia intors casa pe dos. Cand pleaca imi trebuie o saptamana sa fac curat, smotru nu gluma, si sa pun totul la loc. dar ce sa fac pana nu e casa noastra gata si stam in apartamentul fiului ei pe carea ei i l-au cumparat trebuie sa rabd. Simt ca explodez de multe ori.. Cumnata la fel. Nunta am avut-o in octombrie 2001 cand sa mutat la noi si a inceput sa bage si in stanga si in dreapta bete pana cand in februarie am spus ori eu ori divortul. dar sa nu aveti impresia ca ea actioneaza de una singura. nu. Impinsa de la spate de mama soacra. Acum din decembrie iar sta pe capul meu ca doar are dreptul sa stee in casa asta fiind cumparata de parintii ei. nu conteaza restul. la 25 de ani cu o facultate cumparata ea nu stie decat sa chelnereasca . In casa nu face nimic toata ziua trebuie sa stau dupa ea sa adun. apartamentul avand doar 2 camere ea sta in sufragerie unde decate ori vine cineva trebuie sa-mi fie rusie de nerusinea ei. Pat nefacut, lenjerie peste tot etc. in bucatarie stie sa intre numai cand e foame si aia cand nu sunt acasa. dar cred ca deja i-air mi se aduna si zilele urmatoare voi exploda. ori isi face bagajele si pleaca la masa sa doarma toata ziua ori se pune pe treaba. La 5 cand ajung acasa(daca) ea abia se trezeste si deja intreba ce mancam,. Pai este normal? i-am spus frumos nu mai pot nici eu mai ales ca sunt si gravida. Sotul vad ca momental este de partea mea. Sa vad pana cand. Ca in ianuarie ia tinut tira la orice de am spus ca il las in casa cu tot cu ea. de atunci ... sa bat in lemn. e complicat. trebuie lasat dupe ele si facut cum vrei tu. Altfel nu este scapare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petruta spune:

Hai mai stai si linisteste-te! Adica este bine ca macar aici zbieri sa te linistesti dar acum gindeste-te la ala micu'. Cumoastem situatia. Mult depinde de barbatii nostri. Ei inca sunt legati de mame si nu vor sa le supere desi nu-si dau seama care le este familia, sunt debusolati mai ales cind suntem gravide, si aia nu, aia nu...Vorba aia suna asa: mergi pe unde vrea el si du-l unde vrei tu. Degeaa au scoli inalte ca educatie nu au( soacra, cumnata).
Cind eram in situatii grele ma rugam la Dumnezeu sa-mi dea sanatate si nervi sa le trec pe toate.
Hai, sanatate cai mai buna decit toate
Petruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana spune:

Se poarta urat cu noi , nu pentru ca sunt soacre, ci pentru ca asa le e caracterul. Mama mea, care e soacra pentru sotul meu , mi-a spus asa: Te rog sa nu vii la mine cand te certi cu el, ca eu vreau sa il iubesc pe sotul tau, nu sa ajung sa il urasc. Si se ocupa de amandoi in aceeasi masura, parca asa am fost de cand ne-am nascut. O familie cu 3 copii, eu, fratele meu si sotul meu. In schimb mama lui nici pe el nu il iubeste , si asta e cel mai periculos, te face sa nu ai incredere in ea si chiar sa ai impresia ca este nebuna. Daca vreodata s-ar purta frumos cu noi, acum am certitudinea ca ar face-o pentru ca are ea un plan ... sa ne mai faca o rautate. Citeste toata ziua romane politiste, barfeste cu vecina ei, are 2 pisici si un caine, iar pe noi ne-a dat afara din casa in toiul noptii, lucru care l-a visat de mult timp.
Fetelor care aveti soacre bune, sa apreciati acest lucru. Iar cele care au soacre rele, daca totusi isi iubesc fii , inca mai e ceva de facut. Mai greu e cand persoana e incapabila sa iubeasca pe cineva, atunci ai de a face cu o situatie cu totul noua, si indiferenta este o necesitate, altfel te imbolnavesti.

Mergi la inceput