cum va intelegeti cu mama soacra?
tot curiozitate: cum arata o relatie normala cu mama soacra?
va impacati? va certati? va contraziceti?
ii ascultati toate sfaturile?
la mine e mai mult o politete din ce in ce mai tensionata, si ma gandesc ca nu e prea bine pentru nepotica fara vina...
ceva sfaturi?
inca o nora
Raspunsuri
GabiG spune:
Vai ce subiect tentant ai deschis....Asta pt ca relatia mea cu socrii este tot una politicoasa si eu nu mai suport deja...Nu le pasa de nepoata lor si asta ma doare cel mai mult. Nu le pasa de fapt nici de sotul meu...etc
Sfaturi nu pot sa-ti dau pt ca eu ma gindesc din ce in ce mai mult sa nu ii mai bag deloc in seama (noroc ca ne vedem doar de 1-2 ori /an de cind sintem in Belgia). Nu le spun nicicum (mai era asa o discutie mai demult, daca le spunem mama sau tata) pt ca nu i-a interesat niciodata sa lamurim treaba asta.
de multe ori visez ca le spun tot ce ma macina de ani de zile si simt un sentiment de usurare nemaipomenit.
Poate multe din fete te vor sfatui sa incerci sa te intelegi cu ea. Eu zic ca daca tine la nepoata ei si in adincul sufletului stii si tu asta...De fapt, nu stiu! La mine e mai simplu, nu le pasa de Francesca si cred ca nici ea cind va intelege ce si cum nu va da prea mult pe ei. Fetita ta cit e de mare? cum se intelege cu bunica?
te pupam
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
klavier spune:
mai Gabi, mersi ca ai raspuns, fetita mea are 1 an si 5 luni si nu stiu exact ce parere are despre bunica ei... pentru ca are reactii diferite. cand nu o vede de multa vreme fuge la ea si o ia in brate; dar in cateva randuri am dus-o la bunici acasa si a inceput sa planga si sa ma traga spre usa ca sa plecam.
banuiesc ca este foarte iubita de ambii mei socri, pentru ca e primul nepot si ei au avut doi baieti. dar uneori am impresia ca soacra mea incearca sa aplice pe ea toate metodele (hrana, educatie, infofoleala) din tineretea ei si pe care le citeste mai nou prin ziare, iar ceea ce cred eu e total neinteresant.
de aia apare si tensiunea, pentru ca nu pun in practica aproape nici unul din sfaturile ei.
tu ziceai ca ti-ar placea sa te descarci, ei bine, eu am facut saptamana asta - n-am indraznit sa scriu in primul mesaj
adica dupa ce s-a certat cu sotul meu si fiul ei, ca de obicei, mi-a telefonat si mie si mi-a insirat la telefon ce nu ii place la mine intr-o maniera foarte directa, pe care nu a mai folosit-o pana acum. dupa care a inchis, fara ca eu sa apuc sa spun ceva.
si atunci m-am enervat si i-am scris un mail ultra politicos in care i-am raspuns la acuzatii.
si mi-a prins tare bine. in sfarsit am senzatia ca am reactionat ca un om si nu ca o momaie.
dar de atunci nici ca am mai auzit ceva de la ei.
oricum i-am aratat si sotului meu scrisoarea si i-a placut cum am scris. ca doar nu era sa suport sa ma faca cineva mama inconstienta si fara experienta numai pentru ca e mai batran ca mine...
uf.
si ce mult imi place sa ma inteleg bine cu toata lumea...
cat timp are Francesca?
multa sanatate si nervi tari!
Adriana
Andreea spune:
Eu sunt o norocoasa, soacra mea este o femeie foarte inteligenta si de treaba. Imi da sfaturi (si de genul infofoleala dar si bune)- de fapt isi da mai mult cu parerea pentru ca nu incearca sa se bage absolut de loc. Il iubeste pe Vladut si este foarte saritoare .
Andreea.
oanamarchezi spune:
Eu in 90% din timpul petrecut cu soacra mea ma inteleg bine dar mai exista cei 10% care nu sunt prea roz.
Si totul numai din cauza baietelului meu cu care soacra mea sta cand eu sunt plecata.Ea ar dori sa-l creasca in stlul in care i-a crescut si pe baietii ei dar uita ca vremurile sunt mult schimbate si copii la fel.I-am spus foarte politicos ca acest copil va fi crescut asa cum vom dori eu si sotul meu dar vad ca nu vrea sa priceapa si mai trebuie sa o scutur din cand in cand.
A,si mai are un mare defect:face caz di orice micuta problema pe care o are bb-ul de ma panicheaza si pe mine.Parca ar fi un copil f bolnav si trebuie pus sub un glob de cristal....E exagerata!!!!
In rest,toate bune pentru ca eu aplic mereu vorba:Cainii latra,ursul trece!!Pupici si soacre bune!!!!!
OANA si bb CRISTI
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=oanamarchezi
Ann Marie spune:
Soacra mea este o persoana extraordinara, dar din pacate nu ne vedem prea des.Nu imi da nici un fel de sfaturi, ma ajuta cum stie ea mai bine cu aia mica( si inainte era la fel), incearca sa ma protejeze de parca sunt bebelusul ei, cateodata isi spune parerea, care de cele mai multe ori este bine venita si la obiect.
Asa ca pot spune ca sunt norocoasa. Iar pentru ca ma trateaza ca pe copilul ei o tratez si eu ca pe mama mea si ii spun "mami".
Sanatate si fericire.
Annie si Bebelita
GabiG spune:
Draga Adriana,
te invidiez ca ai reusit sa spui ce iti statea in git de multa vreme. Mai bine ca nu mai aveti contact cu ei...poate ca fetitei tale ii vor lipsi, dar dupa mine e mai bine asa...
Francesca are 9 luni (aproape, pe 7 martie le implineste). Eu nu cred ca ea va fi atrasa de bunicii ei din partea sotului meu fiindca acesti indivizi (ca nu le pot spune oameni) de 9 luni de zile nu i-au facut nici un cadou desi au avut ocazia de nenumarate ori. Foarte mult alume ii trimite cadouri din tara, dar ei nu se sinchisesc. Astfel de oameni nici nu merita iubiti sau respectati. Ei isi iubesc cei 4 ciini si atita tot. Culmea e ca sotul meu tine destul de mult la ei, desi ei nici la el nu prea tin. El sufera ca sint asa cum sint, dar nici nu vrea sa inteleaga ca nu se vor schimba niciodata. Cica tot le mai da o sansa. Eu sint satula de atitea sanse. Mai vine si ea cu "sfaturi" (e medic de familie si vezi doamne ii trec sute de sugari prin mina), dar sint mai mult de genul: "Aaa, pai ala stie sa faca cutare si cutare. Francesca nu stie?" La 6 luni ne innebunea daca zice mama si tata. Cind era de 3 luni si a vazut-o prima oara, ca nu are par destul , ca are picioarele strimbe si ca are stabism. (poti sa te uiti ca am poza postata).
In fine, inca o data felicitari ca ai pus piciorul in prag!
va pup!
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
Aurelia spune:
A mea nu-mi da sfaturi decit daca i le cer,nu se leaga de cresterea copilului ,eu i-l cresc asa cum cred eu de cuvinta ,ne vedem o data pe saptamina ,eu sint cea care merg in vizita in fiecare simbata ,bem cafea insa si discutam despre toate noutatile din oras vizita dureaza o ora si nu este niciodata tensionata, nu m-a intrebat niciodata de ce nu-mi caut de lucru si nu m-a intrbat niciodata cit s-au ce ne-au dat parintii mei la nunta face pelerinaje la LOURD,unde a aparut feciara Maria grupului de copii,si-mi aduce in fiecare an cite o mica atentie de acolo ,cadouri i-a facut fiului meu doar la nastere si la aniversarea de un an,noua nu ne face cadouri dar nici nu se baga in viata noastra,desi este femeie de la tara fara studii are foarte mult tact si foarte mult bun simt ,eu zic ca-i femeie chibzuita la locul ei asa cum i-i sta bine unei soacre!
AureliaGalerne
klavier spune:
mai, ce soacre bune aveti!!
(cu exceptia posesoarei celor 4 caini...)
citind mesajele voastre, mi-a sclipit o idee prin capsor: cred ca la noi situatia a ajuns tensionata pentru ca eram prea mult unul pe la altul!
noi am avut prea mult nevoie de ei sa mai stea cu Adriana cand aveam eu scoala si Dragos lucru, iar ei s-au implicat prea mult in viata noastra - de asta avem probleme!
am si locuit cateva luni la ei, inainte sa ne renovam locuinta unde stam acum (deja de aproape 2 ani), si au fost luni de cosmar. doar ca de obicei il criticau si se certau doar cu propriul lor fiu, caruia ii tineam partea si eu. mie nu mi-au reprosat la inceput absolut nimic, eram cea mai buna si mai nemaipomenita. abia cu timpul am inceput sa aud ca mi-am distrus viata maritandu-ma cu fiul lor, ca nu voi mai face nici o cariera de pianista din cauza copilului, si acum in sfarsit ca sunt o mama inconstienta.
ia sa adopt si eu metoda cu o data pe saptamana cate o ora la cafea/ ceai, ca nu beau cafea / si sunt convinsa ca se vor rezolva lucrurile.
asta, bineinteles, dupa ce ne vom impaca.
eu am facut primul pas, pe al doilea nu il fac sigur tot eu!
Adriana
Aurelia spune:
Vizite rare ,confidente cit mai putine ,niciodata criticat sotul adica copilul ei decit dojenit poate,in rest tot ce vrei tu sa mai adaugi ca sa faci vizita placuta si asta-i reteta sigura de FERICIRE CU SOACRA!!!!!!!!!!!!
AureliaGalerne
Lacramioara spune:
Eu nu am avut parte de o soacra buna, decit pina la nunta, sau mai bine zis pina la pregatirile de nunta, in timpul carora nu ne-am potrivit la gusturi, iar eu am fost destul de incapatinata sa nu renunt la parerile mele. Mai tirziu, cind am nascut baiat, cind ea isi dorea fata, am iesit total di "gratiile" ei.Iar acum, desi Alex are 1 an si 8 luni, ea nu a venit sa-l viziteze decit de 3 ori (la botez, la mot si inca 1 data), ajungindu-i vizitele noastre f.rare pe la ei. In rest e o persoana f. draguta, dar sa nu stam prea mult una linga alta. Va pupik pe toate.