Copilasii de ian-feb-mar 2003 (2 ani jumate)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Ghinetz, am avut musafiri si am fost cu ei cu masina...David e tare petrecaret!!! Eu nu prea mai conduc, de cand am avut accidentul de masina in care DAvid s-a speriat rau si s-a dat cu capul de parbriz...
Incerc sa evit prin oras sa plec cu masina, cand am fost la Bv am fost cu trenul la dus si cu niste prietenii la intors (in scaunel bineinteles) si la Voineasa cu masina, am condus eu si bunica a stat cu el in spate (tot cu scaunelul)...
Doar in taxi merg fara scaunel...

Esti sigura ca il masori bine pe Stefan?...102 pt 2,6 ani e enorm, nici macar nu e in grafic (maximul este de 98cm)...Sunt si copii inalti, dar pentru o asemenea inaltime cred ca e ff important sa ii suplimentezi mult cu calciu...oasele sunt foarte sensibile si orice deficit e foarte periculos...(am niste prieteni care au un baietel de 3 ani foarte inalt -mama are peste 1.85 si tatal peste 1.90-si care a avut pb cu oasele, e si mai solid)...

Nicoleta, 93 de cm este perfect, un pic peste media de inaltime la baietii de 30 de luni (2,6 ani)!!!
Oricum baietii cresc la pubertate, si cu cat e mai tarzie cu atat vor creste mai mult...o pubertate precoce le stopeaza cresterea...fetele cresc constant, iar baietii cresc in puseuri si pot lua atunci si 8cm pe luna!!!
Asa ca in primul rand depinde de mostenirea genetica, sportul iar poate influenta mult cresterea in inaltime, si foarte putin alimentatia...

La varsta asta este foarte important sa creasca destul de constant, sa se mentina pe o curba si a greutatii si a inaltimii...si apoi la pubertate se hotaraste cum si cat va creste ...

DAvid cred ca va fi cumva intre mine si sotul meu...Eu am 1.60 si Radu 1.90...

Iau in fiecare zi viata de la capat

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Sanzi, multumesc pentru info. Stefan are acum 2 ani si 7 luni. Nu imi fac prea multe griji, cum as putea sa ii schimb inaltimea? Greutatea...mai poti lucra la ea, dar de ce sa intervii cand totul este in limite normale?
Insa uneori mai vad copii in parc si sunt cat Stefan la inaltime, desi sunt mai mici ca varsta, si mamici binevoitoare mai fac observatii rautacioase ("Eu credeam ca este mai mic, etc..."). Insa eu stiu ca nici eu nu am fost prea inalta cand eram mica si acum sunt destul.
Voi aveti probleme cu somnul de dupa-amiaza? Ca Stefan adoarme pe la 2-3 si doarme 4 ore uneori, alteori 3,5... Seara vine circul, adoarme pe la 11, cu cel putin o trezire de pipi. Cu planset, ca nu ii convine, desi se trezeste singur si are scutec. A, si mai este si tusea de noapte. Dar speram sa treaca, mai ales ca 2 saptamani suntem singurei...Este obositor cu cooncert in fiecare seara.
Picii vostri ce mai fac?
Nicoleta.

Mergi la inceput

Nicoleta, esti o dulce...
Mamicile din parc sunt rautacioase si laudaroase poate...nu trebuie sa pleci urechea!!!
Nu are nici o relevanta inaltimea de acum cu cea finala oricum...

David de la un timp doarme si el foarte mult la pranz, si noaptea se trezeste sa ii aranjez "perdeaua" adica cearceaful...( e o scuza sa il mai bag in seama!!!)..
Incearca pt tuse ceai de nalba, la noi a mers si a facut minuni!!!

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

am pus cateva poze noi cu David care se lupta in valuri

Sinzi si David
Poze la munte si la mare

Poze noi!!

Mergi la inceput

Sanzi, foarte dragute pozele cu David. Ne vom lua si noi curand aparat foto digital si atunci va voi arata si eu mai multe poze. Pana atunci va admiram pe voi.
Nicoleta.

Mergi la inceput

E o liniste pe la noi!!!
Ce ne mai fac copilasii???
Ghinetz?? Candy??? Alina??? Ciupercar???
David e foarte bun prieten cu "sora" lui Cora, catelul nostru (care acum mai mult sta pe la socrela din pacate...
E foarte prietenos cu animalele, mai ales cu cateii, si se poarta foarte frumos, stie cum sa ii mangaie, nu prea chinuie (mai mult pe Cora, ca sta mai mult cu ea) si poarta conversatii cu ei...
Voi cum va impacati cu animalele?

Sinzi si David
David la 2,6 ani printre valuri

Mergi la inceput

Salut.
ieri, prima zi de gradi-cresa, sfarsita cu bine! Nu a plans la reintalnirea cu mediul-doamnele-copiii. Am avut niste emotii! Totul a fost firesc, parca ar fi fost si miercuri, si marti... M-am bucurat, asta inseamna ca se simte bine acolo.
Sanzi, eu nu ii dau voie sa se apropie prea mult de animale, nici sa le mangaie. Stefan inca mai foloseste mainile pentru a "verifica" ce face maseluta cutare, etc. Si daca a pus mana pe un caine inainte... Este fascinat de pisici, le-a urmari peste tot. De catei se teme putin. Dar nu se lasa. Ii urmareste de mai departe.
Da, cam liniste pe aici.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Nicoleta, ma bucur ca Stefan s-a reacomodat cu cresa!!! Si eu de abia astept sa il duc la gradi...sunt curioasa cum va reactiona, ca nu cred ca prea bine, pentru ca in vara asta a stat numai cu mine, si cred ca a cam devenit dependent...
De ex, azi a iesit cu bunica la plimbare si a urlat si a plans dupa mine, 10 minute...il auzeam pe strada cum tzipa!!!
Aseara a avut febra...nu mare mica,...dar nu stiu de la ce....

Sinzi si David

Mergi la inceput

Salut.
Sanzi, nici azi nu aplans pustiul meu. Si sa stii ca si Stefan a stat cu noi, nu l-am lasat la bunici sau in alta parte. Mi s-a spus de la cresa ca s-a simtit foarte in elementul lui, fiind acum dintre cei mari!
Febra mica este semn de infectie. Nu vreau sa te sperii, dar se zice ca febra mare este pentru virusuri, cea mica-pentru microbi. Este posibil sa fi fost supraincalzit. Sanatate.
Nicoleta.

Mergi la inceput

Ieri am fost la plaja si prietenul lui avea diaree...ma gandeam sa nu fi luat...dar a iesti bine si ieri si azi...deci nu cred ca e vreo enterocolita...
Ce fel de infectie sa fie??? La ce sa ma astept???
TRebuie sa ma misc repede, ca doar azi gasesc pediatra!!!

Ma gandesc sa nu fie o alta reactie de la vaccin, dar dupa o saptamana se mai poate sa faca febra de la vaccin???
Poate iar imi face vreo boala a copilariei ca rubeola a facut-o dupa ce a facut vaccinul....

Sinzi si David

Mergi la inceput