Pro / contra fotografii digitale sau clasice!
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
BlueEyes spune:
quote:
Originally posted by ralucah
iubita ai incercat sa faci socoteala cat te-ar costa drumul omului pana acolo Buc-zalau-buc si o noapte de cazare la o pensiune decenta nu musai la un hotel? Poate constati ca de fapt nu ar fi asa un efort financiar si ai putea chema pe cineva din bucuresti. cati km sunt pana la Zalau?
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
M-am gandit shi la asta...numai ca Buc ii totushi prea departe....dar...Clujul e la 90 de km... Ar fi totush mai simplu daca ash gasi aici... Nush... pote pana la anu' se modernizeaza shi fotografii nostri ...
![](bang.gif)
Nunta noastra
Logo
Poze
Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
radu300 spune:
Tocmai am descoperit o galerie a unei fotografe din Arad parca sau Oradea . Iti trimit datele ei sa vezii ce face. Fotografiile ed studio sunt dragute (la Bucuresti nu se obisnuieste, nu ai sa vezi la noi asa ceva). Daca crezi ca te ajuta iti trimit un link
delsim spune:
offtopic: Aveti idee unde in Bucuresti pot scoate pe hartie niste digitale ?Dar sa iasa bine!
![](images/user_man.png)
radu300 spune:
Cauta laboratoare Fuji (pe Mosilor e unu de ex.) sau Konika (Titulescu la intrarea in pasaj, Mihai Bravu la intersectia cu Vatra Luminoasa sau Cora). Evita toate centrele care lucreaza pe Agfa sau Kodak (laboratoare Kodak nu exista, de fapt sunt Kisuri sau alte parascovenii). De asemenea evita cat poti de tare Unirii, cu tot ce exista acolo.
pisu_miau spune:
Radu, eu am un Fujifilm FinePix S7000. As vrea sa imi spui daca poti cat este de bun/prost acest aparat din punctul tau de vedere si in ce categorie se incadreaza...eu cred ca semiprofesional...acum nu stiu .
O prietena vrea sa isi cumpere la fel caci i-a placut al meu dar intai ar vrea sa stie parerea cuiva care se pricepe. Mentionez ca eu l-am primit cadou si din pacate nici macar nu stiu sa ii folosesc toate functiile....asta e, mai am timp sa invat, nu ?
Pisu_Miau
Mai am 1 saptamana si 6 zile pana la nunta
adda spune:
quote:
Originally posted by radu300
Sa inteleg ca v-au iesit bine si fotografiile care se fac special pentru nunta, si nu ma refer aici la pozatul prietenilor la dans si altele? Tare m-as mira.. Sa vedem si noi un tablou ceva, ca eu sunt Toma necredinciosul!
De ce sa te miri?!
![](albina.gif)
Nu e musai sa fii fotograf profesionist daca esti pasionat de fotografie. Unii au acest hobby si se descurca chiar bine (sunt tutoriale de unde poti invata cum sa faci corect fotografii si daca mai ai si un aparat bun ... de ce ar fi imposibil sa faci poze ca lumea?!)
Este evident ca e de preferat un fotograf profesionist unui amator, dar este posibil sa rezolvi totul bine cu ajutorul unui prieten priceput!
pisu_miau spune:
raduuu, imi raspunzi si mie plzzz....
Pisu_Miau
Mai am 1 saptamana
si 5 zile pana la nunta
![](images/user_man.png)
cva_claudiu spune:
Eu personal prefer digitalul profi 10 20 canon etc etc pentru un fotograf la o nunta. Pentru ceva mai complicat trec pe film. Pe digital ai posibilitatea sa vezi ce ai tras si sa faci corectiile de rigoare pana apare momentul asteptat. Ai intrat in biserica inaintea invitatilor si ai vazut ce lumina ai acolo, iei un cadru, doua … vezi cum ai setat etc etc.
Deci pro digital pt evenimente de tip nunta, botez, petreceri. Aproppo radu de ce in romania transferul digital>hartie este asa scump? Nu vreau sa cred ca in romania cererea motiveaza cresterea pretului… haha. Afara i-mi fac poze cu bricheta, cu pixul, cu telefonul si ma duc la centru doar ii zic celui de acolo sa le scoata pe hartie si gata- ieftin, … dar daca ma duc cu un film (si inca nedevelopat) incep intrebarile; si daca aia asa si ailalta pe dincolo… sa vedem, sa vedem… inca ceva, oferta asta cu un film gratis este de afara dar importata prost la noi (acolo datorita costurilor si respectiv incasarilor rezultate in urma prelucrarii unui film ei dau un film cadou caci poate mai tragi si mai scoti ceva poze si maine) (la noi nu am auzit sa dea un card de memorie nici macar la 5000 de pozitii scoase intr-un centru foto… caci poate daca aveam un card in plus trageam mai multe cadre) hehehe
Inca o data repet si eu ce s-a mai spus: verificati si omul, fotograful. Cine il recomanda, cati au ce arata de la nunta lor, nu albumul de prezentare te face fotograf... ci pozele.
![](images/user_man.png)
radu300 spune:
pisu miau nu cunosc aparatul respectiv :(. Imi pare rau. Acum, daca chiar vrei o parere autorizata, poti sa mergi aici si sa citesti, si chiar ai ce citi. http://www.steves-digicams.com/2003_reviews/s7000.html
Din ce vad eu, uitandu-ma pe diagonala, este un aparat bunicel, cu functii periculoase (interpolarea!!! Uita de ea!). Daca imi spui si cat costa camera respectiva, atunci pot sa imi dau cu parerea, comparativ cu un Canon de ex. Mai conteaza si de unde o cumpara prietena ta, din Ro sau de afara.
Claudiu, transferul digital-hartie nu este scump in Romania, eu cel putin mai ieftin nu am gasit nici in alte parti (Italia, Austria, Germania, Ungaria...), pur si simplu la noi procesarea pe film este mai ieftina decat afara, de aici senzatia asta. Ca este si mult mai proasta, asta e partea a doua. Card gratis la k poze nu o sa vezi niciodata, nici afara nici la noi, si explicatia tine de marketing. Pe plan mondial s-a observat tendinta de crestere exploziva a numarului de fotografii realizate comparativ cu scaderea drastica a numarului de poze tiparit. De ce? pentru ca se vad asa bine si pe calculator... Asa ca nu iti va da nimeni un card in plus. Cu filmul e altceva. Ti-l da cu un un bon de developare gratuita, ca sa il prelucrezi la acelasi centru. Un alt motiv pentru care Romania este mai scump ca afara este generat de taxele aberante pe tehnologie, taxe vamale de toate felurile, incluzand aici acizele, si de politica producatorilor de echipamente in ceea ce priveste tarile din estul Europei (ca numa' in centru nu suntem noi din punct de vedere politic...), politica ce zice ceva de genul "arde-i cat mai poti" Asa se ajunge la noi ca un laborator Fuji sa coste mai mult ca afara, sau un aparat foto sa fie de doua ori mai scump ca in State, sau 1.25 mai scump ca in UE. De aici si discrepantele vis a vis de ce se lucreaza.
Claudiu are dreptate. Invatati sa cereti ceea ce trebuie de la un fotograf la nunta. Album de prezentare??? Cum scria undeva pe la americani pe un site, si un copil poate face cateva poze bune din cateva sute, pentru ca asa se trag la o nunta. Aici revin cu o intrebare (pentru adda): pot sa vad si eu o fotografie BUNA facuta de un amator??? Mie unu si dupa atatia ani imi ia cateva ore pe zi de privit la pozele altora pentru a intelege ce au facut acolo, pentru a invata. Cat poate un amator sa compenseze din munca unui profesionist, pe simpla baza a pasiunii? Asta nu este decat un inceput, ca in orice alt domeniu. Un inceput cu siguranta bun. In plus, aparatura folosite la o nunta de un pro, si nu ma refer aici la pozarii din fata primariei cu jucaria de gat, depaseste binisor cateva sute de milioane. Cati amatori au asa ceva acasa, ca eu nu am gasit nici unu pana acum, cel putin la noi? Adda, motivul pentru care spun ce spun, este ca am fost, la randul meu, patit. Poate nu ma crezi, dar si acum cand ma uit la pozele de la nunta mea, facute de un fotograf bun, dar totusi doar pasionat, amic de al meu, imi vine sa ma dau cu sania pe campii: poze si atat, nimic care sa lase o senzatie de ceva iesit din comun sau diferita de pozele pe care le-as fi facut daca ieseam in parc cu amicii, la o bere si un gratar.
Atunci cand va alegeti fotograful pentru nunta, pe baza unui album de prezentare, de fapt faceti doar o selectie initiala. Pana la semnarea contractului cereti sa vedeti o nunta intreaga fotografiata de acel om. E mare diferenta intre pozele de prezentare si restul, ca doar de aia le-a ales. In schimb tu altceva vrei sa vezi. Ideal este sa vezi chiar doua trei nunti, ca sa poti sa iti dai seama de stilul sau. Poate ca eu, ca fotograf, lucrez bine, dar tu ai alte preferinte. Pot sa ma dau si peste cap ca nu te voi multumi. Ce spui Claudiu? Am dreptate sau nu?