Pro / contra fotografii digitale sau clasice!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratoiul spune:

Alina, pozele din semnatura ta sunt cele facute de prietenii care aveau digital? Sau de fotograful cel scump? Ma refer la pozele de la nunta care sunt pe yahoo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bibyrox spune:

quote:
Originally posted by Alyna24
si chiar tu ai zis ca nu se compara pozele pe film facute de profesionist cu cele digitale!
}{}{}{

http://photos.yahoo.com/alinafobl

Alyna

Alina nu-mi amintesc sa fi spus asa ceva pentru ca nu este adevarat! E posibil sa ma fi exprimat gresit...

Nu Radu... pozele din semnatura sunt facute de prietenii Alinei cu un digital. Cele pe film nu le are scanate.. din cate am inteles.

Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy

Cununia civila
Biserica
Restaurant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Radu, la Kodak-ul din Carefour Militari au preturi la fotografii digitale la fel ca la film, insa operatorii nu sunt foarte pro, desi sunt foarte amabili.
Celelalte laboratoare cred ca practica preturile mai mari pe principiul "daca a avut atatia bani sa dea pe digital, o sa aiba si pentru poze"... (banuiesc)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns radu300 spune:

La Kodakul de acolo au masina hibrid, adica e masina clasica cu scanner de digital. Calitatea e jalnica. Eu vorbeam de laboratoare digitale adevarate nu de hybride. Normal ca pentru a atrage clientii fac si ei ce pot. Si cu calitatea cum ramane? Diferenta de pret nu este pusa la intamplare intre fotografii de pe film si de pe hartie, ci are la baza diferenta de pret dintre laboaratoare (daca un clasic sau hibrid nu sare de 20.000, un digital incepe de pe la 65.000 si merge pana la peste 150.000 EURO, de aici si diferentele de pret. Au lasat pretul mai jos la cele pe film sa poata face fata concurentei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BlueEyes spune:

In principiu...shi eu sunt pentru foto digitale...shi nu neaparat dpdv al calitatzii...cat din cauza ca pot fi facute ajustari...se pot face mai multe...din care alegi pe hartie numai ce-ti place foarte mult . Din pacate, eu am fost sa ma interesez de fotograf... Si cei pe care i-am dori noi... numai foto cu film fac De fapt, nu stiu daca sunt aici fotografi profesionisti care sa lucreze cu digital.

Am tot vazut pe aici tot felu de pachete cand e vorba de fotografii. Eu cand am intrebat de preturi....au spus ca-i 20.000 poza shi 1 mil/ora filmul. Nush...mi s-a parut cam aiurea. Cum vi se pare pretul?

Nunta noastra
Logo & Poze

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Mergi la inceput

Cred ca exista deja opinii clare vis a vis de pachete si ce ar trebui sa contina. In principiu exista o categorie de fotografi depasiti de realitate care trag cu dintii sa ramana pe film (este vorba de o necunoastere a tehnologiilor noi si de o investitie majora care ar trebui facuta). Cat despre pretul cu plata per fotografie este o mare tzeapa, practicata la fel de mult timp. O sa iti dau rapid un exemplu. Pe digital se ajunge extrem de usor la peste 700 fotografii la o nunta. Si ma refer aici la cele utile. De altfel numarul de fotografiii creste vertiginos fata de film, fotograful nemaifiind ancorat intr-un numar de filme in care ar trebui sa se incadreze. Ei bine, gandeste-te ce inseamna de fapt 700*20000. Hai sa zicem ca nu se ajunge pana acolo, ca se scot de fapt cam 300 de fotografii. Tot este mare pretul in realitate, iar despre calitate ce sa mai vorbim. Am vazut cu ochii mei cum se chinuia sa se incadreze intr-un numar de filme (pentru ca depasise deja de mult numarul stabilit initial cu "victima"). Mai cauta, eu zic ca trebuie sa gasesti pe cineva cu digital.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucah spune:

iubita ai incercat sa faci socoteala cat te-ar costa drumul omului pana acolo Buc-zalau-buc si o noapte de cazare la o pensiune decenta nu musai la un hotel? Poate constati ca de fapt nu ar fi asa un efort financiar si ai putea chema pe cineva din bucuresti. cati km sunt pana la Zalau?

quote:
Originally posted by BlueEyes

In principiu...shi eu sunt pentru foto digitale...shi nu neaparat dpdv al calitatzii...cat din cauza ca pot fi facute ajustari...se pot face mai multe...din care alegi pe hartie numai ce-ti place foarte mult . Din pacate, eu am fost sa ma interesez de fotograf... Si cei pe care i-am dori noi... numai foto cu film fac De fapt, nu stiu daca sunt aici fotografi profesionisti care sa lucreze cu digital.

Am tot vazut pe aici tot felu de pachete cand e vorba de fotografii. Eu cand am intrebat de preturi....au spus ca-i 20.000 poza shi 1 mil/ora filmul. Nush...mi s-a parut cam aiurea. Cum vi se pare pretul?

Nunta noastra
Logo & Poze

Iubim sa fim indragostitzi...acesta este adevarul...

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by adda

Sfatul meu e sa rugati un prieten sa va faca poze cu un aparat digital bun pe tot parcursul nuntii. Trebuie sa fie un prieten care sa se priceapa sa le faca (macar sa stie cand e cazul sa foloseasca blitz si cand nu)

In Iasi exista un laborator foto care scoate super pozele digitale (pe hartie fotografica); arata perfect! (vorbesc in cunostinta de cauza pentru ca am apelat la acel laborator foto de cateva ori) Si au acelasi pret cu cele clasice. In plus, avantajul aparatului digital e ca poti face sute de poze gratis (nu te mai costa filmul) si poti alege tu pe care din ele vrei sa le scoti, nu sa le "inghiti" si pe cele nereusite.

In felul acesta economisiti si niste bani (altfel dusi pe apa sambetei in buzunarul unei firme)

Noi nu aveam aparatul digital cand am facut nunta; drept urmare avem poze facute clasic, pe film, si, cu toate ca sunt reusite, sunt putine - cam vreo 40.

Un soricel intr-o lume plina de ... pisici

Ai dreptate! Exact asta am facut si noi. Am dat unui prieten aparatul digital si a venit alt prieten cu o camera de filmat si a iesit totul foarte bine.

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Mergi la inceput

Sa inteleg ca v-au iesit bine si fotografiile care se fac special pentru nunta, si nu ma refer aici la pozatul prietenilor la dans si altele? Tare m-as mira.. Sa vedem si noi un tablou ceva, ca eu sunt Toma necredinciosul!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paparazzi spune:

[quote]Originally posted by bibyrox

Sa nu uitam ca aparatul (indiferent ca este pe film sau digital) este doar un instrument. Calitatea si valoarea unei fotografii este 80% meritul fotografului.

Sunt perfect de acord cu bibyrox.
Deopotriva un aparat home-use cat si unul profesional de cateva mii de euro ( atat digital cat si pe film ) nu valoreaza nimic in mana unei persoane care nu are ochiul format pentru a face poze, nu are macar cateva cunostinte de baza in ale fotografiei si nu cunoaste aparatul.

Nu am studii de specialitate dar in experienta mea fotografica mi-au trecut prin mana multe aparate atat pe film cat si dgitale, iar acum sunt mandrul posesor al unui Canon EOS 350D ( trebuia sa ma si laud un pic nu?)

Este o mare diferenta intre a face fotografii la o petrecere, la o plimbare si la o nunta. Momentul acesta este unic in viata iar fotografiile trebuie sa fie impecabile indiferent de aparatul folosit.

In ceea ce priveste fotograful ales pentru nunta, parerea mea este ca trebui sa va ganditi bine inainte de a alege pe cineva.
In ciuda faptului ca fac fotografii de cativa ani, sincer mi-as fi dorit ca la nunta mea sa ma pot clona si sa pot fi si mire si sa fac si poze. Dar pentru ca nu s-a putut cel putin acum ma consolez cu gandul ca a avut o nunta minunata, in ciuda faptului ca nu prea am ce sa arat cunoscutilor si ca trebuie sa muncesc mult sa scot ceva din pozele pe care le am. ( nu este o remarca ironica sau ranchiunoasa dar asta este realitatea )

Asa ca sfatul meu este ca atunci cand alegeti un fotograf, nu conteaza ca lucreaza pe film sau digital ( desi eu unul prefer digitalul) ci omul.

Imi cer scuze daca am fost un pic offtopic.

Mergi la inceput