Sa plec de la mama fata…
Mereu am visat ca voi pleca de la mama mireasa, sa ma vada toti vecinii, sa joc hora miresei alaturi de ei, babele sa barfeasca in coltul basmalei, fetele cu care am copilarit sa moara de invidie …
Si inca vreau toate astea…
Dar ma gandesc, cum va fi in ziua nuntii, in conditiile in care locuim impreuna ? Ne vom trezi de dimineata, ne aranjam si plecam la starea civila, ma ia si-l iau si apoi ?... Ma duce la mama ? Adica, nici nu ma ia bine cu acte si ma si tranteste in fata usii maica-mii ? Si el pleaca acasa la noi… si sta singurel… ma rog, cu ai lui… si… eu nu voi fi acolo sa ma intrebe “ Pui, unde mi-e camasa ? Pui, imi sta bine nu stiu ce ?... “ si sa-l ajut…
Deocamdata, am 2 variante, ambele cu acelasi final :
- dupa cununia civila, ma aduce si ma imbrac la mama, ca asa mi-am dorit si asa e traditia ( bine ca e aici, in oras si nu la nu stiu cati km )
- stau cu puiu’ pana cand se apropie momentul sa plece dupa nasi, ma aduce repede la mama, apoi pleaca
Varianta de a ma imbraca la soacra-mea e exclusa !!! Am suferi eu si toti ai mei, din motivele de mai sus…
Si totusi, soacra-mea este cea care m-a intrebat intr-o doara, unde ma voi imbraca, la ea sau la mama. Imediat am raspuns “ la mama “ , dar acum… vedeti si voi, ce-mi bat capul…
Voi ( care locuiti deja impreuna ) cum rezolvati aceasta problema ?
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
Raspunsuri
krelia spune:
Cel mai simplu: las-o pe soacra-ta in pace , duci rochita la mami tau, cu o zi inainte (sau cand vrei tu), la civila plecati impreuna de unde stati acum, si apoi va "separati" drumurile, tu la mami tau, el la mami lui si va imbracati fiecare in liniste. Iar puiu' sa-si mai puna pofta-n cui, sa se mai descurce si singur (ca doar e ziua cand devine om insurat..ar trebui sa stie unde ii e o camasa si-un pantof!
Si noi stam impreuna, dar eu o sa vreau sa ma imbrac la mami meu (cred - daca nu o veni ea cu restul rudelor la noi)..si probabil soacra-mea o sa-si vreo odoru' la san sa-l vada plecat ginerica din cuibul parintesc....si..s-o vada vecinele soacra mare (ce rea sunt!)
Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
tigrutz spune:
noi, din pacate, nu locuim inca impreuna, dar sfatul meu ar fii sa mergi cu o seara inainte nunta acasa la mama ta si sa dormi acolo. Eu una, asa as face
asa, iti indeplinesti si dorinta de a pleca mireasa de acasa de la mama ta si o rezolvi si cu soacra...
Darria spune:
quote:
Initial creeata de Raza de soare
Voi ( care locuiti deja impreuna ) cum rezolvati aceasta problema ?
Raza de soare
Vom inchiria o camera la hotel(unde facem si nunta iar biserica este la 50 m) si ne vom imbraca singurei
Apoi ne vom intlni si cu ceilalti
idei nunta
Alinus25 spune:
Si noi am locuit impreuna inainte de nunta. Dar la noi cununia civila a fost de la 15.45, dupa care am plecat la studio foto la muzeu tot pt. poze, de la ora 19.00 cununia religioasa, iar de la ora 20.00 la restaurant. M-am imbracat acasa la mama, mai mult de atat, inainte cu o seara am dormit la mama. Asa am simtit eu ca vreau sa fac. Deci eu CU iubi al meu nu ne-am vazut pana in ziua nuntii la ora 15.00 cand au venit sa ma ia.
Eu zic ca dupa cununia civila, fiecare sa mearga la casa lui, adica tu la ai tai, el la ai lui, oricum tu trebuie sa te pregatesti mireasa, coafor, machiaj, imbracat. Si e mai bine sa nu fie el de fata, nu? Sa fie surprins atunci cand te vede.
Pupici
http://community.webshots.com/user/alinus118
Giova spune:
Locuim impreuna, dar in Timisoara.
Nunta o vom face in Alba Iulia.
ai nostri stau vis-a-vis.Ai mei la 2, soacra la 1.
De la mama voi pleca mireasa, Clau de la maica-sa, dar nu stiu daca in noaptea dinaintea nunti vom dormi separat.
Nu as rezista, ca el sa doarma singur si eu cu bebele la mama.
Asa ca vom dormi amandoi, ca si pana acum, la soacra acasa, pe urma fuguta in scara din fata la mama.
Voi fi asa de curioasa si eu cum se va imbraca singurel, fara sa fiu acolo si sa-mi ceara parerea (cum face de obicei9, fara sa vad daca-mi place freza lui.......dar n-avem ce face. Poate o trimit pe sora-mea sa spioneze.
poze
gio si bb 16+
nushulica spune:
eu inca sunt in dilema legat de subiectul asta nu m-am hotarat de unde voi pleca si noi stam impreuna de aproape 1an mama sta la 4 soacra la 2 si noi la scara cealalta asa ca ori plec de la mine ori de la mama tot din acelasi bloc ies si oricum vecinii ma vad toti
ideea e ca nu am de ce sa plec de la mama daca eu deja am plecat o data acu 1 an si toata lumea stie deja asta si acu ce sa fac sa ma prefac ca stau la mama si plec acu mireasa???nu cred..nu stiu cum sa fac
iar de dormit separat inainte de nunta chiar si numai o noapte nici nu vreau sa aud eu nu pot sa dorm fara iubi si nici el fara mine asa ca e exclus
nunta
flafi spune:
Asa...
vineri seara ii las toate hainele calcate frumos pe umerase.
vineri seara sau samabata dimineata eu plec la mama, unde vine coafeza, macheoza si merg la manichiura si pedichiura.
deja mi-am dus rochia la mama
el sambata va merge sa supervizeze tot ce se intampla la restaurant...
Al meu barbat nu prea vrea sa plec de cu seara din cauza ca ai mei sunt f. enervanti si or sa ma streseze cumplit... are dreptate... ma mai gandesc...
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios
http://community.webshots.com/user/flafi1
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10716;24/st/20050820/e/Nunta/k/c25d/event.png
Raza de soare spune:
quote:
Originally posted by tigrutz
noi, din pacate, nu locuim inca impreuna, dar sfatul meu ar fii sa mergi cu o seara inainte nunta acasa la mama ta si sa dormi acolo. Eu una, asa as face
asa, iti indeplinesti si dorinta de a pleca mireasa de acasa de la mama ta si o rezolvi si cu soacra...
Nici prin cap nu-mi trece sa dormim macar o noapte departe unul de altul... Nu ca m-ar lasa puiu'...
Multumesc pt mesaje !
Raza de soare
ratusca1977 spune:
Noi locuim impreuna dar vom pleca impreuna de la noi de acasa.
Rochita nu o va vedea pana in ziua nuntii chiar daca o voi tine in sifonier, vrea sa fie surpriza, deci nu se va uita la ea, zice el...
http://compage.totalnet.ro/edy/
floricika spune:
Eu voi pleca de acasa (locuim impreuna de 4 ani) de vineri dimneata. Ma duc sa imi iau rochita, ma duc la menchiura si pedichira, la cosmetica, stau cu ai mei de vorba....si in plus, vreau sa i se faca dor de mine Si in plus (iar) vreau sa ii fac pe ai mei fericiti ca isi doresc tare mult sa le plece fata din casa mireasa. Ai mei s-au mutat de curand deci din punctul meu de vedere aia chiar nu e casa mea pt ca nu am dormit nici o noapte acolo, dar vreau sa le fac pe plac. Si chiar am acceptat si faza cu acordeonul, si turta rupta in fata blocului, si nu stu ce hora....ca doar n-oi muri si eu cateva minute sa le fac pe plac. Ca restul nuntii e pe placul nostruIn schimb nu am acceptat faza cu nu stu ce brad (ideea lui soacra-mea, de la tara)
Pupici
http://photos.yahoo.com/flory1008