TOTUL DESPRE FERICIRE?
Raspunsuri - Pagina 3
pisi_ella spune:
Ce mai subiect ai gasit! Cand eram mai..."tanara", adica pe la 18 ani , credeam ca fericirea e ceva divin, ceva ce nu poti descrie in cuvinte, ceva la care poti ajunge exclusiv pe cale spirituala sau...prin Iubire, in adevaratul sens al cuvantului. Iubirea adevarata.
Timpul insa a trecut si m-am schimbat, nu mai cred in fericirea absoluta, Fericirea care sa dureze, care sa te faca sa te inalti deasupra conditiei umane...Da, e adevarat, in carti citesti multe despre fericire, te impresioneaza, se preamareste beatitudinea spirituala, care cica e cea ADEVARATA. Dar nu obosim oare cautand-o?? Oare ne este accesibila? Si oare nu mai mare este suferinta in drumul catre aceasta fericire virtuala? Oare vom putea ajunge vreodata la ea?
Mie mi-e teama ca, in drumul spre aceasta Fericire Absoluta, trecem fara sa le vedem pe langa lucrurile simple, care, de ce sa nu recunoastem, ne fac sa uitam de toate necazurile si ne ofera adevarate momente de bucurie...Spuneti-mi, da cate ori nu v-au dat lacrimile cand ati vazut copacii infloriti primavara? Sau cand ati vazut, in inaltul cerului, pasarile care se intorc din tarile calde? Sau cand ati revazut, dupa mult timp, un vechi prieten si ati depanat amintiri? Si pot sa dau exemple la infinit...Eu identific fericirea cu micile bucurii pe care nu ni le ofera neaparat intelectul, ci simturile...Adica poti trai adevarate momente de fericire cand asculti o melodie, cand privesti cerul instelat, cand mirosi o floare...Cand bei ceva racoritor intr-o zi de arsita...Si, bineinteles, mai presus de toate, cand stii ca fiinta iubita este langa tine...
Asta cred eu despre fericire. Fericirea simpla este intensa, este accesibila si nu-ti aduce suferinta, caci nu trebuie sa o cauti prea mult. Este chiar langa tine!...Priveste in jur si o s-o vezi, mai degraba s-o simti, cu toate fibrele fiintei tale!
Caloianu Ana-Maria
Catalin spune:
"Daca exista lumina in suflet,
Omul va fi frumos.
Daca exista frumusete in om,
Este armonie in casa.
Daca in casa este armonie,
Va fi ordine in tara.
Daca in tara este ordine,
Atunci va fi fericire in lume".
proverb chinezesc