TOTUL DESPRE FERICIRE?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iselin spune:

A FI FERICIT? GREU DE RASPUNS, DAR TENTANT. DINCOLO DE TOATA FILOZOFIA EXISTENTA POT SPUNE CA DOAR EXISTENTA CU DRAG DE VIATA DE INVERSUNEAZA SA FII FERICIT. AM FOST FERICITA? DA, DAR NU AM STIUT SA RETIN MOMENTULAS DORI SA AFLU O EXPERIENTA A VOASTRA CARE A ADUS FERICIRE. DESI AM CRESCUT, NU AM FOST O MAMOASA VA SPUN CA FERICIREA GUSTATA ESTE CEA IN CARE IMI STRANG MAMA IN BRATE, II SIMT MIROSUL SI DRAGOSTEA SI-MI DAU LACRIMILE DE EMOTIE, DAR LE STAPANESC, CACI NU TREBUIE SA PLANGA SI DUMNEAEI, A PLANS DESTUL PENTRU NOI TOATA VIATA...VA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanam spune:

FERICIRE? PENTRU MINE FIECARE DIMINEATA IN CARE MA TREZESC CU ZAMBETUL PE BUZE FARA SA AM VREU-UN MOTIV ANUME AVAND POSIBILITATEA SA MAI TRAIESC O ZI IN CARE LUCRURILE POATE VOR FI MAI BUNE DECAT IN ZIUA PRECEDENTA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns juliada spune:

Fericirea e cel mai frumos dar pe care il cunoastem
Te face frumoasa si te simti o printesa
Pentru mine e totul,mirosul dragostei e al fericiri
Amintirile sunt ale e, care ne face in fiecare seara
bucurosi si iubiti
E asteptarea care e asa de dulce atunci cand vine cel care il iubesti
Sunt lacrimile si suferinta din suflet
Viiata e a ei, a fericiri

Iubeste si ai sa vezi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pia spune:

“Ne convingem pe noi înșine ca viata va fi mai frumoasa după ce ne vom casatori, vom avea un copil, apoi altul. Apoi suntem frustați ca nu sunt copiii destul de mari si vom fi mai mulțumiți atunci când ei vor creste. După aceea, suntem frustați că sunt adolescenți și se poartă ca atare. Suntem siguri că vom fi fericiți când ei se vor maturiza…Ne spunem că viața noastră va fi completă când ei se vor căsători; când vom avea o mașină nouă; când vom avea o vacanță plăcută, sau când ne vom pensiona. Adevărul este că nu există un moment mai bun pentru a fi FERICIT, decât cel PREZENT. Daca nu ACUM, atunci CAND? Viața noastră va fi întotdeauna plină de schimbări. Este cel mai bine sa admiți asta în sinea ta și să decizi să fii fericit oricum. Fericirea este calea. Așa că, bucura-te și prețuiește fiecare moment pe care ăl ai și prețuiește-l și mai mult, pentru ca te bucuri de el împreună cu cineva apropiat, cineva suficient de special ca să-ți petreci timpul cu el/ea ….. și amintește-ți că timpul nu așteaptă pe nimeni. Așa că ÎNCETEAZĂ să mai aștepți ..
- până mașina și casa este plătită;
- până iți iei o mașină sau casă nouă
- până copii pleacă de acasa
- până îți termini studiile
- până slăbești 10 kg
- până te ingrași cu 10 kg
- până te căsătorești
- până ai copii
- până te pensionezi
- până la vară
- până la primăvară
- până la iarnă
- până la toamna
- până mori
Nu există un moment mai bun ca cel de ACUM, pentru ca să fii FERICIT. Fericirea este o călătorie, nu o destinație. Așa că muncește ca și cum n-ai avea nevoie de bani, iubește ca și cum nu ai fost niciodată rănit în dragoste, dansează ca și cum nimeni nu te-ar vedea”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Fericirea este o stare a mintii. Suntem fericiti cand si cei din jur, cei apropiati sunt fericiti. Este un dar pe care il primim de la cei din jur dar, totodata, un dar pe care putem sa il facem, si noi, celor apropiati. Ei ne daruiesc fericirea, cu un zambet, cu o floare, cu o imbratisare, cu un "te iubesc!" si cu multe alte gesturi ori fapte, noi, la fel. Daruiesti fericire, primesti fericire !

Nina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pet72 spune:

vreau sa fiu fericita,dar cateva probleme din ultimii ani,mai ales,legate de niste cursuri postuniversitare,condilomatoza,renovare casa si nunta in aug.2002 m-au sleit de puteri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

"Originally posted by pet72
vreau sa fiu fericita,dar cateva probleme din ultimii ani,mai ales,legate de niste cursuri postuniversitare,condilomatoza,renovare casa si nunta in aug.2002 m-au sleit de puteri"

Poate ca ai acordat mai multa atentie decat trebuia grijilor lumesti. Poate ca actiunilor tale le-a lipsit entuziasmul, increderea in bunatatea lui Dumnezeu.

De multe ori eu ma surprind incrancenandu-ma asupra unor rezultate ale actiunilor mele. Si daca nu iese asa cum mi-am propus, sau daca intervin tot felul de piedici, ma tulbur...

Dar nu este bine asa. Si cu cat imi dau seama mai tarziu, cu atat durerea este mai mare! Durerea provine de la neincrederea in Dumnezeu, de la teama de moarte, teama de a iesi in pierdere...

Dar nu pentru asta am venit noi pe pamant! Nu pentru a avea costumul perfect in ziua Z si locul X, mancarea perfecta la masa Y, nota 10 la cursul W, si sanatate deplina. Nu! Pai daca aceste lucruri ne-ar fi fost absolut necesare, oare lui Dumnezeu Ii era greu sa ni le daruiasca de la inceput?

Scopul nostru este sa ne armonizam cu ordinea divina, si pentru acest scop pentru care ne-am nascut, fiinta noastra are nevoie sa fie pusa in tot felul de situatii, care sa-i favorizeze cresterea credintei, a nadejdii si a dragostei. Iar, dupa cum stim cu totii, cea mai mare dintre toate este dragostea. Cand deschidem inima noastra dragostei si o pastram acolo, in inima, atunci am atins fericirea, caci cea mai mare fericire este a-L iubi pe Dumnezeu cu toata puterea noastra si a-l iubi pe semenul nostru ca pe noi insine!
Abia atunci ne-am atins scopul pentru care ne-am nascut pe acest pamant! Nu-i asa?

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubutzu spune:

Dragi prieteni,m-ati pus pe ganduri si m-am lasat prada melancoliei.Recunosc ca niciodata nu mi-am pus intrebarea:"Sunt fericita?"de ce..de frica..Acum raspund:da,cand?atunci cand am vazut marea,cand am simtit mirosul primaverii,cand m-am casatorit,cand am auzit bataile inimii micutului din pantece,cand l-am tinut in brate si l-am alaptat-momente unice care te fac sa plutesti de fericire!
Cineva spunea ca-FERICIREA care nu dureaza,nu e decat un mizerabil stupefiant...
Fericirea te face,cred,sa te simti cu adevarat implinit.Va multumesc pentru acest subiect!E bine sa ne gandim si la sufletele noastre...
Pe curand,Cristina!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

FERICIREA este lucrul pe care il cautam in fiecare zi , intr-o viata intreaga, pentru ca in final sa fii NEfericit ca...nu mai ai timp sa ti-o traiesti.

Maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

FERICIREA,ESTE UN PAHAR DE MIERE DIN CARE GUSTI DI NU TE MAI SATURI NICIODATA.
FERICIREA,ESTE UN CRISTAL CE SA SFARMA CAND STRALUCESTE PREA TARE.
OMUL NU SE NASTE FERICIT .EL CUMPARA FERICIREA CU PRETUL VIETII.
SA FIM FERICITI. DELIA SI BB-UL SEBASTIAN.

Mergi la inceput