TOTUL DESPRE FERICIRE?

TOTUL DESPRE FERICIRE? | Autor: Catan

Link direct la acest mesaj

Daca am fi sa definim cuvintul fericire cum am face-o ?Fericirea este o stare de euforie a spiritului si a trupului .Dar oare ne va fi de ajuns sa ne rezumam doar la o banala definitie?Atitia poeti si scriitori au incercat in vastele lor opere de literatura sa schiteze aceasta minunata stare a sufletului,eu cred insa ca niciodata nu va fi deajuns sa descriem in cuvinte fericirea.Fiecare dintre noi traieste in mod diferit momentele culminante ale implinirii spiritului.Si ce comuniune fantastica este intre suflet si trup.Mi-ar place sa aud si parerile voastre despre acest subiect .Nicidecum nu m-am gindit la orele de filozofie din liceu sau din facultate,asa gindul ma poarta spre infinit acolo unde sufletul se descatuseaza de orice griji.Ce este fericirea ?Este un subiect imens in care sint atitea de spus.Nu vreau sa ma intind prea mult desi sincer sint o mare romantica si iubesc poezia ,tot ce este frumos si desigur momentele de plenitudine ale existentei noastre.Ce ne-am face noi daca nu am trai fericirea?Am depinde de trairi mohorite si ingropate in desertaciune..........Sufletul ne poarta pe culmi de vis in infinit.Sa aveti noroc si sa fiti mereu fericite si iubite.Va pupic Catan si piticul nazdravan

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eapopescu spune:

Fericirea e clipa de inconstienta in care uiti ce esti si unde te afli! Cine poate fi fericit cu sabia deasupra capului?! Pe planeta asta numai un Don Quijote poate fi fericit. Sau un Iisus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Sä facem cunostintä! Sunt raza de soare ce scotoceste in adancuri, sunt floarea ce cu timiditate priveste spre cei din jur, sunt pädurea vibrand de viatä, sunt ziua si noaptea, dorul si iubirea...
Sä nu mä intrebati insä ce este fericirea; räspunsul il port in mine färä a putea räzbate prin puterea cuvintelor. Distanta in sufletele noastre se mäsoarä cu lungimea aripilor noastre.
Fericirea? O clipä, cat o bätaie de aripä! Fericiti ce-i care o recunosc in vartejul vietii! Este ca o floare pe care uneori nu o observäm, sau o ignoräm, dar asteaptä sä fie udatä pentru a naste altä fericire.
Toate as vrea ca, in fiecare zi, purtand bulgäri de soare in palmele intinse, sä putem striga lumii intregi: ”Sunt fericitä!”

Knocked down, but never knocked out!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Despre FERICIRE
Optimismul este furia de a sustine ca totul e bine atunci cand iti merge rau (Voltaire)

Trebuie sa razi mai inainte de a fi fericit de frica sa nu mori fara a fi ras

Oamenii cu adevarat mari cred ca trebuie sa se simta foarte tristi pe pamant ... si ceea ce e mai dezgustator e ca esti trist si nu stii de ce (Dostoievski)

Secretul de a fi nefericit consta in a avea ragazul necesar pentru a-ti bate capul sa vezi daca esti fericit sau nu. Leacul consta in ocupatie, caci ocupatia inseamna preocupare; iar omul preocupat nu este nici fericit nici nefericit, ci pur si simplu viu si activ, ceea ce este mai placut decat orice fericire pana ce te-ai saturat de ea (G. B. Shaw)

Daca s-ar cladi casa fericirii, cea mai mare ar fi sala de asteptare

Suma totala a nenerocirilor care inca nu ni s-au intamplat, se numeste fericire

Daca vrei sa intelegi viata, asta sa-ti fie invatatura dintru inceput: Nu ai drept la nimic si nimeni nu-ti este dator cu nimic, nici societatea, nici natura. Daca le ceri fericirea, esti un prost; iar daca te crezi nedreptatit pentru ca nu ti-o dau, esti inca si mai prost (H. Taine)

Fericirea suprema a vietii este convingerea ca suntem iubiti (Victor Hugo)

Numai o mare nenorocire ne poate arata cat de marunte sunt nemultumirile "insuportabil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liliana spune:

<< Fericiti cei saraci cu Duhul>>...
Asa sa fie? "Cunoasterea" sa fie oare o sursa a "nefericirii"?
Citeam aici un banc cu Socrate. El a fost un om fericit si intelept,cred. (?!?!?!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

Eu una am incetat de mult sa ma mai intreb ce este fericirea.Frunze ruginii,valuri inspumate... tralalala si alte alea...vax.Daca ma uit in ochii copiilor mei ,iar acestia-mi zambesc,da-sunt fericita.Daca exista cat mai multa armonie in casa mea, si-n sufletul meu este la fel.Deci fericirea pt. mine este atunci cand ii fac pe toti cei dragi mie fericiti.

Ortansa-deX mamica crede ca:
E ceva in neregula daca ai intotdeauna dreptate.(Murphy)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns octavia spune:

Cred ca e fericit acela care se bucura de micile placeri ale vietii, momentele de fericire intensa, maxima, sunt putine intr-o viata.
De multe ori ne dam seama ca am fost fericiti in trecut fara ca la momentul respectiv sa apreciem fericirea pe care o traiam.De multe ori ne consideram nefericiti pentru ca nu ne-a reusit totul cum am fi dorit, uitand ca cea mai mare fericire e sanatatea noastra si a celor dragi noua.De multe ori realizam ca suntem fericiti dupa ce depasim o greutate pe care viata ne-a scos-o in cale.
Si am convingerea ca credinta in Dumnezeu si in ocrotirea Lui divina te ajuta sa-ti depasesti temerile legate de imprevizibilul vietii si al mortii si sa te bucuri de ceea ce El te-a lasat sa traiesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucab spune:

Ai mare dreptate! Si sunt intru totul de acord cu tine!

Alina&Raluca

quote:
Originally posted by Ortansa

Eu una am incetat de mult sa ma mai intreb ce este fericirea.Frunze ruginii,valuri inspumate... tralalala si alte alea...vax.Daca ma uit in ochii copiilor mei ,iar acestia-mi zambesc,da-sunt fericita.Daca exista cat mai multa armonie in casa mea, si-n sufletul meu este la fel.Deci fericirea pt. mine este atunci cand ii fac pe toti cei dragi mie fericiti.

Ortansa-deX mamica crede ca:
E ceva in neregula daca ai intotdeauna dreptate.(Murphy)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

"Daca am fi sa definim cuvintul fericire cum am face-o ?Fericirea este o stare de euforie a spiritului si a trupului."

Eu numesc altceva fericire: fericirea este starea de a fi in care se afla o fiinta care iubeste pe deplin, curat, fara conditii.

Iubirea curata da nastere - in fiinta in care se afla - starii de fericire.

Suntem asa de rar fericiti din cauza ca iubim cu adevarat foarte rar.

Iubirea adevarata nu depinde de nimic din exterior, de aceea nu poate fi perturbata/micsorata/nimicita de nimic. Iubirea adevarata, deplina, curata este cu adevarat viata vesnica, o viata traita plenar, fara teama, fara patimi.

Suntem creati dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu - care este IUBIRE - si nu avem liniste pana cand nu permitem Creatorului nostru sa ne inunde inima cu IUBIRE. Cu cat iubim mai mult cu atat suntem mai fericiti, iar cand ajungem sa iubim deplin, atunci suntem fericiti pe vecie, caci iubirea deplina nu poate fi invinsa de nimeni si de nimic! "Iubirea deplina toate le poate, toate le rabda" s.a.m.d.

Se spune de cate unii urarea: "Sa fiti iubiti/iubite!"
Dar ce folos este pentru cineva sa fie iubit, daca el/ea nu iubeste?! Ba, din contra, este un adevarat iad sa te simti asaltat de cineva care te iubeste, fara ca tu sa-l iubesti!

De aceea, indemnul cel bun, dupa parerea mea, este: "Sa iubesti cu adevarat, sa iubesti curat, intr-un mod deplin. Sa iubesti cu adevarat pe Dumnezeu - primind cu bucurie si recunostinta ceea ce iti trimite -, sa te iubesti cu adevarat pe tine insuti si sa iubesti cu adevarat pe semenul tau".

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana Radu spune:

Pentru Giuliano,
Putin mai devreme am semnat un mesaj exact cum ai spus tu:SA FITi IUBITE !
Cata dreptate ai.........Sa iubesti !!!! e urarea cea mai buna posibila pt oricine.

Adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Fericirea este o stare de bine pe care o simtim cu trupul si sufletul. Nu o pot defini, dar pot spune ca sunt ferita in multe momente ale vietii mele, in special pentru lucruri banale. Nici nu mai vorbesc de fericirea de a fi trezita de puiul meu dimineata cu o soseta sau o ghetuta pe la nas pentru a-l incalta....atunci realizez ce am...si sunt fericita.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput