Ingineri, fosti, viitori..:)
Raspunsuri - Pagina 5
![](images/user_woman.png)
katik spune:
cu morcovii!!!
in rest...
eu din pacate m-am obisnuit cu ideea, am ochelari din clasa a XII-a, noroc ca nu mi s-au modificat dioptriile (sau poate ar fi trebuit sa scada )
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
linusa spune:
Clasa XII-a zici? lejer, eu a VII-a.
Barbatu-meu e mai smecher: are un ochi perfect si unul +4. Cand vrea sa vada mersul trenurilor in gara, si-l inchide pe cel rau si-l foloseste pe cel bun. Mda.. s-a dus la un control in CH si doctorita i-a spus: "Ochiul rau oricum nu-l folositi, pentru ca creierul preia imaginea de la cel bun. Vestea buna e ca daca ca il pierdeti pe cel bun intr-un accident il aveti pe cel vechi de back-up." Sadica baba!
katik spune:
quote:
Originally posted by linusa
Clasa XII-a zici? lejer, eu a VII-a.
Barbatu-meu e mai smecher: are un ochi perfect si unul +4. Cand vrea sa vada mersul trenurilor in gara, si-l inchide pe cel rau si-l foloseste pe cel bun. Mda.. s-a dus la un control in CH si doctorita i-a spus: "Ochiul rau oricum nu-l folositi, pentru ca creierul preia imaginea de la cel bun. Vestea buna e ca daca ca il pierdeti pe cel bun intr-un accident il aveti pe cel vechi de back-up." Sadica baba!
asta da raspuns de doctor!!!!!!!
monagan spune:
pai, ochelari cu protectie cu 2 straturi de nu stiu ce, filtru (nu stiu cum ii spune) ca am dat o droaie de bani pe ei si se pare ca ceva nu merge bine la ochii mei.Acu imi trebuie si de aproape.
Fetelor mai scriu aici .............pana mai vad
ha ha
MG
linusa spune:
Fetelor, intr-o pauza de cafea, dialog ruso-chinez (doi colegi de-ai mei):
Chinezul: Nu skiai inainte de a veni in Elvetia, nu-i asa?
Rusu: Nu.
Chinezul: Unde?
Tot barbatu-meu s-a prins ca in chineza nu negi negatia si de acolo vine neintelegerea (se mai intamplase de cateva ori cu chinezul nostru). Cica si in japoneza la intrebarea "Nu-i asa ca vremea-i faina?" se raspunde "Da, asa e ca vremea nu-i faina." ceea ce e logic.. interesante limbile astea..
Un alt zvon zice ca in hindi nu exista timpul viitor pentru ca indienii nu-si fac planuri, totul e in prezent.. cidat.
linusa spune:
monagan unde ti-e optimismul?
Un coleg indian zicea ca ei cand fac nunta trebuie sa invite tot satul. Nunta o platesc parintii fetei si au datorii ani de zile. Acuma sunt in criza de fete pentru ca indiencele fac intrerupere de sarcina daca asteapta fata. Asa ca acum "importa" neveste din tarile vecine.. Ar fi multe de povestit, dar dupa ce am citit pe DC in ce datorii se baga lumea din RO pentru a face nunta mare, indienii nici nu mi se mai par chiar asa de deplasati. Ce ma deranjeaza inca e ca multi dintre ei PUT. In plus isi misca capul cand vorbesc de parca ar fi pe vapor.
monagan spune:
ha, ha,
saptamana asta NU sint optimista.Am mult de lucru la job, dar de abia astept sa ajung acasa sa butonez putin pe DC.In timp ce scriu aici rontai un morcov, poate, poate imi scad dioptriile.
Voi fetelor cum stati? Nu prea vad activitate pe aici. Ce se intampla?
MG
linusa spune:
tot incerc sa gasesc subiecte de discutii si vad ca nu prea am success...
In CH/state este o miscare destul de puternica de incurajare a femeii sa studieze discipline technice: seminare, prezentari, vizite la firme si universitati. Cu toate acestea, numarul inginerelor scade treptat. La inceput mi s-a parut ciudat pentru ca procentul studentelor de la Poli din CH/state e cam la fel cu cel al studentelor de la poli din RO, dar in RO nimeni nu-si face probleme din cauza asta.
Sunt multe motive care determina o femeie sa stea departe de inginerie: societatea, mentalitatea, dificultatea domeniului, tipul muncii etc. In CH cel putin, sa studiezi dreptul sau managementul dureaza mai putin, ai mai putine examene si castigi mai bine decat un inginer.
A.. si aici o femeie are cam 2/3 din salariul unui barbat cu aceeasi pregatire.
monagan spune:
In orice caz aici in RO, salariile inginerilor sint mizerabile. Cel putin in domeniul meu, unde avantajati sint barbatii.
MG