cariera sau viata de familie

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Bogdanai,

energie pentru copil iti gasesti indiferent la ce ora ajungi acasa si indiferent cat de obosita esti. Si asta o inveti imediat dupa ce nasti, cand dormi cate trei ore pe noapte si totusi rezisti.

Mesajul tau imi ridica o intrebare (netendentioasa) - la ce ora ar trebui sa ajungi acasa ca sa nu se mai considere ca "faci copii sa-i creasca altii?".

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Da' cum sa nu se cheme familie, draga mea Bogdana?
Tocmai de asta, majoritatea mamicilor de aici au spus ca incearca sa dedice cat mai mult timp familiei!
Cand vine un copil, gasesti calea sa iti termini mai repede aceleasi atributiuni. Sau schimbi job-ul si gata!
Sa stai acasa nu cred ca este o optiune pentru prea multe mamici... Nu prea ne mai permitem in ultima vreme.
Eu nu imi privez copilul de prezenta mea. Ea ziua este la gradinita - merge la gradinita de la 1 an si 2 luni. Pana atunci a stat cu mama, apoi am avut 2 bone la care am renuntat repede. Mama se mutase la noi, cum spuneam eu sunt din Constanta. Deci cand ea termina gradinita o luam tot noi. Si noi o crestem. Nu altii.
Si nu sunt 2 ore, ci sunt vreo 4. Plus orele cat doarme, si ea ne simte aproape oricum. Plus alte doua ore dimineata, inainte de gradinita. Plus TOT weekend-ul. Noi nu pelcam nicaieri fara ea.
Deci se poate. Altfel ce faci? Nu mai faci copii niicodata? Iti spun eu, ii vei face daca ti-i doresti, si vei renunta la acea ora prin magazine, din cand in cand.
Depinde de fiecare... Familia nu devine sacrificata decat daca VREI tu...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Si eu zic ca se poate!

Si mai am o intrebare: cate dintre noi au fost crescute de mame care au stat acasa?

Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

quote:
Originally posted by Gabrielama

Bogdanai,

energie pentru copil iti gasesti indiferent la ce ora ajungi acasa si indiferent cat de obosita esti. Si asta o inveti imediat dupa ce nasti, cand dormi cate trei ore pe noapte si totusi rezisti.

Mesajul tau imi ridica o intrebare (netendentioasa) - la ce ora ar trebui sa ajungi acasa ca sa nu se mai considere ca "faci copii sa-i creasca altii?".

Raspuns: pai macar la un 6, ca sa poti iesi cu el in parc, sa-l ajuti la teme, sa te joci cu el in fata televizorului ...
Eram sigura ca o sa primesc "scatoalce", si e adevarat ca nu stiu cum e sa ai un copil, dar stiu cum mi-ar place sa fie viata mea in acest caz ... Eu nu sunt genul care sa consider ca "o femeie nu este cu adevarat implinita pina nu este mama", ba dimpotriva, consider ca o femeie este o persoana independenta, care nu trebuie sa-si sacrifice viata pentru familie ... Chiar daca implica o doza mai mare de efort si oboseala, mi se pare normal ca macar citeva ore sa-i asiguri copilului tau pe zi.

Gabi

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

quote:
Originally posted by ankalaura

Da' cum sa nu se cheme familie, draga mea Bogdana?
Tocmai de asta, majoritatea mamicilor de aici au spus ca incearca sa dedice cat mai mult timp familiei!
Cand vine un copil, gasesti calea sa iti termini mai repede aceleasi atributiuni. Sau schimbi job-ul si gata!
Sa stai acasa nu cred ca este o optiune pentru prea multe mamici... Nu prea ne mai permitem in ultima vreme.
Eu nu imi privez copilul de prezenta mea. Ea ziua este la gradinita - merge la gradinita de la 1 an si 2 luni. Pana atunci a stat cu mama, apoi am avut 2 bone la care am renuntat repede. Mama se mutase la noi, cum spuneam eu sunt din Constanta. Deci cand ea termina gradinita o luam tot noi. Si noi o crestem. Nu altii.
Si nu sunt 2 ore, ci sunt vreo 4. Plus orele cat doarme, si ea ne simte aproape oricum. Plus alte doua ore dimineata, inainte de gradinita. Plus TOT weekend-ul. Noi nu pelcam nicaieri fara ea.
Deci se poate. Altfel ce faci? Nu mai faci copii niicodata? Iti spun eu, ii vei face daca ti-i doresti, si vei renunta la acea ora prin magazine, din cand in cand.
Depinde de fiecare... Familia nu devine sacrificata decat daca VREI tu...

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza mea
Eliza de 2005

Pai exact asta inteleg si eu: nu sunt 2 ore, ci 4 ! MEsajul meu nu se referea la tine, pt ca exact ca tine vad si eu lucrurile, si in nici un caz nu ma gindeam la o mama casnica !!! Pai as innebuni intr-o saptamina !!!

Nu, ideea mea era de a gasi un echilibru astfel incit sa-i poti oferi copilului macar 4 ore pe zi ! Plus week-endurile, evident.
Mesajul meu se referea la o postare (scuze ca nu mai retin a cui), care considera ca daca ajunge la 8 seara acasa si mai munceste si in WE e normal si ca a imbinat cariera cu familia.

Si nu ma refeream la un job, ci la o cariera, si cred ca diferenta e mare. Job e atunci cind muncesti ca sa supravietuiesti, cariera e atunci cind depasesti acest prag si vrei mai mult.

Si aici intram in alta discutie, care s-a purtat mai demult: unde tragem linia intre "trai decent" si "lux" ? Si au fost voci care au considerat ca un trai decent se poate atinge cu cel putin 100 milioane pe luna (!!!), pt 3 persoane, suma care, ma scuzati, mi se pare ridicol de mare. Ca persoana respectiva nu considera ca traieste decent daca nu-si lua masina straina la 2-3 ani, daca nu-si petrecea toate concediile in strainatate, daca nu-si facea un apartament luxos in Bucuresti si o vila in afara orasului ...
Pai nu va suparati, dar mi se pare nesimtire sa afirmi ceva de genul asta cind sunt oameni care traiesc cu o zecime din suma asta ...
Asa ca totul depinde ce consideri decent ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mt spune:

Normal, fiecare dintre noi incerca sa restabileasca un echilibrul intre viata profesionala si cea personala, insa trebuie sa constientizam ca un job este in ultima instanta doar un job. Eu asa am gandit!!! Job-ul nu va putea niciodata deveni un substitut acceptabil pentru viata noastra luata ca intreg, indiferent cate provocari, satisfactii si recompense ne-ar putea oferi. Fiinta noastra are mult mai multe tipuri de nevoi care, neglijate sistematic pe o lunga perioada de timp, creeaza dezechilibre si diverse afectiuni.

Se spune ca avem 6 sectoare ale vietii : sectorul carierei, sectorul financiar, sectorul relatiilor sociale (familie, prieteni), sectorul intereselor intelectuale (lecturi, training-uri), sectorul spiritual (filosofia de viata, credinte si practici spirituale), sectorul fizic (forma fizica, starea de sanatate etc).

Cateva dintre voi acordati importanta doar primelor 2 sectoare, fapt care va va determina sa alocati sensibil mai mult timp vietii profesionale in detrimentul vietii personale si sa nu negati acest lucru.

Eu am ales sa am o viata echilibrata, nu vreau sa-mi neglijez viata de familie dar nici pe cea profesionala. In acest moment asta am decis: am luat din timpul acordat carierei si l-am oferit familiei.

Teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rodica spune:

CARIERA ? FAMILIE? toate ne straduim sa impacam cat mai bine si capra si varza.
PLIZZZ !!! nu va mai certati! Impartasiti-ne cat mai multe solutii practice, din experienta, gasite de voi la aceasta problema.
Aici vrem sa facem schimb de experienta, sa ne imbunatainm viata .
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

--------
Te mai angajezi undeva la 50 ani?
--------
Cunosc o doamna care s-a amgajat prima data la 65 de ani.
Si o alta care la 60 de ani s-a inscris la master. L-a terminat, apoi s-a angajat.

Mergi la inceput

Va doresc din inima sa aveti parte de copii sanatosi si iubitori, cu care sa va petreceti cat mai mult timp.
Copiii au nevoie mereu de prezenta parintilor, nu doar cand se imbolnavesc.

Ileana, sper din tot sufletul, sa iti ajustezi programul de lucru cand te vei intoarce la servici. In stilul pe care l-ai descris, copilul tau nu va avea nici o sansa sa te vada la fata. Pe bune! In timp, vei deveni doar "cea care aduce bani". Poti sa iubesti pe cineva doar pentru ca iti aduce bani sau bunuri matreriale? Ma indoiesc. Eu n-am reusit.

Aparent, povestea mamei tale e una de succes. Dar, uite ce s-a ales din casninia parintilor tai. Mama ta intr-o casa, tatal tau in alta.
Iar relatia sot-sotie ar trebui sa fie cea mai profunda din viata unui om.

Mergi la inceput

Ileana, tu iti cunosti cel mai bine tatal. Daca tu spui ca e trantor, nu te contrazic. Dar, daca amandoi parintii tai ar fi lucrat zi lumina, de voi cine s-ar fi ingrijit?

Mergi la inceput