Imi este frica de nastere.
Raspunsuri - Pagina 2
Lona spune:
Toata sarcina am fost nebuna de spaima. Medicul meu ma incuraja, dar mai si radea spunandu-mi ca oricum n-am incotro, pe undeva trebuie sa iasa, pe "jos" sau pe "sus".
Am facut cezariana, si acum as mai face una daca ar putea sa inlocuiasca mersul la stomatolog, unde am o lucrare destul de complexa, de enervanta, de dureroasa si de...scumpa.
Gandeste-te ca daca ar fi asa cumplit, nici o mamica n-ar avea mai mult de un pitic, s-ar ingrozi si nu l-ar mai face pe urmatorul/urmatorii.
Curaj, abia astept sa-ti vad subiectele "Sunt gravi" si "Nasterea usoara a unui bb sanatos si frumos".
danyce spune:
Iia draga, capul sus si sa auzim in curand ca vei avea burticuta cu bebe miscator in ea! Mie nu mi-a fost frica in tp sarcinii pt ca eram super indragostita de fiinta din burtica si eram sigura ca totul va decurge bine. Am avut parte de o nastere destul de grea, finalizata cu cezariana si tot as lua-o de la capat numai pt a vedea inca o minune, cum e Alma. Numai bine si bafta multa,
Daniela Veuger si bb Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma, sufletel mic si iubit
Alma, sufletel mic si iubit -noi
Alma, sufletel mic si iubit-si mai noi
cele mai noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei
Gabrielama spune:
Tuturor ne-a fost frica - cred - intr-o masura mai mare sau mai mica. Iti dau doua "tips"-uri pe care le-am folosit eu:
1)sunt o mare iubitoare de animale si de-a lungul vietii am avut multi caini si multe pisici; pe multe dintre ele le-am "mosit" (asa am aflat de fapt cum vin pe lume copiii!!!); asa incat, m-am gandit tot timpul, daca pisica poate, pot si eu!!! stupid, dar m-a ajutat!
2) am nascut prin cezariana si nu am facut anestezie generala, tocmai de frica ca nu o sa mai trezesc. Am stat treaza si am "verificat" tot procesul - spre sfarsit, anestezista ma ruga sa ma adoarma iar eu nu si nu.... si am adormit, de buna voie, abia la cateva ore dupa ce eram deja la reanimare;
Cat despre tratamentul femeilor insarcinate - sunt si situatii nefericite, dar nu cred ca este atat de rau incat sa nu vrei sa faci un copil.
Si dupa, totul este atat de minunat..........
Gabi
alinaxeni spune:
Ce draguta esti! Hai sa-ti spun ceva, barbatii sint mai inspaimintati decit noi cind aud ca nastem. Al meu a dat cu capul in perete incercind sa iasa pe usa,sa ma duca la spital.
Pentru linistea ta sa stii ca noi secretam un hormon care ne ajuta sa uitam frica de nastere si durerile din timpul ei.Cum crezi ca ar mai naste o femeie a doua si a treia oara. Nu e fabulatie, e vazuta intr-un reportaj despre nastere pe Discovery.
alina
emaaimee spune:
Am vrut sa iti raspund imediat ce ai deschis subiectul,dar nu am putut:bebelusa avea nevoie de mine!Acum doarme si profit de situatie sa iti povestesc cum ne-am decis noi sa avem un bb!
Dinainte sa ma casatoresc eu am zis ca nu o sa fac copii,ca o sa adopt-imi era f frica numai de ideea de a face copii.
Am prieten,prietenie stabila,intentii de viitor-planuri de viitor!Vorbim si despre copii(pe care ii adoram si eu si sotul-el e singur la parinti si nu ar vrea asta pt copiii lui-da,deci nu vrea doar unul) si ne hotaram ca vrem doi,dar mai asteptam putin ca suntem mici.Sa mai copilarim un pic!Am terminat facultatea,peste un an ne-am casatorit!A ramas stabilit sa facem copii cand vom avea si noi un rost(pretext ca sa nu ii lipseasca copilului nimic-aiurea-eu/sotul nu am putut avea si luna de pe cer,dar nu avem ce reprosa parintilor)-casa etc.
Gandul de a avea un bb,sa ma ingras si sa nasc eu-ma ingrozea si de aceea am tot amanat!In 5 ani de casnicie fara copii ne intrebau toti:de la parinti la vecini-voi nu aveti de gand sa faceti copii?Noi-toate la timpul lor!Pe noi deja ne enerva intrebarea asta!
Sotul deja vroia bb,dar nu imi spunea nimic-doar asemenea lucru imp trebuie decis in 2.Saracutul cum se mai juca cu copilasii(in Irlanda sunt f multi copii-toti prietenii nostrii au copii,nu copil) si i se umezeau ochii de dragul lor.Ne-am luat casa acum 2ani,dar tot am gasit pretexte-vezi ca ne-am decis sa stam aici si ne trebuie si aici casa,etc.
Deja atitudinea mea catre nastere se mai inmuiase,tot frica teribila imi era,dar imi doream un bb mult de tot.Se vede ca m-am copt si eu-in sfarsit-altora nu li se intampla niciodata!Am hotarat vara trecuta sa facem bb!Ce nefericita am fost de ziua mea-ca nu am ramas-cat am plans!Dar in octombrie deja banuiam ca ar putea fi ceva-sotul fuge la farmacie si ia cel mai scump test de sarcina-doar-doar de-o arata !Era primul nostru test!Cu mainile tremurand am asteptat!DAAA-e pozitiv!BEBELE NOSTRU!Am plans si am ras de fericire in acelasi timp!Si ne uitam unul la altul in ochi-eram beti de fericire!
Timpul a trecut si ne-am indragostit de fiinta din burtica pe zi ce trecea!Am descoperit site-ul si m-am inscris la mamici de iul-aug in decembrie!Ne-am impartasit toate impresiile si temerile si inca mai sunt la iul-aug,mai e putin si ne mutam la bebelusi!La prima ecografie cand am iesit afara imi venea sa pup pe toata lumea si sa strig:mi-am vazut puiul chiar daca era de 11s si nu prea se intelegea mare lucru,dar ii batea deja inimioara!De cand a miscat nu m-am mai gandit absolut la nimic rau-e puiul meu si il vreau atat de tare si pot sa si mor pt el,nimeni si nimic nu mai conta pt mine!Iar la al2lea eco mi-a facut cu manuta scumpi cel drag!Si spuneam si in continuare spun celor si nu numai:nu va fie frica de nastere,mie nu mi-a mai fost o clipa frica de cand am ramas insarcinata-uimitor nu?Atat de mult te poate transforma punctuletul ala care creste in tine!Mie nu mi-a venit sa cred ca eu cea care nu lasam pe nimeni sa imi faca o injectie de frica spun ca nu imi e frica de nastere,dar nu mi-a fost!
Si am avut ceva probleme,am fost de cateva ori la urgenta,am stat si in spital-dar nu mi-a fost frica o clipa,imi doream ca bb sa fie sanatos atat!Si am vrut sa nasc natural daca nu sunt probleme-fara peridurala,fara nimic.Si asa am si nascut la 39s!
Poti sa citesti povestea nasterii Oanei cea grabita-zisa si Bibi:
http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53756&whichpage=9
Teama de moarte mi se pare nefondata-cum a mai spus cineva mai inainte nu poti stii cand iti e tie dat sa mori!Dar pt ca sa te mai linistesti,poti sa iti faci un control general sa te asiguri ca esti sanatoasa si apoi un control la un dr ginecolog care sa iti spuna ca everything is in working order si apoi poti sa incerci sa faci un bb!
Sistemul medical din Ro nu ai cum sa il schimbi!A-ba da,daca le bagi bani in buzunare la toti sunt mai draguti-asta e!Te alaturi si tu trendului si gata-e doar pt o cauza nobila!
De cand eram deja nu mai concepeam viata fara puiul meu si am regretat ca am fost atat de naiva pana la varsta asta- fac 29 in aug!Ce bine era daca aveam bb acum cativa ani,nu stiam ce pierd!Dar nici acum nu e tarziu!
Sunt nu de multa vreme si nu mai concep viata fara copii si cred ca o sa mai fac un bb!
frumoasei Bibi-02/07/05
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
emaaimee spune:
,dar ce mult am scris!Sper macar sa te incurajeze!
frumoasei Bibi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/anca76nitu/my_photos
mav spune:
Iia, la 24 de ani, este perfect sa ramai insarcinata!
Recunosc, mi-a fost si mie teama de nastere.... dar imi doream asa mult copilasul!!!
In prima 1/2 a sarcinii, eu eram hotarata sa nasc prin cezariana.
De pe la 4 luni si jumatate, mi-am schimbat medicul ginecolog si surpriza: asa frumos mi-a vorbit, mi-a raspuns calm la toate, toate intrebarile si mi-a explicat ca in cazul nostru erau "premise bune pt o nastere normala" si mi-a promis ca va fi langa mine la nastere, incat m-am razgandit: mi-am pus increderea in dl dr (daca ar fi fost probleme, el ar fi intervenit imediat) si n-am gresit!
Am nascut repede si intr-adevar, dr a sosit la spital in 10 minute, desi era trecut de miezul noptii cand l-a sunat sotul meu.
Cred ca este f important sa gasesti un medic bun, de incredere.
Oricum, de nascut, tot tu nasti, iar "durerile facerii" sunt suportabile si fara anestezie (asa au fost, in cazul meu!), dar prezenta dr te ajuta/sustine f mult dpdv psihic!
Vic & Sebi (04.02.2004)
Adria_ spune:
Din randurile tale reiese ca intr-adevar ti-e frica de nastere.
De ce ti-e frica exact? De durere? De faptul ca nu stii daca va fi sanatos sau nu copilul? Poate ar trebui sa renunti la gandul de a mai naste copii (stiu ca spun ceva foarte dur pentru toate femeile care au deja copii, insa nici nu poti trai o viata in frica).
Eu am nascut natural, fara epidurala, si trecand prin experienta asta, pot sa-ti spun ca o operatie doare mai tare decat nasterea. Pe mine m-a durut mai tare epiziotomia decat orice alta durere din timpul nasterii.
In plus, gandeste-te ca nasterea nu este o boala, este miracolul vietii, iar sentimentul care-l ai de implinire de dupa nastere te va face sa uiti orice durere.
Si, intr-adevar, asa cum spunea alina,barbatilor le e si mai frica, probabil de aia prietenul tau nu e de acord cu adoptia - pentru ca simte ca esti in stare sa adopti un copil (probabil nu vrea sa aveti inca un copil si se simte bine la "umbra" faptului ca tie ti-e frica).
Si, nu uita... un copil e ... o minune - inchipuieste-ti ca noi, niste bieti oameni, dam viata unei alte fiinte...
oana_mm spune:
Sper sa nu se supere nimeni pe mine dar marturisesc sincer ca am citit numai prima postare.
Si ma grabesc sa raspund asa cum ma pricep: pentru atacurile de panica si sentimentul de teama de moarte - tratament homeopatic, dupa care Educatie Prenatala pentru a afla toate informatiile posibile cu privire la ce inseamna sa fii insarcinata, sa nasti (normal sau prin cezariana), sa fii mama!!!
Succes, Oana
Oana si bb Eric (20.05.2004)
http://www.lamaze.ro
http://community.webshots.com/user/eric_mm
http://www.divertastore.com
try spune:
Vai, Doamne, eu sunt la polul opus, as naste si maine fara nici o ezitare. Eu am asteptat nasterea ca pe Mos Craciun. Si oricate dureri am avut si oricat de mult am plans atunci de durere, iti spun ca dupa un timp te uiti in spate razand si cu emotie.
Si fii fara frica, ai 9 luni la dispozitie sa te obisnuiesti cu faptul ca vei naste. Nu imediat ce ramai insarcinata o sa nasti. Riscul sa mori (caci asta inteleg ca te framanta rau) e atat de mic ca nici nu merita sa-l iei in calcul. Si calcati de masini mor oameni zilnic. Mai mare e riscul sa iti pice o caramida in cap decat sa mori la nastere. Si cine a zis ca-i musai sa nasti prin cezaariana si,deci, cu anestezie generala? Mai nou, nici cezarienele nu se mai fac cu anestezie generala, deci esti treaza pe parcursul operatiei, il poti vedea pe bebe imediat dupa ce-l scot si traiesti clipa cu intensitate.
Am o prietena care foloseste des expresia "curaj, gaina, ca te tai" .
Alex - 5 Nov. 2004 ......... poze cu noi