Operatie la san URGENT necesit raspuns!!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dolcineea spune:

multumesc de cuvintele de incurajare si de informatii.. osa va tin la curent cu ce se mai intampla.
Iti recomand doctorul Aldea..la el se va opera si mama..am auzit ca e unul dintre cei mai buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna!
Dolcineea, cum a fost operatia? Eu sper sa fi fost reusita,iar rezultatele preliminare bune!

Camelia si Sebastian (26 mai 2004)
Poze < 8 luni , > 8 luni
dupa 1,1 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelalit spune:

Buna! Am si eu o intrebare in legatura cu mama mea. Are 60 de ani si in urma unei analizari complexe are un dignostic prezumtiv de neoplasm mamar stang. Ea si-a descoperit singura un nodul, destul de mic si din cate am inteles destul de bine conturat si mobil, pe partea inferioara a sanului. In rest toate analizele au iesit bune, insa medicul oncolog la care merge i-a zis ca peste o saptamana sa fie la Cluj pentru operatie. Nu i-a explicat nimic altceva. Voi ce parere aveti? Poate mai este cineva in aceasta situatie sau a fost. Daca e vorba de mai mult decat numai de acel nodul de ce medicul nu i-o fi explicat nimic ci doar i-a spus ca marti sa fie la Cluj la nu stiu ce doctor care o va opera. Cat credeti ca dureaza o astfel de operatie si cam cate zile de spitalizare necesita ea? Va multumesc mult si astept cu nerabdare raspunsurile voastre. Medicul ne-a cam lasat in ceata.

Asan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crinutz spune:

Mama mea a trecut prin aceeasi situatie: nodul f mare la san, chimio, scoaterea sanului apoi iar chimio. Vreo 2 ani de zile a fost f bine dar acum are metastaze osoase si o tumora de 6 cm pe ficat. Nu stiu de ce a recidivat asa pt ca operatia a decurs f bine, a raspuns surprinzator de bine si la tratament. Ea a fost operata de dr Blidaru de la Fundeni si tot acolo urmeaza si acum curele de cito. Insa nu suntem deloc multumiti de cum se poarta acolo medicii si nu neaparat despre Blidaru, caci el doar o vede si o trimite la doctorita care ii face schema de tratam. Dar daca nu stii ce sa ii zici sau nu ii dai corespunzator nu te baga in seama, iti spune ca nu au medicamentele, te cheama peste cateva sapt. timp in care boala se poate agrava, toate aparatele sunt stricate pana cand dai hartia de 500000, dupa care printr-o minune se repara. Cam asa decurge treaba la Fundeni. Ultima oara o intrebau pe ea si pe sor-mea ce cito i-au facut ultima oara ca ele nu aveau scris nicaieri ce i-a fost administrata, nici data la care au fost facute, NIMIK! Este inadmisibil sa te porti asa cu un om bolnav.
Dolcineea daca mai aparti pe aici spune-ne cum sta treaba cu mama ta. Nu te speria de valoarea markerului. Ce zici de 540? Atat avea mama inainte de a afla ca are din nou cancer.
ionelalit mama ta a facut o mamografie? Asta ii spune f clar ce are. Apoi mai e analiza markerului tumoral pt san care e C15 parca. Mama a facut inainte de operatie ppunctie, biopsie si apoi a inceput tratamentul si abia apoi operatia. Mi se pare cam grabit dr care ii spune sa se opereze daca nu a facut toate astea. Cred ca ar trebui sa va explice ce se va intampla pt ca mama ta sa nu ramana cu traume in urma unei operatii care poate fi mutilanta. Daca e un simplu nodul mai mult ca sigur ii va face sector (adica se scoate doar nodulul) care dureaza f putin si de obicei a doua zi sau chiar in ziua aceea esti dat acasa. Daca e extirpare de san dureaza de la 1 ora la ... cat e necesra la fiecare in parte. In spital se sta tot in functie de cum se inchide operatia, de starea generala a persoanei.
Cer-i mai multe amanunte dr, chiar daca nu e de bine, pt ca e mai bine sa fii informat si sa stii ce sa faci.
Sper sa nu aiba nimik grav, sa fie doar un nodul si atat!

Multa sanatate si daca mai ai nevoie de ceva info te ajut cu placere cu tot ce pot. Si sper ca nu te-am speriat. Fiecare persoana reactioneaza in felul ei si nu e valabil pt toata lumea.

Astept vesti pa pa

Crinutz codita de maimutz

"What a piece of work is a man! How noble in reason, how infinite in faculties, in form and moving, how express and admirable in action...the beauty of the world" (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirunatiz spune:

Draga Bia, mama mea a fost operata (fix acum un an) tot de dr Aldea. Suntem ffff multumiti de "prestatia" dansului. Ea a avut o tumora de aproape 2 cm. nici nu se simtea la pipait. Au zis dupa examenul histopatologic si biopsie ca este de gr 2.

A facut tratament cu citostatice si cobalto. Acum are o viata normala. Si-a cumparat si o proteza pentru sanul lipsa si se simte comfortabil, ba chiar isi pune si muleuri.

Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_elle spune:

buna!si mamei mele i-a fost extirpat sanul de curand (gr3)si acum face chimioterapie si ar vrea sa stie daca exista o proteza,ceva,pt sanul lipsa.
mirunatiz mama ta ce fel de proteza are?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fausta_ro spune:

in primele doua luni dupa operatie se poarta proteze din microfaser ( un material moale, precum umpluturile de la perne ). Dupa cicatrizarea completa a operatiei, se folosesc proteze din silicon. Ambele se poarta cu sutiene speciale, care la cupa sanului operat au un buzunar. La fel, exista costume de baie care au buzunar la cupa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela69 spune:

buna!am fost depistata de curand cu nodul la san.joi sunt programata pt biopsie prin punctie.voi ce stiti despre procedura asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Crinutz , doctorul nu este prea grabit daca face operatia imediat .
Asa se procedeaza in cazul tumorilor suspecte benigne, sau maligne in stadiu incipient.
Daca tumora , indiferent unde este ea plasata nu se poate exciza , daca se dezvolta rapid , samd atunci se face biopsie si se urmeaza chimio sau radio , abia upa terminarea curei revenindu-se pt. operatie.

Richard..... http://www.youtube.com/watch?v=U5POHmIIujg

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput