Sotii de informaticieni....
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doris-Alina/Doris-Alina.jpg)
Buna,
Am o mare problema:
Sunt casatorita cu un pasionat de tot ce inseamna informatica.
Il iubesc enorm, avem o fetita minunata, nu ne-am certat deloc in 10 ani, dar, mi-e greu sa-l inteleg.
La servici, tot asta face, acasa la fel.
Nu mai are timp si ochi pentru altceva, e mai mult decat o pasiune, este dependenta.
Problema aceasta ne afecteaza viata de cuplu.Eu am o alta orientare, ca meserie, lucrez si eu pe PC, dar nu am o pasiune pentru asta. Poate de aceea nu inteleg, cum poate pierde nopti intregi, lucrand la ceva, fara sa stie ca eu mai exist totusi in jurul lui.
As vrea sa petrecem mai mult timp impreuna, dar, daca acesta exista, putin cat e, pentru el tot PC, este marea dragoste.
Mai este cineva in aceasta situatie?
Ce sfaturi imi dati?
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
Ca nu-l intelegi, nu-ti fa griji. Nici nu ai cum. Lui ii place PC-ul, altuia pescuitul, sau fotbalul. Asta ca sa vorbesc de placeri nevinovate. Sigur ca trebuie sa-i spui, cinstit, ca vrei mai mult timp pentru voi, fara PC. Mintea lui de calculator va inregistra dorinta ta intr-un fisier pe care va trebui sa-l ruleze din timp in timp, exact ca pe un program de defragmentare, de exemplu. Daca-i baiat de treaba, va pricepe.
http://community.webshots.com/user/tora97
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Doris-Alina/Doris-Alina.jpg)
Doris-Alina spune:
Complicat, Rufus!
Oricum iti multumesc pentru sfat!
As vrea sa-si imparta timpul liber in jumatate: una pentru noi, fetele lui, si cealalta pentru pasiunea lui, altfel viata noastra de cuplu e tot mai greu de inteles!
DORIS siINES
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul!
POZE CU NOI
![](images/user_woman.png)
Koky spune:
Iti dau eu solutia: cumpara un al doilea calculator in casa, incepe si tu sa navighezi pe internet si...atunci vei intelege!!! La noi e invers, eu sunt mai mult decat pasionata de calculator, nu sunt informaticiana, dar lucrez si la job tot cu calculatorul in fata...si totusi nu ma plictisesc, ba dimpotriva, cum se linistesc "apele" prin casa abia astept sa "butonez".
E pur si simplu fascinant, gasesti informatii din ABSOLUT toate domeniile, carti, filme, muzica, retete, "despre copii"..cum sa nu fii pasionat de calculator?! Si daca eu, care nu am nici o legatura cu informatica, gandesc si simt asa, dar el, care se si pricepe in plus?! Preferai sa fie la o bere cu baietii ?
Singura posibilitate ca sa-l rupi cu adevarat (adica nu sa lase calculatorul "de gura ta") este sa iesiti undeva, cu totii...in rest...slabe sperante. Da' e o pasiune asa de nevinovata...
Koky, mama de doi super bebici
adrienne12 spune:
Fata draga asta e boala grea. Eu sint programator ex-sotul meu tot progrsmataor. Eu zic ca sint un programator normal, el si-a luat doctoratul la una din cele mai prestigioase universitati din AMerica timp in care eu am intretinut familia... iar acum eu am salariu mai mare ca el dar el are orgoliul cit casa. Fii f. atenta caci rar vei gasi programatori normali...Diferenta este ca al meu ex nu putea sa suporte sa nu aiba in casa cel mai performat calculator sau cele mai performante scule de muzica si din aceatsa cauza a cheltuit o gramada de bani si timp cu pasiunile lui. In fine, in afara de asta fii atenta caci programatorii in general se considera cele mai inteligente fiinte din univers, detinatorii de adevar absolut, pt. simplul motiv ca ei pot lucra in orice domeniu de activitate. Deci fii atenta la convingerile lui. e una daca doar pierde timpul pe internet si alta daca se tine la curent cu ultimele trends micrsoft and such. Sfatul meu ar fi sa-ispui ce te doare... Poate te va asculta. asa cum am zis mai sint si oameni normali printre ei.cruise:http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos?urlhint=actn,del%3as,1%3af,0
ioanaradu spune:
Doris-Alina incearca totusi sa stai de vorba cu el si sa-i explici ... cred ca poate intelege si o sa ajungeti la un compromis. si la noi mai intervine problema asta uneori ... dar noi suntem amandoi "bolnavi" de PC.
bafta!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ioanaaradu/my_photos
canuta-om-sucit spune:
Sunt sotie de programator. Si noi ne-am confruntat cu aceasi problema. Venea acasa, facea un dus, cinam, si apoi disparea ca magarul in ceata, ghici unde. Acum lucrurile stau altfel, insa am reusit sa schimbam situatia cu multa perseverenta, in sensul ca nu a fost indeajuns o singura discutie si gata omul si-a revenit, nu, nici pe departe. Discutii multe si lungi, dar bine ca acum e altfel. Rufus a spus foarte bine ce a spus, mai tine si de vointa lui.[purple]
aura
LauraM spune:
Noi suntem amandoi programatori, dar sotul ar sta non-stop in fata calculatorului daca s-ar putea. Soacra mea se plangea ca inainte de a ne casatori statea tot timpul .
Acum s-a mai diminuat problema, adica sta din cand in cand ... daca vrea neaparat sa lucreze la calculator mai bine il las pentru ca altfel se enerevaza mai tare.
In general, il rog sa ma ajute prin bucatarie, sa se duca la cumparaturi sau sa mergem la plimbare. Sau mai pun cate un film la calculator si atunci el nu mai are cum sa lucreze ... si se uita si el cu mine .
Spune-i ce te doare, trebuie sa inteleaga. Dar nu incerca sa-l rupi definitiv de acest obicei. Programeaza-ti ceva la care sa luati parte cu totii.
diana1971 spune:
Draga Doris..... suntem multe in situatia asta !!!
Sotul meu de ex ...a uitat ca vin,de acasa de la parinti,cu trenul, ca am bagaje,....si a aparut acasa dupa vreo 8 ore; a sta la firma sa lucreze....si a " uitat" ca taman azi vin.
Asta e numai un exemplu, si cate ar mai fii..!!!!!!
cred ca asta e o trasatura care o au toti .
eu am discutat cu el de cate ori am putut si mi-am facut program singura (adica cu prietenele). Intr-in fel il inteleg dar am avut mult de lucru pana l-am convins sa o ia mai moale ca nu pica firma fara el .
Eu am incercat sa-l atrag in activitati comune si am reusit .
Atrage-i atentia mai ales ca voi aveti si un copil ...al nostru e inca "numai la mine"
Eu i-am spus ca ma simt neglijata (mai ales acum) si a priceput se pare .... discuta de cateva ori !
ve pup, succes
diana
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/nushulica/nushulica.jpg)
nushulica spune:
eu sunt viitoare sotie de programator si eu am aceeasi problema si eu care ma gandeam ca numai al meu este asa disperat de calculator si chiar ii scoteam ochii...
deocamdata eu il mai las sa se joace sa faca ce vrea el dar cred ca mai tarziu cand o sa avem obligatii mai serioase cred ca nu o sa-i mai mearga...poate nu o sa ma lupt mult pentru asta
Doris-Alina spune:
Multumesc tuturor celor care mi-ati raspuns.
Dar mai ales pentru sinceritatea raspunsurilor.
Noi avem in casa 4 PC-uri, si un server.
Eu lucrez la al meu, Ines, fetita noastra il are pe al ei, si Tati pe celelalte.
Nu ma deranjeaza ca asta e o pasiune, si eu am altele, dar ma doare ca dupa ani de discutii, el nu se poate schimba.
Nu poate sa faca diferenta intre familie si pasiunea lui.
Tot timpul pasiunea este pe locul intai.
Ce ma ingrijoreaza in ultimul timp, este ca nu mai face nimic in casa, nu ma mai ajuta cu nimic, iar eu, am 4 joburi, plec dimineata si vin seara.
Din moment ce nu sunt casnica, si lucrez cot la cot cu el, mi se pare logic ca toate treburile gospodaresti sa le facem pe din doua, el ceva, eu ceva.
As vrea macar atunci, seara, sa discutam sau sa iesim pe o terasa, stie ca lucrez toata ziua, nu trebuie sa-i explic asta, el chiar nu-si da seama cata nevoie am de el?
Prefera sa joace un joc, spune ca asta il relaxeaza dupa munca, decat sa stea cu mine.
Am dicutat mult, comunicarea e super intre noi, de fiecare data ma intreaba; Ce, fac un lucru rau?, sunt acasa, cu tine!
Langa mine, sigur, dar fara mine mai exact!
Il strig la cina, nu raspunde, vin langa el, il chem, zice: imediat, pana se face o ora! si uite asa cinez singura!
Il rog sa ma ajute cu ceva, raspunde : imediat mama! si pana la urma tot singura ma descurc.
Cand ma enervez rau de tot, si nu mai pot, atunci el devine si mai contrariat, ca de fapt, el nu a gresit cu nimic!
De copil se ocupa, sunt foarte multumita, dar e vorba de mine...de petrecerea putinelor ore in care ne vedem.
As putea sa ies cu colegele, cu prietenele, dar eu il vreau pe el...
vreau sa ne regasim...si chiar nu mai stiu cum...
Poate plecarea in concediu, sa fie momentul in care sa-i spun pentru a mia oara cat ma doare....
Dar, va intreb, daca ratez concediul? caci o sa-mi reproseze ca si acolo tot despre asta vorbim?
DORIS siINES
POZE CU NOI