La France (38)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Sibylle,
oana_noemi, DA! Certificatele de nastere trebuie traduse. Stiu ca sunt trilingve, stiu ca pare absurd, dar eu prezint asa:
- fotocopie dupa certificatul de nastere
- traducere/legalizare
- justificativ consular cum ca noi avem un singur certificat original, pe care trebuie sa-l pastram la saltea
oLo, ai mare dreptate, multe depind de cum se trezeste dimineata omnipotentul functionar.
Otilia, n-am elicopter personel, da' daca vin cu unu' de-nchiriat, ma mai primesti? Asa e, ne-am distrat super
Cata, i-as transmite felicitari "realizatorului", dar mai bine nu, ca iar si se urca la cap si nu ma mai inteleg cu el
Oanaaaa, nu mai vorbesti cu noi?
O seara racoroasa imi si va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Maria,merci dar la mine e deja racoare si pe deasupra ploua!!!!

Corina si Anna nazdravana!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadine2004 spune:

Oana, eu nu am tradus certificatul de nastere.

Eu sunt deja in 8 luni. Cu toate site-urile am calculat 28 august ca data de nastere, azi vad ca imi schimba pt 5-7 septembrie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Cu certificatul depinde de functionar ..la mine nu mi-a cerut nici traducere nici originalul..a zis ca dak asa e la voi in tara..
Acum cu titlul de sejur cred k s-a mai schimbat procedura k eu am fost azi sa-mi depun hartia cu vizita medicala si timbrele OMi unde m-a durut sufletul de o gramada de bani si asteptam sa-mi puna si mie mult doritul titlul pe pasaport knd cica asteptati ca va scrie-mi noi...asat s-o creada ei k eu maine ma apuc sa sun..ati mai patit vreuna asa sau inter timp s-a schimbat procedura aveti habar?
Si pt fetele dis sud o seara racoroasa cum bine zicea Maria k am inceput sa ne topim de atata caldura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

si pentru fetele din Nord, Est, Vest niste zile calduroase... ca eu una m-am saturat sa merg cu parpalaku la servici...

cait: eu stiam ca mai intai depui dosarul, iti da sau nu recipisa si p'orma asteptzi sa ti se lungeasca urechile... Cand s-au lungit bine, te duci sa capetzi autocolantul acela pe pasaport. Dar toate smecheriile astea, depind, evident, de prefectura de care apartzii.

Maria, noi stam pe langa aeroport. Si pe aeroport e un avion parasit. E in permanentza acolo. Emma zice ca-i avionul ei. Si cand o sa fie mare, o sa ne invite si pe noi sa ne plimbam cu el. Daca vrei, ti-l imprumut (ca tot n'ai helico perso), ca sa te duci (sau sa vii) la Otilia ;) Ce zici?
Mihaela
www.desprecopii.com/info.asp?id=512" target="_blank">Anaïs & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=19303" target="_blank">Emma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

quote:
Originally posted by cait

Cu certificatul depinde de functionar ..la mine nu mi-a cerut nici traducere nici originalul..a zis ca dak asa e la voi in tara..
Acum cu titlul de sejur cred k s-a mai schimbat procedura k eu am fost azi sa-mi depun hartia cu vizita medicala si timbrele OMi unde m-a durut sufletul de o gramada de bani si asteptam sa-mi puna si mie mult doritul titlul pe pasaport knd cica asteptati ca va scrie-mi noi...asat s-o creada ei k eu maine ma apuc sa sun..ati mai patit vreuna asa sau inter timp s-a schimbat procedura aveti habar?
Si pt fetele dis sud o seara racoroasa cum bine zicea Maria k am inceput sa ne topim de atata caldura.

Cait, eu de 2 ani de zile imi iau titlul de sejour si de fiecare data asa a fost. Dai banul si te cheama apoi sa-ti dea tidula cu pricina. Dureaza cam o luna... N-are sens sa suni, asteapta scrisorica!

Nici mie nu mi-au cerut certificatul legalizat sau tradus... si pot spune ca chiar mi-a fost cerut. Am spus doar ca e exemplar unic si mi-a fost restituit.

Imi puteti spune si mie ce acte v-au cerut pentru invitate, acum dupa noua lege?

Pupicei.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu

Frantzujii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria I spune:

Vai, oLo, ce dragut Vreau, cum de nu, da' Emma e de acord? Daca da, trebuie sa ma dau bine pe langa Otilia, sa-mi construiasca o pista de aterizare pe-aproape de casa ei, ca doar n-o sa cobor cu
Rad eu, dar mi-am amintit de un roman al lui Radu Tudoran, "Anotimpuri", in care eroina ia lectii de pilotaj pe Baneasa si mi s-a facut un doooor de-acasaaaa..... Mai bine nu ma gandesc.
Cata, hai sa-ti povestesc cum a fost la mine!
Am depus dosarul pt cartea de sejur la inceputul lui februarie, am primit depesa de la prefectura cum ca tre sa ma prezint la primarie la sfarsitul lui aprilie; am ridicat de la primarie recipisa bleu (cea cu dreptu' de munca); am executat vizita medicala pe 31 mai; am asteptat pana la inceputul lui iulie sa-mi trimita cei de la prefectura solia-n poarta, ioc solie! Pe 5 iulie mi s-au enerrrvat rrrrau de tot neste nerrrrvi nerrrvosi si m-am dus la prefectura, pregatita sa jap, treosc, bum Iaka pozna, ca faimosu' titru de sejur era gata de pe 31 mai! De bucurie n-am mai intrebat ca adica da' de ce n-am fost anuntata, am zis sa fie primit, am transmis sarutari de maini doamnei si-am plecat sa sarbatoresc In timpul asta barbatul meu isi facea griji acasa, ca ma stie violenta
Gramada aia de bani inseamna 220 de euro? Si mie mi-a tremurat mana cand am cumparat timbrele Asta e! Rezumat: cate bordeie, atatea obiceie. Vezi si tu.
Pe-aia cu seara racoroasa n-o mai scriu, ca mi-e ca ma-njura careva pana la urma
Da' va pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Seara buna fetele!

lorena, cred ca cel mai bine ar fii sa mergi la tine la primarie si sa intrebi ce trbuie facut. Ei i-ti vor da o listuta, iar tu pregatesti actele(CI sau titre de sejour,justificative de domiciliu, etc plus un timbru de 15€ care se gaseste la trezorerie)

http://community.webshots.com/user/delphinoi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

Poze noi:http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/sebastiengrigore/album?.dir=/3f06

Oana si Seb
(10.01.2005)

"Dragostea adevarata este o limba pe care surzii o pot auzi si orbii o pot vedea."

http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/oana_george14/my_photos
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/georges142004/my_photos
http://community.webshots.com/user/sebastieng10
poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Mercic Delphin de raspuns. M-am ambalat si eu ca am auzit ca cer si fisa de impozitare, de salariu... pe langa justificativele de domiciliu. Am crezut ca e o lista fixa...

Sper sa ajungem azi si va spun ce "obiceiuri" sunt si pe la noi.

Maria, si daca iti iese faza cu avionul si pista, ma iei si pe mine?

O zi buna la toate.

si Miron Radu (06 oct. 2004)
Miron Radu

Frantzujii

Mergi la inceput