situatie delicata !!!!!!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Adriana, orice ar fi, eu iti doresc nastere usoara si sa gasesti intelepciunea sa iesi din aceasta situatie intr-un mod care sa-ti afecteze puiul cel mai putin.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vandoren spune:

O parere de barbat.
Trebuia sa-ti rezolvi intai situatia cu sotul tau , dupa care treceai la actiune cu cel de al doilea .
Acum esti intr-o situatie mai mult decit penibila ajungind sa-ti pui intrebarea al cui este copilul.Il compatimesc pe sotul tau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana2005 spune:

Da Vandoren.. si copii se fac la 50 de ani !

sit e mult mai complexa decat am pus pe forum ..am spus-o de multe ori.Singurul lucru care l-am dorit(si a iesit altceva) a fost sa cer un sfat ...daca mi-l poate da cineva - e bine ...daca nu... sa ma acuz de ceva pot si singura .
Sunt niste lucruri pe care le pot judeca sau intelege mai bine doar persoanele care au trecut prin ceva similar.. teoria e frumoasa dar ramane teorie.
Daca m-as fi luat dupe unele mes citite probabil ca trebuia sa sar de la et 10...nu?..mai ales ca o femeie insarcinata este mult mai sensibila.Nu am cerut aprobarea sau dezaprobarea ....si nici nu o voi cere...sit e creata...Eu si numai eu voi vedea ce sa intampla.

adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aprilie spune:

Adriana, ai intrebat fetele ce ar face in situatia ta (deci ai cerut parerile lor) dar ai primit (cum se intimpla) mai mult decit atit.

Majoritatea iti propune sa-i destainuiesti sotului ACUM toata situatia.

Sa fiu in locul tau n-as face-o.Nu inainte de a afla daca el e tatal.
Iar daca se va dovedi ca el e tatal, nu i-as spune nici pe viitor.

La ce foloseste (daca te decizi sa ramii cu sotul sa cresteti copilul impreuna) ?

Peste asa ceva se trece foarte greu...majotitatea pur si simplu nu pot si ajung la despartire...

Nu te chinui incercind sa rezolvi situatia ACUM sau macar sa gasesti o solutie viabila.Nu poti.

Ai sa vezi ca atunci cind vei afla cine e tatal copilului situatia se va "limpezi" dintr-o data.Vei simti ce e bine si ce trebuie sa faci.

Ai ales deja numele bebelusului ?
Asta sa fie cea mai mare "framintare" pt. tine acum.

Aprilie

Viata e scurta.Daca n-o putem face lunga,atunci macar s-o facem lata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana2005 spune:

DRaga Aprilie...cam ai dreptate. Dar eu am cerut un sfat ...doar atat. De la pareri personale pana la sfat e ceva distanta...

merci pt sfaturi..si sa stii ca ne-am gandit la un nume ... dar nu stim care sa-l alegem inca : Ovidiu, Dragos, Andrei,...Alexandru,....Victor,...

adriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulian1969g spune:

quote:
Originally posted by adriana2005

iulian...ti-am trmis un PM ...acolo sunt niste explicatii care cred ca pot fi luate in considerare.

merci
adriana

L-am citit. Ti-am trimis si eu unul. L-ai primit?

Giuliano

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bruxinha spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Bruxinha, da-mi voie sa te contrazic.

Draga Maria, poti sa ma contrazici pana in panzele albe, e o tara libera.
quote:

"nu poti sti NICIODATA ce vei face intr-o anumita situatie daca nu ti s-a mai intamplat ceva similar pana atunci" - intr-o asemenea incurcatura pur si simplu nu ma bag. Nu e ceva ce i s-a intamplat Adrianei din senin, ea singura si-a creat aceasta problema. La 33 de ani nu mai e o tanara naiva.

si ma rog, cine suntem noi s-o judecam? E o femeie matura care isi asuma consecintele faptelor ei. Ar fi bine daca printre noi ar fi mai multi oameni cel putin la fel de responsabili.

quote:

"Dar o admir pentru curajul pe care il are de a face un copil fara sa stie daca e al sotului ei sau nu." Asta numesti tu curaj ? Eu as numi-o altfel dar mi-e jena. Seamana mai mult a lasitate decat a curaj. Curaj ar fi sa transeze situatia, nu sa se complaca in duplicitate. Nu stiu ce gasesti de admirat, zau.

Chiar de curiozitate, tu cum ai numi "asta"? Extrapoland, ce anume ai numi tu curaj? Varianta de a-si omori copilul? Draga mea, asta e situatia, cu asta defilam.

quote:

"Nu te mai sinchisi cu aspecte minore gen oare cine o fi tatal biologic. Nu asta conteaza." Adica tatal e un aspect minor in viata unui copil ??? Inseamna ca puteam sa-mi fac copiii cu vecinul, cu seful de post sau cu oricine, nu conta atata timp cat ii serveam sotului meu drept copiii lui, asa-i ?

Asta e doar o interpretare personala si subiectiva si nu cred ca foloseste nimanui sa stau acum si s-o demontez.
Spuneam ca tatal biologic e un aspect minor. Sa-ti spun o poveste scurta. Bunicul meu patern a divortat si a luat cei trei copii proveniti din casnicie sub ingrijirea lui. S-a recasatorit cu bunica mea (cea pe care eu o numesc bunica, desi genetic nu am nimic de la ea) care i-a crescut pe cei trei copii ca si cum ar fi fost ai ei, nascuti din ea. Tatal meu pe ea o numeste mama. Celeilalte, mama biologica ii spune pe nume: Ileana. Pentru el, cea care l-a crescut e mama lui si-ii poarta o afectiune adanca chiar si acum cand ea nu mai este printre noi. Ce parere ai de asta? Dupa tine, cine e parintele unui copil? Eu personal cred ca e acela care isi asuma responsabilitatea cresterii si educarii lui.

quote:

Daca Adriana ar fi avut 10 amanti, n-as fi spus nimic. Nu ma intereseaza nici soarta sotului ei, dupa cum spune nu e chiar cel mai bun sot. Dar cand la mijloc e un copil a carui paternitate e incerta, lucrurile devin foarte grave. Ce-i va spune copilului, ca nu stie cine e tatal ?

Stii care-i faza haioasa? Din chestia 'aia' - pe care o faci cu un barbat, sot, amant, prieten, necunoscut, nu conteaza - ies copii, nu trebuie sa te informez eu acum, stii si singura. Ai pus punctul pe i, asa e, e la mijloc un copil acum. Dar copilul e nenascut, mai are ceva timp pana sa vina pe lume si in momentul asta nu stiu cat de bine e pentru mama lui sa se chinuie si sa-si puna intrebari peste intrebari. E un timp pentru toate. Va trece peste podul asta cand va ajunge la el.

"Daca n-as avea sentimente as putea deveni cea mai inteligenta femeie de pe pamant" - Anais Nin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariagi spune:

bruxi,ma dezamagesti.ce laegatura are respionsabilitatea noastra cu inconstienta unora?
sa fim responsabili sa ne asumam faptele noastre si sa invatam din greseli,nu sa persistam in ele.
adriana,sunt unele lucruri pe care unele femei printre care ma numar si eu nu le-am face niciodata.indiferent de conjunctura.si nu am citit sa-ti fii spus cineva sa te arunci de la etajul 10 sau sa faci avort.si nu te mai considera victima nu te prinde deloc rolul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ina_nz spune:

Alta problema care a aparut este difreenta cu care ma trateaza fiecare...sotul mau pare sa nu obs ca sunt insarcinata ..pana acum l-a pupat pe bb pe burtica de 4,5 ori...in timp ce prietenul meu cum ma vede cum sa da peste cap sa faca tot ce trebuie sa-mi fie bine.

Inainte de a ma baga si eu cu o tentativa de sfat, sau mai bine spus ce as face daca as fi in aceeasi situatie, deoarece sa dau sfaturi nu-mi prea place, te-as ruga sa mai explici odata ce ai vrut sa spui mai sus. Eu din fraza asta inteleg ca tu inca te mai vezi cu potentialul tata nr2 si ca el e mai atent si pupa burtica de mai multe ori decat potentialul tata 1. Parca ziceai ca te-ai culcat de doua ori cu amantul si ca dupa ce ai ramas gravida nu te-ai mai intalnit cu el.

Ina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Adriana, in cazuri de genul asta ce ar trebui sa primeze este interesul copilului. Care este interesul copilului in cazul tau? Pai eu zic ca interesul este sa traiasca intr-un mediu solid, stabil, cu o mama si un tata care sa-i fie alaturi cat mai mult timp posibil. Ca este vorba de tatal biologic sau nu, mie mi se pare irelevant atata vreme cat va fi un tata care il va iubi si se va implica in educarea lui. Nu vad de ce ar trebui sa provoci o mare criza in cuplu anuntand marele adevar. Nu este in interesul copilului. Eu sunt de parere ca unele adevaruri nu trebuie spuse niciodata. Ar fi chiar un semn de egoism: hai sa distrug viata altora dar sa-mi pastrez eu constiinta curata.
Va trebui probabil sa renunti la "prieten" in favoarea copilului si a sotului tau. Dar asta tu hotarasti..
Iti doresc multa intelepciune in hotararile tale!

Eliza si Alex (15 nov. 2004)

Mergi la inceput