Azil pentru batrani - varianta privata

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

deci m-am uitat din nou si direct "rasfoind" paginile de arhiva, subiectul este dar raspunsurile nu se "vad", cred ca s-a pierdut impreuna cu pierderile de informatie de pe DC, am intrebat si it-ul sa vedem ce raspunde, dar cred ca este pierdut for ever yung, dar sa stii ca eu mi l-am salvat atunci in word pe calculatorul meu ca ma interesa, are 8 pagini, daca vrei sa-l citesti da-mi pe PM o adresa de e-mail si ti-l tremit

Mergi la inceput

uite incerc sa-l postez aici:
"Printeaza pagina | Inchide fereastra

azil-spital particular varstnici

De la: Desprecopii.com forum
URL: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42019
Printat la: 08/02/2005

Autor: ardit
Subiect: azil-spital particular varstnici
Trimis la: 04/02/2005 15:45:10

caut un azil-spital particular pentru varstnici bolnavi in bucuresti

mama mea este bolnava, este oarba (glaucom), are o mobilitate redusa (folosim 50% scaunul cu rotile) si are alzheimer (boala nashpa, va asigur)

so, acum ne descurcam taras grapis, desi uneori.. , cu pampersi, medicamentele, cu nesomn, cu zapaceala pa creer (uneori simt ca ma duc si eu cu capul..) dar ma gandesc ca o sa vina momentul cand nu o sa ne mai pricepem sa avem grija de ea, cand o sa fie nevoie de perfuzii, aparatura de monitorizare, injectii alea alea, si nu o sa mai putem sa avem grija de ea

nu va ganditi ca o sa ma accepte in vre-un spital, nu ma accepta

nu va ganditi sa o duc intr-un azil de stat, ca acolo o omoara, o sedeaza toata ziua si o lasa sa faca pe ea, NU categoric, desi am indoieli ca a mai ramas mult din mama mea adevarata, totusi o iubesc mult si o respect

deci.. caut un azil-spital particular, toate investigatiile mele de pana acum nu au dat vre-un rezultat

HELP ME

Raspunsuri:

Autor: tzuc
Raspuns la: 04/02/2005 18:24:05
Ardit draga,

sper sa gasesti cea ce cauti si iti doresc putere s atreci peste toate greutatile si sanatate multa mamei tale.

"Fiecare om se afla in inchisoarea sa, dar fiecare poate obtine dreptul de a se elibera. Sa nu te opresti niciodata sa te zbati" Buddha

Autor: Porumbita
Raspuns la: 04/02/2005 18:50:11
e o asociatie care se ocupa de cei care au boala asta. are sediul in Bucuresti. din pacate numai stiu unde! poate gasesti pe google sau intrebi pe la spital/doctori!

Autor: nic23
Raspuns la: 05/02/2005 00:42:16
Imi pare rau pentru mama ta si pentru tine!
Mama mea are aproape 69 de ani si ma gandesc cu groaza ca eu sunt aici si ea acolo, iar la o adica nu as putea sa o ajut decat daca m-as intoarce in Romania. De aceea ma interesez acum de ce e nevoie pentru infiintarea unei fundatii sau asa ceva care sa sprijine batranii care nu se mai pot ingriji singuri. Am mai plasat ceva despre subiectul asta cu ceva timp in urma si am primit atunci reactii pozitive de la oameni care ar fi dispusi sa ajute.
In Olanda se poarta ca daca ai pe cineva care sufera de ceva anume, infiintezi o fundatie, faci reclama, strangi fonduri, aduni o mana de voluntari si te apuci de treaba. Pare greu, dara daca trebuie, trebuie. Cum e situatia in Romania?

nic23

Autor: ruxandra_sb
Raspuns la: 05/02/2005 08:03:27
Am auzit mai demult ceva, un zvon, despre o asemenea institutie a comunitatii evreiesti din Romnania.
Din pacate nu pot sa verific.

Sanatate si putere, mai ales voua.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Raspuns la: 07/02/2005 10:21:31
oooh, nici macar nu speram sa primesc vre-un raspuns! sunteti nemaipomeniti (ca de obicei)! chiar ma gandeam duminica(acasa nu am enternet') sa aduc luni din nou subj.pe prima pagina cu scuza ca nu am cautat un site gen "despre batrani si morbizi"

tzuc multumesc mult!

porumbita am gasit si eu asoc., de exemplu "crucea rosie" care ofera asistenta la domiciliu, dar asistenta asta reprezinta de fapt 1-2 ore de fizioterapie la domiciliu, este o initiativa extraordinara, jos palaria, dar.. din pacate.. mie imi trebuie mai mult

a! si inca ceva, am observat ca in ardeal sau banat sunt mult mai bine organizati pe tema asta decat aici in bucuresti!

nic asa este si eu m-am gandit la asta, nu cred ca m-as pricepe insa (decat prin faptul ca am invatat o gramada de chestii despre subiect avand grija de mama), am o prietena buna care chiar are in plan sa faca treaba asta, aici in romania, banuiesc ca legislatia romaneasca nu este "prietenoasa", dar persoana de care vorbesc lucreaza cu.. legile, asa ca la capitolul asta.. deci daca vrei, va pun in legatura (mai ales ca pot si eu sa dau o lopatica de ajutor ca, in fond, sunt direct interesata!) ce zici?

ruxandra am auzit si eu de treaba asta de la o pritena care este redactor pe teme medicale, din pacate suntem ortodocsi si nu cred ca ne-ar primi, oricum imi pusesem in plan sa incerc si acolo

va multumesc inca o data
sambata a fost ziua ei si nu pea stiu daca si-a dat seama de ce sarbatorim, si daca ati stii ce persoana faina era, uf, dar trebuie sa mergem inainte

Autor: adriana
Raspuns la: 07/02/2005 11:17:40
Si pe mine ma intereseaza subiectul asta .
Din nefericire doamna de care vorbesc are 80 de ani si cred ca ar refuza sa fie internata intr-un spital. Dar ma gandesc ca poate gasesc un loc frumos, cu verdeata, undeva nu in Bucuresti, si poate odata si odata va considera optiunea.

Tare greu sa vorbesti despre lucrurile astea si mai greu ca e vorba de cineva din familia ta care are nevoie de un astfel de ajutor.

Autor: ralucah
Raspuns la: 07/02/2005 11:31:28
Si eu sunt interesata de un astfel de loc. Bunica mea are deja 86 de ani, acum o duce bine multumesc lui Dzeu, dar ea sta in ploiesti si noi in Buc, iar iarna mi-e groaza cand o stiu acolo. pe de alta parte este genul care nu vrea sa stea cu tineri in casa, ca ea ne incurca si vrea sa stea cu prietenele ei de aceeasi varsta. Zice ca o obosim si nu vrea sa ne fie o poavara! Ea a fost mereu o fire independenta iar acum mai mult ca niciodata.
Am tot cautat sa aflu daca exista un loc din asta special, nu azil, refuz ideea de azil, un centru pentru varstnici, unde sa se vireze pensia, eventual si ceva in plus, dar sa fie curat, cu activitati frumoase (plimbat, teatru, recreere, etc) unde sa stea cu cei de varsta ei, sa joace pocher ( e inebunita dupa pocher :))) ), table , sa comenteze telenovele, etc. O exista asa ceva aici??
Daca aflati ceva va rog mult sa ma tineti si pe mine la curent. Chiar daca nu este in Bucuresti, macar o zona apropiata.

Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!

Autor: nana_sim
Raspuns la: 07/02/2005 13:30:00
Bun gasit tuturor!

Exista in Bucuresti Soc Romana Alzheimer unde exista dna dr. Catalina Tudose, o persoana absoult remarcabila. Acum cativa ani se aflau in piata Kogalniceanu dar au pagina de internet si puteti lua legatura cu ei. Nu cred ca au spatii de cazare dar va pot ajuta cu informatii actuale, medicamente, terapie, activitati pentru persoanele suferinde. Lucrez de multi ani in ONGuri, intrebati-ma ceva precis si incerc sa va raspund precis. Exista cateva centre unde pot sta batranii dar conditiile de acces sunt foarte diferite in functie de afectiunile persoanelor. In Bucuresti din cate stiu eu nu exista un centru rezidential, incercati insa la Instit Ana Aslan. Mai exista un spital-azil pe langa Buzau, de asemenea unul in Satu Mare. Mai exista cateva organizatii care au ingrijitori la domiciliu pentru mai mult de 2-3 ore (Crucea Alb-Galbena, Fundatia de Ingrijiri Comunitare etc.)Cei de la S.R.Alzheimer probail stiu mai bine.

Sanatate tuturor mamelor si bunicilor ca-s tare pretioase!

Autor: valentinag
Raspuns la: 07/02/2005 13:59:57
Iubita mea,de mult am vrut sa-ti siugerez varianta cu internarea,dar m-am temut sa nu te deranjez,ma gandeam k poate nu vrei.
Stiu k la Ana Aslan au o sectie unde sunt internati cei k mama ta,daar costa foaaarte mult!Si am inteles ca pe undeva pe la Piata Unirii mai este un azil,de stat parca,dar care este sub orice critica dpdv al curateniei,tratarii pacientilor....
Cel mai bine dute la Ana Aslan si intreaba ce si cum....
Sanatate...

Speranta moare ultima!
Valentina

Raspuns la: 07/02/2005 15:53:04
dragele mele, vad ca sunteti mai multe interesate de o casa pentru batrani,particulara, asa ca voi scrie aici despre Casa Geron, situata in cartierul Rahova. Conditiile sunt de prima clasa, incepand de la cazare, masa si servicii de specialitate, supraveghere a pacientilor non-stop etc. pentru detalii luati legatura direct cu:
Dr. Aurelia Curaj
Tel: 0722.656.382/ sau email: aura@ucp.ro

va doresc sanatate si putere sa treceti peste toate greutatile vietii

"Fiecare om se afla in inchisoarea sa, dar fiecare poate obtine dreptul de a se elibera. Sa nu te opresti niciodata sa te zbati" Buddha

Autor: Corina Paraianu
Raspuns la: 07/02/2005 16:46:19
Draga mea, si eu am cautat foarte mult asa ceva si nu am reusit sa gasesc. Bunica mea se afla intr-o situatie as zice mai grava decat mama ta (are 97 de ani!). Am gasit ceva, dar dureaza luni de zile si noi nu putem astepta atat. Poate voi puteti sau aveti mai mult noroc. Este un azil al Bisericii Catolice, se afla pe undeva pe la iesirea din Bucuresti spre Alexandria sau Giurgiu din cate am inteles. Se numeste Sf. Maria. Din ce mi s-a spus este super curat, civilizat tot ce vrei numai ca au putine locuri, de unde si coada care s-a format. Telefonul este 682.70.28 si ceri de acolo lamuriri, o sa ti-o dea pe maica stareta. Costa scumpisor dar eu zic ca merita.
Sanatate multa si mai ales putere si rabdare voua, celor care o ingrijiti. Noi...suntem destul de daramati.
Corina

Raspuns la: 07/02/2005 17:44:11
cand am inceput sa caut un azil spital, aveam in minte rezervele de azil-spital si asistentele pline de solicitudine din filmele americane. Acum am ajuns sa spun ca am vazut prea multe filme americane!!!

da asa este, greu de vorbit despre.. pentru ca este extrem de dureros sa vezi o persoana iubita, rationala cum este... deformata de boala

este greu de vorbit despre cat de greu este sa ai grija de un astfel de bolnav si este greu de recunoscut ca esti depasit de situatie, ca nu poti sa mai ai grija de propria mama!

si in acelas timp putina lume poate sa constientizeze cat de dificil este sa ai grija de un astfel de bolnav... si oricat ai vrea sa-l tii langa tine, poate sa vina un moment cand nu mai stii ce sa faci, nu te mai pricepi sa ai grija de el!

adriana din cate am vazut eu exista si institute geriatrice, cred ca de asta ar avea nevoie d-na despre care vorbesti. Dar sa stii ca din pacate unui om in varsta in romania ii este foarte greu sa accepte sa stea.. "in straini", si cred ca un institut geriatric i-ar suna tot cam a azil, poate ar accepta doar pentru perioada iernii stiind ca se poate intoarce oricand acasa

ralucah cred ca amndoua trebuie sa ne interesam la ana aslan, eu stau in bucuresti, lucrez la ploisti si fac zilnic naveta, deci o sa incerc sa trec pe acolo ca sa aflu detalii si te tin la curent, de fapt pe toti care ati postat aici! dar oricum, daca ai ceva de trimis bunicii, sau vrei sa trec pe la dansa, spune-mi pt.ca te pot ajuta

nana_sim o sa-i contactez pe cei de la SRA, multumesc mult pentru contact, ce caut eu este azil-spital batrani pentru ca mma nu este doar o batranica care a luat-o un pic razna, ea nu se poate deplasa, are nevoie de pampersi, nu doarme deloc nici ziua nici noaptea si noaptea este chiar foarte greu ca striga si noi locuim la bloc (cu somnifere nu mai merge), cu medicatia stam bine, am avut noroc cu un doctor minunat, o sa contactez si SRA sa ma consult cu ei, ce pot sa fac ca sa fie mai bine, inca o data multumesc si ce este ONG?

valentina vale a mea scumpa, stiu ca tu esti dintr-o bucata si asta apreciez eu mai mult la tine! adevarul este ca foarte greu am ajuns la concluzia sa caut asa ceva! ziceam: cum sa stea mama printre straini?! cum sa nu stea acasa, cu noi?! din pacate la inceput nu stiam cum evolueaza boala asta, si putin stiu, am inteles ca doua treimi din bolnavii de alzheimer din romania nici nu sunt tratati! in fine, acum am ajuns in faza in care suntem trei adulti doborati de oboseala avand grija de ea.. te dulce

tzuc

corina multumesc mult o sa-i sun initial, si cred ca o sa ma duc si pe acolo. Asa este, se spune ca greu este de fapt pentru cei din jurul bolnavului de alzheimer, bolnavul traieste cu memoria de pe azi pe maine intr-o dulce inconstienta! tu imi doresti rabdare, eu iti doresc putere sa rezisti! eu personal am ajuns la un rafinament al rabdarii, dar la capatul puterilor, desii nu sunt singura care am grija de ea (cum as putea? in timpul zilei lucrez). Stiu prin ce treci, orice veste noua pe care o am te anunt

Raspuns la: 07/02/2005 18:12:05
scuzati, m-am grabit mai devreme cand am scris mesajul, vreau sa adaug ca in afara de forma de cazare permanenta a batranilor oferita de Casa geron, mai poate oferi si asistenta permanenta la domiciliul pacientelor la cerere.

fetelor incercati sa vb. cu dr. Curaj si sa aflati ce va intereseaza, o cunosc personal si este un OM deosebit.

toate cele bune

Autor: AC
Raspuns la: 07/02/2005 18:58:08
Ralucah tu visezi o institutie pentru batrani din vest si inca una buna.... Eu am vazut una in Bucuresti, cea a comunitatii evreiesti din .ro de care vorbea ruxandra. Si arata binisor, au clinica si medici asociata si tratament foarte bun in caz de ceva, dar acolo batranii dau pensia si lasa mostenire tot ce au comunitatii (casa, etc.). Si doar asa isi permit conditii civilizate, curate. Nu lux, dar nici senzatia ca ultimii ani ai vietii esti umilit.
Si sunt si sponsorizati de cei plecati afara, care nu pot/vor sa-i ia pe batrani la ei. Si este cu caracter religios si comple inchisa celor de religii diferite.

Multa bafta fetelor... eu am cautat si o casa de odihna medicalizata in care o persoana singura sa se poata reface dupa o operatie la iesirea din spital.. si nu am gasit nimic civilizat!

Autor: novac elena
Raspuns la: 07/02/2005 19:05:47
draga mea
pt pampers suna na nr de tel 2240826 si cer cu dl marcut
sanatate multa

Raspuns la: 08/02/2005 10:09:37
ac asa am auzit si eu ca nu primesc decat pe cei din comunitate... in orice caz incerc, ca incercarea moarte n-are

elena te referi la o oferta pt.pampersi? o sa sun, dar deja pot sa spun si marci preferate, ma gandeam ca atunci cand o sa am in sfarsit un bebe, o sa fiu experta!

Autor: nana_sim
Raspuns la: 08/02/2005 10:12:16
ONG = organizatie neguvernamentala.
Multa sanatate mamei si multa putere tie!

Raspuns la: 08/02/2005 11:03:17
nana

Desprecopii.com forum : http://www.desprecopii.com/forum/

© 2000-04 Desprecopii.com

Inchide fereastra
"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Ok si asa, tocmai ma pregateam sa-ti dau adresa de e-mail pe mp. Astazi am avut o zi foarte grea cu bunica, dimineata cand am plecat a inceput sa planga (suporta foarte greu canicula) apoi a inceput sa ma sune la firma sa-mi spuna ca ii este rau si lesina (cred ca m-a sunat de 7 ori in jumatate de ora), spre seara voia neaparat sa merg la ea iar eu eram in sedinta. La un moment dat am strigat la ea, eram furioasa ca nu o pot ajuta. Maine am iarasi o zi foarte grea, sper ca joi sa ajung sa vorbesc la Fundatia Geron.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Nu stiu altii cum sunt dar noi am internat-o pe bunica la Ana Aslan de cateva zile. Azi-noapte, insa, a facut un preinfarct si au dus-o cu salvarea la Spitalul de Urgenta fara sa ne anunte, am afla la amiaza cand ne-am dus s-o vizitam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Vai.. imi pare rau!
De ce a facut? De suparare, sau de ce, stiti?
Era bine tratata acolo?

Sanatate multa bunicii,

Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei

Mergi la inceput

offff, toate belelele...

ei adriana sigur ca este si suparare, un batran cand incepe sa se simta neputincios incepe sa se supere pe el insusi, pe mitea care il tradeaza, pe corpul care nu mai functioneaza, si pe urma sunt si foarte susceptibili la desprinderea de tot ce este obisnuit, sunt mult mai putin adaptabili decat cineva tanar

craciunita nu iti face procese de constiinta, nu sunteti voi vinovati, ati facut alegerea care este cea mai buna pentru ea, gandestete ca s-ar fi suparat pe orice altceva, ar fi facut preinfarct seara sau noaptea fiind singura in casa, si pana dimineata cine o vedea?!?! asa, a fost cineva care a monitorizat-o si a salvat-o! ar fi bine sa le atragi atentia insa ca pentru banii care ii dai ar fi trebuit sa te sune daca era vre-o problema, mai ales una grava ca asta

multa sanatate bunicii

Mergi la inceput

Am scos-o pe bunica din spital si am internat-o iar la Ana Aslan, a iesit din spital mai zapacita decat o face boala din cauza ca i-au dat o gramada de calmante. Asistenta de la spital m-a admonestat ca nu am adus insotitor, habar n-am avut ca trebuia. Asa ca i-am luat insotitor la Ana Aslan dar nu cred ca este o solutie pentru ca doar afectiunea pentru bolnav iti aduce rabdarea sa suporti aceeasi intrebare de sute de ori... un strain platit nu are rabdarea necesara.
Am gasit o persoana dispusa sa vina acasa sa stea cu bunica 6 ore/zi, este fosta ei coafeza si sper ca solutia asta sa-i placa pentru ca in afara de faptul ca nu mai stie cine este si are trairi din tinerete (ma roaga sa sun la fostele ei colege, ma trimite la fostele ei adrese unde a locuit) este si foarte pretentioasa, devine rea si nu o mai recunosc.
La externarea din spital ni s-a spus ca oricand e posibil orice, are inima slabita. In fine, voiam sa va spun ca nici Ana Aslan nu este o solutie sigura

Mergi la inceput

craciunita, din ce povestesti pare alzheimer, bineinteles prioritara este problema cu inima, cand se mai linisteste, incearca sa o duci la un psihiatru, deci nu psiholog, nici neurolog, psihiatru, ar fi bine daca ati reusi sa ii faceti un... rmn parca ii zice, un fel de radiografie a creierului costa 1 mil., dar nu e neaparat nevoie, ar fi bine sa va duceti la o clinica particulara ca sa nu asteptati, dr.psihiatru stie cum sa vorbeasca sa nu o impacienteze, de ce este important sa faca tratament pentru cap? pentru ca starile de panica dauneaza inimii

Mergi la inceput