Azil pentru batrani - varianta privata

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Ruxandra, sa-mi spui ce azil iti alegi, sa-mi rezerv si eu un loc acolo! Voi fi o baba pe cinste, amatoare de gin tonic si barfe inofensive!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Off topic:

Tzuni, da te pui serios pe strans bani! Da?
Ca eu ca o baba ce se (va) respecta, nu merg decat de la 3 stele in sus.

Pampersul ca pampersul, dar ginul sa fie de calitate.
Si vezi ca pe Georgel am pus eu prima ochii, sa nu mi-l furi ca-ti ascund placa!

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craciunitza spune:

Huh!
Incepusem sa cred ca este un subiect neinteresant desi, credeti-ma, e foarte trist sa fii batran si singur. Bunica a fost foto-model, a fost o femeie superba care s-a plimbat prin lume, a avut intotdeauna servitori si prieteni. Toti au murit unul cate unul. Ea a ramas singura, din 10' in 10' bate la usa mea si nu vrea altceva decat sa ma vada, sa stea langa mine si sa ma ajute la treaba. Nu este o batrana rea, este frumoasa si blanda. Mereu imi multumeste si nu cere nimic special. De cand a murit bunicul, de 2 luni, in fiecare dimineata beau cafeaua cu bunica, ii dau sa manance si ii dau medicamentele. Apoi plec si de sute de ori ma gandesc ziua la ea. Mi-e frica sa nu pateasca ceva grav. Nu este bunica mea, este bunica sotului. Ea si bunicul ne-au sustinut moral si financiar in multe cumpene ale vietii noastre si ma gandesc cu rusine ca ei, la 80 de ani, ne puteau ajuta mereu iar noi acum suntem depasiti de situatie.
Ei niciodata nu erau obositi sau nervosi, intotdeauna aveau chef sa ne asculte si gaseau o vorba buna. Viata a facut sa ramanem vecini, sa locuim usa langa usa. Cand plec, iese la geam si imi face semn cu mana. Cand vin o gasesc la usa. Ma suna de cateva ori la serviciu, uita ca a sunat si repeta iar si iar acelasi lucru. Am gasit in raspunsurile voastre informatiile de care avem nevoie si va multumesc. Nu vreau s-o arunc intr-un azil, vreau ceva decent si curat, ceva demn. Asta imi spunea bunicul despre batranete, ca cel mai mult doare pierderea demnitatii.

Nu certati copiii cand viseaza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by craciunitza

Huh!
Incepusem sa cred ca este un subiect neinteresant desi, credeti-ma, e foarte trist sa fii batran si singur. Bunica a fost foto-model, a fost o femeie superba care s-a plimbat prin lume, a avut intotdeauna servitori si prieteni. Toti au murit unul cate unul. Ea a ramas singura, din 10' in 10' bate la usa mea si nu vrea altceva decat sa ma vada, sa stea langa mine si sa ma ajute la treaba. Nu este o batrana rea, este frumoasa si blanda. Mereu imi multumeste si nu cere nimic special. De cand a murit bunicul, de 2 luni, in fiecare dimineata beau cafeaua cu bunica, ii dau sa manance si ii dau medicamentele. Apoi plec si de sute de ori ma gandesc ziua la ea. Mi-e frica sa nu pateasca ceva grav. Nu este bunica mea, este bunica sotului. Ea si bunicul ne-au sustinut moral si financiar in multe cumpene ale vietii noastre si ma gandesc cu rusine ca ei, la 80 de ani, ne puteau ajuta mereu iar noi acum suntem depasiti de situatie.
Ei niciodata nu erau obositi sau nervosi, intotdeauna aveau chef sa ne asculte si gaseau o vorba buna. Viata a facut sa ramanem vecini, sa locuim usa langa usa. Cand plec, iese la geam si imi face semn cu mana. Cand vin o gasesc la usa. Ma suna de cateva ori la serviciu, uita ca a sunat si repeta iar si iar acelasi lucru. Am gasit in raspunsurile voastre informatiile de care avem nevoie si va multumesc. Nu vreau s-o arunc intr-un azil, vreau ceva decent si curat, ceva demn. Asta imi spunea bunicul despre batranete, ca cel mai mult doare pierderea demnitatii.

Draga craciunitza,
ce frumos ai scris, acum chiar imi vine sa plang
As vrea si eu o bunica din asta, as iubi-o din prima clipa.
Cazul acesta, este un aspect frumos al batranetii
Imi pare rau de ea.. cred ca sufera ca a ramas singura, si cauta in tine sprijinul ei in viata.
Crede-ma, e un caz usor..
Iti doresc sa gasesti ceva frumos pentru ea, sau macar sa gasesti in tine puterea s-o mai suporti inca cativa anisori.. cativa

Adriana, mamica lui Codrin si aOlgutei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Salut,
Va scriu cateva randuri pt a-mi exprima parerea despre batranii nostri. Eu am fost crescuta de o bunica fantastica si dulce. Nu cred ca as putea sfatui pe cineva sa faca asa sau asa, ori la bal ori la spital cum spune vorba. Eu tin enorm la bunica mea si nu cred ca as putea sa o las in azil, sau cel putin nu in cele de la noi. Personal nu am vazut vreunul cu conditii decente. Si asta nu e tot. Fiecare batran are nevoie de prieteni, activitate proportionala cu puterile, terapie psihica, etc. Lucruri care sunt firesc intr-un azil din afara. Fetele care sunt plecate cred ca ne pot da mai multe detalii in aceasta privinta. Cred ca e bine sa-i respecti dorinta atata timp cat judeca, cand nu mai judeca deja e un chin pentru toti. Tot din experienta vorbesc despre bunicul meu, Dumnezeu sa-l ierte. A murit de Parkinson pentru cine stie. Si s-a chinuit si el mult, dar ne-a chinuit pe noi, cei ai casei. Alegerea e greu de facut, mai ales cand tii mult la persoana respectiva!
Doresc multa putere celor care au nevoie si intelepciune sa ia decizia corecta.
Eu sper sa-mi dea Dumnezeu sanatate si putere de munca astfel incat sa pot avea grija de bunicuta mea ce-a scumpa si buna! Si de mama, care e bolnava, din pacate

Liliana

Mergi la inceput

Sentimentele pentru batrani depind, intr-adevar, de experienta fiecaruia. Pe fiecare, insa, ne asteapta aceste zile, ele sunt inainte si nu in urma. Nu putem scapa de ele indiferent ce facem.
Discutam atat de mult despre copii, am vazut "n" topicuri despre nunti, "n" topicuri despre sandalele de la nunta DAR despre batrani discutam cu jena si enervare. Ne enerveaza bunicul mai mult decat ne enerveaza sotul? Bunica e mai rea decat soacra? Chiar nu inteleg de ce au ajuns subiectele despre batrani cenusareasa discutiilor. Citesc cu uimire pe forum cat de usor ne acuzam parintii, cat de repede ne sfatuim sa-i parasim, sa-i certam cand gresesc. Trist.
Cu bunica noatra ne-am gandit sa angajam pe cineva care sa o supravegheze ziua. Deja a uitat ibricul cu ceai pe foc pana s-a evaporat apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardit spune:

craciunita un sfat: spune-i bunicii ca ii angajezi un ajutor la treburile casnice, asa o sa-i fie mai usor sa accepte, si chiar ar fi bine ca intelegerea cu femeia respectiva sa fie ingrijire+curatenie si mancare, bunica ta este intr-o etapa inca buna si trebuie doar un pic supravegheata
in plus nu neglija si vezi ce-i cu uitatul asta, du-o la doctor, exista tratamente care amelioreaza orice inceput de boala, incearca sa ii cumperi mentat, mie mi-a fost recomandat de catre medic pentru mama pentru memorie, este pe baza de plante si nu este nevoie de reteta, pentru mama a fost bun, acum nu il mai dau, din pacate pastila este mare si ii este greu sa-l inghita

Mergi la inceput

craciunita acum ceva timp am deschis un subiect pe aceeasi tema, iti dau linkul, trebuie sa-l citesti pe tot desi din pacate el contine si o disputa de genul, e bine sau nu e bine, off, multi nu inteleg ce inseamna sa ingrijesti un bolnav, si poate e mai bine, nu doresc nimanui sa aiba ocazia sa stie, uite subiectul:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=42019&whichpage=1&SearchTerms=azil,spital

Mergi la inceput

La link-ul dat de tine, ardit, este doar mesajul tau, nu mai este nici un alt raspuns, probabil au fost sterse. Mai bine.
Am sunat la Fundatia Geron si urmeaza sa mergem zilele astea pana acolo. Mama ta ce face, ai reusit sa gasesti ceva convenabil pentru ea?

Mergi la inceput

craciunita am vazut ca nu e vede, offf erau trei pagini pe subiectul asta nus' ce se intampla, o sa intreb pa' dl it-eu

Mergi la inceput