Soacra mea vrea sa se mute cu noi

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marcellinna spune:

Am avut si eu o soacra...I-am zis fetei mele (ce a ajuns sa se teama de ea) ,in eventualitatea in care voi avea simptomele ei,sa-mi cumpere cadou o funie de calitate de veo 7 metri.am sa inteleg mesajul si sigur am sa-mi revin.
Fetelor ce aveti probleme cu soacrele,dati-le credit dar atat cat se cuvine,mai lasati si de la voi dar,nu permiteti niciodata sa fie invazive.Daca vedeti ca nu merge cu frumosul,scoateti barbatul din voi la orizont si ziceti pe sleau ce va deranjeaza.
Eu i-am zis si fostei dar se facea ca ploua.Mi-am luat jucariile si am lasat-o-n veninul ei.Apoi daca tot am vazut ca nu se linisteste,am ignorat-o.
aiurea,s-a pus sa imprastie venin mai abitir.
apoi s-a intamplat ca i-am lasat si fiul drag in gija ei marinimoasa si am scapat de amandoi.
In orice caz mi-am promis sa inteleg mesajul cu funia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anghelada spune:

Of, of, of.... Cand citesc ce scrieti voi nu stiu cum sa mai procedez. Eu sunt de 6 ani cu sotul (am facut fac impreuna)iar de 2 ani stam cu socrii mei. Ai mei sunt departe (Iasi), eu m-am casatorit la Craiova. Ii vad o data sau de doua ori pe an.
Nu am o soacra rea cum povestiti voi, chair am reusit sa nu ma cert niciodata pana acum cu ea. Chair pana sa stam impreuna o laudam la toata lumea si le compatimeam pe cele cu fenomene ale naturii in familie.
Insa de cateva luni am realizat ca daca nu ne luptam sa ne desprindem de ei si sa ne mutam la chirie sau sa facem cumva sa fim singuri am sa ajung poate sa o urasc. Si sincer va zic ca nu vreau asta. Vreau sa ma intalnesc cu ea, sa o invit la mine, sa-i dau prajituri...etc.
Asa ca te sfatuiesc daca esti o fericita ca ai casa ta, si ca stati singuri sa nu te nenorocesti singura. Ca si asa de multe ori apar probeleme in cuplu fara sa mai fie nevoie sa puna paie pe foc o a treia persoana. La urma urmei sunteti niste copii care ii poarta de grija, mergeti pe la ea, o ajutati si cu bani. O mutati mai aproape de voi in oras daca nu mai vrea la tara. Dar e nejustificata si nedreapta dorinta ei de a va intra in casa. Poate noi suntem asa de indarjite pentru ca avem mult mai multe pe cap in zilele de azi spre deosebire de ei care nu au avut parte de stressul asta infernal, de ore suplimentare infinite la serviciu, de atatea si atatea pb care apar zilnic.
E adevarat ca si noi vom fi soacre, dar eu si-ai trait viata cum au vrut sau cum au putut. De ce vor sa o mai traiasca o data prin copii? De ce nu le dau libertate de decizie si sa ii lase sa faca ce vor?
Chiar nu inteleg cata nevoie ai sa vorbesti liber, fara sa te temi ca se interpreteaza ceva, sa te porti natural, sa ai parte de .... cand ai chef, fara sa te temi ca intra cineva, sau ca se aude sau ca trebuie sa astepti pana cand nu e nimeni.... La urma urmei e ceva natural si chair daca vor spune unii ca: ce, iti trebuie neaparat, uite ca este neaparata nevoie sa ai o relatie implinita din toate punctele de vedere, ca altfel o iei razna.
Poate voi reusi si eu sa imi gasesc linistea, asa iti doresc si tie. Sa nu accepti sa stati impreuna ca vei regreta sigur. Apoi nu stii cate forta vei mai avea sa remediezi ceva. Sunt altii care intr-adevar au nevoie de ajutor, sunt suferinzi cu adevarate probleme de sanatate, si poate nici ei nu se cramponeaza atat. Toti ne plangem de cate ceva, dar nu avem dreptul sa distrugem linistea copiilor pentru ca ne e urat, sau vrem noi mortis sa faca totul cum ne place...

Va pup

http://community.webshots.com/user/anghelada
Cineva acolo sus ne iubeste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenne79 spune:

Cred ca o inteleg foarte bine pe Mirella. Eu m-am mutat inainte de casatorie cu cel care acum este sotul meu. El locuia cu mama si cu bunica lui. Ne-am inteles extraordinar de bine, pana in momentul in care amandoua si-au dat seama ca de fapt, eu nu sunt inca un copil (avand in vedere ca aveam 24 ani)care poate fi manipulat spre buna dispozitie a mamei si a bunicii. Nu are rost sa povestesc toate oribilitatile care mi s-au intamplat, discutiile idioate si tampite care nu isi aveau sensul.
Soacra are 44 de ani. Au apucat-o disperarile varstei, probabil si trebuia sa-mi poarte hainele, chiar daca le largea groaznic. Mi-a spus de nenumarate ori ca noi 2 aratam la fel, ca oricum si eu ma voi ingrasa, mi-a spus ca sunt bulimica, etc....De asemenea se supara de cate ori vede ca eu si sotul avem parerea noastra proprie, care nu coincide cu a ei...spunea ca se sinucide si alte prostii de genul. ca sa nu mai spun ca si bunica lui vorbeste la fel.
Nunta am facut doar din banii castigati de el si de mine, problemele legate de nunta le-am rezolvat doar eu - dar a explicat la toata lumea ca ea "ne-a facut nunta" cum am vrut noi, nu conteaza cati bani a investit. Si, culmea, toata lumea o credea (inafara de putinii care stiau adevarul).
Inca nu am reusit sa ne mutam singuri (speram ca anul viitor vom reusi). Din momentul in care le-am anuntat ca vrem sa facem ceva sa ne mutam singuri au inceput crizele de "parasire", "disperare", "aruncare la gunoi", etc.
Acum soacra este plecata sa lucreze, dar in septembrie se va intoarce. Nu vreau sa imi imaginez prin ce voi trece, si ce va trebui sa suport. Am anuntat-o frumos ca nu voi mai purta aceleasi haine cu ea, ca nu imi va mai spala hainele si alte cateva chestii, si desigur, a facut pe victima......
De cand a fost plecata, am infiintat o firma....mi-a spus la telefon ca vine acasa si rezolva sa mearga firma....Cum? Nu stiu...ma descurc singura foarte bine....si nici nu se pricepe la ceea ce fac eu...
Oricum...ideea de baza: NU LOCUITI CU SOACRELE!!!!!!!!!!!
Mai devreme sau mai tarziu veti avea nenumarate certuri care va vor influentza relatia cu persoana pe care o iubiti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Si uite cum subiectul Mirelei care descria un caz concret si cerea un sfat la obiect a degenerat in (inca) o discutie despre soacra, diavolul din viata noastra. Mai ca imi vine sa deschid un subiect cu tema - Exista si soacre bune, dar cred ca ar fi inutil. Cele care stim ca poate exista si iubire cu familia prin alianta nu avem motive sa scriem pagini intregi pe forum care nu folosesc la nimic decat sa sperie oamenii. Nu va suparati pe mine, dar m-am saturat de atitudinea asta cvasi generalizata in care fiecare incearca sa pluseze cu ce rau a mai facut soacra ei. Niciodata vina nu este de o singura parte.

Mirela, mai bine spune-ne ce ai mai facut tu.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns serenne79 spune:

Nu cred ca pe Mirela o deranjeaza sa vada ca inca o persoana o intelege.
Si de asemenea, nu cred ca cineva are o placere morbida sa isi blameze soacra. Pur si simplu uneori ai nevoie sa descarci toate energiile negative care s-au adunat dupa o perioada in care te-ai abtinut de la a spune clar ceea ce gandesti.
Sfatul, pt. tine, Mirela este sa faci ceea ce stii si tu deja...sa asculti ce iti dicteaza inima, ceea ce crezi ca va pastra linistea in familia ta. Nu te lasa invinsa de un lucru care stii ca iti va provoca nefericirea si certuri inutile cu sotul tau. Daca nu poti sa fii linistita acolo unde locuiesti, unde poti sa iti gasesti echilibrul?
Mentine-ti pozitia si (dupa cum am citit), sotul tau va fi alaturi de tine. Sunt sigura ca impreuna veti gasi cea mai potrivita solutie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

quote:
Originally posted by Kehleyr

Si uite cum subiectul Mirelei care descria un caz concret si cerea un sfat la obiect a degenerat in (inca) o discutie despre soacra, diavolul din viata noastra. Mai ca imi vine sa deschid un subiect cu tema - Exista si soacre bune, dar cred ca ar fi inutil. Cele care stim ca poate exista si iubire cu familia prin alianta nu avem motive sa scriem pagini intregi pe forum care nu folosesc la nimic decat sa sperie oamenii. Nu va suparati pe mine, dar m-am saturat de atitudinea asta cvasi generalizata in care fiecare incearca sa pluseze cu ce rau a mai facut soacra ei. Niciodata vina nu este de o singura parte.

Mirela, mai bine spune-ne ce ai mai facut tu.

Luminous beings we are, not this crude matter.

Asta cu deviatul asa este, dar macar ii aratam Mirelei ca compatimim cu ea!
Cit despre vina care niciodata Nu este de o singura parte... hmmm... nu ai de unde sa cunosti fiecare caz in parte, deci...
Sa stii ca sint oameni chiar buni si care vor sa faca bine (inclusiv soacrelor) si care au fost calcati literalmente in picioare. Vezi ce povesteste Serenne. Si cazul meu. Doamne, si cind ma giondesc cit de naiva am fost, sa cred ca si ea e un om bun, sau macar un om normal, iar ea ma sapa fain-frumos pina si la serviciu!

No comments!

Simina & Andrei (Deiutzu) & bb2 din burtica

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirelam spune:

quote:
Originally posted by serenne79

Mai devreme sau mai tarziu veti avea nenumarate certuri care va vor influentza relatia cu persoana pe care o iubiti.

Serenne

Pai de asta mi-e si mie cel mai frica.
Eu si sotul meu nu ne-am certat niciodata din alta cauza decat din cauza parintilor. Bine, ca n-au fost certuri mari dar au fost. In rest pot sa zic cu mana pe inima ca avem o relatie foarte buna, ne intelegem si ne sprijinim reciproc, ne consultam de fiecare data, indiferent de ce decizii trebuiesc luate, oricat de marunte.
Si acum stau si ma gandesc cum ar fi cu soacra in casa. Apareau discutii cu soacra mea referitor la unele decizii ale noastre de a cumpara ceva in casa sau de a pleca undeva si inainte, de la departare, ca sa zic asa, dar daca ar sta tot timpul cu noi, in nasul nostru....
Inevitabil ar aparea discutii intre noi si inevitabil ar duce la certuri, stres, etc.

Kehleyr
Mare lucru n-am mai facut. Am pus casa in vanzare, dar se pare ca nu-i o perioada tocmai propice pentru asa ceva, oamenii sunt plecati in concedii.
Speram sa reusim pana in iarna sa vindem si sa luam o garsoniera in Bucuresti, mai aproape de noi, poate asa se vor rezolva problemele desi de multe ori ma indoiesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

quote:
Originally posted by ileanacz

Mav, scumpo, eu am 2 nelamuriri:

1. Cum adica TE-A ANUNTAT sotul ca vin socrii la voi? Te-a pus in fata faptului implinit?

2. Cum adica VIZITE INOPORTUNE? Ei nu stiu sa-si anunte o vizita inainte, sa vada daca e un moment potrivit sau nu pentru voi?

Acum, nu stiu ce oameni sunt socrii tai, cat de suportabili, cat au de gand sa stea, dar vorbeste si tu cu sotul tau si daca iti stau ca un junghi in inima, spune-i si tu cu frumosul ca nu ai vrea sa stea la voi mai mult de X zile. Sigur te va intelege (daca relatiile dintre voi sunt OK)... Bafta!

1. DA!!! (din cauza asta m-am si enervat fff tare)
2. Ei anunta (de cele mai multe ori) ca VIN, nu intreaba niciodata daca suntem dispusi sa-i mai si primim.
(Asa se poarta si cu familia celuilalt fiu al lor. De ex, cumnata mea, pe langa serviciu, copil, casa, mai face si a 2-a facultate. Fiind in sesiune, le-a zis de la obraz ca nu poate primi musafiri, iar raspunsul lor a fost "Ei, si ce daca???" si au venit pe capul ei..... DECI???????)

Sambata trecuta, eu sunam sa-mi fac programare la Proctoline, ca eram disperata cu hemoroizii, iar pe sotul meu il sunase mama lui, sa-l anunte ca acu' vin, iar el, fara sa ma intrebe, i-a zis ca este ok. CUM EU AM FOST NEVOITA SA-MI FAC PROGRAMARE PT PESTE O SAPTAMANA, MI-AM IESIT DIN MINTI!!!! ...Partea mai nasoala este ca, nu stiu de ce, dupa ceva timp, m-a sunat si pe mine socrela si m-a anuntat "Ajungem in 5 minute, suntem in taxi!".... atunci mi-a sarit tandara.... cand au sosit ei, eu coborasem in fata blocului, cu ligheanul cu rufe pt intins la uscat, m-am facut ca nu-i vad (i-am sfidat!!!!!!), nu i-am salutat si i-am zis sotului sa ma ajute sa duc rufele in spatele blocului. Stiu ca gestul meu a fost extrem de urat, dar pur si simplu, am clacat!!!!
Sotul meu a venit cu mine, dupa ce le-a dat cheia de la ap. A urcat doar ea, el a plecat la terasa de langa blocul nostru. Cand am ajuns in casa, i-am spus ca-mi pare rau si am incercat sa-i explic. Singura ei replica a fost "Da-ti place cand vin si-ti aduc bani!"

Simteam ca explodez si m-am retras. Regret ca nu i-am spus chiar atunci ca as prefera sa ne lase in pace, iar eu sa-mi pot vedea de munca mea si sa castig banii mei (e important pt mine si personal nu le-am cerut nimic - sotul meu le-a cerut bani o singura data, cand de abia ne casatoriseram si vroia sa cumpere tv si ne mai trebuiau 20% bani, iar ta-su i-a spus "Am, dar nu-ti dau!!!")....
Situatia este destul de complicata si n-am chef acum sa povestesc tot. Pe de alta parte, este adevarat ca ne-au ajutat cu o suma de bani sa ne cumparam ap, dar singuri ne platim ratele la banca si toate facturile, etc, de cand ne-am casatorit, din '99.
Asa sunt ei: incearca sa castige afectiunea fiilor si nurorilor si nepotilor cu bani. Cumnata mea e mai diplomata, ii suporta cu stoicism, pe mine nu ma cumpara cu banii lor!!!!!
Dar, ca sa fiu on-topic, ce ma deranjeaza pe mine: vizitele extraordinar de dese (in fiecare weekend) si inoportune (de am impresia ca vor sa se mute la noi in casa!!!!!) si faptul ca-mi fumeaza in casa cu nesimtire (noi suntem nefumatori) si faptul ca el este alcoolic si nu vad de ce trebuie sa ne dam noi peste cap in fiece saptamana, sa le cantam in struna, cand avem alte lucruri mai importante de facut!
Ar fi muuulte de spus, acum ca am fost si eu nesimtita sambata trecuta, dar incerc sa ma calmez.
Oricum, socrela i-a trantit sotului meu ca-i pare rau pt el (probabil pt ca s-a insurat cu mine, nu?!) si ca nu vor mai veni la Cta (ei stau in Mangalia) prea curand, ca sunt caldurile prea mari!
Sotul meu a recunoscut singur ca a fost putin si vina lui, ca n-a vorbit cu mine la timp sau ca nu le-a propus lor alt aranjament si ca eu sunt jumatatea lui si ca eu si copilul nostru suntem totul pt el si ca situatia se va rezolva cumva in viitor.

Ce mai pot zice? Poate ca, in sfarsit, am scapat de vizitele nedorite! Acum sa vad cum "dreg pisica"...ca i-am cam fracturat oasele.... (Sufar sa-l vad pe sotul meu trist ca sunt suparati ai lui....)

Vic & Sebi (04.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Pentru Mav:
1. Daca socrela ta iti da peste nasuc cu banii ei, alta data refuza categoric si 1 leu de la ea, indiferent daca sotul tau ar fi tentat sa accepte.
2. Daca chiar te deranjeaza ca te anunta si hopa vin, fara ca macar tu sa ii poti spune ca nu e momentul potrivit, spune-i sotului tau. La randul lui trebuie sa vorbeasca cu mandretea ta de soacra si sa ii spuna ca vizitele nu se pot face NUMAI cand vrea ea, ci si atunci cand aveti VOI timp de ele...
3. Stiu ca e trist sotul cand se cearta cu ai lui, dar nu ar mai fi trist daca ai lui ar sti sa stea in banca lor si sa nu mai dea buzna peste voi cand va e lumea mai draga, sau sa isi bage nasul unde nu le fierbe oala...

Pentru Mirela:
Eu stii ce nu inteleg? De ce trebuie sa ii luati o garsoniera socrelei? Casa aia ce are? Cade pe ea? Vezi...maine-poimaine poate iti spune ca nu ii ajunge o camera...ca simte ca se invarte ca un leu in cusca...poate mai tarziu o sa vrea un apt cu 2 camere...sa simta si ea ca are spatiu, ca poate sa respire... La care cazuri am auzit, nu ma mai mira nimic in ziua de azi...

Si eu i-as cumpara soacrei multe daca ar fi femeie buna...un buchet de flori, un aragaz etc...insa nu lunar, ci anual...insa nu as ajunge in veci la a-i cumpara EU o alta casa.
Daca chiar te intelegi bine si cu parintii si cu socrii, ce cumperi unora trebuie sa le iei si celorlalti (sau altceva in schimb), insa daca as tine-o in ritmul asta...sa imi intretin si familia, si socrii, si parintii, si bona, sa mai imi fac si eu planuri de viitor...as muri de foame cat de curand!

Mirela, eu sper sa scapi de stresul asta cat mai curand. Sper sa intru intr-o buna zi pe forum si sa vad ca esti bine, multumita, linistita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

quote:
Ce mai pot zice? Poate ca, in sfarsit, am scapat de vizitele nedorite! Acum sa vad cum "dreg pisica"...ca i-am cam fracturat oasele.... (Sufar sa-l vad pe sotul meu trist ca sunt suparati ai lui....)

Of, of
Asta e de fapt problema. Relatia asta trebuie sa o gestioneze EI nu NOI.
Iar eu am mai constatat ceva, de dragul de a impaca si capra si varza, sotii nostri mai calca si in strachini uneori, spunand sau facand ce nu trebuie si acceptand lucruri de neacceptat.
Parca il aud Mav pe sotul tau : E mama mea, ce era sa-i zic, sa nu vina ?
Nu dati cu pietre, asta e parearea mea.

Andreea, mama lu' Tiberiu
Micul Print
Spiritele mari discuta idei; oamenii normali discuta fapte;
spiritele meschine flecaresc pe seama celorlalti.

Mergi la inceput