Lumanarile duse la biserica...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

quote:
Originally posted by teolinda

Krelia eu numai grija lumanarilor nu vroiam sa o mai am prin casa... Oricum le-as fi pus cine stie pe unde... m-as fi enervat ca nu am unde...uitam de ele, trebuiau ambalate cumva sa nu se prafuiasa/topeasca/rupa...Asa am scapat de grija.

Iti doresc o nunta ca in povesti printzesico!

15+

Mda, asa este, la bloc stand, ne mai "impiedicam" de multe lucruri...drept pt care, daca voi putea sa le pastrez, le duc la mama la curte, sau fac un "transport" pana la tara..sia colo, kiar nu se loveste nimeni de le!
Saru'mana de urati!

Krelia...viitoare printzesita
Un cerc de prieteni nu se face cu compasul.
26 august 2006

No more than 5 smileys!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vmariejeane spune:

Din cate stiu eu nasii tb sa scoata finii la biserica urmatoarea duminica dupa nunta. Asta inseamna ca parintii spirituali(nasii) isi scot copiii (fini) la biserica. Ceva de genul....sper ca zic bine. Dar poate e una dintre voi care poate sa explice exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana07 spune:

Domle...da e musai sa mergem chiar in duminica urmatoare?!? Pai noi atunci suntem plecat in luna de miere... In cazul asta ce facem?

Poate ca pentru lume esti doar o singura persoana, dar pentru o anumita persoana esti intreaga lume.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexia28 spune:

Pe noi ne-au scos nasii la biserica la o saptamana dupa nunta dar am dus doar cate o bucata din lumanare (am taiat din varf), restul le pastrez si am inteles ca poti sa le aprinzi de sarbatori. Nu am fost la biserica unde ne-am cununat, zice ca nu este obligatoriu. te duci la orice biserica si iti citeste ceva, te miruiesti si gata.
Se zice ca dupa aceea nu este bine sa te intorci acasa decat dupa apusul soarelui...nu stiu de ce...dar noi ne-am intors pt ca mi se pare o prostie sa crezi in astea.

Ioana, nu trebuie musai sa mergi duminica urmatoare a nuntii, dar din cate am auzit se zice ca in perioada asta - de la nunta si pana te scot nasii la biserica - nu ai voie sa intri in nici o alta biserica..nu ma intreba de ce. Exact ca si treaba cu femeile care au nascut, nu au voie sa se duca la biserica pana nu li se face molifta(asa se zice? - scuze daca am gresit..nu le am cu chestiile astea)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/costmih/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

quote:
Originally posted by ioana07

Domle...da e musai sa mergem chiar in duminica urmatoare?!? Pai noi atunci suntem plecat in luna de miere... In cazul asta ce facem?

Nu stiu ce sa zic, ca doar daca esti in luna de miere nu o sa vii de la capatul lumii sa duci lumanarile. Te duci cand vrei, cand poti, probabil.

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Brrr... Mi s-a facut pielea de gaina... Ce s-a vrut a fi si ce a iesit... Auzi, cine moare primul ?
Se spune ca lumanarile trebuiesc stinse in acelasi timp, de tocul usii, dar nu stiu care usa: de la biserica, de la restaurant sau de acasa, cand ajungi, dimineata ? Pentru ca eu stiu ca lumanarile trebuie sa ajunga aprinse la restaurant si sa arda toata noaptea. Sau se reaprind acolo, daca se sting pe drum; dar asta inseamna ca mirii vor sta cu ochii pe ele, ori sa nu se stinga ori „ Ia, cine moare primul ?”. Pai, in cazul asta, mie numai de nunta nu mi-ar mai arde. Dar logic ar fi sa fie stinse acasa, nu ? Repet: in acelasi timp.
Din cate stiu, tot lumanarile de la nunta trebuiesc duse la biserica.
Cel mai bine e sa intrebam prospetele mirese si apoi postam.

Raza de soare

"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by ralnied1

Darria, de pomana nu stiam, acum aud...
Totusi, sa fie vorba de moarte cand sunt lumanari de la nunta, mi se pare sinistru... Desi asa o fi, cum zici tu...
E si maine o zi!!!

Nu e asa cum zic eu ci asa mi-a spus cineva - cred ca sunt explictii babesti. Eu am spus doar ce am auzit.
Normal ca este sinistru si dureros dar pana la urma viata isi urmeaza cursul.

http://photos.yahoo.com/codrii_de_arama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

Nu trebuie sa te duci fix sapt. urmatoare. Pe mine m-au "scos" nasii la biserica dupa aproape 2 luni. Si ia te uita ca nu s-a mai intamplat nimic rau.

Cu lumanarile..cine moare primul... supertitia asta eu o stiam altfel. Care lumanare arde mai mult... in sensul care se topeste mai mult... ala se stinge primul. Oricum sinistru... si e o superstitie nu trebuie sa credem in ele. Eu nici nu mai stiu cum a fost cu lumanarile mele.

Faza ca nu trebuie sa mai intri in alta biserica pana nu te duc nasii mi se pare culmea superstitiilor...dar as vrea sa stiu care este explicatia. Cazul de fata nu suporta comparatie cu femeia care a nascut si care nu este primita in biserica pentru ca nu are molifta facuta... aia e alta mancare de peste.

Saracul cuplu...abia ce a fost binecuvantat si unit de Dumnezeu cum sa nu aiba voie sa intre in alta biserica?

Nici de faza cu pana la apusul soarelui sa nu te intorci acasa nu o stiam. Dar eu am fost si am petrecut...asa ca nu m-am intors.

Cel mai bine fiecare face ce poate, cand poate si ce simte ca trebuie facut si superstitiile mai bine sa le lasam pe babe sa dezlege enigmele .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna ziua miresici!

Pe noi ne-au "scos nasii la bisercia" dupa vreo doua saptamini - ca doar in prima eram in sapta-luna de miere, nu am mers la biserica la care ne-am cununat ci la o alta, la noi in cartier, unde il cunosteau nasii pe preot, si le-a spus sa vina cu un prosop mare si cu luminarile despodobite. Prosopul la asezat preotul la intrarea in biserica (in interior), pe noi ne-a pus sa stam in genunghi pe el, ne-a pus patrafiru` in cap (ca nu stiu altfel cum sa-i spun), si ne-a spus o rugaciune, abia dupa ne-a poftit in fata altarului, unde ne-a mai zis cite ceva. Totul nu a durat mai mult de 10 minute. Dupa biserica am mers cu nasii la un restaurant unde au facut ei cinste.
Si asta a fost tot, apropo luminarile eu le-am lasat bisericii - preotul m-a intrebat ce vreau sa fac cu ele inainte.

De pomeni si alte chestii eu nu am auzit, iar preotul cind l-am intrebat ce avem de adus si de facut nu a pomenit nimic de asa ceva.

Va pupicesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralnied1 spune:

Cred ca obiceiurile difera f mult si de la o zona la alta, ca sa nu mai zic de la un preot/o biserica la altul/alta...

E si maine o zi!!!

Mergi la inceput