am si eu o problema va rog dati-mi si mie un sfat

am si eu o problema va rog dati-mi si mie un sfat | Autor: munira

Link direct la acest mesaj

Problema mea este in felul urmator .Sunt casatorita cu un barbat pe care il iubesc foarte mult.El este tandru ,atent cu mine,ma respecta si ma iubeste foarte mult.Dar problemele noastre au inceput cu putin timp in urma cand a venit caldura.Si sa va zic marea surpriza.El este musulman ,deci prin urmare nu am voie sa ma imbrac cu cu fuste,doar lungi ,si acestea sa nu fie transparente ,nu am voie sa ma imbrac cu pantaloni transparenti sau trei sferturi ,nu am voie sa port bluze cu minici scurte doar maneca trebuie sa fie pana la cot
,si sa fie lungi sa nu mi se vada spatele sau buricul pt ca ;zice el sunt atragatoare;simnt ca inebunesc.noi locuim in Olanda si ieri am fost sa vad marea .Binenteles ca nu am facut baie sau plaja.nici vorba de asa ceva .Toata lumea facea plaja ,stateau la soare numai noi ne plimbam ,am crezut ca inebunesc ,a zis ca daca vreau sa fac baie sa fac imbracata ,pantaloni scurti si tricou .Desi la inceput cand ne-am cunoscut am discutat aceasta problema si a zis ca nu il deranjeaza ,sa ma imbrac normal.Dar acum sa schimbat.Eu i-am zis ca niciodata nu am sa ma imbrac cum se imbrac femeile arabe,sa umblu imbrobodite si acoperite de se vede numai fata .Nu pot face asa ceva.Nu stiu ce sa mai fac ,de cand a venit caldura ne certam mereu cand este vb sa mergem in oras,afara sunt 30 de grade si eu tre sa umblu imbracata ,bluze cu manecile lungi si pantaloni.In rest totul e ok ,dar acest lucru ma facut sa ma schimb putin.Nu stiu cum sa il mai conving ,ce sa ii mai zic ,am incercat toate metodele,poate ma ajutati voi.va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Dupa mine ai de ales:
Ori:
1. Renunti la el si la iubirea ta (apropos unde scrie ca exista doar o iubire si doar un barbat sau o femeie pe lumea asta?)

ori:

2. Renunti la tine personal.

Eu personal niciodata nu voi renunta la mine exceptie fiind copiii mei.

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

El cum se imbraca?

Bau!
Cum ignor user-ul musafir?
http://community.webshots.com/user/carolaeu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Tu nu esti de acord cu principiul de a te ascunde toata in voaluri, sau ti-e prea cald?
Personal nu accept de la nimeni sa-mi impuna cum sa ma imbrac. Singurele critici pe care le pot auzi sunt legate de decenta (ex: decolteu vertiginos pt mers la birou, fustita centura). E adevarat ca sunt destul de clasica si nu port chestii extravagante.
Dar cu toata iubirea din lumea unde e respectul lui persoana ta? Nu te-a cistigat la zaruri si nu esti nici fii'sa ca sa-ti spuna cum trebuie sa te imbraci si pana unde trebuie sa coboare maneca!!!
Cred ca trebuie sa fii ferma si sa discuti problema de principiu si nu sub pretextul ca acum e cald. Gandeste-te si la eventualitatea de a avea un copil (fata) cu el si daca ai fii de acord ca si ei sa i se impuna acelasi lucru.

didita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

si daca te-ai inbraca asa cum vrei tu????cum crezi ca va reactiona??adu-i aminte de promisiunile facute,inainte de casatorie!!!!daca nu se tine de cuvant inseamna ca nu e om de incredere,sau nu are incredere in tine!!!!

tcris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slakje spune:

Care promisiuni? Daca e musulman , asa faci cum vrea el...trebuia sa te gandesti si sa te interesezi de cum procedeaza musulmanii inainte sa te mariti cu unul.Banuiesc ca repede v-ati luat si asta-i prima vara impreuna.
Imi permit sa te intreb...e marocan?

Una peste alta, daca-l iubesti asa mult cum zici, rezisti tu si cu maneca lunga, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns munira spune:

Salut fetelor.va multmesc foarte mult pt sfaturi.De renuntat la el nu pot sa renunt pt ca ne iubim foarte mult,si el zice ca asta nu este un motiv de despartire.el este din iordania .ne-am cunoscut acum 8 luni ,ne-am placut si ne am casatorit.Prostia mea cea mai mare a fost ca nu am citit absolut nimic despre musulmani si despre religia lui.stiam doar ca femeile umbla acoperite si am discutat problema asta si i-am zis ca n o sa accept asa ceva.ei au niste regli pe care trebuie sa le respecte ,asa zice el.FEMEIA ESTE NUMAI PT BARBAT,nu pt toata lumea,ma refer la faptul ca nu trebuie sa imi arat bricul ,spatele ,decolteul si picioarele la toata lumea,pt ca zice el acestea sunt atractive pentru un barbat.Binenteles ca nu port haine ca femeile arabe dar toate hainele mele sunt asa cum vam spus cu mineca lunga si pe caldura asta inebunesc ,mai ales cand merg in oras si vad pe toata lumea in mineca scurta.Daca ma imbrac cum vreau eu nu vb cu mine o zi intreaga,nici nu ma baga in seama .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Munira din pacate cred ca va trebui sa discuti cu el si sa ii spui cam ce anume te deranjeaza sau daca il iubesti foarte mult sa ajungi tu sa faci ca el...Nu stiu cam ce sfat am putea sa-ti dam noi care nu suntem obligate sa purtam asa ceva...e foarte delicat si uite ca a fost un subiect aici mai demult despre asta, mai precis referitor la purtatul baticului de catre musulmane...Eu inteleg din mesajul tau ca tu nu esti. Iti doresc multa intelegere si comunicare si de ce nu fericire alaturi de sotul tau, poate reusiti sa depasiti aceasta bariera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ca si celelalte fete, eu te sfatuiesc sa aveti o discutie si sa-i explici ca nu se poate sa umbli imbracata ca o femeie musulmana pt ca religia ta nu este aceea si nu iti place , mi s epare absurd ceea c eiti cere.
Plus ca unde este respectul lui fatza d etine,mienu-mi spuen sotul cu ce sa ma imbrac, plus ca in cel mai rau caz isi poate exprima parerea despre o anumita bluza de a ta, dar in nici un caz sa iti spuna cu ce sa te imbraci, dar ce esti copil..Si trebuei sa aii aduci aminte de promisiuniel dininet de casatorie, ca altfel nu te va respecta deloc.
Multa bafta si sper sa isi mai revina un pic, repede!

Denisa
9+
BEBIK
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu prea ai ce-i face, nu o sa il convingi in veci, probleme de diferente culturale. Ori te imbraci cum zice el, ori il lasi. Cred ca pana la urma te dai tu dupa el.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Din pacate nu prea vad o solutie, pentru ca veniti din culturi diferite. Trebuia sa stabilesti lucruriel astea clar dianinte sa va casatoriti.

Intr-o vreme am citit niste discutii legate de problema asta pe un site american si femeile musulmane aparau traditia musulmana. Ele nu aveau nici o problema. Lor li se pare gresit sa te dezbraci.

Eu una consider ca la plaja de exemplu unde toata lumea e dezbracata nu se mai uita nici naiba la tine.

Incearca sa negociezi niste reguli. O maneca scurta, un costum de baie intreg, cu partea dorsala mai acoperita. Trebuie sa priceapa ca asa cum tu faci compromisuri pentru el trebuie sa faca si el. Pune-l sa-ti explice ce simte el cand vede o femeie in maneca scurta si mai explica-i ca europenii sunt deja imuni.

Succes si daca nu reusesti iti recomand in din cap pana in picioare.

Mergi la inceput