Propunere modificare CIC

Propunere modificare CIC | Autor: aissa

Link direct la acest mesaj

Pentru ca s-a tot pus intrebarea asta, dar acum nu gasesc eu subiectul unde sa raspund (asa ca rog moderatorii daca pot identifica un alt subiect cu tema asta sa mute postarea mea), am gasit azi o nota in ziarul Libertatea in care se scrie ceva legat de o propunere de modificare a CIC in sensul ca mamicile cu salariu mai mare decat salariul mediu brut pe economie sa beneficieze de CIC 85% din veniturile lor.
Aveti aici www.libertatea.ro/index.jsp?page=magazine&detail=article&aid=118613" target="_blank"> articolul respectiv

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miflore spune:

Wow, ce veste buna, Aissa! Cel putin in cazul meu; dar oare ce inseamna initiativa legislativa? Cam in cat timp s-ar vota sau nu chestia asta? Intreb pt. ca ma gandesc ca daca o gravidutza prinde un anumit sistem cu ala merge mai departe, nu? Nu conteaza ca se-ntampla anumite modificari in timp ce ea este in CIC; Gresesc? Ca eu sunt in saptamana 27!

Mihaela 26+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Da, si eu cred ca daca intri in plata intr-un anumit mod de calcul, asa vei ramane (cel putin asa a fost la modificarea anterioara....)
Pe cuvant de onoare ca habar n-am cam de cand ar intra in vigoare, parerea mea ca de la anul....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

aissa - oare la ce se refera prin enuntul ,, un cos al copilului..." se refera o singura data sau pe luna

Mergi la inceput

Mercedes, nu e prea clar cu cosul asta al copilului; ar fi frumos sa fie lunar dar cum ambiguitatea ne caracterizeaza, fiecare sa inteleaga ce vrea! Eu nici nu mai pun cosul la socoteala, as fi super multumita sa se faca % din salariu!

Mihaela 26+

Mergi la inceput

Nu cred ca vor plati ei asa o suma lunar...., mai mult ca sigur e un fel de "premiu de consolare". Ar fi ceva, dar chiar nu cred.

Mergi la inceput

pai eu totusi zic ca ar conveni statului decat sa dea o suma sa zicem cei 7.800.000 lei si sa stai acasa, mai bine ar da 3.100.000 sal min brut ca bonus sau cos pe deasupra mergand la lucru contribui si tu in continuare
Apropo scrie si ceva in platforma lor de cei 50 respectiv 75 euro

Mergi la inceput

Daca citesti si subiectul pus de Rozi.....o sa te puna pe ganduri ca si pe mine. Desi in articolul pus de mine se vorbea de CIC 85% din venituri, prevederea asta cu cosul.....seamana cu alocatia propusa de cei de la CNPAS.
Am facut acum socoteala si 35% din 9211000 este 3220000.
Ma gandesc ca undeva or fi incurcat si cei de la ziar ce au scris, nu mai stiu de unde or fi ajuns ei la concluzia ca va fi CIC 85% din media veniturilor, dar, repet, acest cos ar putea fi de fapt alocatia propusa de CNPAS.

Mergi la inceput

Da acum am citit ce a postat si Rozi. Nu siu ce sa zic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Vedeti ca nu se mai vorbeste de "concediu", ci de "alocatie". Deci cei 3,22 mil ii primesti pt fiecare copil (pt gemeni primesti dublu). Daca stai acasa iei doar banii astia, daca muncesti, iei salariu + aceasta alocatie.
Alocatia o iei indiferent daca ai sau nu stagiu de cotizare.
Perioada in care stai acasa pe banii astia este stagiu asimilat (daca indeplinesti conditia pt a primi CIC) sau nu este stagiu deloc (daca nu aveai dreptul la CIC).

Scuze ca scriu verbele la prezent, desi inca NU ESTE lege, dar mi-e mai simplu asa.

Mergi la inceput

Rozi, stai ca nu-nteleg... adica daca vreau sa-mi iau CIC si sa stau acasa cu copilul primesc 3 milioane si ceva? Adica in loc de amaratii aia de 7800000 de pana acum? E incredibil, eu nu mai inteleg nimk...lamuriti-ma si pe mine, va rog...am inteles ca daca merg la servici iau mai mult (adica se da si aceasta alocatie pe langa salariu) dar poti lasa copilul atat de mic acasa? Nu stiu ce sa mai cred...
Mihaela 26++

Mergi la inceput