Tiroida si fertilitatea 2
Raspunsuri - Pagina 4

bal_mascat spune:
Tu stii ca ai probleme cu tiroida?
teoretic ar trebui sa vorbesti cu medicul de familie sa te sfatuiasca unde sa mergi. Daca nu vrei la o clinica particulara unde costa mai mult, iti trebuie trimitere la un spital specializat. Teoretic ar fi cel mai bun Parhon. Medic din pacate nu pot as iti recomand pentru ca si eu sunt in cautare.
Daca stii deja ca ai probleme si vrei sa mergi la o clinica particulara poti sa te programezi direct la un medic endocrinolog.
Preturile nu sunt foarte mici. Poti intra pe un site al unei clinici ca sa iti faci o idee.
bafta

camillia spune:
Fetelor,
Uite, eu am facut mai demult analize la prof. Dumitrache (seful Institutului Parhon), un om deosebit.Ai nevoie doar de bilet de trimitere din partea medicului de familie. Din pacate, n-am mai reusit sa ajung la Parhon, deh...
Recent, insa, am facut analizele la Institutul "Matei Bals" din cadrul spitalului Colentina, la sectia spital de zi.
Iata cum: am fost la camera de garda unde am cunoscut-o pe dna. doctor Luta - care mi-a facut bilet de trimtere pentru laborator cu o serie de analize, fara sa platesc!!!!!!!!!!
Asadar, pe dna. doctor Luta o gasesti in Pavilion 3, etaj 1 !!!!! ESTE UN MEDIC DEOSEBIT IAR EU MA SIMT TARE NOROCOASA CA MI-A IESIT IN CALEEEEEE!!!!!!!!!
Sperand ca va sunt de folos toate acestea, va pupicesc cu drag si astept, cu emotie, cum e cu T3-ul marit!!!!!!!!!
Pupici pentru viitoare mamici!

laureta spune:
Eu inca nu stiu daca am probleme.Sora mea in schimb are,a fost si aproape de cutzit.Acum ia cate o pastilutza fiecare dimineatza.
Ea nu e este in Romania ca s-o intreb la ce doctor sa ma duc.
In schimb ca simptome as recunoaste de la voi chestia cu sufocatu,nervozitate,ameteli,slabiciune,si senzatia acceaia parca am inghitit o pastila si imi sta in gat a si sunt slabuta oricat as manca( asta imi vin acum in minte).
Mama mea a facut o echografie si i sa spus ca are un nodul mic ,nu ia nici un tratament.Ma gandesc ca o fi ereditar.
Notez deja ce imi recomandati,mersi
Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

mamica gen spune:
Urmaresc forumul de ceva vreme, dar iata ca ies din umbra tocmai datorita acestui subiect.
Dintotdeauna am fost slaba, si inca de cand eram mica se pompa vit. B fara nici un rezultat...de! sunt in crestere si poate o fi si genetic (parinti supli).
Acum la 28 ani, am 1,70 m, si doar 42 kg. Fara pofta de mancare, cand fac cate o cura cu Peritol (mai nou ciproheptadina, care e aceeasi Marie,dar romanesc, caci nu mai dadeau peritol fara reteta - da somnolenta)ajung la 45 kg.
Alte simptome: greata, tahicardie (puls 130-140), stari emotionale exagerate, hipersecretie gastrica, temperatura corpului ridicata (extremitati reci), unghii casante, cadere excesiva a parului, transpiratii, palpitatii si junghiuri ale inimii, tremur al mainilor, ciclu uneori fix alteori decalaj 4 zile, slab cantitativ, nivel Ca si Mg sub limita inferioara, agitatie, hipotensiune (9 cu 6)...Or mai fi, dar acum nu-mi vin in cap...
In 2001 (aveam 24 ani)am ramas , insa nu stiam ca sunt pasibila de hipertiroidie, pentru ca doctorul endocrinolog (cel mai bun din Galati)nu s-a pronuntat pentru tiroida, eventual sa consult un psiholog, ca toata agitatia si scaderea in greutate e pe fond nervos
.
La primul consult, medicul de familie (2 luni de sarcina)mi-a zis: "Vai, draga, dar ce tahicardica esti! ce tu chiar nu-ti poti controla emotiile, esti matura acum"
Sarcina a decurs bine, eu m-am simtit extrem de slabita in prima perioada (cand cu greturi) ajunsesem la 40 kg, am lesinat intr-un autobuz cand veneam de la facultate, intrucat nimeni nu s-a obosit sa se ridice de pe scaun (eram in 5 luni de sarcina), anemie, dr. sa stau in pat ca aveam tensiunea 8/5, m-am ingrasat pe parcurs dar mancand mai nimic si mai mult fortat (de grija bebe-ului din burtik).
Nici nu a fost nastere prematura (ba chia depasise termenul cu cateva zile) si a avut 3.900 g.(spun asta pentru ca am auzit ca exista risc de avort spontan, nastere prematura sau greutate mica la nastere, atunci cand mama este diagnosticata cu afectiuni tiroidale, dar inca nu stiu hipo sau hiper). A fost consultat si totul a fost si inca e OK in ceea ce priveste baietelul.
Saptamana asta am fost iar la endocrinolog (altul) ca parca s-a agravat totul. Mi-a spus din prima ca am gusa, iar la eco s-a dovedit gusa polinodulara (3 la LTS, si 2 la LTD).Urmeaza sa-mi iau si rezultatele TSH, T3, T4, LH nu mai stiu cum...
Tocmai facem munca voluntara in ceea ce priveste al 2lea copil, si nu stiu ce o sa se intample daca o sa-mi prescrie cine stie ce medicatie...de amanat bebele nu mai aman, e clar.
Sa vad ce-mi zice cand ma duc si cu analizele.
PS: Cine are gusa nodulara sau a avut, rog a mi se spune cat e de grav, pot ajunge la taiat?
Si pt. cine mai are rezultatul ecografiei, cat de mici/mari sunt/au fost nodulii(cm..)
Va , Gen si Robert
2 noiembrie 2001

urziceanu spune:
Ma numesc Corina,am 39 ani si sunt Craiova.Sunt casatorita de 20 ani si pana in prezent nu am reusit sa am bb.In urma cu 15 ani m-am imbolnavit f. tare din cauza tiroidei.Senzatii de sufocare,tahicardie,teama,spasme,tremur,insomnii.Nu-mi mai suportam nici pasii .Aveam 1,65 m si in jur de 40 kg.Diagnostic:hypertiroidie.Am urmat tratamentul care a fost inutil.De sarcina nici nu se punea problema.Nu am ramas insarcinata niciodata.Am cautat alt medic care dupa multe analize(uitasem sa va spun ca intre timp am ajuns la 75 kg fara sa mananc mult)m-a diagnosticat cu:gusa micropolinodulara.Din nou tratament cu eutyrox 100 cate 1/2 pastila. Voiam cu disperare unn bb.Doctorita mea m-a trimis la Parhon si asa am cunoscut-o pe d-na dr Neamtu Corina-medic endocrinologie reproductiva pe care v-o recomand cu caldura.Urmeaza multe ,multe investigatii,tratament pt ovulatie si ....."munca".Nimica.Din nou au inceput investigatiile la Parhon .Sufeream de tyroidita cronica Hashimoto,asa ca am inceput sa iau eutyrox 100 o pastila/zi.TSH-ul era 24.Dupa o perioada de tratament pt tyroida ,dupa multe analize dr Neamtu l-a chemat pe sotul meu si l-a trimis sa-si faca spermograma.
Surpriza:oligoastenospermie.Eu nu aveam nici un motiv sa nu raman insarcinata.Asa ca am recurs la inseminari care au fost nereusite.Voiam sa va spun de fapt ca tiroida nu afecteaza capacitatea de a ramane insarcinate.Si in prezent iau eutyroxul de 100 o pastila dimineata pe stomacul gol(asa va fi toata viata)dar copii nu am facut.In curand voi adopta o fetita ,sper ca pna de sarbatori sa fim 3.Regret ca nu am facut pasul asta mai devreme.
corina urziceanu

ManuC1010 spune:
Buna fetelor,
Din pacate de ceva timp sunt nevoita sa studiez si eu acest subiect al tiroidei. Am sa va dau si voua articolele pe care le-am citit eu si va spun in cateva cuvinte si ce mi-am gasit eu dupa ceva cautari pe al ami multi doctori: gusa micronodulara, tiroidita Hashimoto si usoara hipotiroidie (subclinica).
camillia TSH spre limita superioara cum e alt tau corelat cu FT3 marit indica un hipotiroidism subclinic la prima vedere, dar sfatul meu este sa nu iei tratament pana nu iti faci ATPO (anticorpi care ataca tiroida- se face din sange) si o ecografie la tiroida. Din pacate eu nu am stiu aceste lucruri si am urmat un tratament gresit indicat numai dupa analizele de TSH si FT3.
mamica gengusa mea este pe hipotiroidie si stiu ca se trateaza. nu stiu ce sa zic in rest. Din cate stiu eu la toate se incearca intai cu tratament.
In ceea ce priveste a face un copil nu sunt probleme la hipertiroidie daca reusesti sa ramai. Copilul poate fi afectat in cazul in acre mama are o hipotiroidie severa (lipsa iodului influenteaza cresterea copilului si dezvoltarea mentala).
Din pacate tiroida influenteaza destul de mult fertilitatea. de fapt tiroida influenteaza foarte multe procese din organism. Din nefericire pentru noi ea este destul de dificil de diagnosticat corect. Sfatul meu este sa cereti doctorului sa va faca cat mai multe investigatii inainte de un tratament. Din ce stiu eu, pe langa cele clasice de FT4, FT3 si TSH se mai face ATPO si neaparat ecografie.
Sanatate multa
Iata cateva linkuri care ar merita citite:
http://www.matefin.ro/brahms/
http://www.iatp.md/articles/vdorogoi.htm
http://www.e-sana.ro/index.php?a=202
http://www.stetoscop.ro/arhiva/2004/23/impact.php

mormelvio spune:
Salutare tuturor. Va ca de ceva vreme nu a mai scris nimeni pe acest subiect?? Pote a fost postat altul si eu nu am observat inca. Oricum iata ca azi am avut o descoperire majora: am fost diagnosticata si eu, ca multe altele dinte voi, cu tiroida Hashimito. Am fost la sefa clinicii de endocrinologie din cluj, D-na Prof. Dr. Ileana Doncea. Va pot spune ce analize mi-a dat de facut si care au fost rezultatele.In paranteza voi trece valorile de referinta. Analizele au fost facute la Medicover Rombel-Synevo Cluj.
Calciu seric: 9.57 (8.6-10.2)
Colesterol total: 192 (<200)
Magneziu seric: 1.85 (1.58-2.55)
Cortisol: 169.9 asta difera in functie de ora recoltarii
FT4: 16.07 (12-22)
TSH: 2.62(0.27-4.2)
Ecografie pt tiroida care a iesit un pic marita si suspecta Hashimoto.
Dupa ce a vazut aceste rezultate, D-na doctor m-a trimis sa mai fac si Anti TPO care a iesit 64.42 (<34).
Dupa acest rezultat mi s-a dat diagnosticul de tiroida Hashimoto. Ca si tratament am primit EUTYROX 25 mg- o tableta pe zi, dimineata pe stomacul gol. Dupa 6 luni a spus sa revin pt. consult. De asemenea mi-a zis ca pot face bebe linistita, dar in cazul in care raman insarcinata sa vin de urgenta la ea pt. noi testari. De azi am inceput sa iau pastila. Sper ca BB sa vina cat mai repede. Va pup pe toate, si sper sa ajute pe cineva ce am scris.
Mihaela

ali spune:
din vara am simtit ca nu e in regula ceva in zona unde stiam ca e tiroida.Am crezut ca vor trece asa cum au venit dar se pare ca nu.Sunt perioade in care simt ca se umfla ceva in zona respectiva si mai simt o stare de agitatie... In sfarsit am reusit sa-mi fac analizele si trebuie sa-mi gasesc un medic bun.
rezultatele arata cam asa:
T3 4.80( val normale 1.4-4.7)
T4 1.5 (val normale 0.8-2.2)
TSH 1.9 (val normale 0.3-5)
TPO 14 (val normale <50)
Tg 175 ( <100)
Peste tot am vazut explicatii legate de TSH si T3 si T4 dat daca Tg nu e in regula ce e?
ali

bal_mascat spune:
buna Ali,
da aici o cautare dupa Tg http://www.matefin.ro/brahms/
sper sa te lamuresti. se pare ca la tine T3 si Tg nu sunt in regula
bafta sa iti gasesti un medic bun

mormelvio spune:
Ali: nu ai facut cumva si analiza Anti-TPO??
Eu nu stiu care este diferenta, in cazul in care exista una, intre hipotiroidism si tiroida Hashimoto.
Ma poate lamuri cineva??
Miha