Tiroida si fertilitatea 2

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns raluca-blonda spune:

quote:
Originally posted by bal_mascat

buna

am si eu o intrebare la cele cu probleme de tiroida din Bucuresti: ce medic endocrinolog recomandati?

multumesc

Draga prietena, eu am fost diagnosticata cu hipertiroidism si tratamentul pe care -l iau la recomandarea medicului imi face foarte bine.
Ti-l recomand cu caldura pe profesorul Dumitrache, seful clinicii de endocrinologie "Parhon".
Trebuie sa suni in prealabil pentru o programare la consult pentru ca este foarte ocupat.
Nu am numarul la indemana dar poti suna linistita la informatii pentru numarul clinicii.
Iti doresc multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bal_mascat spune:

am si eu o intrebare la voi: stiti ceva despre doamna doctor Hodarnescu de la Parhon?

multumesc mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Fetelor, eu nu stiu nimic in legatura cu subiectul, dar am langa mine la birou o colega care sufera de hipotiroidie si ia eutirox de 3 ani. Eutirox se ia in hipotiroidie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bobitzell spune:

Salut Fetelor!

V-am tot "citit: pana acum si va spun si eu ca iau eutyrox 100 din 2001 de cand m-am operat! Am avut Boala Basedow-Graves si o gusa destul de maricica. Dupa operatie mi s-a prescris acest medicament pe care-l iau si acum. Nu mai stiu ce medicament am luat inainte de a fi operata.
Operatia am facut-o la Bucuresti La Institutul Endocrinolog PARHON - Dr.Maxim m-a tratat si Dr. Bogdan si nu mai stiu cum m-a operat. Apropo, eu sunt din Piatra Neamt (zona gusogena - asa au denumit medicii partea asta a tarii).
Simptome au fost multe - aveam o super stare de agitatie si nervozitate, putere de concentratie scazuta, uitam de azi pe maine, transpiratie a palmelor, am luat in greutate mult, exoftalmie (s-au umflat ochii ca la broasca :-) ), adoarmeam foarte greu si ma trezeam foarte greu dimineatza si bine`nteles gusa care incepuse sa devina vizibila.

Acum am eu o intrebare pentru voi: Exista cineva care a devenit mamica dupa ce a fost operata de tiroida?

Multumesc si multi pupici :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acd2you spune:

dupa ce am citit ce ati scris voi, m-ati facut curioasa, si poate o sa imi fac si eu analizele pentru tiroida. si eu am slabit foarte mult, am 53-54 de kg, am avut si mai putin, dar acum mananc fortat dimineata, ca nu mai aveam deloc pofta de mancare. dar trecand peste faptul ca arat ca o scandura, am si pielea uscata, mai ales la coate, si sunt friguroasa la maxim, mai bine zis, am momente cand "ma racesc" pur si simplu. dar parca astea erau simptomele de la hipotiroidie, nu? oricum, m-ati facut sa ma gandesc serios la niste analize, si asta e un lucru bun. multumesc. oricum, nici o analiza in plus nu strica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camillia spune:

Hop si eu in clubul mamicilor aspirante!

Abia acum am gasit curajul si increderea de a va cere un sfat, intrucat sunt tare derutata.

Ne dorim tare mult un Pufulet, insa abia acum au iesit analizele care m-au pus pe ganduri:
TT4=11,59 din 4,50 - 12,00 mg /dl;
TSH_II =3,73 din 0,490 - 4,670/ui/ml;
TT3-MAb=1,74 din 0,45-1,37 / ng/ml

Adica TSH-mic si TT3 marit rau: voi putea avea si eu un globulet mic de aur, in curand?

Va imbratisez cu drag si va astept cu vesti curanddddddd, ca ma simt singur pe lume....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanaion spune:

Camillia,
Daca TSH-ul este 3.73 de ce spui ca e mic?

Tana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camillia spune:

Tana,

Sa inteleg ca nu e o problema daca e 3,73?!
Dar ce fac cu T3? Valoarea T3-ului ma sperie.../ pot avea un globulet mic de aur?! Stii ceva despre asta?!

Pupici!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diciu spune:

fetelor va pun si eu o intrebare...
din lunga liste de analize ce mi-am facut-o pentru venirea bebeului mult dorit...pe langa altele...cele hormonale nu mi-auiesit tocmai bine....si ma refer la T3 care mi-a iesit un pic mai mica decat valoarea minima din domeniul dat de laboratorul sanador....nu stiu acum valoarea exacta....dar era ceva de genul 0.78...fata de 0,87 valorea minima admisa...in rest T4 si TSH-ul mi-au iesit bine...si acum 3 ani toate trei mi-au iesit bine...
se poate considera hipotiroidie in aceasta situatie?..si poate influenta fertilitatea?
sunt un pic ingrijorata pentru ca si medicul m-a intrebat intr-o doara uitandu-se pe ele..daca am avut ceva probleme cu tiroida mai demult?....dar nu s-a concentrat pe asta acuma..pentru ca a gasit niste infectii care trebuiau tratate....
asa ca am ramas cu un semn de intrebare...
voi ce stiti?

anda

DICIU&LICIU

"daca dragoste nu e...nimic nu e"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laureta spune:

Fetele un mic ajutor pliiiiiz.
Vreau sa fac si io un control la tiroida si habar nu am unde s-a ma duc,deci;
1.Unde ma duc (doctor nr de tilifon adresa etc etc)
2.Am nevoie de trimitere ceva de la medicul de familie?
3.Pentru echo si analize unde e mai bine?
3.Cam cat costa consultatia analizele si echo????

Multumesc anticipat

Laureta si galusca Inisa(10 iunie 2004)www.babiesonline.com/babies/i/inisa/" target="_blank">

Mergi la inceput