Nunta pentru placerea noastra?
Raspunsuri - Pagina 2
Degetzel spune:
Fetelor, nunta trebuie sa fie pentru placerea noastra(a a sotiorului, bineinteles), oricum ar fi. Imi aduc aminte ca vinerea dinaintea nuntii stateam cu dragul meu si faceam calcule despre cat va trebui sa lucrez pe gratis la servici ca sa achit nunta!! Noi am luat in calcul tot timpul ca s-ar putea sa nu acoperim cheltuielile cu petrecerea, dar am zis "Fie ce-o fi! Odata ne casatorim!". Bineinteles ca nu aveam pretentia sa-mi acopar toate cheltuielile de nunta, dar vroiam sa achit restaurantul care a fost 2.500 de euro pentru 95 de persoane + 1000 de euro 1/2 din contractul cu agentia de organizare a nuntii pe care o angajasem. In conditiile in care toata nunta pe mine m-a dus la peste 7.000 de euro, nici acum nu-mi dau seama cum am reusit sa achit celelalte cheltuieli in avans... . Dar in dimineata nuntii pur si simplu nu mai aveam nici un ban !!!
Totusi, repet, nu am fost stresati la nunta, daca tot am cheltuit atatia bani asta mai lipsea: sa mai fim si suparati !! Asa ca am hotarat sa ne distram si .. "Dumnezeu cu mila!" Si pentru mine a fost cea mai frumoasa nunta pe care puteam s-o am, exact asa cum mi-o imaginasem! (intre paranteze fie spus, povestea se termina cu bine, am achitat toate datoriile )
Va pup si .. ca un sfat: aveti intotdeauna o solutie de back-up in cazul in care nu va ies banii, si DISTRATI-VA FETELOR!!!
http://community.webshots.com/user/roxanadobrin
AngeliquedeS spune:
Eu imi doresc aceasta nunta, care nu e foarte mare, cam 130-140 de persoane. Dar ideea este ca nu ne permitem sa o facem din banii nostri asa ca normal ca vrem sa ne scoatem cheltuielile si daca mai ramane ceva, cu atat mai bine. Oricum, fiecare sa faca asa cum considera ca este mai bine, ca sa fie multumiti!
Pupici,
Angelique
http://community.webshots.com/user/kristina_deppner
Nu te incrancena, lucrule bune vin cand le astepti mai putin Tine minte:
tot ce se intampla are un scop!
mmc_nd spune:
Anemone, sunt total de acord cu tine.
Si noi vrem sa facem nunta fara dar, pentru a evita momentele penibile gen stransul plicurilor. Acum depinde, evident, noua ni se par momente tare grele . Si, MAI ALES, nu vrem ca anumite persoane sa nu vina pentru ca nu isi pot permite sa plateasca stiu eu cat. Vrem sa avem in jurul nostru pe toti cei dragi, pur si simplu.
Mai e insa un aspect care ne-a fost mentionat de niste prieteni de familie cam in urmatoarea forma: "aveti grija, noi si acum avem seturi de cafea nedeschise de la nunta". Sa mentionez ca ei sunt de varsta parintilor mei? Adica obiceiul de a duce "ceva" la nunta e atat de inradacinat, ca daca veti spune clar ca nu vreti bani, lumea va aduce cadouri, nimeni nu se va gandi sa vina cu mana goala. Iar prietenii de care ziceam au primit atatea seturi de cafea de nu mai stiau cum sa la schimbe . As zice ca-i un punct de vedere care trebuie luat in condiderare.
mmc
anemone spune:
mmc_nd: stiu ca asta e riscul cu nuntile in Romania.
mai ales ca la noi nu prea poti sa te duci la un magazin sa faci o lista de cadouri pentru ca in primul rand nu e oferta si in al doilea rand lumea nu e obisnuita.
Eu una am evitat pana acum cat am putut discutiile despre cat costa meniul etc. Am sustinut sus si tare ca nu ma intereseaza castigul la nunta, dar sunt constienta ca lumea tot nu o sa vina cu mana goala pentru ca asta e obiceiul.
pe mine ma ingrozeste o eventuala coada in fata noastra pentru inmanarea plicului. Nu stiu cum as putea sa evit o astfel de situatie - m-as simti ingrozitor de jenata.
roxygeo spune:
Buna ziua miresici!
Ma bag si eu in discutie, tocmai pentru ca tocmai am trecut de marele eveniment...in primul rind vreau sa va spun ca de la inceput am plecat pe ideea de a acoperi restaurantul, astfel ca invitatii au stiut pretul tacimului, exact cel de la restaurant, fara bauturi, la care nu am adaugat nimic, pentru ca rochia de la Agnes Toma, eu mi-am dorit-o si nu vedeam de ce ar fi trebuit sa mi-o deconteze cineva, la fel si cu bauturile, torul cu trandafiri portocalii, artificii, si lista ar putea continua. Pot sa va spun ca nu am scapat fara un set de cafea, o oala sub presiune, vreo trei icoane, o oala de pamint si nu mai stiu, si asta dupa ce am obosit spunind ca noi avem de toate si nu ne trebuie nimic, inclusiv colegii au strins bani pentru cadou...asa ca mi-am spart capul cu ce sa-mi ia - am ales doua valize cu rotile, ca in vacanta chiar ne erau de folos, iar alti colegii au venit cu banii in dinti, ca ei nu au mai apucat sa mearga la cumparaturi.
Pe de alta parte, am avut vreo 7 familii invitate la nunta care nu au putut veni, si ne-au spus din timp, iar cu citeva zile inainte de nunta ne-am trezit cu bani in plic de la ei, de m-am umplut de rusine, nici o secunda nimeni nu discutase de tacim cu ei, doar le fusese data invitatia si atit.
Am primit bani si de la niste prieteni din Germania, pe care ii invitasem prin telefon - ne-au trimis prin posta o felicitare si 50 de euro...as putea sa va mai povestesc o saptamina...dar concluzia e una foarte clara....asa-i modelu` in Romania...sa dai bani sau sa dai un cadou...lumea nu se va schimba prea curind...si am constat ca nu tine de virsta si clasa sociala...
Fetelor care vreti nunta fara dar - va sfatuiesc sa va orientati atunci spre ce va trebuie prin casa, si sa le spuneti parintilor sau prietenilor cu care va permiteti...pentru ca altfel la fel cum mai spunea cineva pe aici o sa va ingropati in seturi de cafea...
Pupici
olim spune:
Ce noroc aveti fetelor!
Eu trebuie sa fac 2 nunti, una la Tg Mures si una la Maramu.Deci 2 situatii penibile.La Tg Mures ma costa meniu aproape 800.000 de persoana, fara bautura.As fi vrut o nunta de 80 de perechi cu noi cu toti, dar soacra mea are 140 de invitati.Simt ca o sa fie penibil, plus ca eu nu cunosc pe nimeni.
La Maramu suntem 80 cu noi toti, adica numai rudele foarte apropiate si cativa prieteni, si sunt sigura ca va fi super.Cred ca la Mures va fi groaznic ca pe ce ca nu cunosc pe nimeni, va trebui sa stau 1 ora in picioare sa ma pupe si sa imi dea un plic.Nu stiu ce sa ma fac.Soacra mea zice ca nu putem ocupa jumatate restaurantul, doar are 200 de lucuri, si ca i-ar fi rusine sa fim doar 80.Cred ca va cel mai groaznic moment acea data..
Pe langa muzica care ne costa 800 de euro, deoarece nu vrea dj, meniul, bautura, sala, aranjamente si alte cheltuieli cu hainele noastre, nu stiu daca ne vom scoate cheltuielile.
Nu vreau sa castig la nunta ca nu o fac din acest motiv mai ales ca avem 8 ani impreuna, dar vreau sa imi scot toate cheltuielile, de la meniu, la rochie, costum, pantofi, bautura, muzica si tot, ca in fond cheltuieli sunt tot ce tine de nunta.Eu cred ca astea sunt cheltuielile la o nunta, nu numai meniul.Ce nu intra aici este luna de miere.
VREAU SCHIMB DE SOACRE!!!!!!!!! sau DONEZ SOACRA, caci asa nu raman cu ceva mai rau, cu toate ca sunt sigura ca nu exista.
ellamiss spune:
Nici eu nu sunt de acord cu nunta fara dar, doar daca as fi milionara in dolari sau in euro.Pana si rromii fac nunta cu dar chiar daca au bani de nu au ce sa faca cu ei.Pe noi ne-a costat toata nunta 400 milioane lei, numai meniurile fiind 200 milioane, asa ca invitatii sa-si plateasca macar meniurile, nu avem pretentii la mai mult.NU pot sa zic ca murim de foame, totusi avem o casa, locuri de munca foarte bune si chiar ne permitem o luna de miere.Dar gandindu-ma ce as putea sa fac cu 200 milioane as face multe.
photos.yahoo.com/ellamiss2000
bibyrox spune:
quote:
Originally posted by ellamiss
Nici eu nu sunt de acord cu nunta fara dar, doar daca as fi milionara in dolari sau in euro.Pana si rromii fac nunta cu dar chiar daca au bani de nu au ce sa faca cu ei.Pe noi ne-a costat toata nunta 400 milioane lei, numai meniurile fiind 200 milioane, asa ca invitatii sa-si plateasca macar meniurile, nu avem pretentii la mai mult.NU pot sa zic ca murim de foame, totusi avem o casa, locuri de munca foarte bune si chiar ne permitem o luna de miere.Dar gandindu-ma ce as putea sa fac cu 200 milioane as face multe.
SUBSCRIU!
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Album poze
Nunta noastra
AngeliquedeS spune:
Mi-e rau numai la gandul ca s-ar putea sa nu scoatem cheltuielile!! Dar sa fim sincere, chiar v-ati supara asa de tare daca v-ar ramane si cativa bani in plus? Hai sa fim realiste, pentru ca in ziua de azi nimeni nu poate spune ca ii prisosesc banii!
Pupici,
Angelique
http://community.webshots.com/user/kristina_deppner
Nu te incrancena, lucrule bune vin cand le astepti mai putin Tine minte:
tot ce se intampla are un scop!
ianuta spune:
Adevarul e ca si noi ne-am restrans sa punem bani separat pentru nunta. Pe langa faptul ca ne cumparam singuri tot, ne-am strans si banii de masa. Nu ma astept sa scot cat am investit in petrecerea asta, dar nici nu vreau sa cer bani oamenilor. Si nu am de gand sa spun cat e meniul, nu o sa folosim nici casute, nici plicuri.. Daca vrea cineva sa ne dea ceva e ok, daca nu ,nu... Aici ajung la o problema spinoasa.. Mi se pare la fel de penibil momentul in care se da plicul. Deci cum o dai tot nu e bine..Ce e de facut? A mai trecut cineva printr-o situatie asemanatoare?
Pupici si bafta