Cum stii?
Raspunsuri - Pagina 3
michaelle spune:
Citesc de mult postarile de pe forum, ti-am citit si povestea ta mai veche, dar abia acum mi-am luat inima in dinti sa spun si eu ceva. Draga Scarmanus, semanam teribil, aceeasi zodie, firi asemanatoare, povesti foarte apropiate. Diferenta doar de varsta si mai ales de destin, sper eu din tot sufletul pentru tine. Mi-as dori sa poti intelege la timp, ca daca intre doi oameni nu exista acel "ceva", cu timpul orice efort ai face tu, va fi in zadar. Ti-ai pus intrebarea ce vei face peste 15 ani? Vei rezista asa si chiar daca va aparea un copli in viata voastra? Cum vezi tu ca va evolua casnicia ta in timp? Relatiile se racesc si la cei care la inceput simt acel "ceva" dar in cazul in care fiorul e inexistent, se degradeaza si mai rapid. Poti sta o viata langa un om doar pentru ca la un moment dat ai crezut ca-l iubesti? Cand vei avea 40 de ani si sufletul uscat ca un copac scorburos ce vei gandi? Fa-ti curaj, lupta pentru ceea ce meriti, ia viata in piept si nu te uita prea mult in urma. Ai dat dovada patru ani de rabdare, e destul, poti sa-ti raspunzi sincer tie insuti daca ai facut tot ce se putea. Daca vei lua aceeasi hotarare peste 5 sau 10 ani va fi si mai greu. Dumnezeu sa-ti lumineze mintea si sa-ti dea putere sa faci ce e mai bine pentru tine.
MirelaSe spune:
Draga Scarmanus,
am citit si eu postarile tale si cele mai vechi, si in multe privinte ne asemenam la capitolul intimitate, cu diferenta ca la voi el nu-ti vorbeste urat asa cum face al meu.
Despre intimitate insa ce pot sa-ti spun, e ca m-am dat dupa ritmul lui, nu-l fortez, nu fac presiuni..... si la noi s-a intamplat sa treaca 5 luni fara nimic, insa el spune ca e f. stresat, desi asta l-ar fi ajutat sa se destreseze, asa ca l-am lasat cand o avea el "pofta", daca tot nimic nu-l mai ispitea, nici desuurile mele, nici o cina romantica.... si apoi daca tot ne certam atata nici mie nu mai ardea de asta.
Poate ca abstinenta asta mi-a creat niste dezechilibre hormonale in corp, exces de foliculina care s-a acumulat la sani, desi eu nu prea cred nici acum, insa tot umbland la doctori, am intalnit multe persoane cu problema mea si avand situatii asemenatoare acasa ........ poate ca pe undeva un sambure de adevar exista, desi medicii nu spun da sau ba, insa toti medicii mi-au recomandat un copil..
Poate racii astia "unii" sunt mai "puturosi" la capitolul asta, si eu am adunat multe frustrari in mine, si eu imi doresc un copil dar cu cine ..... el nici nu-si doreste si nici nu e atras de copii....eu nu-l vad niciodata mangaind un copil, dar sa-l mai ia in brate sau sa-i dea de mancare, asa ca ma tot gandesc daca si eu am ales pe cine trebuia.
Nu vreau sa ma plang de problemele mele aici, eu am deschis un alt topic, dar am vrut sa stii ca si eu ma invart pe aici cam cu acelasi gen de probleme si, si pe mine ma tot chinuie indoielile daca el este the one, si nici eu nu pot sa spun ca suntem suflete pereche, insa privind in urma pot sa-ti spun ca e cel mai bun (sau a fost candva) ce mi s-a oferit vreodata, desi viata mea nu se termina aici...
Relatia noastra a ajuns intr-un blocaj, si din care eu singura nu pot iesi, am nevoie si de acordul si ajutorul lui, insa el intarzie sa apara la lumina sa sa clarificam lucrurile, si eu tot astept... pana cand nu stiu....
Nici nu stiu ce sfat sa-ti dau, doar atat n-ai aflat l-a marcat ceva in trecut si acum ii revine in memorie? si asta il afecteaza, sau nu-i place, trebuie sa-ti spuna de ce se intampla cu el. Poate a fost crescut intr-o educatie ultrareligioasa si toate aste i se par degradabile, sau un pacat, trebuie sa existe o explicatie, sau pur si simplu asta e ritmul lui.
Si al meu in trecut mi-a oferit multa dragoste, de fapt si acum, insa intr-un fel pe care eu nu-l mai inteleg, eu ii cer una si el imi da altceva, ce crede el ca mi-ar trebui, si totusi trebuie sa fiu vesela si binevoitoare, ca altfel nu stie poate nu o mai primesc nici pe asta... cam asta e acum cu noi, iar eu la randul meu parca incep sa ma usuc.. tot am asteptat si mai astept.
Sper din tot sufletul sa ne gasim cat mai repede ce ne lipseste.
o de la Mirela
Kehleyr spune:
Revin, dupa ce am citit si eu povestea ta mai veche de acum 2 ani... Nu cred ca se mai poate salva ceva. Si nu cred ca merita sa mai incerci sa salvezi ceva. Nu am dat niciodata un asemenea sfat cuiva deja casatorit si aflat intr-o relatie serioasa... e ceva cu destula greutate, dar sa iti spun cum se vede problema din exterior, adica de la mine.
Aveti aceleasi probleme ca si acum doi ani, sau ma rog, frustrarile tale deriva din aceleasi motive. Inteleg ca in punctele esentiale nu s-a schimbat nimic. Chiar crezi ca daca in doi ani nu ati reusit sa schimbati ceva in mod radical mai exista vreo sansa?... Cred ca iti irosesti viata si i-o irosesti si pe a lui. Nu stiu, nu pot sa imi dau cu parerea care ar fi problema lui, daca este fizica sau psihica, dar este clar ca tu, cel putin, in pofida tuturor eforturilor, nu ai reusit sa il ajuti. Sincer, nu cred ca mai ai ce sa incerci...
Multa putere .
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
andora spune:
Scarmanus , sper sa nu fiu agasanta.
1 Daca ati vorbit deschis despre viata intima si ati incercat lucruri noi impreuna dar implinirea tot nu a aparut, atunci e o problema. Daca nu - incercati!
2 Daca nu viata intima e problema, ci felul lui de a fi, atunci incercati putina independenta, sau incearca sa stai putintel singura, eu am facut asta involuntar (sotul era in strainatate) si la intoarcere am gasit raspunsul.. Cunoscusem si alti oameni si imi dadusem seama ca il iubesc din tot sufletul si el e alesul...
3 Daca monotonia si plictiseala depasesc dorinta voastra de noutate, de schimbare, de a redeveni spontani, atunci iarasi e o problema si ori o discutati ori macar o acceptati amandoi.
4 Incearca sa nu inaintezi pe ideea despartirii fiindca va fi o piedica in cazul in care, totusi, el este... Singura nu are rost sa te gandesti la toate astea zic eu, ar fi pacat sa nu il trezesti o data si definitiv din desfasurarea lina a vietii... Trebuie s-o faci iar daca nu reusesti atunci nu mai pierde vremea....
Imi pare rau daca te-am suparat dar asta e parerea mea. Incearca sa analizati ce aveti si ce doriti fiecare. Ar fi pacat sa stricati ce aveti dar daca avantajele ar fi mai mari separat pt fiecare trebuie sa cadeti de comun acord ca e mai bine asa... Pupici si sa auzim de bine!!!!!!
www.andora.bravehost.com/" target="_blank">Andreea & Gogomaimutica (DN 10.10.2004)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=51645" target="_blank">Povestea Gogosicii
Adela99 spune:
scarmanus
poate ce am sa-ti spun eu acum nu se potriveste unei persoane sensibile si romantice ca tine, dar m-am gandit mult la tine si la situatia ta, asa ca vin si eu cu randurile mele care poate iti vor fi de folos
din cate inteleg eu, el te iubeste dar doar platonic si dupa cum e si firesc tu vrei o relatie completa. si daca am inteles bine si tu il iubesti, ca altfel nu cred ca ai fi stat atat langa el si ai fi incercat toate cate le-ai incercat. nu stiu daca ati apelat la un sexolog, la o terapie de genul asta. probabil vei spune ca el e refractar la asa ceva. si daca e si nu vrea sa apeleze la asa ceva doar pentru ca el avand o dorinta sexuala scazuta (ca sa nu spunem zero) se simte bine asa, atunci nu cred ca te iubeste indeajuns incat sa stai langa el (decat daca bineinteles tu esti dispusa sa accepti situatia)
stim cu totii ca la baza unei relatii sta comunicarea, intelegerea, sa-ti expui problemele, sa spui ce gandesti, simti si ce vrei si sa incerci sa rezolvi ce-ti apare in cale.
sa doresti sa ai sex cu persoana iubita e absolut normal, chiar daca avem nivele diferite de dorinta
de obicei apetitul sexual scazut are cauze ori fizice, ori psihice ori sociale, ori cate un pic din fiecare.
probabil are ceva probleme, poate hormonale, poate e deprimat, poate ia ceva medicamente care ii afecteaza dorintza sexuala. de obicei antidepresivele au acest efect. si-a facut analizele hormonale? daca nici onania nu o practica ar putea fi o problema hormonala. poate are un nivel scazut de testosteron. daca da, sunt remedii. bolile de inima, rinichi si ficat au ca si consecinta dezinteresul sexual. se zice ca daca apar astfel de probleme intr-un cuplu timp de doua luni, e cazul sa apelezi la terapie sexuala.
in functie de problema se iau masuri. e o problema fizica, medicul si medicametele pot ajuta. e problema psihica, psihologul sau sexologul e recomandat. stres? terapie de cuplu.
si pentru ca a trecut atata timp, nu cred ca trece de la sine, dupa cum am mai spus o pauza de cateva luni, dar ani? chiar si cei care au avut probleme de scurta durata si le-a trecut de la sine, se pot trezi ca problema reapare.
cert e ca el sufera de lipsa de apetit sexual, pur si simplu nu simte nevoia de sex. ii e teama de apropiere, mangaieri, ca nu face fata?
scuze ca am fost atat de "practica" dar eu cred ca pentru a merge mai departe in aceasta relatie, trebuie rezolvata problema intimitatii.
toate cele bune
myrrha spune:
Draga Scarmanus,
ca sa ma prezint, acum citeva luni imi scriai niste ginduri foarte frumoase despre conversatie
Mi se pare ca e o diferenta fundamentala intre problemele de cuplu obisnuite pe acest forum si situatia ta. Nu exista nici un abuz intre voi, dimpotriva - prea mult respect. Da, sotul tau mi se pare ca sufera de prea multa educatie, a fost prea bine crescut, ceea ce, ca si invatatura prea multa, poate ajunge pina la urma un handicap, ca o povara pe care o porti cu tine peste tot; iar in relatia voastra, el joaca rolul celui "slab", care are nevoie de ajutor si intelegere, ceea ce il face foarte greu, daca nu imposibil de parasit.
Daca as citi intr-o carte aceasta poveste, m-ar impresiona foarte tare ideea ca doi oameni reusesc sa depaseasca sau sa evite contactul sexual, pastrind insa o legatura spirituala, afectiva, intelectuala si plina de respect. M-ar impresiona ca o forma de sfidare a naturii, a acelei reguli de care vorbeste Adrienne. Evident, acum crosetez fantezii, asta nu e nicidecum un sfat.
Nu am nici o solutie, dupa cum vezi, doar meditez la situatia ta cu tristete si simpatie.
danutza22 spune:
Draga scarmanus
postasem un mesaj kilometric pe care nu mai am nervi sa-l rescriu,insa dintr-o eroare mi s-a sters la trimitere...Ideea e ca am trecut si eu printr-o faza similara cu cea prin care treci tu acum....si postasem in ideea ca as putea sa te ajut cumva...
Nu mai reiau mesajul pt ca-s in mare fuga,insa daca vrei si simti nevoia poti sa-mi scrii pe PM.
Curaj mult si inspiratie divina!
adrienne12 spune:
Draga Scarmanus, daca il iubesti vorbeste sincer cu el despre "problema" indiferent care ar fi ea. Incercati sa o rezolvati impreuna. Poate e de natura medicala si atunci mergeti la medic. Insa crede-ma ca daca nu exista relatie sexuala intr-un cuplu, mai devreme sau mai tirziu cuplu se destrama. Uite iti recomanda sa vezi daca gasesti in Cypru 2 filme (bine nu e cazul tau caci in astea doua unul din parteneri e homosexula, dar ideea e ca exista dragoste chiar in absenta sexului, insa e altfel...) In fine sa fac povestea scurta, unul din filem este Cabaret, cu Liza Minelli si celalalt se numeste Carrington (a luat premuil la Cannes in 1995, e englezesc, din epoca victoriana). Filmele, repet, sint f. bune, ridica probleme, cam cum ai ridicat si tu....
mihaela_s spune:
Scarmanus, iti cunosc povestea de acum 2 ani, am ramas si atunci, ca si acum, citind postarile tale si ale fetelor care au spus atat de frumos...am ramas gandindu-ma cum e posibil ca o dragoste care este sustinuta cu atata tarie, sa ramana doar la stadiul platonic...si asta de 4 ani! Sufletul, inima mea de femeie nu pot intelege aceste lucruri, ratiunea poate ca e mai aproape de intelegere, dar cazul tau pentru mine e unic. Sicer, cred ca as face la fel ca si tine, cred ca mi-ar fi foarte greu sa ma desprind...
Ca sa-ti raspund la subiect: STII, SIMTI cu toata fiinta ta ca EL e cel langa care vrei sa stai o viata intreaga, simti ca iti va fi la fel de bine atunci cand veti ramane din nou singuri in casa care pana nu demult era plina de galagia copiilor, a nepotilor, cand iarna vietii va va ajunge din urma. Atunci cand fiecare zi alaturi de el e mai placuta decat cea care a trecut, cand singuratatea ta e singuratate, iar cand esti langa el sunteti DOI. Simti ca sunteti un CUPLU.
Aceleasi intrebari mi le puneam si eu in urma cu mai multi ani, la mine situatia era diferita, dar intrebarea revenea mereu...citisem in carti, vazusem in filme, in viata reala, cupluri care "vorbeau aceeasi limba", "respirau acelasi aer"...iar la noi totul era pe dos...ca sa ajung sa ma intreb: pana cand? daca acum n-am curaj, voi avea cumva la 40, la 50, iar raspunsul a fost NU, trebuia sa ma desprind cat mai repede, nu merita sama sacrific. Apoi am stiut ca cel langa care traisem pana atunci nu era alesul, am stiut din prima clipa in care l-am vazut pe EL, cel langa care traiesc acum, sotul meu.
Poate ca timpul va hotari in locul tau, poate sotul tau se va schimba intr-un fel sau altul si atunci vei stii ce sa faci cu adevarat.
Mihaela si fetele mele
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=42663&whichpage=1" target="_blank">Tudorel are nevoie de mama lui!
Ajutati-o pe Alina sa-si implinesca visul!
bebelusi august-septembrie 2003
iarina spune:
eu cred ca pe lumea asta este posibil orice. Si o dragoste platonica. Stiati ca Virgia Wolf nu a intretinut relatii sexuale cu sotul ei? Din cate stiu eu niciodata! Ea a fost molestata, copila fiind si a ramas cu multe traume. Si totusi sotul ei i-a fost alaturi, am ramas impresionata de povestea ei. Pana la urma s-a sinucis, avea depresii severe. Insa nu din cauza mariajului ci a traumelor din copilarie.Acum nu stiu cat de corecte sunt infomatiile pe care le detin.
Trebuie sa existe un echilibru, exista cupluri care se inteleg foarte bine in pat, insa doar acolo, in rest isi scot ochii. Si asa este frustrant. Ideal ar fi ca partenerii sa "se intalneasca" pe ambele fronturi;adica sa fie la fel de pasionali, sau la fel de linistiti. Daca unul este mai pasional iar celalalt mai linistit cred ca apar probleme de acest gen. Dar eu nu m-as da batuta scarmanus. Sau cel putin nu inca. Mai acordati-va un pic de timp.
Succes!