Din Republica Moldova cine mai e?(partea 6)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Intru rapid, sa va urez la toate o saptamina reusita si sa raspund la itrebarile Luciei, ca mi-i draga! De fapt, toate imi sinteti tare dragi, dar nu prea vreti sa scriti
Paula de 2 nopti e la bunici. Bunicii se descurga foarte bine, iar fiica mea se simte bine, ca o rasfata de numa' si gatesc tot ce vrea ea sa manince si stau mult cu ea afara si multe altele. Adevarul e ca soacra mea nu lucreaza si isi permite sa petreaca mult timp cu Pauli spre eosebire de mama mea care lucreaza 6 zile din 7 cite 10 ore/zi. Vrm sa mergem singuri in vacanta, deoarece am mai zis, sint am egoista dar simt ca mi-s descarcate bateriile (Paula doarme foarte rau noaptea, se trezeste de mai multe ori) si se pare ca timpul nu va tine cu noi. Vrem sa mergem in Bulgaria cu masina, daca nu va fi vreme de plaja-atunci vom cutreiera tara.
Ziua de nastere a Paulei o vom sarbatori intr-un local, care se numeste Valurile marii, si cum era de asteptat tema marii e prezenta acolo, pe unele portiuni podeaua e din sticla si se vad diverse scoici, nisip, mie mi-a placut mult si sper sa le placa si copiilor invitati (ca vor cam multi). Pentru copii am sa chemam o educatoare sa le ocupe timpul ca sa nu vina sa traga de parinti, pentru astia mici ca Paula vom luam ceva teren de joc (o saltea gonflabila cu diverse distractii), pentru maturi - mincare si bautura. Vrem sa-i taiem niste suvite (si la noi se face asa ceva, dar nu are denumire anume cum in Ro-taiatul motului sau ruptul turtei si poate ii vom pune pe tava sa aleaga ceva, dar inca nu stiu sigur. De sunat suna bine parca, dar cam am emotii, ca socrii mei vroiau alt local (de fapt, la terasa) si au zis ca se facem cum vrem ca EU am ales localul, si acum cam am emotii sa iasa totul bine si frumos cum imi doresc! Am de facut multe cumparaturi, papucei si rochita pt Paula, 2 rinduri de hainute pt mine (ca sintem invitati si la o nunta), mici prezente pt copiii invitati, cadoul pt Paula, decoratiunile pt tort, vesela hazlie pt copii, etc etc. si cum la noi nu se prea gaseste ce vreau eu, aleg, aleg. Astazi vreau sa fac curatenie generala, cit nu e Paula, posibil sa vina niste cumatri din Italia.
De aia si zis scurt, dar m-am cam intins.
In ceea ce priveste problema ta, din pacate nu stiu sa-ti zic nimic, nici nu am mai auzit de asa ceva, dar nu gred ca e ceva serios si complicat, tin pumnii sa se rezolve si bebelusul sa fie sanatos si sa iasa la termen! Mii de pupici pt tine, pot doar sa-mi imaginez ce greu iti e fara arinti si cei apropiati!
Hai ca am scris cit pt o saptamina, sper sa va inspir si sa mai scriti si voi ceva!
Davina, cum e sofatul?

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MamaElei spune:

Scuzati greselile, am scris in graba
Pupici!

Rodica si PAULA (02.09.04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pashosha spune:

Buna ziua,
Stiu ca sunt off topic, dar rog moderatorii sa imi permita totusi o mica interventie…Fetelor, am mare nevoie de voi caci sunt depasita de situatie. Este vorba de micuta orfana Bella, pe care doi oameni minunati vor sa o adopte in ciuda gravelor ei probleme de sanatate…La cele numai 2 luni de viata,are nevoie urgenta de operatie la clinica Saint Luc din Belgia…Au acceptat-o pentru operatie, dar zilele Bellei se numara in 10 000 euro…Va rog mult, poate puteti sa va uitati in sufletul vostru si sa puneti deoparte si pentru ea macar 1 euro…fiecare suma, oricat de mica este ea, ne apropie cu un minut de momentul salvarii ingerasului..
Mesaj dedicat tutror oamenilor de omenie, si mai ales parintilor..va multumesc.
In Japonia, se ocupa Riara, in Europa este Dantje, in Romania ma ocup eu, in Canada si Sua, inca nu stiu cine se ocupa, dar va rog nu o lasati sa moara…10 000 euro, nu este o suma mare daca toate romancele pun umarul.
La umanitare exista deja subiect”Sa-mi arunc copilul sau nu”
La generale, de asemenea” Teledon pentru Bella”

http://bella.netfirms.com/ro.htm

pashosha mami lui Luca si Maia

where is a will, there is a way !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Buna fetele!
Lucia nu te ingrijora ca poate nu e asa de serioasa treba .Eu nu am auzit de uter mic si copil mare .Mie mi-au zic ca am uterul jos si va trebui cezariana si nu a fost cazut si am nascut natural ,asa ca Dumnezeu e mare ...
Rodica imi pare rau ca in Chisinau nu este vre-un magazin cu toate cele necesare pentru un party ca aici .Noi am fost si am cumparat farfurii,servetele,pahare si altele, toate pe tema "1 anisor".
Noi ne-am hotarit sa facem in parc pentru ca avem multi invitati si copilasi si nu cred ca incapem toti in casa +mai sunt avantaje la parc .Am ales si parcul deja ,o sa fie aproape de casa si sunt topogane si un teren de baschet alaturi ,asa ca o sa fie ocupati toti .Pentru copii o sa invitam un clown pentru 2-3 ore sa-i picteze pe fata si sa le faca focusuri :-)
Cu sofatul stau prost pentru ca acum nu prea am timp sa invat si nici nu umblu la scoala de soferi .aici care dau lectii de sofat sunt majoritatea vietnamezi si eu nu ii inteleg cum vorbesc:-(
E foarte greu sa-ti capeti permis aici .dupa ce voi da examenul scris imi vor da un fel de "permis " care imi permite sa fac lectii practice .Eu mai sint si fricoasa asa ca pina nu sunt sigura ca stiu totul pe dinafara nici nu ma programez la examen.
hai ca m-am intins si o sa va plictisesc .
Rodica si la noi stiu ca e obiceiul cu taiatul motului ,la noi la sud se numeste "taiatul din par " nu glumesc :-) dar am o intrebare cine taie motul ?se poate taia si mai tirziu ?
pupici si ne mai auzim.

Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia_B spune:

Buna dragelor .

Rodica - merci mult pentru simpatizare, insa te rog nu o fa asa de deschis, cam de o luna sunt in virtejul complimentelor din partea la toti (straini/cunoscuti). Sotul se pare ca redescopera ce sotie are - ma tine pe palme si puf . Nu mai zic ce urechi mari mi s-au facut, nici nu-mi ajuta daca le leg sub barba tot se tolanesc pe jos de le calc in picioare .

Ce tine de alegerea localului pentru party, cred ca e una buna. Nu-ti fa griji - sa vezi ca totul o sa fie minunat intrucit o sa-i placa si socrutei si la urma urmei nu pentru ea faci .

Daca eram in tara si erai atit de draguta sa ma servesti cu o felie de tort si o cafea sa stii ca veneam sa te ajut la curatenie. Imi place mult sa o fac - anume asta generala .

Davina - fii sigura ca nu e atit de greu sofatul 'ista. Mie tot mi-i greu sa invat ceva daca nu inteleg omul ce vorbeste, incearca sa o faci desinestatator acasa, nu e asa de greu. Si apoi insasi practica e destul de usoara - asculta ce-ti zice un expert . Inainte de a pleca din tsara am primit si io permisul, examenul practic (sofatu) l-am dat de trei ori , da nu-i pe asta, principalul ca l-am dat, nu'.

Ei' cred ca vreti sa va zic cu ce noutati am venit de la nenea doftor. BUNE!!! A zis ca totul e foarte bine. Am stat la aparat freo juma de ora, nenea a fost foarte dragut si ne explica tot pasul pe care-l facea. Deci - bb dezvoltat normal, inimioara-i bate ca ceasul, toate arterile deschise de fuge singele prin ele. Cordonul departe de gitisor, lichid amniotit suficient, si uterul meu cu dimensiuni normale . Se vede ca doftorita a vrut sa marim capitalul spitalului, ca ne-a costat peste 100$ procedura, dar nu-i pe asta. . Merci mult ca-mi purtati de grija si ca va pasa, ika de la mine si .

Unde au disparut restul fetelor - AU!!!

Hai ca eu daca incep sa scriu - scriu romane, gata pe azi.

Sanatate si numai ghini
_
33+

Tot raul e inspre bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oxy spune:

Bine v-am gasit dragi mamici!!!ce mai faceti,cum o mai duceti?
pe mine dorul inca nu m-a lasat,ci dimpotriva e tot mai mare pe zi ce trece,tare mi-i dor sa-mi strang piticul la piept si sa il pup de mama focului..unde vad copii, prin parc,pe afara atunci imi este si mai greu,mi-dor tare de chris,dar....asta este,mai vorbim la 2-3 zile cu socri si ii intebam ce mai face,cum se descurca el fara noi,si cica intreaba zilnic..unde e mami si tati?[pup.
Dar in schimb fetelor avem mai mult timp pentru noi acum...cum zicea si rodica,mi se cam descarcase bareriile si aveam mare nevoie do o odihna binemeritata,acum avem timp sa mai mergem cu sotul pe la o terasa,sau pur si simplu sa ne plimbam prin oras,prin magazine,sa ne tinem de mana sa mai avem si noi cate o cina romantica,weekend-ul asta ne-am propus sa mergem la doua filme,ca n-am mai fost de can s-a nascut copilul..
Lucia eu parca am auzit ceva de asemenea caz,dar nu sunt foarte sigura..
dar sa stii ca nu e nici u problema..dimpotriva tre sa te bucuri ca ai un bebeic mai grasunel,ai avut inseamna ca grija tu de asta..
si chiar in cazul ca nu o sa se poate naste pe cale naturala,tu fiind mai mica sau ingusta la uter,o sa se nasca prin cezariana..asta e..sa fie sanatos copilul e cel mai important..ca nici la mine nu a fost prea usor,eu fiind mai slabuta,insa chris avea 4 kg la nastere
asta este..tu cand tre sa nasti, in ce luna?
apropo,Rodica eu stie unde este acest bar,ca am fost de cateva ori acolo,si este suuuuuuper bine,sunt sigura ca la copii o sa le placa,si nu numai copiilor,eu cand am intrat acolo prima data am ramas muta de uimire,foarte ingenios,si lui chris i-a placut,ca tot alerga dintr-un capat in altul al barului ai impresia ca esti undeva in adancuri..cu o multime de scoice si asemenea chestii..
cat face Paula acum?1 sau 2 ani?
si la tine davina cat a facut deanna?

bine acum v-am lasat ca am scris un roman intreg,ma doare buricul degetelor.. pa,pa pupici

sirbu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davina spune:

Ei vezi Lucia ca te ingrijorai pe degeaba ...fatucai ii este bine acolo in burtica :-)
Esti pregatita deja moral sa nasti ?hai ca nu mai ai mult si scapi de burtica pw caldurile astea ...eu imi inchipui ca este foarte cald acolo :-)
numai bine ,
Alina

Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare, fetelor!!
Ah, de cind vroiam sa va scriu si NU AM TIMP!!!!
Trece timpul atit de repede si parca nu apuc nimic sa fac.
Eu mai si lucrez de acasa, si plus toate grijile cu Amelia...se mai trezeste si ea noaptea de mai multe ori....in ultimul timp a cam mincat sotul oua prajite si cartofi, noroc ca nu am un sot pretentios.
Bineinteles nu tr sa uit ca eu am si citit zilele astea. Am inceput : Codul lui Da Vinci, si cei care l-au citit stiu cit e de molipsitor. Acum citesc: Codul spart...

Dar mi-a fost dor de voi si m-am bucurat mult sa vad ca au reinceput discutiile pe aici si sper sa o tinem tot asa si sa nu ne lasam sa ajungem pe pagina 2 la subiecte active.

TANIA, daca te uiti in listuta noastra o sa vezi ca si Amelia, si Paula Rodicai si Deanna Alinei(davina) sunt toate bebeluse de septembrie 2004, noi mai facem gasca si la subiectul respectiv cu bebelusi.

LUCIA, ma bucur ca totul este bine la eco si ca nu am apucat sa te ingrijorez, ptr ca mie mi-au zis in ziua cind am nascut ca am uterul mic, bebe nu are loc in uter si ca daca nu faceam cezariana atunci si il mai lasam sa creasca pina la 40 saptamini( eu aveam vreo 39) "putem provoca suferinta fetala" asa a zis dr-ul atunci. Si era aceeasi chestie: lichid suficient, atit cit trebuie in burtica, dar ea nu avea loc acolo.

RODICA, vai da ce de-a pregatiri faceti voi acolo de ziua Paulei. Mie parca mi-e foarte cunoscuta denumirea asta si parca vad chiar inscriptia, dar nu imi dau seama unde e. Noi nu cred ca vom face mare manifestare de ziua Ameliei, data fiind situatia ei... dar recuperam noi mai tirziu.

Amelia este binisor. Vineri i-am schimbat iar ghipsul, dar doctorul ei este in concediu asa ca doctorul care l-a inlocuit nu ne-a spus prea multe. Vom sti mai multe abia in a doua jumatate a lui septembrie. MA rog la Dumnezeu sa fie ultimul ghips....
Vorbeste de toate si racneste cind nu ii convine ceva de imi da palpitatii de inima, pursisimplu parca ar fi un strigat de groaza.
De citeva zile imi da pupici zburatori, din aia cind duci palma la gura, e tare haioasa...

TANIA, imi inchipui ca e ft greu fara Cris, eu nu stiu daca as rezista. Poate Cris e cuminte, sau nu iti zic parintii tai ca sa nu te indispuna, dar nepotica mea cind statea la parinti( pe la 3 ani) se trezea noaptea si urlaaa, ca vroia acasa, si tare greu o linisteam. In schimb acum la 6 ani, sta cite o luna si nu are treaba....

Va pup si promit sa intru mai des

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Am copiat ce am scris la mamici de COnstanta. IMi este greu s ama repet.

Acum jumatate de ora am primit cea mai ingrozitoare veste. Nu stiu cum de am puterea sa scriu. nu stiu daca am dreptul sa va tulbur si pe voi, dar e singurul lucru care imi vine in minte. Delia Melissa, fetita Nataliei, nu mai este. SUnt paralizata si nu am stiut ce sa ii spun lui Naty. Oricum nimic nu o poate ajuta. Am vorbit la telefon cu ea. Au avut un accident de masina la intoarcerea acasa. Au fost toti internati in spitalul Galati si fetita s-a dus. Credeam ca o sa o alerge Stefan la anul in parc.

Nati e in Eforie cu parintii ei. Ce putm face? Exista ceva ce i-ar face suferinta mai usoara?

Nu cred ca poate fi real/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

am vrut sa va scriu dar imi tremura miinile.... am imbratisat-o pe Amelia si pling....este groaznic.... nici nu vreau sa imi inchipui ce ineamna sa iti pierzi copilul... MAMANATI...NATALIA... Doamne...ce greu tr sa fie.... nu pot sa mai scriu....Brusc toate celelale devin atit de nesemnificative...

Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)

Mergi la inceput