Din Republica Moldova cine mai e?(partea 6)
Raspunsuri - Pagina 10
Violetik spune:
Buna fetelor! M-am intors...
A fost bine la nunta, dar inca odata mi-am dat seama ca nu oricine poate face nunta ca a mea ( si aici inca odata imi dau seama ce parinti buni am carora le sunt mult recunoscatoare de nunta din poveste care mi-au facut-o cadou)
Desi tot eu le-am dat sfaturi si adresele, ei s-au incapatinat sa faca pe-a lor si parerea mea ( si nu numai!) e ca se putea si mai bine. Dar asta e, ei au vrut nunta in cistig. Mi s-a parut ca era totul artificial, nici o atentie, parca nu era sarbatoare.Erau prea pasivi. ( sau poate obositi? )
Duminica suntem chemati deja la o cumatrie. Si nu prea stiu ce sa iau. Mama mi-a spus ca in afara de banii care se pun pe masa, se mai da si un buchet de flori mamei cu bebe cu felicitari si plus cite ceva pt bebe. Voi ce ma sfatuiti?
MamaElei spune:
Am scris un ditamai mesaj dimineata si s-a pierdut.
Vio, eu, daca nu eram cumetra, atunci luam ceva hainuta (asa la copil si o jucarie (acum depinde de virsta copilului, mie mi-au facut cumetrie la 13 ani). Daca esti cumetra, e cu totul alta poveste!
Fetelor, ce mai faceti?
Rodica si PAULA (02.09.04)
LiliaToma spune:
Sal
Si noi pe aici.
Ne plingem cu o zi de febra care trece si revine si kk moale iar. Sper sa nu revina enterocolita ca o iau razna.
SI la noi e cald si cica va fi si mai cald.
Mi-e mila de Amelia pe caldura asta cu ghipsul.
Violeta si eu stiu ca daca esti doar invitat( adica laturas cum se zice la noi) se pun bani( de obicei un pic mai putin ca nasii de botez(cumatri) sau hainte daca vrei. Daca esti cumatra, bani mai multi, haine mai multe. De flori nu am auzit. Cite bordeie atitea obicee, cel mai bine sa te interesezi cum e acolo unde mergi.
Am pus niste pozici noi daca vreti sa le vedeti.
Voi nu mai puneti poze sa vedem si noi?
Pupici
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
MamaElei spune:
Lilia, multa sanatate la printesa ta mica, tiza Paulei! Pozele noastre sint pe Private (la insistentele lui tati), ti-am trimis pe email invitatie sa le vezi, daca ai chef!
Noi am avut o noapte de cosmar, se pare ca ii dau dintii de sus si eu vreau sa o dezvat de titi noaptea, asa ca a avut treziri din 2 in 2 ore (ca de obicei de altfel), dar dura foarte mult pina adormea. Pina acum era simplu - plins, sculat, pus la titi si adormit in citeva minute. Acum insa am sa ma chinui. Hai, ca m-am plins la voi.
Nu mai ziceti nimic? Pe unde sinteti? Alina, Davina, Lucia, Tania, Ana, Oxy??? Lilienne, mai esti in RM?
oxy spune:
Bine v/m gasit fetelor ce mai faceti noi binisor ..doar ca chris a avut iar o mica pb..a sarit in pat pana a cazut jos si s/a lovit la cap si a trebuit sa mergem la urgente ..era aproape 11 noaptea si el avea chef de sarit..si uite ca s/a intamplat..am fost la spitalul de copii sa il consulte si sa il bandajeze..asa ca vreo doua zile am stat acasa cu el..ca nu puteam sa il duc la cresaacum insa e mai bine..m/am mai linistit
voi insa ce mai faceti?davina album pt.pc inca nu am,dar imi doresc f.mult,dar sper sa imi fac si eu odata,si atunci ne veti putea vedea pe noi..
mersi lucia pt.urari si tie sa iti dorim multa sanatate si rabdare..sa treci cu bine peste sarcina..si sa iti aduci aminte cu mare placere de ea..ca eu am c/am uitat..cu toate ca nu e prea departe perioada cand eram insarcinata..
rodica voi nu mergeti cu aia mica la mare anul asta?sau ziceai ca e prea mica?ca anul acesta n/am mai vazut demult atat de multi pitici la mare,unde vedeai erau cu toate jucariile lor prin nisipsi unii erau chiar foarte mici..nici nu stiau sa mearga..asa ca daca ai timp trageti o fuga pana acolo ca este SUPER!!
vio eu stiu ca la cumatrie se duce cu flori la mamici si un costumas la copil si vreo jucarie ceva de plus daca e..cel putin mie asa mi/au adus cumatrii meu la cumatria lui chris..
cam atat pt.acum..hai ca ma grabesc acasa si sa il iau pe chris de la cresa v/am pupat pe toate..o vara frumoasa in continuare cu mai putine ploi...pa,pa kiss
tanya..
sirbu
oxy spune:
Rodica hai ca am semnat si eu azi pe lista de prezente...incerc sa nu raman in urma cu noutatile..daca nu apar cateva zile la rand sa nu ma dati disparuta,asta inseamna ca iar s/a mai ivit cate ceva..in rest bine..v/am pupat
p.s.inca ceva vad ca suntem doua Tanii aci..asa ca mie imi spuneti oxy sau tanya,hey na sa fiu si eu mai smechera,sau sa nu ne incurce lumea..
wow ca mult am mai scris..pa,pa
sirbu
MamaElei spune:
Oxy, pt Chris cel nazbitios! Noi daca vom merge la mare, atunci fara pitica. In primul rind, am citit ca cel mai bine e de la 3 ani sa mearga si ei la mare (nu mai stiu explicatiile de ce si cum), in al doilea rind, vreau sa ma odihnesc. Nu am mai dormit o noapte intreaga de cind s-a nascut (se trezeste de cel putin 3 ori pe noapte, dar de obicei peste 2 ore). Stiu a suna cam egoist, dar mai bine asa, decit sa ma crizez si sa-mi pierd cumpatul.
Lucia, am mai citit din urma si am vazut ca te mirai de programare la medic. De cind cu asigurarea medicala, s-a facut aceasta regula, mi se pare ca vin prea multi pensioneri pe la medici, ca de cit sa se plictiseasca acasa... Nu sint rautacioasa, dar si medicii se plingeau si eu, cind eram gravida sia cum cu Paula, suferim in coada. ca neaparat se baga vreunul ca il doare nustiuce si are nustiuce tensiune ridicata/scazuta. si sa vez ce frumo stau la povesti intre ei pe banci, pe hol...
LiliaToma spune:
Oxi, daca e asa cum zici tu la cumatrii, atunci e suuuuper bine.
La noi in sat nu e deloc asa, e mai costisitor sa fii cumatra.
Daca esti cumatra, tr bani, si nu putini, cel putin 500-600 lei moldovenesti asta daca o fac in sat, daca le vine cumva sa o faca la Chisinau fara 100 Usd nu te-ai scos. Plus la asta cumatrii cumpara neaparat ceva la bebe: haine, jucarii, iar o data au pus toti cumatrii si au luat masina de spalat, ma rog sa ii faca mamei viata mai usoara cu bebe( asta in afara de bani zic).Iar florile raman la dorina cumatrilor, nu prea am vazut multi sa cumpere flori.
In schimb, parintii copilului tr sa iti dea colaci mari si pe ei un cadou. De fapt se cam stie din timp ce cadou va fi si in dependenta de el cica pui si banii.
Eu am pina acum 3 fini. Dar nu am fost la nici unul la botez, ca nu eram in Moldova, dar cica te scriu acolo in cartea de la biserica si tine cineva lumanarea ta ca nas in locul tau.
Asa ca a trebuit sa imi fac datoria de nasa cind m-am dus la ei(de fapt la el ca pe ceilalti doi inca nu i-am vazut de la botez ca sa ne facem datoria)
Si atunci i-am dat copilului 30 euro si un costumas de vreo 300 lei moldovenesti. Inca nu eram casatorita si am pus bani in jum cit s-a pus la botez. Uite asa, aaa si parintii copilului au dat comanda de un colac si mi-au dat un set de lengerie ft frumos.
Acum tr sa ne pregatim sa o facem si la celelalte doua finute( ambele Diana), una mai simplu cind mergem acasa, iar cealalta, nu stiu... ca stau in Spania.
Pupici lui Chris, si sa fie cuminte sa nu o mai pateasca.
RODICA, nu am primit invitatie sa vad pozele voastre.
Dar de ce nu vrea sotul sa fie publice? Eu le las, nu am treaba, ce se poate intimpla?
VIO, sa ne spui cum a fost la cumatrie, si cum a trebuti sa faci ca invitat( sau cumatra)
Auuuu, celelalte fete, unde sunteti?
Lilia si printesa ei AMELIA (26.09.2004)
MamaElei spune:
Lilia, da-mi pe PM emailul tau. Sotul nu vrea ca are piticii luisi nu vrea sa donlodeze cineva pozele la copchilu.
Davina spune:
Salutare fetelor...
oxy multi pupici pentru chris ca a cazut .eu cind eram mai mica am cazut la fel ca el de pe pat si mi-am fracturat mina de la cot si acum mai am citeodata probleme ...
Lilia ai o fata foarte gingasa si dragalasa ,sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si norocoasa .
Rodica hmmmmmmm acum nu mai putem vedea pozele Paulei ? poate ne lasi sa le vedem intr-o zi si dupa le pui in private...daca e posibil desigur .
Mai ce costisitor e in Moldova cu cumatriile ...aici te duci la o zi de nastere cu un cadou de 20-30 $ si basta . Tot atiti bani cheltui si pentru un adult ,desigur daca nu este foarte apropiat familiei.
Noi duminica am fost la oxpozitie de orhidei in parc .Daca va plac florile le puteti vedea in albumul " orhidee".
pupici la pitici
Alina si bebe Deanna ingerasul mamei (09.09.2004)
poze http://community.webshots.com/user/davina25