vreau sa ma marit!

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"...iar faptul ca nu se apuca de organizat nunta..."

aha.....de ce nu spui ca tu vrei nunta boiereasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica dulce spune:

moana eu sunt in aceeasi situatie,ne-am casatorit civil cand eram in luna a saptea 8o faceam mai devreme,dar abia am terminat cu licenta in luna a cincea,apoi abia am avut timp sa umblu la ambasada pt viza de casatorie)ok..ne-am casatorit civil,fara martori,fara prieteni,familie,fara masa,tzoale si verighete..nimic,numai noi doi si desi e romantic pe de-o parte eu tooot astept de 3 ani sa propuna ceva de genul hai s-o facem la vara,la toamna,la iarna peste 5 ani..nimic! desi stie cat de important e pentru mine,chit ca el nu crede in nici un Dumnezeu.
Imi pare ..enorm de rau ca nu am facut treburile "ca la carte",cu familia,cu rochie,cu restaurant.
Acum,dupa 3 ani mi s-ar parea chiar ridicol sa fac nunta mare (sau,ma rog,cu rochie si dantuiala pana dimineata,invitati)Oricum as vrea sa o fac in romania ca aici nu ar veni nimeni si e atat de mare bataia de cap si cheltuiala ,plus ca,desi ne iubim am discutat de atatea ori despre divort si mai traversam si niste crize in cuplu de numai de nunta nu-mi mai arde.
Eu renunt bucuroasa la nunta si la rochie de mireasa,dar macar sa ne ducem aici,la biserica ortodoxa unde l-am botezat pe Marc,e preot roman..dar se pare ca numai eu am idei de astea.

eu sunt convinsa ca Dumnezeu ne-ar ajuta mai mult daca am fi cununati religios.

despre ce te roade... ce sa zic..daca vrei musai sa vina de la el,poate ar fi ok sa incerci chestia asta.
deci,el stie ca tu-ti doresti enorm dar nu face nimic.Intr-un moment fain ii spui (inca o data) ca asta e dorinta ta cea mai mare,ca te-ar face fericita dar ca este foarte important sa "te ceara" el.
Si ca tu nu mai deschizi subiectul,il astepti pe el sa propuna.
daca el o sa zica sa asteptati nunta de argint..atunci ia tu taurul de coarne ,ca el e poate prea comod,nu neaparat ca nu vrea.

Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Nu am de spus decat atat: este nedrept sa asteptati "sa vina de la el", in orice domeniu, iar apoi sa va suparati daca nu vine. Darria a remarcat corect.
Sigur, este mai romantic, iti mangaie pipota, dar daca nu e, nu e.
Moana, ia problema in mana. Boiereasca sau nu, nunta este foarte importanta pentru familia ta.

http://community.webshots.com/user/tora97

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Poate sotzul tau nu este credincios si i s-ar parea o ipocrizie sa intre in biserica si sa jure in fata a ceva care nu inseamna nimic pentru el. Ca si cum i-ai cere unui crestin sa se casatoreasca in moschee. Daca e un om cu principii in ateismul lui (daca asta e motivul) atunci nu o sa se insoare in biserica doar pentru ca asa vrei tu. Ar fi chiar urat din partea lui sa o faca numai "de forma".

Tu de fapt iti doresti sa te casatoresti in biserica sau sa faci nunta mare cu petrecere si invitati, inclusiv la biserica?? Din cate zici de "organizare", inteleg ca si partea asta e importanta pentru tine. Poate pe el tocmai asta il sperie, poate e mai comod, si poate ar accepta o slujba la biserica, dar nu si tot taraboiul implicat de restaurant...

Trebuie sa discuti cu el. Ori de cate ori i-ai spune tu ca e important, ia fraiele in maini si spune-i ca gata, acum e momentul sa organizati ceva. Sa stii ca la barbati nu merge cu aluzii, ei sunt mai comozi, trebuie sa spui clar ce vrei -- adica nu numai ca vrei nunta, dar ca si vrei sa o organizeze el .

The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns axia spune:

Moana eu cred ca sunt in aceeasi sitiatie. Ne-am casatorit civil cand eram in 4 luni. N-as putea spune ca-mi doresc atat de mult ca tine, dar mi-ar place o nunta.
La fel ca tine, astept initiativele lui in orice privinta si ele nu vin.
DAR, am constatat ca atunci cand ai alaturi un astfel de barbat, trebuie sa intelegi de ce nu face ce iti doresti tu:
Nu vrea nunta ? Poate el nu vrea. Sotului meu i se pare o cheltuiala inutila si in plus nu suporta popii. Poate ca nu vede nimic sfant si special in asta, dar nu vrea sa te supere zicandu-ti. Sotul meu imi spune uneori : am crezut ca daca nu am nici o reactie ai sa intelegi ca nu vreau.
Aminteste-ti : EI sunt alta specie, nu te astepta sa gandeasca la fel cu tine. Incearca sa intelegi ce simte despre chestia asta. Eu cred ca dintr-un motiv sau altul nu-si doreste nunta, dar nu vrea sa-ti spuna ca sa nu te superi. Si dupa ce afli cum stai, iei o decizie informata.

Andre si BB Tibi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Of of, dragelor, ce va mai framantati... Eu nu inteleg de ce atata tristete cand totul e destul de simplu.

Ok, v-ati casatorit ca erai insarcinata. A face acum supozitii ca s-a casatorit cu tine DOAR pentru ca erai insarcinata, inseamna ca tii neaparat sa te faci singura sa suferi. Tu ai impresia ca toti barbatii care afla ca vor deveni tati se casatoresc cu viitoarea mamica? Aiurea! Daca nu te voia, nu te lua si gata! Voi stiti mai bine de ce nu ati facut totul cap-coada, insa timpul nu-i trecut.

Ce-i drept, NU o sa mai fie acelasi farmec, dar daca iti doresti atat de mult sa fii mireasa, sa fii cununata la biserica, ce mai astepti? Am inteles...astepti sa vina din partea lui (?!)...dar ce ai sa faci daca o sa te trezesti si dupa 5 ani ca tot astepti? Numai bine ca o sa aveti motiv de cearta, nu?

Eu iti propun altceva: sunt convinsa ca dorinta cea mai mare este din partea ta. Nu trebuie sa te oftici din cauza asta! Asta e! Ia-o de buna si mergi mai departe. Ia-l de "aripioara" intr-o buna zi si discuta cu el la modul cel mai serios cu putinta despre nunta (ca sa fac o paranteza...sotul meu imi spune mereu ca imi sta asa de bine cand sunt sobra...eu, care, de felul meu sunt o pisicoasa innascuta...). In fond ce aveti nevoie? Sa stabiliti o data, sa cautati o biserica, sa aveti nasi, sa gasiti un restaurant...etc. Aveti bani?

Aproape toto barbatii sunt asa...Trebuie impinsi de la spate...le e greu sa se urneasca, mai ales cand e vorba de chestii din astea... Si cred ca stim toate la fel de bine ca numai noi, femeile, punem atata suflet in toate "minunatiile" pamantului.

Spune-i ca asa ti se pare normal sa faci in viata TA (exemple cu X sau Y care au facut una/alta nu sunt relevante), ca nu te intereseaza ce cred altii. Asta e ceea ce vrei, iar el, ca sot al tau care te iubeste, NU va avea nici un motiv pentru care sa te refuze.

Tu chiar nu stii cum sa-l "imbarligi"? Doar esti femeie... Mie mi se pare ca in asta sta tot farmecul si puterea unei femei...sa faca in asa fel incat sa obtina tot ceea ce isi doreste in viata...

Eu sunt convinsa ca vei reusi. DAR NU ASTEPTAND!
Pupici...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tzuni spune:

Acu io nu mai inteleg: vrei strict cununia religioasa, sau si nunta in toata regula (adica petrecere, rochie de mireasa, buchet, nuntasi, muzicanti etc...) Pt ca, daca e varianta a doua, retinerea lui poate vine din motive ce tin de fondurile care ar trebui investite!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simonna spune:

Moana!
Noi ne-am casatorit la sfat in '94 si la biserica in 2002. 8 ani, nu?Atomix avea doi ani jumate si vecinii, care ma cunosteau de ani buni dar ma stiau de maritata au cazut pe scari, la propriu, cind m-au vazut.
Eram deja, din punct de vedere al casatoriei, misterelor, conflictelor, bucuriilor trecuta prin ciur si prin dirmol, dar tot am avut emotii!
Mai ales ca am botezat si plodul, a doua oara, sa fie pentru toata lumea! :) Si ala cerea mereu apa si preotul ridea si oprea slujba sa bea Maria Sa, Insetatul de 2 Ani Jumate! (Acu are sase si isi aminteste frinturi, ne uitam la poze si ridem, ce neam de aiuriti sintem, cum am zapacit noi toate rinduielile bisericesti).
Si-am nuntit intre prieteni, adica am facut un chef cu vreo 20 de prieteni si parintii aferenti - mama a crezut ca fac bancuri pina m-a vazut in usa capelei plina de voaluri si dantele albe - si-am fost mireasa, ca, de fapt, damblaua mea era sa ma imbrac si eu in mireasa, ajunsesem de plingeam cind vedeam mirese!
Asa ca momentul, vezi, n-a trecut pentru tine. O sa fie un pact nou intre voi, nu te teme c-ai sa spui da cu jumatate de gura! Ca poate n-o sa-l spui cu elanul acela al prinei indragosteli... se poate. Dar macar o s-o faci in cunostinta de cauza! :)
Cu drag,
Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Bun parerea mea de femeie trecuta prin viata e urmatoarea: ce importanta are pt. tine? Daca are importanta strict religioasa pt, ca vrei sa fii cununata in fata lui D-zeu pt ca esti o fiinta f. credincioasa, atunci du-te la preot, stabileste data mergeti amindoi, va face slujba si gata. Ce conteaza daca ai rochie sau nu? Tu vrei ca el sa-ti spuna hai la preot? HA, aha, ha, ha.... barbatii nu vor ghici niciodata dorintele femeilor. Barbatilor trebuie sa le spui ce vrei clar si logic ca sa poata intelege. La fel ca si fata care asteapta sa o invite prietenul nu's stiu unde. Cum poate sa va invite el unde vreti voi? Poate avea idei despre ce va place si voi idei despre ce ii place lui si puteti dialoga despre "unde mergem azi" dar nu lasati mama pe umerii lui sa aleaga el si dupa aceea sa fiti deazmagite ca n-a ales conform asteptatilor voastre. Aste e o nebunie! Barbatii sint ca bancomatele: iti raspund strict la ce le ceri!

Mergi la inceput