pot beneficia de somaj ?
Raspunsuri - Pagina 2
Papadia spune:
Revin din nou cu acest subiect deorece sunt intr-o dilema si poate ca ma lamuriti voi.Calin a implinit 2 ani pe 7 iulie.Pe data de 8 eu m-am prezentat la lucru.Intre timp m-am dus la fortele de munca unde m-i sa spus ca pot beneficia de somaj daca imi desfac contrc. de munca cu un art. care prevede ca nu sunt corespunzatoare la locul de munca.Sau ma rog asa ceva.Zis si facut .M-am dus la birou si le-am spus ca sa-mi desfaca contrc. de munca cu acel art.ca sa pot lua somaj.De la fortele de munca mi-au spus ca trebe sa lucrez vreo 2-3 zile si apoi sa-mi desfaca contrc. si sa merg la ei.Toate bune si frumoase dar astia de la firma mi-au dat preaviz de 15 zile.Bun le-am facut si pe alea care au trecut inca de pe data de 1 aug. dar ei tot imi mai spun ca trebe sa maerg la lucru.Este drept sa imi mai ceara sa merg la lucru dupa aceste 15 zile??Si daca a trecut acest termen oare o sa mai primesc somaj??Ca eu tare ma tem ca a trecut perioada aceea in care ma incadram si nu o sa mai primesc somaj.Astept sa ma lamuriti.Daca nu am fost destul de explicita va rog sa imi spuneti.
moldovan
cool spune:
Dupa ce unitatea ti-a inmanat PREAVIZUL tu trebuia sa lucrezi acele zile.
De la data expirarii preavizului NU trebuia sa mai lucrezi. Lucrai NUMAI DACA in perioada de preaviz ai suspendat contractul cu concediu medical.
De somaj beneficiezi de la data:
-De la data desfacerii contractului daca depui actele la SOMAJ in 30 de zile de la aceasta data
SAU
- Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data desf CIM, indemnizatia se acorda incepand cu data inregistrarii cererii
Papadia spune:
Cool sa sti ca eu chiar asa am facut .Mi-am luat medical ptr Calin in aceasta perioada ,adica in aceste 15 zile.Oare atunci nu se mai considera si trebe sa lucrez in continuare inca 15 zile??Lamureste-ma te rog.Eu am intrebat la fortele de munca si mi-au spus ca mi se stiu aceste zile chiar daca sunt in medical.Oricum te rog sa ma lamuresti daca am procedat bine??Multumesc
moldovan
cool spune:
Art 73 alin(3)/C muncii
Īn situa#355;ia īn care īn perioada de preaviz contractul individual de munc#259; este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunz#259;tor, cu excep#355;ia cazului prev#259;zut la art. 51 alin. (2).#8243; (O.U.G. nr. 65/2005)
***Daca in acele 15 zile ai luat concediu medical, preavizul se suspenda si trebuie sa revii sa lucrezi acele zile.
Preavizul NU se suspenda in cazul in care iti bagi concediu fara plata...Incearca asta daca ei sunt de acord
nicol30_ro spune:
mai fetelor firma la care lucrez de 11 ani se inchide si ne baga in somaj.eu de 2 ani fac tratament ptr.copil dar nu sunt
.deci trebuie sa iau somaj 1 an. Corect pana aici!,dar daca raman insarcinata in timpul somajului beneficiez de indemnizatie CIC.?( firma fiind inchisa in acest timp).In cazul in care beneficiez acum de somaj mai pot beneficia si dupa CIC.??
MARIUS TE ROG SA-MI RASPUNZI SI TU.
marius spune:
La prima intrebare raspunsul este Da la a doua raspunsul este NU
Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro