pot beneficia de somaj ?
As vrea sa stiu daca pot beneficia de somaj dupa ce m-i se termina CIC?Si daca da cum se procedeaza?Astept sa-mi raspunde-ti.Multumesc.
moldovan
Raspunsuri
cool spune:
Da, poti beneficia de somaj daca anterior perioadei cat ai fost in CIC, ai un stagiu de 12 luni/24 luni
Papadia spune:
Cool vrei sa spui daca am lucrat in ultimul sau ultimii doi ani?Da am lucrat .Dar atita timp cit se fac angajari la noi la fabrica oare o sa-mi de-a somaj??Te rog sa- mi spui daca sti.Mersi
moldovan
tumpi spune:
Papadia, vrei tu sa intri in somaj dupa terminarea CIC-ului sau vor ei sa renunte la tine?
Chiar daca ei fac angajari, dar postul tau se desfiinteaza poti beneficia de ajutor de somaj.Da-mi mai multe date te rog, ca sa te pot ajuta.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Papadia spune:
Ma bucur ca poti sa ma lamuresti Tumpi.Nu m-i se desfiinteaza postul,dimpotriva.Dar nu vreau sa merg inapoi deoarece copilul e mic inca si nu am cu cine sa-l las.
moldovan
Papadia spune:
Daca merg la lucru primesc mai putini bani decit somajul.E foarte prost platit chiar daca este de lucru.Deci daca s-ar putea as merge in somaj.Normal ca as putea sa duc copilul la camin dar eu consider ca e prea mic.
As vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite sa reusesc sa primesc somaj.Multumesc
moldovan
tumpi spune:
revin cu amanunte.
Poti beneficia de somaj numai daca ei te disponibilizeaza.Daca iti dai demisia nu ai aceasta posibilitate.Ca sa poti beneficia de somaj trebuie ca, ctr de munca sa fie desfacut din cauza angajatorului.Nu poti intra in somaj direct din CIC, dar poti merge la servici o zi(ideea e sa lucrezi si apoi sa pleci, dupa cum iti ziceam nu ai posibilitatea de a intra din CIC direct in somaj) si vezi daca cazi de acord cu ei sa invoce un motiv ca sa te "dea afara", alta posibilitate nu este.Daca mai ai nelamuriri ma poti intreba.
Bafta multa.
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
Papadia spune:
Tumpi esti tare draguta ca mi-ai raspuns.Noi adica eu si sotul meu suntem prieteni de fam. cu directorul meu.Deci daca ar vrea sigur ar putea sa-mi rezolve.Si tu zici ca sa-mi desfaca contrc.de munca atunci daca intru in somaj m-i se mai stie vechimea??Normal asa ar trebui nu?Si pe ce perioada se acorda somajul 9 luni sau un an??Mersi
moldovan
tumpi spune:
Daca va cunosteti cu dir atunci e si mai bine, gasiti un motiv ca sa-ti desfaca ctr. de munca.
Normal ca somajul se considera vechime in CM.
Somajul se acorda in functie de vechimea in munca si anume:
daca ai sub 5 ani - 6 luni
intre 5 si 10 ani - 9 luni
si peste 10 ani - 12 luni.
Papadia spune:
Tumpi iti multumesc mult ptr raspuns.eu ma incadrez la 9 luni.Si atit e bine.Daca reusesc sa obtin somaj o sa te anunt cum am reusit .Si daca nu atunci o sa-mi iau conc.fara plata si apoi o sa mai vad ce o sa fac .Te pupic dulce
moldovan