Sot cicalitor
![](images/user_woman.png)
Fetele va citesc de mult si imi placeti la nebunie,
indraznesc si eu sa va cer sfatul celor cu mai multa experienta in casnicii si nu numai....
Sunt casatorita cu un barbat de 4 ani, care ma scoate din sarite, de unde la inceput era un mormoloc, sau poate era prea tare indragostit, acum nu mai reusesc sa-i opresc melita (gura) cu nimic, tot timpul comenteaza de imi vine sa-i sparg capul. De multe ori ii spun ca ma deranjeaza vorbele lui si nu de putine ori sunt agresive si jignitoare, el cica o face pentru ca eu nu-l ascult, sau ca nu sunt atenta cand vorbeste el, e un terorist, nu va spun ca in rest nu prea exceleaza la nimic, in casa nu face nimic, cum ajunge acasa n-are chef de nimic, nici sa iesim pe undeva ca el e prea stresat cu serviciul lui si are mult de citit/invatat, dar nici nu invata, sta pe internet sau casca gura la tv. si mananca ca un bou, iar eu trantesc si busesc prin casa singura de nervi. Si nici asa nu-i place ca cica sunt razbunatoare adica eu caut sa-l stresez si mai tare, atunci cand el se relaxeaza, dupa stresul de la serviciu. Acum vad totul in negru pentru ca ne tot certam insa mai are si unele calitati.
El are dreptul sa stea cu gura pe mine, ca cica femeile nu gandesc si el e perfectiunea nene, off m-am saturat...
Spuneti-mi voi ce ati face in locul, stiti ceva retete de indreptat sotii. Eu nu vreau sa divortez insa acum am inceput sa ma gandesc si la asta.
Astept parerile voastre
Mirela
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
Eu ma intreb daca-l mai iubesti...Pentru ca epitetele cu care il "alinti" ("mormoloc", "bou") nu inspira cine stie ce amor conjugal. Si dupa cum stii...unde dragoste nu e, nimic nu e.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
alyah spune:
cred ca ar trebui sa citesti subiectul dragostea la 30 de ani... zice acolo ca tre sa privesti lucrurile cu detasare si cred ca e drept ce spune acolo, adica nu trebuie sa te implici, sa pui totul la suflet... si eu sunt o persoana care ma afecteaza orice lucru, dar am observat ca linistea in general este data de acceptare, sa treci pe langa toate astea si sa nu te enervezi... cred ca asta e solutia daca vrei sa continuati...
sa nu te enervezi cand el trancane, ci sa dai televizorul mai tare si sa nu-l asculti, iar cand termina sa te porti ca si cum nu ar fi avut loc discutia...
ar putea fi o metoda, nu stiu... si eu ar trebui sa o aplic uneori - cateodata reusesc sa nu-mi mai pese de fiecare lucru care il face o persoana gresit si sa trec peste asta fara sa ma afecteze...
sau este si a doua solutie sa discutati deschis si serios si sa-i spui ca tu nu esti un copil de 3 ani caruia trebuie sa-i atragi atentia mereu ca nu stiu ce face ! si sa hotarati amandoi ce-i de facut pentru o relatie mai buna.
tu alegi... multa bafta si sa auzim numai de bine
MirelaSe spune:
quote:
sa nu te enervezi cand el trancane, ci sa dai televizorul mai tare si sa nu-l asculti, iar cand termina sa te porti ca si cum nu ar fi avut loc discutia...
ar putea fi o metoda, nu stiu... si eu ar trebui sa o aplic uneori - cateodata reusesc sa nu-mi mai pese de fiecare lucru care il face o persoana gresit si sa trec peste asta fara sa ma afecteze...
Alyah, daca ar merge asta ar fi floare la ureche ptr. mine, dar dupa cum am zis trebuie sa fiu numai ochi si urechi cand imi vorbeste, nimic nu am voie sa fac, altfel ies scantei, dar sa mai deschid tv...
Am discutat de multe ori subiectul acesta, mereu imi spune ca va tace cand voi fi perfecta ....
![](bang.gif)
Marox,
epitetele mele sunt nimic pe langa alinturile lui,
cum am mai spus sunt nervoasa acum, si nu ma pot exprima f. frumos la adresa lui, mai nou daca fac ceva (de ex. sa rezolv o problema pentru casa, imi cere la explicatii de imi vine sa plec de acasa, de ce nu am intrebat si de aia, si de ailalta, ca tot el trebuie sa se gandeasca la toate, si eu nu sunt buna de nimic, dar si pe mine ma intereseaza la fel de mult problema respectiva), imi despica firul in 40000 de ite, si le suceste pe toate partile, tot ce fac nu e bine, ca la aia de ce nu m-am gandit, tot timpul mi se reproseaza cate ceva, si la birou ma suna si tot ma innebuneste cu intrebari in fata colegilor.
Mirela
ruxij spune:
Daca vrei sa ii inchizi gura, ignora-l. Odata, de doua, de noua. Cand o sa vada ca vorbeste cu peretii si nu starneste reactii din partea ta, o sa sa se potoleasca. Acu' cu cat il bagi in seama, cu atat o sa continue sa dea din gura. Ignora-l si cand nu are chef de nimic. Du-te la plimbare cu prietenele, fa-ti de lucru, ca si cand el nu ar exista.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Mirela, sotul tau e acel gen de barbat care detesta femeile, care crede ca ele sunt inferioare dpdv intelectual? Asta am inteles eu din descrierea ta. Daca nu e asa atunci te rog Dar daca este asa, atunci iti trebuie foarte multa rabdare si poate in timp o sa se schimbe.
Nu stiu ce ai putea sa faci dar eu nu as rezista cu un asemenea om. Dar, fara sa te superi pe mine, nu cumva si tu ai o mica contributie la comportamentul sau? Adica: banuiesc ca el s-a schimbat treptat nu asa dintr-o data. De ce i-ai permis si nu ai luat masuri de la inceput? Departe de mine sa te judec, nu sunt in masura, incerc doar sa-ti spun sa te intorci in timp si sa vezi de unde a inceput si "contributia ta". Nu este timpul pierdut, mai poti inca sa-l aduci pe calea cea buna. Simplu: un "dus" rece. Nu sunt eu desteapta lumii dar am avut posibilitatea sa invat din greselile altor femei. Este adevarat ce se spune ca asa cum ne formam barbatii asa-i avem.
Si tu esti om, ai nevoie de liniste.
Aveti bebelusi? Uite ce as face eu(in cazul in care nu aveti bebelusi): o discutie serioasa, o avertizare. Planul A: impartiti atributiile in casa. De ce sa muncesti numai tu? Sa inceteze cu comentariile, sa fie mai atent cu tine. Nu cred ca va functiona, dupa cumm il descrii. Planul B(daca nu aveti copii): imita-l. Adica: nu mai fa nimic in casa, ce face el fa si tu, ignora-l. Stiu ca nu o sa poti dar poate e o solutie. In ultima instanta, daca ai posibilitatea, pleaca de acasa o perioada. Lasa-l sa-ti simta lipsa si sa te aprecieze la adevarata valoare.
Dar daca ar avea concurenta atunci sa-l vezi ce grijului o sa fie. Nu ma refer la o alta relatie ci doar sa vada ca alti barbati te apreciaza si ca el nu este buricul pamantului.
Cu siguranta fetele iti vor da sfaturi mai bune, pe mine atat ma duce capul
Mirunaa spune:
Cred ca cea mai buna atitudine pe care trebuie s-o ai in asemenea situatii este sa procedezi ca el.Cicaleste-l si tu, relaxeaza-te si tu...Pana la urma si tu esti obosita.
Si eu la inceputul casniciei eram obsedata in a-i face pe plac sotului.Eram foarte afectata cand imi zicea ca nu-i curat in casa sau ca nu-i mancare facuta(desi aveam motive intemeiate sa fie asa).Ce am mai bocit si ce m-am mai suparat.....Asta pana (fara nici-un fel de exagerare) mi-a venit mintea la cap adica in jurul varstei de 30 de ani.
Vrea curatenie...sa participe si el, vrea mancare gatita in fiecare zi ,sa puna mana sa ma ajute.Si eu am serviciu si eu am nevoie de liniste si odihna.Si sa stii ca a mers treaba....Chiar daca nu face nu mai are indrazneala de a ma critica.
In ceea ce priveste cicaleala si sotul meu e cicalitor(are cu cine semana...cu tatal lui- soacra-mea face exceptie de la regula).Si aici am adoptat aceeasi atitudine...L-AM CICALIT si eu, sa vada si el cum e...
Pot spune ca acum ne intelegem muuuuuuuult mai bine decat in primii ani de casnicie...Nu mai spun ca avea niste tabieturi de mascul sef...preluate de la ai lui.Un simplu exemplu...ma punea pe mine sa-i fac patul.La inceput i-l faceam, eram destul de docila.Tin mine ca eram la ai mei, avea Ioana o luna sau doua, eram obosita, nedormita...vai steaua mea...si el imi zice candid:"Fa-mi si mie patul"...Mama a ramas uitandu-se la mine, sa vada cum reactionez...si vreau sa spun ca m-am dus...Ca fraiera...
Acum e alta viata...Incet-incet l-am dat pe brazda...isi face singur patul(ca el doarme in sufragerie...eu cu cel mic in dormitor)...
Rabdare, tact...
Toate cele bune!
iren spune:
Mey, da tu nu l-ai intrebat, daca nu eshti buna de nika, la ce naiba mai sta cu tine??? Io-l trimiteam la naiba, nu-tzi convine de mine, cauta-tzi alta, sa vad care-o sta cu tine sa te suporte!
Pe bune-acum, ce porcarie-i asta?? Da el e perfect, ca sa-tzi ceara tzie perfectziune? Daca nu oferi, nu primeshti, invatza-l regula asta! Daca nu eshti buna de nika, de ce te mai pune sa faci? Spune-i ca, daca tot nu shtii de capu tau, nici nu mai faci nimic, il lashi pe el sa faca, sa ai de unde invataza! La mine-a mers o vreme cu "nu-tzi convine, fa singur", shi-al meu e nitzel cicalitor, da nu-i nesimtzit, face treaba, shi-atita ii trebe sa ma critice ca nu fac bine, sau ca nu fac!...
Intr-o relatzie/casa fiecare tre sa contribuie cu ceva, treaba n-o face numai femeia, ca nu numa tu locuieshti acolo, dar numa de tine depinde sa-l "educi".
Cind mai incepe cu gura, ignora, fa-tzi de lucru, fa o baie, pune-tzi cashtile shi asculta muzica, ieshi la plimbare, etc...O sa faca gura o data, de doo ori, pin-o sa se sature sa vb cu peretzii. Shi nu-i raspunde, dar deloc, nici un cuvintzel, nu-l "alimenta".
Bafta shi nu te mai lasa calcata shi enervata, ca tzie itzi faci rau
Iren dubla mamica Bogdanelu nazdravanu
si Julia zbintuita
In caz de greturi si alergii la anumite persoane, se recomanda retragerea intr-un loc izolat si racoros si consumarea, in liniste, a patru- cinci lamii pe ora.
cristiama spune:
Stiu ca nu-i frumos ce fac da eu il pedepsesc: face observatii, din ce in ce mai rar, ca nu-i curat, ca ce mancam noi, c-am lasat pe nu stiu unde forfecuta de unghii, etc.
eu nu zic nica-nimicuta, da nici nu fac ceva, ma duc in alta camera si citeesc. Pana revine la sentimente mai bune si vine sa ma scoata la plimbare sau sa ma pupe.
Da sunt destul de dura, pot sa tac o gramada, toata seara daca e nevoie.
Da eu am avut acasa un tata cicalitor si NU SUPORT sa-mi faca observatii.
MirelaSe spune:
Fetelor multumesc de raspunsuri.
Aseara am mai avut o noua cearta, nu inteleg de unde are atata energie, ca pe mine m-a epuizat total trebuie sa iau calmante ca pot merge la serviciu, la cat se plange ca e stresat cu serviciul, nu renunta nici in ruptul capului la ideile lui, iar eu daca o idee si e diferita de a lui, trebuie sa-i explic de ce gandesc asa si nu altfel, apoi imediat urmeaza jignirile, ca sunt idioata, vaca, tampita etc.... el nu a auzit de respectul reciproc, si dreptul la opinie, incep sa cred ca e paranoic, si in ultima vreme a devenit insuportabil, ca nu face nimic in casa, nu a facut nimic de la inceput si eu a trebuit sa fac ca nu-mi place mizeria, insa cu asta m-am obisnuit, dar "gura" lui ma omoara.
La inceputul relatiei, nu-l deranja nimic totul era ok, si nu era asa cicalitor, am mai avut ceva certuri insa renunta la ideile lui filozofice si imi dadea dreptate.
Aseara mi-a zis ca lumea asta e plina de idioti si de oameni incorecti si ca singurul lui prieten este Cioran, ca toti vor sa-l fure si chiar si eu vreau sa-l prostesc cu ideile mele.
Copii nu avem, si nici nu isi doreste, eu vreau ca nu mai sunt asa de tanara am 31 si el 33, pe motiv ca nu vrea sa munceasca pentru mine si pentru copii, ca eu nu mai pot lucra atunci, sau daca castig eu foarte mult si el sa nu se mai simta stresat ca trebuie sa ne intretina pe toti.
Cam atat ca nu mai rezist nici eu, cred ca chiar sunt tampita, am recitit ce am scris si m-a apucat plansul.
Mirela,
va pup pe toate.