ovulele...pro sau contra?

ovulele...pro sau contra? | Autor: roxica

Link direct la acest mesaj

buna dragi mamici si viitoare mamici
am si eu o nelamurire..am fost la control si dr mi-a spus ca am niste secretii si mi-e dat niste ovule care se cheama meclon; sint in luna 4, saptamina 17-18 , si eu o sa nasc prin cezariana;acum parerile sunt impartite caci unele au spus ca se da numai la cele care nasc normal,si spre finalul sarcinii; eu am inceput sa le iau, acum trebuie sa am incredere in docotr caci altfel as lua-o razna de tot...in prospect scrie ca in primul semestru se ia numai sub supravegherea directa a medicului....voi ati luat asa ceva?
de asemeni mai mi-a dat piafen supozitoare la nevoie si tot pe prosect scrie ca nu se administreaza in sarcina; eu piafen am luat si la prima sarcina mai ales spre final, dar nu citisem prospectul...mai mi-a spus si de no-spa...la nevoie voi folosi no-spa dar eram curioasa de astea doua...ori dr mea nu stie ceea ce nu vreau sa cred asa ceva ori cei de la fabricarea medicamentelor nu vor sa-si asume nici un risc si scrie pe orice prospect ca se utimizeaza cu prudenta sau deloc in sarcina; voi ce ziceti?
va pup

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamini spune:

indiferent cum nasti, o secretie poate insemna o infectie cu ceva potential periculos pt bebe( unele chestii trec prin membrane, de ex), asa ca ai incredere in medicul tau si mergi pe mina lui.
piafenul...eu nu l-as folosi decit in caz extrem si in general tot ce inseamna medicament trebuie folosit cu prudenta.
M 28+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Draga Roxica, sunt de o `seama` cu tine( sapt.18) si acum 3 sapt la analizele uzuale mi-au gasit o vaginita (o infectie frecventa de altfel la femeile gravide zise doc. ginec.) si mi-a dat tratament: ovule Klion, ampicilina, crema vaginala, no-spa la nevoie , Fe.Ca un copil ascultator ce sunt am urmat tratamentul pina intr-un punct, desi am o incredere oarbain doc.-ta mea.Le-am luat pe toate mai putin ovulele , prospectul carora l-am citit de cel putin 10 ori pt ca scria ` a se folosii cu precautie la gravide` si pentru ca erau groaznic de mari si greu de suportat.Acum ,imi asum riscul, sunt constienta ca imi va repeta analiza .....ce o sa-mi zica ca nu am respectat tratamentul...Ramine la aprecierea ta. (cred ca este un antibiotic local care se completeaza cu cel luat oral.
Atena18 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kittycat spune:

Eu am folosit meclon in ultimul trimestru. Au fost excelente si n-am avut nici o problema din cauza lor.

Andra,de printesa (15 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Si eu avut o scurgere si mi-a indicat sa i-au ovule clotrimazol. Am luat 6 buc in perioada de sarcina de 25 saptamani. Acuma e ok.
Toata lumea imi spunea ca e normal sa ai o scurgere mai abundenta in timpul sarcinii, dar eu am tratat-o si nu mai este asa densa si e putina.

Codruta & 27 saptamani

poze

Mergi la inceput