Sa renunt sau nu la facultate ?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Raza de soare spune:
Multumesc pentru mesaje !
Cred ca aveam o nevoie serioasa sa fiu scuturata de lene sau teama ca nu voi reusi... Dar cum ? Anul trecut am reusit si acum nu ?
Total de acord cu voi ! Macar am datoria sa incerc... Ce ma perii pe spate...
Nu va fi usor, sunt constienta, e vorba de multi bani, cel putin pentru mine sunt multi, dar incerc cate un examen, doua si vad ce iese. Dar tot pentru toamna le las !
Varsta mea: 25 in curaaaaaaand, an de studiu: II. Cred ca asta m-a facut sa ma gandesc ca nu as pierde prea mult si as fi putut relua mai tarziu. Anul, nu varsta...
Phiu, ma doare sufletul cand ma gandesc ca nici nu mai am salariu de-acum incolo. Toti banutii se duc pe examene... Dar tot trebuie pus deoparte si pentru nunta si alte alea... Of ! Cum au unii, de nu stiu cum sa-i foloseasca si eu...
Raza de soare
"Atat timp cat mai putem zambi, cauza nu-i inca pierduta." (W. Shakespeare)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mcrmiki spune:
NU RENUNTA!!!Iti va parea rau mai tarziu. Si noi (eu si sotul meu) suntem la facultate anul 3 si facem 6 la invatamant de la distanta, mergem doar in sesiune, daca am fi fost la zi faceam 5 ani si zilnic scoala. Pe langa scoala mai si lucram si avem si doi baieti Bogdan de 4 ani si 6 l si Vlad de 1 an si 6 luni, care sunt ca piperul de iuti si agitati, cel mare este la gradi, iar cel mic sta acasa cu o tanti. Mai trebuie sa fac mancare, curatenie si sa stau cat pot de mult cu copii. Este adevarat ca la scoala este destul de lejer, dar sa sti ca mi-ar parea rau sa o intrerup si cel mai ciuda imi este ca nu am facut-o la timpul ei, dar asta este mai bine mai tarziu decat niciodata. Sa speram ca vor intelege copii mei si vor face scoala la timpul ei. Iti doresc numai bine si inca odata nu renunta la scoala!!!
Miha&Sorin&Bogdan&Vlad
catty spune:
Buna Raza de Soare
Sfatul meu este sa nu renunti la facultate.
Eu sunt studenta la a doua facultate si sotul meu la fel. Taxele costa anual cam 900 de euro, in conditiile in care noi castigam amandoi lunar vreo 250 de euro. Ne este fffffffff greu, dar tragem tare si speram ca la sfarsit sa merite tot efortul.
Muncim fffff mult eu plec dimineata la ora 7.30 de acasa si in zilele mele bune ajung seara in jur de 19.30, iar sotul meu are cam acelasi program. Este tare greu, mai ales in sesiune. Eu macar mai apuc sa mai invat cate ceva la serviciu, iar in rest invatam noaptea acasa, cel mai mult inainte de examene. Mai o sa fie mult mai greu dupa ce vine bebe. Sfatul meu este sa termini facultatea si apoi sa ai bebe. Dar uite cine vorbea, eu care ma chinui sa raman insarcinata de vreo 8 luni.
Gangeste-te ca sunt multi oameni in situatia ta care insa nu cereaza. Am multe colege de facultate care au copii si pot sa invete si sa isi dea exemenele, chiar daca este greu. Este vorba despre cariera ta. Si noi platim rate la casa si la multe lucruri dar ne descurcam si suntem optimisti. Poate ca intr-o buna zi o sa avem salarii de mii de euro si perioada asta grea o sa fie doar o amintire urata.
Nu renunta, dar pana la urma este alegerea ta.
Sa dea Dumnezeu sa faci ce este mai bine pt tine.
catalina
Porumbita spune:
probabil ca eu o sa fiu ceva mai dura deat celelalte fete: e o PROSTIE cat casa sa renunti!
in plus nu iti mai tot plange de mila cu banii, ai totusi un serviciu care sa iti permita sa platesti scoala aia (pls ca vad ca ai program decent, pana pe la 17:30).. bebe nu tr sa vina imediat; ai 25 de ani nu 100.
cand te "aud" asa imi vad o buna prietena care are renuntat exact ca si tine la scoala, din exact aceleasi motive... si acum la 29 de ani a luat-o de la capat... doar ca acum e divortata, are baiat de 3 ani si serviciul ala frumusel pe care il avea la 25 a fost pierdut in favoarea uneie cu facultatea termianta) Nu iti spun cat regreta ca a renuntat atat de usor atunci!!!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Rufus/Rufus.jpg)
Rufus spune:
La 25 de ani, te plangi cam mult. Cunosc o gramada de fete care, in conditii mai grele, (nu glumesc!) fac facultatea la 40 de ani, pentru ca n-au sanse sa-si pastreze amaratul de post, nicidecum variantele tale. Asa ca...
La zi, la distanta, la apropiere, cum vrei, pune mana si fa ce trebuie, pentru ca anii nu iti aduc nimic mai usor, ci din ce in ce mai greu.
http://community.webshots.com/user/tora97
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anca_sp_Wish/Anca_sp_Wish.jpg)
Anca Wish spune:
Sa-ti spun eu?????? Am renuntat acum 3 ani fix aceeasi situatie ca a ta.
Rezultatul????
Multe pareri de rau, imposibilitatea de a avansa si de a castiga mai bine.
Si???? Acum, defapt anul trecut la 27 de ani, am luat-o de la capat la alta universitate, alta specializare.
De data asta o termin! AM ZIS!
anca...poate intr-o zi
http://community.webshots.com/user/ancawish
alyah spune:
NU RENUNTA !!!
cred ca ai destule motive enumerate anterior... dar vad oameni care la 40-50 de ani sunt obligati de slujbele lor sa-si faca studii universitare sau post universitare si e mult mai greu!!
multa bafta !!!
![](images/user_man.png)
a2p spune:
Nu renunta la facultate. Gindeste-te exact cum o faci, la bebe. Pentru el/ea faci facultatea, oricit de greu ti-ar fi... A avea un copil iti va da resurse nemasurate... Dar nu te speria de viitor, ci traieste inspre el... Cind ajungi la un pod, treci podul, dar nu te inspaiminta in avans de ce poduri vei intilni, ca nu ajuta... Mai degraba, cauta si asigura-e de sprijin al familiei cind se va naste bebe, in primul rind al tatalui dar nu numai... Cresterea unui copil revine ambilor parinti, nu numai mamei... Si sotii trebuie sa se sprijine reciproc in educatie si asigurarea unei independente profesionale (sa nu spun cariere)... Copii pot fi un excelent motor in a-ti gasi resurse nebanuite... Orice ai face nu renunta la facultate...
Bafta multa,
Doar doi centii mei...
a2p
copiloi spune:
Parerea mea:NU RENUNTA!
Sfatul meu: nu te mai gandi atat la nunta, cat la ceea ce va urma DUPA: casatoria in sine, viata de familie, viata de zi cu zi! Iar o facultate facuta te va ajuta in toate astea: tu insati te vei simti altfel, vei fi altfel vazuta de ceilalti, copiii vor fi mandri de mama lor, etc!
Iti va fi greu, dar MERITA!
Bafta si nu mai da inapoi!!!!!!!!!
Alina
adrienne12 spune:
Fata mea, nici nu am avut rabdare sa citesc pina la capat ce zici tu in mesajul acela. Daca vrei sfatul unei femei mai in virsta (fiu-meu merge la fac. anul asta) NU RENUNTA. Renunta la nunta daca nu te ajungi cu banii caci oricum asta o faci mai mult pt. rude si ochii lumii (sa fii in rind cu lumea) pe cind facultatea o faci pt. tine. Daca renunti in mod sigur vei regreta in 10-20 ani. Daca o faci iti va prinde bine.