v-ati lasa copilul...
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
cristiama spune:
Scriu si eu din partea nepoatei a carei mama nu era tolerata, de fapt nici pe noi nu ne iubeau, ne acceptau de dragul tatalui nostru.
Mi-aduc aminte ca mergeam pe o saptamana acolo, ne ducea tata: masa mare intinsa, prajituri multe, mancam atunci si mai vedeam aceleasi platouri cu prajituri uscate cand venea sa ne ia!! Dupa o saptamana!
Cand am inteles n-am mai calcat pe acolo.
Povestea are o morala trista: tata a murit, bunica e singura si batrana, eu mai trec pe acolo rar, si ma intreaba de ce nu vine mama?
Pentru ca n-a fost niciodata bine primita si acum nu mai are de ce sa faca compromisuri.
Eu zic ca intoleranta de care dau dovada socrii tai se va intoarce impotriva lor. Cum o sa-i iubeasca copilul tau, ce-o sa-i raspunda cand intreaba unde-i mami? Ca are o mama rea, care nu-i acceptata acolo?
Ce e trist e ca sotul nu e de partea ta. Eu la asta as incerca sa lucrez.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/alina023/alina023.jpg)
alina023 spune:
quote:
Originally posted by bulinutza
Eu raspund din partea unui "copil" mai mare ai carui bunici nu au putut sa-i tolereze mama. Si cand am crescut suficient de mare sa inteleg ca "tu esti bine-venita aici, da' maica-ta nu" am refuzat sa mai merg si eu. Atunci au inceput sa o "tolereze" pe maica-mea, insa cand tata nu era "uitau" sa-i dea mancare, o priveau cu multa dragoste (chiar daca se abtineau sa zica ceva), etc....
Deci eu cred ca orice hotarare ai lua acum, daca ei se comporta asa cand va mai creste copilul va alege el sa nu-i vada...
Mare adevar ai grait!!! Sa stii ca nici eu nu am socrii care sa fie aproape de copilul meu. Cel putin socrul meu....cred ca l-a vazut pe copil de cel mult 10 ori in doi ani si trei luni de viata (si stam in acelasi oras). Dar eu nu-mi fac griji tocmai pentru ca stiu ca Luca il va pedepsi singur atunci cand va constientiza ca bunicul lui nu-i acorda atentie...
Vazand mai in detaliu care este situatia voastra as spune si eu (ca si altii de aici) ca de fapt problema pe care trebuie sa o rezolvati este in cuplul vostru si nu in relatia cu socrii (imi pare rau dar asta cred).
Sunt foarte toleranta din fire dar ce a facut sotul tau imediat dupa nunta nu as fi tolerat sub nici o forma.
Va doresc sa gasiti calea cea mai buna de comunicare, sa va iubiti mult si sa va cresteti frumos copilasul!
Salvati viata lui Mihaita!
http://www.site.neogen.ro/mihaita.hogas
http://www.hogas.go.ro
Alina si puiul Luca
Cristina spune:
Mergi in orasul lor cateva zile, cazati-va la hotel si va puteti intalni la o terasa sau in parc. Prezenta ta este obligatorie dar nu este obligatoriu sa schimbati amabilitati, va puteti ignora pur si simplu.
melina34 spune:
mad wife,as fi la fel de mad ca tine daca mi s-ar fi intimplat ceea ce tu povestesti;faptul ca sotzul tau nu te sustine si nu e de partea ta inrautateste situatia pentru ca n-ai cu cine sa faci echipa(..din pacate...);totusi, din ceea ce scrii imi pari o tipa tare, stapina pe ea, trecuta prin multe ,,vaccinata";
daca ati hotarit ca veniti toti in Ro, banuiesc ca veti merge in vizita la parintii tai dupa care..suspans? ce se intimpla cu ai lui?
in cazul in care ai puterea sa treci peste faptul ca te-au facut zob si vrei sa le intinzi o mina incercati sa le faceti o vizita scurta, citeva ore, dupa care o intindeti direct la munte sau unde vreti voi sa mergeti;
in cazul in care sufleteste nu poti sa treci peste ceea ce ti-au facut, dupa ce-i vizitezi pe ai tai plecati direct la munte; sotzul tau nu accepta o negociere, intzeleg ca vrea sa-si impuna punctul de vedere?e inflexibil?
ar putea ai lui sa vina sa va viziteze la munte, pe teren neutru..de fapt, el ce vrea?
M.
mamini spune:
Bunica n-a inghitit-o pe mama,dar au avut relatii decenta( macar aparent) socrii mei nu se prea dau in vint dupa mine,totusi eu intentionez sa pastrez "ambasadele" deschise. DAR...daca eu nu am ce cauta acolo, sotul sa se duca cu jumatea lui din copil, respectiv aia cu funduletul, eu stau cu jumatatea mea la ai mei. si cum copilul nu se poate sectiona, ramine nerezolvata. venim amindoi, iaca si copilul!in primul rind, sotul meu nu cred ca ar accepta situatia si nu cred ca ar indrazni sa imi spuna: du-te tu la tine acasa, eu ma duc cu copilul la mama
.cred ca asta e greu de inghitit. tine-te tare, faci un compromis pt faptul ca i-ai ierta ca te-au data afara( ce mirlanie!), restul e in miinile lor. explica-i sotului chestia asta sa ii intre in cap
.e incredibil cum socrelii creeaza tensiuni si probleme si de la mii de km, cind zici ca esti la adapost de rautatile lor- din pacat stiu si eu.
iti doresc rabdare si intelepciune ( si fermitate)
M
florinutza26 spune:
Daca tot vor vrea sa-si vada nepotul,atunci sa vina ei acasa la ai tai,pt tine e mai greu sa te duci cu copilul pe tren,pt niste adulti e mai usor,mai ales ca nu le ceri sa vina sa-l vada in America.Daca voi ati venit de la atatia Km,sa vina si ei,mai ales ca stiu si ei si sotul tau motivul pt care tu ai refuza sa-i vizitezi la domiciliu.
O situatie asemanatoare,cand mirii nu sunt tolerati de socrii,insa de de ambele parti mai cunosc si eu.Stau in acelasi oras si mirii si socrii.Dar ei n-au copii.Inca.Si stiti ce fac?El se duce la ma'sa sa manance si ea la ai ei!!!!!Pai viata-i aia???? F***-i mama ei de treaba!!!!Aia-i casnicie????Si tot ei pretind ca se iubesc!
mad_wife spune:
Buna,
Multumesc din nou pentru raspunsuri, multi dintre voi ati vazut clar problema reala si mi-ati confirmat ceea ce deja stiam. Nu imi pasa ca socrii nu ma accepta (atunci cand m-au dat afara din casa mi-au spus ca daca eu si sotul stateam in Ro aveau ei grija sa ne desparta, dar asa isi lasa fiul sa decida ce e de facut, bineinteles cu speranta ca el va divorta ), eu nu am nevoie de ei in nici un fel, iar copilul oricum nu-i va vedea mai mult de cateva zile pe an (asta in cel mai bun caz!) daca vom merge noi in Ro in vacante, deci pentru el tot niste straini raman. NU VREAU sa ma fac acceptata de ei, poate ca acum s-au "imbunat" pentru ca isi dau seama ca nu pot sa vada copilul fara sa ma vada pe mine. Chiar nu-mi pasa! Eu nu am mai vorbit cu ei in anii astia si mi-a fost mult mai bine si, desi sotul meu ma semneaza si pe mine pe felicitarile de Craciun sau de Paste pentru ei, pentru mine ei nu exista pana nu isi cer iertare pentru ce mi-au facut.
Dar intr-adevar problema cea mare este sotul meu, care nu intelege ca acum eu si copilul suntem familia lui, ca trebuie sa fie alaturi de mine in orice situatie asa cum si eu sunt alaturi de el, ca suntem un tot si, cum bine ziceti, lumea trebuie sa ne accepte "la pachet". Asta incerc si eu sa rezolv de multa vreme, dar se pare ca nu am cu cine.
Deci, gandindu-ma serios la problema mea si citindu-va pe voi, am decis: daca vom merge in Ro in vara asta, vom merge toti trei. Eu si copilul si daca vrea si el vom sta fie la hotel, fie la niste prieteni in saptamana in care el isi va vedea parintii. Copilul nu se va desparti de mine sub nici o forma, iar eu cum nu vreau sa mai intru la ei in casa, singura solutie e sa ne intalnim intr-un parc sau la un restaurant. Cred ca fac un sacrificiu destul de mare mergand in oras la ei si stand la hotel/la prieteni cu copilul in loc sa stau confortabil la mama acasa, asta doar ca sa ma intalnesc cu ei sa-mi vada copilul. Deci...uite pasul meu inainte!!! Restul trebuie sa vina de la ei! Restul timpului in Ro il vom petrece la ai mei si undeva la munte sau la mare. Asta e!
PS: Chiar ma gandeam ca de ziua puiului meu nu i-au trimis si ei o felicitare, ca, citez, "nu au avut timp" (penibil, ca amandoi sunt pensionari).
adrienne12 spune:
Ha! As vrea sa-i vad pe socrelii tai ceva mai tirziu cind ii vor apuca toate bolile si nu va avea cine sa aiba grija de ei! Ei nu as mai vorbi cu ei dupa o asemenea faza. Le-as comunica ca sa ma duc doar la inmormintarea lor (asta ar fi raspuns cu aceeasi moneda la ce ti-au facut). Cit despre copil... le-as spune ca nu-l vor vedea pina nu-si cer scuze pt. ce ti-au facut! Sint dura dar e oribil ce ti-au facut.
Papadia spune:
Mad wife nu stiu daca mai citesti aici pe aceasta pagina dar sunt total socata de ceea ce ti-au facut socrii tai.Dar si sotul tau.Cum a putut sa te lase sa pleci de la nunta si el sa ramina cu ai lui.Eu una il lasam acolo cu ei si salutare.Daca s-a insurat cu tine apoi cu tine sa ramina pina la sfirsit.Iar copilul nu ti-l lasa ptr nimic in lume.Apropo sa sti ca in noaptea nuntii mele si eu am avut conflicte cu socrii mei si i-am urit tot timpul ptr asta.Dar sotul meu mi-a fost alaturi si asa am supravietuit.Acum am ramas doar eu cu sotul meu si copii ptr ca babalicii au dat coltu.Dar si asa i-am suportat destul ca eu am stat cu ei in aceesi casa.Deci fii tare si lupta ptr copilasul tau.Pupici
moldovan
Aliada spune:
Aoleu!Urata treaba!Ce fel de oameni sunt astia Doamne!Pai nici eu nu i-as ierta veci pururi pentru asa ceva.Cum sa te dea afara din casa dupa nunta?Si nici pe sot nu l-as ierta?Pai cine naiba i-a fost mireasa domnule draga?Parintii?Urat!Urat de tot!Dar chiar nu te iubeste deloc?
Nu stiu care sunt relatii cu sotul in prezent dar bag seama ca nu merita!Iar copilul sa nu-l lasi din mana sub nici o forma de dragul unor astfel de persoane fara suflet si pic de bun simt.Hotararea luata de tine suna foarte bine,si asa faci un compromis prea mare pentru ei.
Daca vrei sa ramai cu sotul tau in continuare de dagul copilului,atunci te sfatuiesc sa-l scuturi strasnic de fustele mamei!