aparat foto digital
Raspunsuri - Pagina 9
bibyrox spune:
Eu ma chinui sa imi cumpar Canon-ul EOS 350D!!! Dupa parerea mea este cel mai bun in momentul de fata! La noi in magazine e undeva in jur de 37 milioane, in Germania am inteles de la un prieten ca l-a vazut la 900 Euro.
Nu stiu.... in materie de foto eu sunt "fan Canon"!
Incetisor, ca ma grabesc!
Roxy
Album poze
Nunta noastra
ciprianc spune:
in general, un aparat de fotografiat digital, care se respecta, este facut sa faca poze (bune sau mai putin bune si nu are functii gen webcam sau robot de bucatarie
aissa spune:
Cam mult sarcasm dupa gustul meu, ai scapat cam mult piper la faza cu robotul de bucatarie.
Am inteles deja ca ni s-a explicat cu frumosul in mesajele anterioare ca daca face poze bune nu face si snitele, nu era cazul sa insisti si tu. Suntem aici tocmai pentru a invata ceva nou nu pentru a fi luati peste picior daca nu stim ceva. Si din moment ce unele pot fi folosite si altele nu ca webcam....primul lucru m-am gandit ca nu stiu eu unde sa caut.
Si daca vrei deschid un subiect pe tema robotului de bucatarie sa vad daca are cineva vreun model care poate sa functioneze si ca aer conditionat, ok?
Parerea mea!
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
ralucah spune:
Mihai, multumesc mult de tot, raman datoare.
Tocmai asta este problema am un baiat super super talentat si pasionat la partea de foto dar el nu isi permite sa cumpere asa ceva. pe de alta parte cei care sunt pe piata mi se par total neseriosi si nu am gasit pe nimeni sa corespunda exigentelor noastre. ori au o problema de atitudine (lasa ma ca merge asa..) ori abia asteapta sa se termine nunta...sau sunt preocupati de ce mananca la nunta, ori sunt eu prea cusurgioaica si nu imi dau seama.
Asa ca am decis sa cumpar eu aparatura si sa lucram cu baiatul nostru. Aparat de rezerva am avea un hp850 4.1 mega, care isi face destul de bine treaba. De trepied sigur nu avem nevoie la nunti.
Eu ma gandisem initial la un Nikon 8 mega. Oricum vreau sa iau unul care aibe clar 8 mega. Cred ca ma duc frumusel cu foaia de la tine la magazin!
Multumesc inca o data si daca ai nevoie de vreun sfat in domeniu :)))....aunt pe aici pe aproape.
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
jone spune:
majoritatea aveti canon?
cineva mi-a facut o oferta la Samsung Digimax A6. in jur de 8,2 mil.
poate cineva sa isi dea cu parerea?
jo si alexandra
campania impotriva soferilor care parcheaza aiurea pe trotuar.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;30/st/20050206/n/alexandra/dt/7/k/18cf/age.png
m34 spune:
quote:
Originally posted by ralucah
, multumesc mult de tot, raman datoare.
Tocmai asta este problema am un baiat super super talentat si pasionat la partea de foto dar el nu isi permite sa cumpere asa ceva. pe de alta parte cei care sunt pe piata mi se par total neseriosi si nu am gasit pe nimeni sa corespunda exigentelor noastre. ori au o problema de atitudine (lasa ma ca merge asa..) ori abia asteapta sa se termine nunta...sau sunt preocupati de ce mananca la nunta, ori sunt eu prea cusurgioaica si nu imi dau seama.
Asa ca am decis sa cumpar eu aparatura si sa lucram cu baiatul nostru. Aparat de rezerva am avea un hp850 4.1 mega, care isi face destul de bine treaba. De trepied sigur nu avem nevoie la nunti.
Eu ma gandisem initial la un Nikon 8 mega. Oricum vreau sa iau unul care aibe clar 8 mega. Cred ca ma duc frumusel cu foaia de la tine la magazin!
Multumesc inca o data si daca ai nevoie de vreun sfat in domeniu :)))....aunt pe aici pe aproape.
Cu placere. Imi cer scuze, nu am inteles exact in ce domeniu pot cere sfaturi ?! Tot foto ?
Daca vrei 8Mpixeli, poti lua Nik0n D70 sau Canon 350D.
Parerea mea este ca HP 850 nu este prea ok pentru rezerva, eu as inclina spre minim Canon G6 sau macar G3.
ralucah spune:
Sfaturi...in domeniul in care inot si eu ca pstele ca in apa...adica nunti botezuri cumetrii.
Eu nu stiu de ce parca as inclina spre Nikon. Acum sincer intre cele doua aparate pe care mi le-ai sugerat, canon si nikon pe care l-ai alege pentru nunti?
Si te mai bat la cap cu o intrebare mica.....daca doamne fereste se intampla ceva cu aparatul, exista service bun in bucuresti, sau unde naiba in orasul asta se poate uita cineva la el fara sa imi fie teama ca il strica mai rau? Am facut eu o socoteala asa in mare si cred ca toata distractia ma va duce undeva pe la 1500 - 1800 euro pemntru aparat si accesorii. Oare as putea asigura aparatul in acest caz??? Ma gandesc ca este totusi o suma destul de mare...tu stii ceva de chestia asta sau ma fac de ras la asigurari daca intreb? Multam mult de tot, ralu.
Si de-as avea darul prorociei si tainele toate le-as cunoaste si de-as avea atata credinta incat sa mut si muntii din loc iar dragoste nu am...nimic nu am!
m34 spune:
Roxy: Canon EOS 350D se gaseste la noi cu minim 37 milioane (din ce am vazut eu), in Europa pe la 8-900 Euro, iar in State pe la 900$, depinde de unde ai posibilitatea sa il iei...
Jo: vezi ce review-uri dau cei care se ocupa de testarea aparatelor foto, am dat niste link-uri mai inainte. Nimic nu este perfect (aici ma refer la review-uri), dar iti faci cel putin o parere despre aparatul respectiv. Eu am avut si alte aparate, nu numai Canon: Olympus, Minolta, dar Samsung nu.
Raluca: eu am pozat pe la nunti si botezuri la prieteni, nu am fost fotograful oficial, dar caut sa ma perfectionez mereu; am gasit si articole intregi pe net despre fotografia evenimentelor de acest gen, insa am retinut si, cand o sa am intrebari, vin la tine, multumesc !
Mi-am luat Canon 300D, pentru ca era oferta in State la vremea respectiva si are cateva chestii care imi plac fata de Nikon, de ex, ISO este minim 200 la Nikon D70, pe cand la 300D este de 100, iar zgomotul pe imagine pare sa fie mai redus la Canon (oricum la printare nu se vede, mai ales la poze 10x15...)
Service Canon este, dar un coleg care l-a utilizat nu a fost multumit de timpul foarte mare de rezolvare a problemei.
Cu asigurarea cred ca se poate face orice, respectivii vor fi foarte bucurosi sa mai incheie o polita. Eu am asigurare de bunuri in locuinta si o sa ii intreb cu prima ocazie daca intra si aparatele foto (chiar daca intra, despagubiri se dau doar daca se intampla ceva in locuinta). Doamne fereste !
Steluta: accizele s-au scos deja; nu stiu cum stau magazinele cu stocurile, daca au in depozite aparate luate cu accize... Oricum preturile de la noi sunt cam mari. In State, unde salariile sunt mult mai mari ca la noi, deci costurile cu personalul sunt mai mari, gasim cele mai bune preturi la electronice, iar aici, cu sau fara accize, tot sunt considerabil mai mari ca in State
jone spune:
multumesc mihai
mi-am luat samsung digimax a6.
inca studiez.
dar mama mia are la chestii!
apropo ca te-am vazut ca ai scris de iso.ce este mai exact?al meu are 100,200,400
eu tot fac teste peste teste cu diverse setari.la unele ma prind la altele nu
jo si alexandra
campania impotriva soferilor care parcheaza aiurea pe trotuar.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10722;30/st/20050206/n/alexandra/dt/7/k/18cf/age.png
m34 spune:
ISO este sensibilitatea filmului, termenul s-a pastrat si la digitale. Cu cat este mai mare, cu atat este mai sensibil aparatul la lumina mai putina, adica teoretic poti face poze mai bune pe lumina mai putina. Practic, la ISO mare apare o granulatie specifica pe imagine, un fel de "purici".
Vezi ca sunt pe net o groaza de tutoriale de baza despre fotografie, in care iti explica pe indelete foarte multe chestii. Eu am ramas placut surprins de cate informatii am gasit atat despre partea tehnica a fotografiei, cat si despre eca artistica.