aparat foto digital

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

Care e diferenta intre "compact flash" si "secure digital" la carduri de memorie foto?
Care e diferenta intre acumulatori de tip GP si restul acumulatorilor? Intreb asta pentru ca GP-urile nu pot fi incarcate in aparate de alt tip decat GP, dar nici acumulatorii obisnuiti nu poti fi incarcati in aparate/incarcator de tip GP.
Acumulatorii GP sunt compatibili doar la incarcator GP. Asta am invatat-o din proprie experienta.

Simina
Fotografii

"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Steluta, in urma cu ceva vreme a mai aparut un numar Special CHIP dedicat aparatelor digitale; eu eram foarte aproape sa imi iau primul meu aparat digital, foarte entuziasmat, citisem destul de mult pe net. In fine, am luat revista si m-am apucat sa o citesc cu sufletul la gura. Am avut parte de o MARE DEZAMAGIRE. Cel care a scris articolul nu avea habar despre ce spune si batea campii, lucru ce putea fi lesne observat chiar si de catre cineva cu mai putina experienta. Acela a fost momentul cand am incetat sa imi cheltui banii pe asa ceva (pana in momentul respectiv aveam toate numerele).
Din fericire avem o gramada de informatii pe net, dintre care le putem cerne pe cele care ne intereseaza.

Simina (adi2003):
Fiecare tip de memorie are alt format fizic si alta dispunere a contactelor, pur si simplu nu se potriveste in lacasul altui tip de memorie.
Fiecare producator spune ca trebuie sa folosesti atat incarcator cat si acumulatori de la el. In cele mai multe cazuri nu este asa, poti folosi un incarcator de la o firma si pentru alti acumulatori, dar trebuie sa fie de acelasi tip (de ex cu un charger NiMH vei incarca numai NiMH) si de capacitate similara (de ex cu un charger dedicat pentru 1800mAh poti incarca 1600-2000mAh). Exista unele incarcatoare ce merg numai cu acumulatori speciali (au aparut de curand un tip care se incarca in 15 minute, de exemplu).
Eu am incarcator GP si am folosit acumulatori Panasonic, GP, Duracell.
Am montat acumulatori GP la doua telefoane (unul mobil si altul fix cu antena) si merg excelent.
Azi am luat un incarcator Sony si il testez cu Panasonic si Duracell.

Marius, ai gasit incarcator ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Da... n-am mai avut rabdare si am luat unul cu 1.200.000

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Mihai, am intrebat de GP si alti acumulatori pentru ca eu am incarcator GP la care nu pot incarca acumulatori Panasonic (de tip AAA), numai pe cei de la aparat, adica tot GP.
Ca sa nu arunc acumulatorii Panasonic, mi-am luat si un alt incarcator: VARTA. La acesta, acumulatorii Panasonic se incarca fara probleme.
O cunostinta de-a mea are un incarcator de tip mai vechi, la care se potrivesc toate tipurile de acumulatori, mai putin cei GP, care daca ii lasa in aparat, se scurg. Ciudat, nu?
De aici am tras concluzia ca GP-urile au alt "regim". Dar vad ca nu e general valabil.

Marius, ai sa vezi ca in timp iti vei da seama ca iti trebuie inca 4 acumulatori de rezerva. Ai grija cand iti iei, sa ti se potriveasca cu incarcatorul. Am vazut ca tu ai GP: incarcator si acumulatori.

Simina
Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Simina, eu am tot GP si incarcatorul si acumulatorii, dar merge sigur sa incarc si alt tip de acumulatori pentru ca ii incarc eu unui vecin (care e mai zgarcit si nu vrea sa-si ia incarcator) si de fiecare data imi da alt fel de acumulatori, niciodata nu a avut GP si totusi nu se plange ca nu ar fi incarcati.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput

Daca tot am vorbit de acumulatori si incarcator, sa va arat ce am eu:

varta si GP

Simina
Fotografii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Marius, sa il stapanesti sanatos. Deja cred ca ne poti spune ceva mai multe impresii despre aparat, nu ?

Simina: in principiu cu un charger facut pentru un anumit tip de acumulatori poti incarca acelasi tip de acumulatori de la orice producator (de ex AA NiMH 2000mAh); faptul ca GP au curs in incarcatorul respectiv cred ca inseamna ca incarcatorul avea ceva proble,e; un incarcator bun "stie" cand se termina incarcarea si se opreste singur sau continua incarcarea foarte lent.

Aissa: poate vecinul nu vrea sa isi consume curentul Oricum ar fi si culmea sa se planga de ceva dupa ce il servesti...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

De exemplu:
http://www.marius.rdsor.ro/poze/19.06.2005/index.html

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Steluta spune:

Am citit astazi in Chip-ul special, ca se scot iar accizele la aparatele digitale. Nu stiu daca este o stire de ultima ora sau ati aflat deja.

Numai bine,
Steluta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Mihai, tot ce se poate sa nu vrea sa isi consume curentul ca l-ai citit bine, e un zgarcit si jumatate .
Marius, am vizionat si pozele puse de tine, sunt foarte reusite. Asta imi place si la al meu (desi e un pic mai jos decat modelul tau...), faptul ca cele de exterior au un colorit nemaipomenti.
Iar la mine exemple gasiti la semnatura de va saturati.....asta daca vreti sa vedeti A75 la lucru.

Cristina si Alexandra (30.09.2004)

Mergi la inceput