aparat foto digital
Raspunsuri - Pagina 4
Laura Takacs spune:
Hai sa va spun diferenta intre Canon A95 si Sony Cybershot DSC P-100, ala de-l am eu. Canon mi se pare mai greoi, cele 4 baterii AA ma dau gata, fac aparatul de doua ori mai greu decat e fara ele. SOny are un battery pack, micut, care nu-i nevoie sa-l scoti, chargerul il conectezi direct la aparat. Mi se pare ca si Canon are ceva de genul asta, dar mai peste tot iti arata si iti vinde charger in care trebuie sa scoti cele 4 baterii si sa le incarci. "Gemuletul" prin care vezi pozele ce urmeaza sa le faci, e fix la Sony, mobil la Canon, ceea ce mie mi-e cam peste mana, drept sa spun, e in "drum" si cam incomod. Sony are lentila Carl Zeiss, Canon nu. Calitatea pozelor mi se pare ok.
Andreia, cam atat costa si aici un flash card de 512mb, cum a zis si Oana.
helbi spune:
Laura, merci pt info.
Eu am Canon A 95. Faptul ca are 4 acumulatori e un avntaj, zic eu. Poti face mult mai mult epoze si filmulete odata, fara a te trezi ca ti s-au descarcat acumulatorii.
Eu stiu ca cele mai bune lentile le are Canon-ul.
Dar, nu cred ca trebuie facuta o polemica pe tema asta. Pur si simplu e SUPER bine ca fiecare suntem multumitzi cu ce am achizitionat.
kim222 spune:
Mihai ..si atunci nu conteaza viteza la flash memory??? Ce pot face eu sa nu-mi mai iasa pozele tremurate....in afara de a cumpara un trepied...
m34 spune:
Laura, "gemuletul" prin care vezi pozele se numeste afisaj LCD La Canon poti sa il intorci cu "fereastra" spre tine si va fi exact la la Sony, nu iti mai sta in drum, insa, cand ai nevoie, poti sa il invarti cum vrei si sa vezi ce pozezi tinand aparatul deasupra capului, de exemplu.
Am mai vazut un Sony DSC W5 la un coleg, este relativ ok, scoate poze acceptabile, insa nu imi place meniul, care este foarte saracacios si nici faptul ca nu are controale manuale si parametrii mai multi de setat.
Cel mai bun meniu l-am vazut la un Olympus C730.
Important este ca fiecare sa se obisnuiasca cu propriul aparat si sa ii faca placere sa lucreze cu el.
Kim, viteza cardului va conta daca faci poze in serie, la numarul de poze pe secunda sau la timpul pana la urmatoarea poza. Faptul ca aparatul are nevoie de ceva timp sa focalizeze (cum se intampla la majoritatea P&S) nu are nici o legatura cu memoria.
Parerea mea este ca nu merita sa investesti in memorie rapida la aparate P&S, ci in memorie mai mare.
Pentru a obtine imagini mai bune (fara a fi tremurate) pune aparatul pe Time priority sau pe Manual si seteaza timpul mai scurt de 1/100s (sa zicem 1/200s), chiar si atunci (sau mai ales) cand fotografiezi cu blitz si ai si destula lumina ambianta.
Mai seteaza ISO la valoare mai mare (200 sau 400), dar sa stii ca valorile mai mari pot aduce zgomot pe poze ("purici"...)
In rest mai citeste cate ceva despre trucuri si sfaturi fotografice pe net, sunt foarte multe articole interesante.
De exemplu, cand apesi butonul aparatului pentru a face poza, incearca sa stai nemiscata, iti ti respiratia (nu exagera !) si apesi usor NUMAI butonul, nu tot aparatul. Intai apesi pana la jumatate, astepti sa focalizeze (dreptunghiul de pe LCD devine verde, LED verde aprins, se aude un beep specific), apoi apesi in continuare butonul pana jos, dar tot usor, cu blandetze.
Daca faci poze noaptea, fara blitz, iti trebuie obligatoriu trepied.
m34 spune:
La aparatele cu acumulatori AA, acestia nu se incarca in aparat, trebuiesc scosi afara si incarcati separat, ceea ce poate fi un dezavantaj pentru unele persoane. Dar si la aparatele profesionale se lucreaza la fel, acumulatorii se incarca intr-un incarcator extern.
Dar nu este deloc greu sa inlocuiesti un set de acumulatori cu altul.
La Sony mie personal imi plac numai cateva modele: F707, 717 si 828, care au o calitate foarte buna, caracteristici excelente si posibilitatea setarii aparatului pentru multi parametrii.
Dar sunt cam mari si grele.
Laura Takacs spune:
Mihai, multam pt clarificari. Unii termeni oricum nu-i stiam pt ca nu am pretentii ca sunt "tehnica" . Mi-am dat si eu parerea "userului". Da' bine ca mi-ai zis de "gemulet" si de cum se poate face mai "user friendly". Eu m-am uitat doar in viteza la el. Cat priveste meniul de la Sony, crede-ma pt mine e si prea mult .
adi2003 spune:
Azi am constatat ca pozele pe care le fac cu aparatul fotodigital nu se mai stocheaza pe cardul de memorie al aparatului.
Acu 3 zile am facut ultimele poze iar acum...pauza.
Am scos cardul din aparat, si am incercat sa fac poze fara el, pe memoria interna. Functioneaza.
Deci nu aparatul foto s-a defectat, ci cardul. Exista posibilitate de remediere? Poate s-a virusat si memoria aparatului, ca am avut ceva virusi pe calculator in ultimele saptamani.
Se poate formata si cardul? E indicat? Daca se poate, imi explicati si mie cum?
Multumesc!
Simina
Fotografii
"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."
adi2003 spune:
Revin.Am mai incercat sa fac poze. E ciudat fiindca poza ca atare se salveaza pe cardul de memorie cu nume,(ex.IMAG0001.jpg) dar nu se poate vizualiza.(nici direct din aparat, nici de pe calculator).
In aparatul foto, la vizualizarea pozei, apare numele ei si ecran negru, iar pe calculator,apare mesajul "no preview available".
Simina
Fotografii
"Fiecare suflet este pentru alt suflet o lume ascunsa."