Indemnizaite pt cresterea copilului

Indemnizaite pt cresterea copilului | Autor: miag

Link direct la acest mesaj

Buna!

Am si eu o intrebare. Am o firma la care sunt angajata cu carte de munca din august 2003. am nascut in noiembrie 2005 si as vrea sa beneficiez de indemnizatia pt cresterea cpoilului pana la 2 ani . Problema este ca am inteles ca nu se poate acorda decat dupa efectuarea concediului de maternitate obligatoriu -62 de zile. eu nu m-am trecut in concediu. cum pot proceda?
imi iau concediu acum? se mai poate daca am nascut in noiembrie? retroactiv nu-mi da nimeni..
Pupici. Roli si Mia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu e 62 ci 42 de zile. Din noiembrie 2005 si pana azi care este situatia mai exact?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Buna Marius.

Mai exact..fiind firma mea desteptul de contabil nu mi-a zis ca imi terbuie de la medic certificat de concediu medical... eu am completat declaratiile pentru casa de pensii ca si cum as fi in concediu, dar nu am nici o 'hartie' de la medic.Puer si simplu nu am anuntat medicul de familie ca am nascut si am inscris baietelul la un alt medic...Probail ca voi face o rectificativa prin care sa spun ca am lucrat non stop.dar cum ramane cu aindemnizatia? daca as incepe acum concediul e ok?

Mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ili spune:

suntem in luna mai 2005,
cand ai nascut ?
ili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Pt IlI:

am nascut in noiembrie 2004
Mia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Buna, am o intrebare:am lucrat din 01.10.2003 pina in 04.11.2004 la o firma dupa care la alta firma din data de 22.11.2004 pina in prezent.Din cite stiu beneficiez de cic in cazul in care adopt un copil .Sper ca in viitorul apropiat sa pot adopta un copil, dar daca eu il iau in plasament de urgenta( deci nu incredintare in vederea adoptiei)beneficiez pina la incredintarea de 3 luni de cic?
Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariussimiuc spune:

Eu stiam ca certificatele medicale se pot da si retroactiv.Nu stiu daca si dupa o perioada asa de lunga.Cel mai bine,intreaba medicul de familie.

Miha si puiul Robert

Pozele noastre

Cel mai frumos lucru din lume este lumea insasi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inapopescu spune:

Trimise - 20/06/2005 : 10:06:17
--------------------------------------------------------------------------------

Buna, am o intrebare:am lucrat din 01.10.2003 pina in 04.11.2004 la o firma dupa care la alta firma din data de 22.11.2004 pina in prezent.Din cite stiu beneficiez de cic in cazul in care adopt un copil .Sper ca in viitorul apropiat sa pot adopta un copil, dar daca eu il iau in plasament de urgenta( deci nu incredintare in vederea adoptiei)beneficiez pina la incredintarea de 3 luni de cic?
Merci

Mergi la inceput

Nu

Marius Pernes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

Draga Marius.
Am si eu o intrebare.
As primi dreptul de maternitate in Romania dupa ce am lucrat legal aici 4 ani de zile fara sa intrerup acest contract?
Am acasa o firma care este a mea.In acest caz as putea sa imi platesc cartea de munca urmatorul an, iar la anul cand as avea bebe sa plec in Romania si sa beneficiez de acest drept? As putea sa lucrez aici in acest timp? Este legal sa fiu angajata in doua tari diferite?
Multumesc pentru orice raspuns.

Mergi la inceput

olim:
1. Da din cate stiu deja exista acord de reciprocitate deci cred ca da
2. Nu este legal sa fii angajata in doua tari diferite decat doar daca esti in delegatie de la o firma la cealalta.

In rest nu stiu ce sa spun e cam abiguu pentru mine ceea ce imi spui. Poate reformulezi

Marius Pernes

Mergi la inceput