Indemnizaite pt cresterea copilului
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
olim spune:
Draga marius.
Ce am vrut sa spun ca vreau sa deschid o agentie imobiliara in Romania.Am un S.R.L care este al meu, deci eu as fi sefa urmand sa angajez pe cineva cu carte de munca si tot tam-tamul.Bineinteles din moment ce eu conduc firma in Romania ma gandesc ca ar trebui sa am si o carte de munca.NU? La asta ma refeream.Ideea este sa deschid firma in vara asta, iar bebeul sa il fac la anul, deci as avea cele 10 luni lucrate in Romania cat cere statul.
Iar cat despre lucratul in Spania eu sunt aice rezident si nu am venit cu contract de munca, si nici nu platesc nimic statului romana, deacat celui spaniol.Este valabil in acest caz raspunsul tau?As putea conduce o firma in Romania si aici sa lucrez la o firma?
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNSUL DINAINTE SI PENTRU URMATOARELE.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
linusa spune:
Olim, nu sunt sigura daca ti-am inteles bine intrebarea. O cunostinta de-a mea lucreaza in CH iar anul trecut si-a facut ceva asigurare (sau contract) sa plateasca ceva suma minima in RO si sa beneficieze de vechime/pensie si maternitate in RO. Mentionez ca ea nu a lucrat niciodata in RO inainte de a pleca si job-ul si l-a gasit aici. Am uitat cat plateste lunar si cum ii zice contractului, dar daca te intereseaza, o intreb.
aissa spune:
Inapopescu, plasamentul de urgenta pe ce perioada va fi (ca stiam ca asta de regula scurt, de aia ii si zice de urgenta)? Ai dreptul la CIC daca iei copilul in plasament simplu sau incredintare in vederea adoptiei.
Cristina si Alexandra (30.09.2004)
olim spune:
Draga mea linusa,
Ti-as fii recunoscatoare daca ai putea sa imi dai mai multe amanunte.Nici eu nu am lucrat niciodata in Romania, am fost la facultate cand am venit si aveam bursa.
Nu stiu daca asta are vreo influenta.Inainte de faculta am avut somajul, deoarece dupa liceu primul an am stat acasa.Deci cartea mea de munca in Romania mi-a fost deschisa in 1996.
Ti-as fi recumoscatoare pentru orice amanunte.As vrea ca in momentul cand fac un copil sa ma duc cel putin un an in Romania si m-ar interesa sa stiu mai multe amanunte.
Multumesc mult pentru tot.
Pupici
linusa spune:
olim, in week-end-ul acesta ne intalnim cu cunostintele noastre si intreb detalii. Pe saptamana viitoare deci
linusa spune:
olimp, cunoastintele noastre din CH si-au facut un contract de asigurare sociala in RO (si el si ea). Platesc contributia corespunzatoare salariului minim pe economie. Suma se modifica in timp, iar acum e in jur de 700.000 pe luna pe persoana. Se poate plati in avans pe un an (cum au facut ei). Avantajul e ca vor avea pensie in RO. In plus, ea, chiar daca nu locuieste in RO, primeste banii pt cresterea copiilor in cazul in care se hotaresc sa aiba copii. Cam asta au facut ei. Daca vrei pensie mai mare, poti plati mai mult. Sunt cateva variante si cei de la asigurari sociale iti pot da mai multe info.
olim spune:
Draga linusa
Iti multumesc mult pentru aceste informatii.Cum mai am doar 2 luni pana plec in Romania, cred ca m-am informat cat de cat despre toate acestea.Cum spui tu am sa merg si am sa intreb direct la casele de pensii.
Multumesc oricum pentru aceste informatii.
Pupici