Farmacia de garda -III-
Raspunsuri - Pagina 4
rodicaosoian spune:
Diana ,mi-ai Fost de foarte mare ajutor,multumesc.Acum temperatura nu mai are dar in scHimb tuseste foarte rau,are foarte mult mucus in piept si nu stiu ce sai mai fac ca sa expetoreze,noaptea este cel mai rau ca se trezeste intr-o tusa si ii vine greata de la mucus incearca sa -l dea afra prin voma dar nu reuseste ,se chinue pana invineteste tot,mi se rupe sufletul de durere.Astazi am fost iarasi la medic si mi-a dat ceva de raceala dar nu stiu daca sai dau sau nu ca am vazut la side efect ca o sa ii bate inima mai repede,probleme la pipi,scazut apetitul,si asa nu manaca mai nimic,daca ii dau si asta poate nu va pune nimic in gurita
nu stiu ce sa fac,sa-i dau sau nu?
medicamentul se numeste PHENYL-TAN SUSPENSIONHIT
II CINEVA CARE A FOLOSIT ACEST MEDICAMENT?
anja spune:
Buna,
Am vazut ca in RO mai toata lumea da in caz de febra la copilasi NOVOCALMIN supozitoare. Baietii mei de 3 ani, au o forma cam rea de varicela cu febra ff mare, si vreau sa stiu daca le pot da in caz extrem NOVOCALMIN. Aici in DK nu se da asa ceva, e un medicamnet interzis (cancerigen).
Asa ca am luat din RO cateva cutii cu supozitoare NOVOCALMIN pentru copii, insa nu le-am folosit pentru ca am citit pe prospect ca sunt numai pentru copiii peste 4 ani. Exista si o varianta de NOVOCALMIN pentru copiii mai mici de 4 ani, pentru ca am rugat pe cineva sa imi cumpere si mi-a spus ca nu exista alt tip de NOVOCALMIN pt copii?
Multumesc,
Anja
DianaR spune:
Nu exista supozitoare ptr. copii mai mici. Poti sa le dai doar jumatate de supozitor in caz de febra mare (peste 39). Sanatate.
Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (17+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
inaioana spune:
Eu i-am dat Katjei supozitor de 125 mg, la recomandarea pediatrei. Damn, n-am stiut ca e cancerigen! Daca e asa, de ce vrei sa le dai?
Ioana 22 saptamani si Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
crisiacob spune:
De la farmacie mi s-a spus ca Novocalmin-ul are in compozitie algocalmin (sunt fostele supozitoare cu algocalmin). Am prospectul in fata unde scrie ca sunt supozitoare pt copii de 300 mg. Exista si de 125? Mie mi-au spus ca nu.
Oricum al meu baiat s-a imbolnavit pentru prima oara acum o luna si ceva, i-am administrat aceste supozitoare si dupa 2 zile i-a aparut o eruptie ciudata pe corp. Parea sa fie o boala eruptiva insa s-a dovedit ca a fost un exantem alergic datorat acestui algocalmin. Deci, mare atentie!
Fiind prima boala a lui bebe am fost terminata, mai ales din cauza ca, timp de 3 zile, nu a vrut sa bea si sa manance nimic decat putin lapte pe care il vomita noaptea. Data viitoare cred ca voi intra in mormant de frica, mai ales din cauza ca, la boala, nu vrea sa bea nici macar lichide (si hidratarea e cruciala!).
Voi cum faceti cand sunt cei mici bolnavi? Le dati lichidele cu seringa? Al meu vomita....
Anja, da-ne si noua detalii despre acel Novocalmin de la voi care este cancerigen. Este sigur vorba de aceeasi substanta?
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
Mihaela-Adina spune:
Pentru tuse care pare ca se rupe (nu uscata, haraita, zgomotoasa), doctorita de familie ne-a dat siropul ERDOMED 175(substanta erdosteina).Ii dau de 4 zile dar nu vad prea mari efecte, poate dupa mai multe zile de administrare ?.Le-ati mai dat copilasilor vostrii asa ceva?Am gasit tot pe net ca cineva spunea ca nu se da la copii sub 10 ani, dar eu nu am gasit asa ceva in prospect, doar ca este recomandat la copii peste 15 kg.Sa continui sa-l mai dau fetitei mele sau sa-l intrerup?
Daca stie cineva mai multe despre acest medicament va rog sa mi le scrieti si mie mai ales ca pe Google am gasit destul de putine informatii despre el.Adina
light spune:
STie cineva cum se administreaza SMECTA la copil de 3 ani si 9 luni? Am cumparat de la farmacie pt ca baiatul meu are scaunul cam moale in urma administrarii de antitermice, si am crezzut ca voi gasi si prospect ceva in punguta, dar nu scrie decat ca la copil se administreaza conform indicatiilor din prospect, care prospect nu e.
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
DianaR spune:
Uite www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=378" target="_blank"> aici.
Peste 3 ani, 3 pliculete pe zi. Sanatate multa!
Diana , Vladut (16.05.2004) & samburelul (31+)
pozulici Vladut: bebelus si copilas
ian-febr 2006
light spune:
Multumesc mult Diana!
mama Lucia si Liviu minunea (24.05.2002) www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41618" target="_blank">Povestea-nasteriiwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=66122" target="_blank">Haideti sa militam PENTRU APLICAREA LEGII IMPOTRIVA FUMATULUI IN SPATIILE PUBLICE, sa facem ceva pentru copiii nostri!!! desene noi
mammy2706 spune:
quote:
Originally posted by Mihaela-Adina
Pentru tuse care pare ca se rupe (nu uscata, haraita, zgomotoasa), doctorita de familie ne-a dat siropul ERDOMED 175(substanta erdosteina).Ii dau de 4 zile dar nu vad prea mari efecte, poate dupa mai multe zile de administrare ?.Le-ati mai dat copilasilor vostrii asa ceva?Am gasit tot pe net ca cineva spunea ca nu se da la copii sub 10 ani, dar eu nu am gasit asa ceva in prospect, doar ca este recomandat la copii peste 15 kg.Sa continui sa-l mai dau fetitei mele sau sa-l intrerup?
Daca stie cineva mai multe despre acest medicament va rog sa mi le scrieti si mie mai ales ca pe Google am gasit destul de putine informatii despre el.Adina
Vreau sa stiu si eu modul de administrare de la Erdomed.
Si daca si-a facut efectul pana la urma. Am in casa o cutie de Erdomed si am ratacit prospectul. Acum puiul meu tuseste (o tuse seaca - luata probabil de la sot), si cum tocmai a trecut printr-o raceala acum 2 saptamani, nu i-as mai da Paxeladine sau calpol sau nurofen...
Cristina, mamica lui Andrei
Andrei<1an ,>1an
la un an jumate
made in UK