probleme, probleme...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am vazut raspunsuri care m-au pus pe ganduri, surprinzatoare latura umana.
Parerea mea daca as fi in locul tau.

1. Cred ca doare asa incat iti spun sincer: daca va fi sa fie cum nu iti place oricum va fi asa, cu sau fara stiinta ta. In general din ceea ce stiu eu nici barbatii si cu atat mai putin femeile nu isi destainuie o relatie temporara sau nu cu alticineva. Pot sa existe exceptii. Indiferent de situatie nu te va ajuta cu nimic.
2. Ai nevoie de liniste. Linistea ti-o faci singur, tut tie insusi luptand doar cu tine. Nu te va linisti daca sotia ta va spune asta sau cealalta. Sau poate doar temporar. Eu as incerca sa imi impun daca altfel nu as putea faptul ca in fond chiar pot sa supravietuiesc si fara ea la o adica. Pe cuvant ca desi doare nu se moare din asta.
3. Dupa 10 ani de casnicie este la fel ca si dupa 5 sau dupa 2. Ori...ori. Adica drumul este in fata in comun cu bune si rele asa cum sunt ele, dar amandoi, sau.... DELOC.
4. Tu esti doar 1/2 din acest drum. Ea la fel.
5. Atat TU cat si EA aveti dreptul la un moment dat sa spuneti STOP daca in prealabil constatati si discutati ca mai departe nu poate sa mearga bine.
6. Copilul este foarte important insa e intre doi cai. Cata vreme caii merg in paralel, copilul sta in echilibru, daca oricare intre cai o ia la dreapta sau la stanga copilul se rupe in doua.
7. Sincer as discuta cu sotia ta in locul tau de genul. Bun tu asta vrei eu nu sunt de acord. Ai dreptul sa o faci, si eu am dreptul sa spun STOP. Tu gandeste-te bine ce vrei, cumpaneste bine ce decizi, decide - iar mie sa imi spui ce ai decis. Mergem mai departe sau spunem STOP si fiecare pe drumul lui.

Sunteti oameni maturi. Fericirea sta doar intr-un cuplu atata vreme cat este un cuplu si in egala masura sta in fiecare din noi atunci cand nu suntem un cuplu.
Capul sus, curaj si fii barbat!

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adivio spune:

Sunt intru totul de acord cu Marius. Seri romantice, luminari, schimbare freza, haine sic, toate astea sunt povesti. Este o problema serioasa si trebuie tratata serios. Seara romantica e bine venita cind totul merge bine in cuplu, dar intr-o asemenea situatie e ca si cum v-ati minti frumos si nici nu cred ca o sa va iasa. Solutia, din punctul meu de vedere este o discutie serioasa, la rece, acasa, nu la restaurant, in care sa expuneti si tu si ea situatia, cum o vede fiecare. Vrea aventura, e sigura ca nu poate depasi aceasta etapa, ok - va fi numai decizia ei. Ramine ca tu sa-i spui ca nu asa merge treaba intr-o casnicie si nu accepti mantaua de vreme rea, asa ca tragi linie. Copilul va suferi mai mult daca exista tensiuni intre voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rilbuc1 spune:

Am intrebat-o ieri daca ar vrea sa ne separam. A zis ca nu vrea asta. Cel putin nu acum. Nu ar fi capabila sa se intretina financiar. Totodata mi-a zis ca nu garanteaza nimic in privinta viitorului nostru. Nu poate sa si-l scoata din inima pe celalalt.

Cat despre copil, mi-a dat de inteles ca ar fi in stare sa renunte la el.

E un lucru ciudat cu mine: cand e acasa sunt suparat, nu am chef de nimic, ma doare capul. Imi e greu sa vad ce poate sa zica persoana pe care o iubesc. Nu e ignoranta cu mine (am mai vazut si asemenea cazuri), ea incearca sa ma faca sa revin la normal. O doare stomacul cand ma vede asa suparat.
Cand e plecata, parca ma simt mai bine, mai scriu pe aici, incerc sa mai imi rezolv treburile cotidiene. Ce e rau e faptul ca i-am pus poza pe desktop si imi e greu sa o scot. Poate doar un virus sa mi-o scoata. Chiar daca s-ar intampla asa, tot o am in telefon si as pune-o iar.

Este ultimul lucru la care ma asteptam din partea ei. Nu-mi trecea prin cap ca ar putea gandi asa. Iar cat despre flirt, i-am zis ca nu accept nici sa fiu inselat si nici sa insel. In timpul casniciei, au fost destule cazuri cand as fi putut sa fac asta si, ciudat, nu a venit de la mine ideea. Nu m-am putut gandi cum ar fi cu alta. Nici nu pot sa ma gandesc...

Inca ceva: mai demult a visat ca o sa ramana singura tot restul vietii si din cauza asta ezita sa faca una sau alta. Pe mine insa, m-a ranit rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gweno spune:

Imi pare tare rau pentru ce ti-se intampla.Si pentru ca sint femeie si cred ca pot sa intuiesc mai bine ce se intampla cu sotia ta ,am sa iti spun cum vad eu lucrurile.
Ce vrea ea prin ati spune direct si in fata ca o atrage altul ,este sa te indeparteze pe tine.Intr-un fel pentru a-si gasi o scuza in caz de divort,ea incearca sa se poarte asa pentru a te indeparta.Stiu ca este dureros atunci cind iubesti dar cea mai buna strategie in cazul tau ar fi sa ii spui:"tu nu ma vrei nici eu nu te vreau".A fost un articol pe MSN f bun care spunea ca cea mai buna solutie este sa nu ti cu dintii si sa lasi libertatea celuilalt.Oricum dragoste cu sila nu se face,iar mai devreme sau mai tarziu veti ajunge la divort.Si mai bine mai devreme decit mai tarziu.In acest timp incearca sa lucrezi un pic la aspectul fizic si nu pentru ea ci pentru tine,pentru a avea incredere in tine si pentru viitor caci din cate am inteles ai un suflet frumos.
Sint sigura ca dupa ceva timp (vezi cativa ani) ea va realiza ce greseala a facut.Aici va fi alegerea ta sa o primesti inapoi sau sa o iei de la capat cu altcineva.Succes si capul sus ce nu te doboara te face mai puternic.Uite aicipentru curajul tau de a discuta despre tine si viata ta aici,putini barbati o fac!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sweetheart spune:

Cat despre copil, mi-a dat de inteles ca ar fi in stare sa renunte la el.

Ce fel de mama este sotia ta in acest caz?La primul dupa care i se aprind calcaiele este in stare sa renunte si la copil?Pai scuza-ma atunci,nu vreau sa te ranesc si mai tare-dar la tine ar renunta fara sa clipeasca.Spui ca ii pasa cand te vede suparat si demoralizat...eu nu prea cred.Daca as fii in locul tau,as lasa-o sa se duca iar eu mi-as concentra toata atentia asupra copilului si as incerca sa imi refac viata,pt ca fiecare avem dreptul la fericire si iubire in viata asta.Spune-mi crezi ca ai sa rezisti sa traiesti in felul acesta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Am doua propuneri:
1. Cum ar fi sa-i dai sansa sotiei tale sa isi spuna parerea aici? Poate va refuza dar poate nu. Asa ar fi corect altfel mi-e teama sa mai dau un alt raspuns.

A doua propunere va veni doar dupa un raspuns al tau si eventual al ei.

Ce zici?

Marius Pernes
home page - www.marius.rdsor.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ia taurul de coarne si pune punctul pe I. CXu cit amini mai mult, cu atit vei suferi mai mult. Stii tu vorba aia "boala lunga, morte sigura!".
Incearca si schimba-te si tu, scoate fotografia ei de pe desktop (oricum o ai iin telefon si o poti pune in orice moment la loc). Poate va sesiza si-si va da seama ca, desi e cea mai importanta pt tine in acest moment, nu e totusi de neinlocuit!
Acorda-ti mai mult timp tie si copilului! Nu-l neglija!
Hmmmm suntem multe mame pe-aici, si cred ca cea mai mare parte dintre noi am renunta la barbatul care acum ne face sa avem fluturasi in stomac, pt copilul nostru.......daca s-ar pune pb. acestei alegeri. Daca ea ti-a lasat impresia ca ar renunta destul de usor la copil.....ar trebui sa te gindesti - fara suparare - linga ce fel de om ai trait si traiesti!
Are pb. de sanatate si pb. financiare??? Crede-ma ca sunt mii de femei cu astfel de pb. Nu e singura! Dar, in ciuda pb. prin care trec ele lupta pt familie, pt copil......Ea nu stie clar ce vrea, mi se pare imatura - nu te supara.
Ai o discutie civilizata cu ea, poate iesiti sa luati masa in oras, fara copil dupa voi si spune-ti pctul de vedere.......Ca inteleg ca situatia actuala, in care ea se gindeste numai la celalalt, in care vrea sa se vada cu el, etc.......nu iti convine. Si pe buna dreptate!

BIANCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Foarte ciudat mod al sotiei tale,Rilbuc1,de a-ti spune ca vrea s-o termine cu tine....Imi pare rau pentru tine si pentru necazul prin care treci....Mai grav e ca aveti un copil care va suferi in urma deciziilor voastre de a va separa sau divorta...Marius are dreptate:cand echilibrul se strica....copilul sufera....
Vin si eu cu o parere,nu neaparat mai buna,amestecata cu mici experienta din viata...
Dragoste cu sila nu se paote,exact cum au spus mai toti cei care au scris deja aici...Ar fi bine sa purtati o discutie foarte serioasa pe tema casniciei voastre si sa o faci sa se hotarasca ce doreste de fapt de la tine si de la mariajul vostru.Faptul ca iti spune despre ocheadele pe care le face cu alt barbat sau barbati...nu mi se pare un lucru frumos din partea ei,ci o neseriozitate si rautate...Ce doreste?Sa te faca gelos?Eu una mi-as face barbatul gelos numai in cazul in care as constata ca nu ma mai doreste si nu ii mai prezint interes...Apoi ca vrea sa stea cu tine doar ca s-o intretii financiar...hm...suna egoist.Fiecare are dreptul la libertate si intr-o casnicie trag la caruta doi,nu unul,chiar daca unul intretine familia,celalat are grija de casa si de membrii familiei....Eu consider ca sotii sunt egali si nu ca unul e sclav ,iar altul e stapan....
Ai putea incerca si varianta cu schimbatul frizurii si a hainelor.Unora aceste lucruri le readuc increderea in sine si ii fac sa devina mai optimisti...
Ai putea sa ii raspunzi cu aceeasi moneda sotiei tale...N-ar fi rau,sa vada ce rau e sa fi pus intr-o astfel de situatie....
Oricum ar fi,incearca sa comunici cu ea totusi,chiar daca nu vrea asa...Trebuie sa stea de vorba cu tine intr-un final si sa stabiliti exact ce aveti de facut.Sti vorba:ori la bal ori la spital(Doamne fereste!).
Bafta multa si....de-a Domnul ca tot raul sa mearga spre bine!

Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Poze-de-familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kehleyr spune:

Nu te supara, dar mie mi se pare ca sotia ta profita de tine in cel mai josnic mod. Cum adica, nu se separa pentru ca nu este in stare sa se intretina financiar?? Si, cum au spus si fetele, cum poate sa spuna ca ar renunta la copil?? Ce fel de om este?... Scuza-ma, nu va cunosc, poate sunt prea dura, dar din exterior pare ca ea nu a vrut/nu vrea altceva de la tine decat un culcus comod si un umar pe care sa se sprijine la nevoie... S-a casatorit cu tine numai pentru caracter? Asta inseamna ca pentru ea esti numai un prieten foarte bun. Si explica si de ce sufera (in felul ei!) cand te vede suparat.

Probabil ca doi oameni pot ramane casatoriti si daca numai unul iubeste si celalalt simte doar prietenie, dar acest al doilea ar trebui sa vrea sa ramana casatorit cu toate responsabilitatile ce deriva din asta -- adica fidelitate!!

Tu chiar vrei sa ramai cu ea si sa stii ca ea simte pentru tine numai mila? Sau numai prietenie? Si ca de fapt traieste toate sentimentele intense (dragoste, pasiune) alaturi de altcineva?

Nu stiu cum este dupa 10 ani de casatorie ca noi avem numai 3. Dar eu nu as accepta asa ceva. Pacat de viata ta.

Our planet is a lonely speck in the great enveloping cosmic dark. In our obscurity, in all this vastness, there is no hint that help will come from elsewhere to save us from ourselves. -- Carl Sagan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Mie femeia asta mi se pare deranjata rau ! si imatura psihologic !
Ai incercat sa o duci la psihatru sau macar la un preot ?

Eu una nu as accepta aceasta situatie, i-as da imediat papucii. Ce-s timpeniile astea "ma ia cu cald cind il vad", "nu te iubesc, te-am luat ca ai caracter bun" (eu as intelege mult prea bun, ca sa nu aplic un alt epitet) ?

Mik.

Mergi la inceput