Schimbarea numelui dupa casatorie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns SunSmile spune:

Eu aveam un nume unic in tara. Adica toti cei cu numele ala imi sunt rude..indepartate sau nu. Si am vrut sa-l pastrez, si iubi era de acord...dar ...am zis ca 25 de ani m-a chemat asa si e cazul sa ma cheme si altfel. Si m-am gandit si la copii...ca si eu am doua prenume si ei vor avea...si sa le mai pun si doua nume de familieeee.....
E o decizie ok. Nu o regret, chiar daca uneori ma mai prezint cu numele de fata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns krelia spune:

apropos de schimbarea numelui dupa casatorie....ce parere aveti de asta....:
- inainte sa-l cunosc pe iubi..am stat vreo 4 ani la 2 strazi distanta de o strada care ii poarta numele ...si culmea....individu' a fost si ruda..mai indepartata cu el...printr-o matusa a bunicii..sau unchilui...eh...imbarligaturi..

Mai stii cum te strigam pe-atunci/Icoana cu picioare lungi...
Veneai pe rau sau rau erai/Curgeai in mine pana-n rai...

Krelia...viitoare printzesita
26 august 2006
"Si daca ramuri bat in geam...de ce nu tai copacul...?"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Fetelor, eu am o dilema. Voi prelua dupa casatorie numele lui (m-am decis). Dar....
Cum procedez cu trecerea de la un nume la altul?

Adica, dupa casatorie, cum voi proceda cu cartile de vizita? Le schimb deodata? Mai trec numele de fata in paranteza, sau langa cel nou?

In e-mailuri? In scrisorile oficiale in care imi dau datele de contact...
Ma tem ca, la servici, persoane care ma cunosc acum sub acest nume (unele doar din corespondenta) nu ma vor mai "recunoaste" sub noul nume...
Bine....
Nu ar fi un capat de tara....S-ar lamuri ele ulterior....Dar e vreo metoda de "eficientizare" a acestei tranzitii?

Si inca ceva....E musai sa schimb si semnatura? Precizez ca semnatura mea contine initialele prenumelui si numelui meu, suprapuse si nu chiar usor de identificat.....da' stiu eu ca asta reprezinta "mazgalitura" mea.
Eu as putea sa o schimb, adica sa utilizez initiala numelui nou ..dar parca mi se pare greu sa ma dezobisnuiesc.....
Semnatura mea e deja parte din mine, din personalitatea mea, asa simt......

Cele care ati trecut prin asa ceva, cum ati procedat?

Multumiri anticipate.

Nunta noastra
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cri. spune:

Mie nu mi se pare asa o problema asta cu serviciul....cum te-a invatat lumea cu un nume la inceput, asa o sa se obisnuiasca cu tine si cu numele nou.....o sa dureze ceva...or sa mai fie si confuzii, dar pana la urma orice invat are si dezvat Semnatura cred ca poti sa o faci cum vrei, nu trebuie neaparat sa reflecte numele....exact cum ai spus: sa fie mazgalitura ta si atat. Io la serviciu vad o gramada de semnaturi si unele chiar nu reprezinta nimic....parca sunt figuri geometrice...dar daca asa i-a placut omului sa se iscaleasca

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Am si io o intrebare: daca separat numele lui si prenumele meu sunt ok, dar impreuna suna ca .....ce fac? Va dau un exemplu celebru(remember familia Bundy?):Marcy Darcy

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hirondella spune:

quote:
Originally posted by cri.

Am si io o intrebare: daca separat numele lui si prenumele meu sunt ok, dar impreuna suna ca .....ce fac?

Te resemnezi

Daniela
Nunta noastra
http://hirondella.cabanova.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_C spune:

quote:
Originally posted by elara

Fetelor, eu am o dilema. Voi prelua dupa casatorie numele lui (m-am decis). Dar....
Cum procedez cu trecerea de la un nume la altul?

Adica, dupa casatorie, cum voi proceda cu cartile de vizita? Le schimb deodata? Mai trec numele de fata in paranteza, sau langa cel nou?

In e-mailuri? In scrisorile oficiale in care imi dau datele de contact...
Ma tem ca, la servici, persoane care ma cunosc acum sub acest nume (unele doar din corespondenta) nu ma vor mai "recunoaste" sub noul nume...
Bine....
Nu ar fi un capat de tara....S-ar lamuri ele ulterior....Dar e vreo metoda de "eficientizare" a acestei tranzitii?

Si inca ceva....E musai sa schimb si semnatura? Precizez ca semnatura mea contine initialele prenumelui si numelui meu, suprapuse si nu chiar usor de identificat.....da' stiu eu ca asta reprezinta "mazgalitura" mea.
Eu as putea sa o schimb, adica sa utilizez initiala numelui nou ..dar parca mi se pare greu sa ma dezobisnuiesc.....
Semnatura mea e deja parte din mine, din personalitatea mea, asa simt......

Cele care ati trecut prin asa ceva, cum ati procedat?

Multumiri anticipate.

Nunta noastra
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca

Draga elara, iti faci probleme degeaba...cu cartile de vizita am rezolvat usor, mi-am facut altele cu noul meu nume..oricum majoritatea le dau la persoane care nu au mai avut cartea mea de vizita si nu stiau ce nume de familie am. La servici intr-adevar am avut ceva probleme ....secretarele, centralista si colegii s-au obisnuit repede cu noul meu nume insa au fost unele persoane care au fost derutate de schimbarea de nume si semnatura dar s-au lamurit repede. Cel mai haios a fost cand o persoana dupa ce a vazut faxuri si diverse acte semnate cu " C" mi-a spus ca e o coincidenta placuta sa colaboreze la fel de bine cu cineva care are acelasi prenume cu vechea persoana de contact " X" ( adica eu inainte de casatorie). Raspunsul meu: "Normal, colaborati cu aceeasi persoana" .Iar in ceea ce priveste semnatura la mine nu a fost o problema, eu obisnuiesc sa-mi schimb destul de des semnatura (deh! serviciul e de vina:) , insa acum mi-am ales o semnatura care e kiar frumoasa, am exersat mult pana sa o reusesc si o folosesc ca semnatura de baza ce nu va mai fi schimbata...semnatura a doua e altceva, o mazgalitura acolo indescifrabila :)) In concluzie, sunt mandra de noul nume pe care il port... oricum casnicia mi-a adus numai schimbari in bine, de ce sa nu iau si schimbarea numelui ca pe un lucru foarte bun!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Hirondella

quote:
Originally posted by cri.

Am si io o intrebare: daca separat numele lui si prenumele meu sunt ok, dar impreuna suna ca .....ce fac?

Te resemnezi

Daniela
Nunta noastra
http://hirondella.cabanova.ro/

Multumesc
Si daca nu pot?!?!?

Don't worry, be happy!
Nunta noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Pai daca nu poti, iti pastrezi numele Eu asa am facut. Evident, daca sotul nu se supara... Mie nu mi se pare nici o tragedie sa iti pastrezi numele. Nu e in nici un caz o ofensa la adresa sotului sau a familiei lui, ci pur si simplu o optiune personala. Mai bine discuta cu el si poate ajungeti la o concluzie care sa te multumeasca. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elara spune:

Cri. si Daria, multumesc mult de raspunsuri.
In final voi proceda ca si voi.

Nunta noastra
Seneca

Mergi la inceput