Amanta prin vocatie...Sau ce?

Amanta prin vocatie...Sau ce? | Autor: dara

Link direct la acest mesaj

La mine la serviciu am o colega care, de ani de zile traieste o situatie-nici nu stiu cum sa o numesc...
Eu lucrez acolo de 5 ani ea si de mai demult.
Are o relatie cu un coleg... Pana aici nimic nemaipomenit. DE multi ani sunt impreuna, au o relatie nabadaioasa, ea e mereu cu ochii in gol, cumva parca pierduta... Nevrotica. Nici pana aici nu e nimic nemaipomenit.
Ei, de-alungul relatiei lor, el a evoluat foarte mult profesional, si-a cumparat o casa, s-a insurat, a facut un copil... Nu cu ea... Ea a ramas vesnic indragostita si visatoare;ii suprind uneori in discutii aprinse, o vad cu privirea ratacita mereu... El e vesel, plin de viata!
Am incercat sa ma pun in locul ei, sa reusesc sa inteleg de ce se complace in situatia aceasta?!
E draguta, e instruita, are un serviciu bun, e fata desteapta... De ce oare toata zbaterea aceasta?!
Sa fie de vina doar iubirea, numai iubirea? E dragostea atat de oarba incat sa bata atat de staruitor la usi incuiate...
Am incercat sa o inteleg pentru mine-adica sa ma lamuresc eu cum poate ea sa traiasca asa?!
De ce e el atat de egoist incat sa-i manance ei viata pur si simplu...Pentru el situatia e confortabila. Nu face eforturi sa puna capat relatiei, sa nu o mai faca sa sufere.
Nu stiu...
Eu nu o acuz, Doamne fereste, pe ea de nimic!
Nu acesta e scopul pentru care am deschis acest subiect.
Vreau doar sa va aflu parerea, atat.
Ce credeti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simina2005 spune:

... Iubirea este cel mai tare drog si cel mai otravitor vis...

Platon spune ca: IUBIREA ESTE AL PATRULEA TIP DE NEBUNIE...Cu cat familia sau cei din jur vor incerca sa-i desparta cu atat cei doi vor incerca sa demonstreze ca ei sunt indragostiti, sunt perechea ideala, si deci nimeni nu o sa poata sa-i desparta.
In " Dilogul lui Platon", recomandat la un Curs de Retorica, am intalnit prima data expus de catre Socrate in discutia lui cu Phaidros ideea "geniala" de IUBIRE FARA DE IUBIRE, cum cel iubit este subjugat de cel indragostit si se explica pe larg de ce nu este bine sa te indragostesti si sa iubesti pe cineva..."dorinta ne trage in chip nechibzuit catre placeri si ne tine in stapanirea ei, aceasta stapanire asupra fiintei noastre poarta numele de DESFRANARE"

" NEBUNIA este de doua feluri: una pricinuita de bolile omenesti si alta , de parasirea rosturilor obisnuite, urmare a unui indemn divin...iar nebunia cea divina am impartit-o in patru parti dupa cei patru zei:
-inspiratia celui ce stravede in viitor am raportat-o la Apollon
-pe aceea a initiatorului intru miserii, la Dionysos
-inspiratia ce-i proprie poetului, la Muze
-iar NEBUNIA INDRAGOSTIRII, despre care am zis ca e cea mai aleasa dintre toate am pus-o in seama Afroditei si a lui Eros."

Se mai spune ca cei ce sunt indragostiti, nu de pizma, ci de mila trebuie sa aiba parte.
Cei ce iubesc trebuie tinuti la mare cinste, dat fiind ca, declara ei , isi indragesc iubitii cum nu se poate mai mult, si sunt gata prin vorbe si fapte sa devina nesuferiti altora pentru a fi pe plac celor pe care-i indragesc.

Pe cei care le-au devenit iubiti de curand ei ii vor pune mai presus decat pe ceilalti si e limpede ca daca noii iubiti ar voi-o, ei nu s-ar da in laturi sa le faca celorlanti rau.

Simina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Poate ca pur si simplu nu reuseste sa se obisnuiasca cu ideea ca iubitul ei s-a insurat si il iubeste cu putere.Dar ar trebui sa discute cineva cu ea sa-i deschida putin ochii .Daca e asa cum zici sigur ca isi va gasi cu usurinta pe altcineva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

nu stiu cum e cu Platon si Socrate ....si alte dileme existentiale. amanta prin vocatie sarmana femeie de ce ar fi?! ca doar nu cred ca asta a fost scopul ei in relatia respectiva, sa astepte sa se insoare iubitul cu...alta. dragostea se manifesta intr-o multime de feluri...poate ei ii place asa sau e profund nefericita. sau poate sunt o gramada de alte lucruri la mijloc despre care noi ne putem da o mie de ani cu parerea..degeaba...

If a have a bag of rocks to carry as I go
I just want to hold my head up high....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emi si mami spune:

Mey, dar de nevasta ipochimenului ce ziceti? Ea n-are nici o vina...
Nu stiu care-i treaba cu colega ta, dar colegul e un de ultima speta... Cum, a continuat relatia cu nefericita chiar dupa ce s-a insurat si a facut un copil?? Chiar daca ma ameninta ca se omoara, rupeam pisica-n doua din ziua cand imi puneam pirostriile.
Ea e toanta, scuzati de expresie, dar el e nesimtit!
Eu cred ca ar trebui sa plateasca pentru nesimtirea lui. Poate ca sotia lui ar putea primi o scrisoare...
Nu stiu daca e cea mai buna idee, nu cred, dar ma revolta la culme cretinii astia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Inger alb spune:

Hmmmmmmmm, sunt sigura ca il iubeste enorm! Iar, el este intr-o relatie serioasa, numita "amanta". Pana nu va termina el relatia "amoroasa" totul va continua ca si pana acuma!

Am raspunt la un subiect " ati ierta?" Ex. situatia, de mai sus numai are loc de iertare deja e vorba de "amanta lunga durata"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dara spune:

Stiu, gio ca s-ar putea discuta mult si bine degeaba... Nu asta era ideea. Nu vreu sa para un fel de sb de barfa. Pur si simplu m-a pus pe ganduri situatia ei. Inainte de a merge eu in CM eram mai apropiate. Acuma ne-am mai indepartat oarecum-vezi Doamne eu fac parte din lumea celor casatoriti...Eu nu o judec deloc!
Cand au inceput ei relatia, el avea deja prietena-pe cea cu care s-a casatorit.
Trec mereu pe langa ea si o vad pierduta in spatiu. Am auzit-o blamandu-i pe cei casatoriti care au amante. Parca ii este ciuda cumva pe situatia in care se afla. Nu pot sa-i spun nimic, sa-i deschid ocii, pentru ca ea e constienta ca e intr-o situatie care nu duce nicaieri. In acelasi timp se da peste cap sa-i fie lui bine. Am fost la o petrecere departe, in alt oras cu totii si-am stat cu ea in camera. A facut pe dracu-n patru sa stea si el aproape de noi, a alergat sa-i calce camasa...
Sunt sigura ca a fost si la el la nunta.
Nu stiu ce sa mai zic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrienne12 spune:

Fata mea dar de ce tipul nu s-a casatorit cu ea ci cu altcineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devylla spune:

Eu una nu as putea sa stau pe postul dee amanta....cand iubesc ma daruiesc total partenerului si nu as putea sa aceept ideea ca el e insurat si ca seara defapt se intoarce la nevasta.Cat l-as iubi de mult as incerca sa termin relatia...pana nu o sa fie prea tarziu

Populatia planetei creste continuu, in timp ce inteligenta ei ramine constanta.

Sabina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elle_seb spune:

se pare ca individului ii convine situatia, altfel i-ar fi pus punct demult. Oare nevasta stie ce are la usa? Biata fata, nu are nici o vina decat aceea de a fi naiva si subjugata... ori un pic masochista. Cred ca este foarte rau sa fii prins intr-o astfel de "relatie" si chiar daca are nevoie sa-i deschida cineva ochii si o va face, nu as crede ca va pricepe prea repede. Stiu o femeie care se afla intr-o astfel de situatie de vreo 20 de ani, iar acum vorbeste singura pe strada.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Am incercat si eu sa ma pun in pielea bietei fete si nu am reusit. Nu am vocatie de amanta dar nici pe cele care o fac (cum e cazul ei) nu pot sa le condamn. A fost alegerea ei dar nu e bine si ii va aduv-ce numai necazuri.

Curaj

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput