Tratament Endometrioza - Diphereline/Cetrorelix

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

Pentru toate fetele care au luat Diphereline
As vrea sa stiu daca ati gasit o metoda prin care l-ati luat compensat (cel putin partial) sau l-ati platit la pret integral, care acum este de aprox 150 $, la o singura farmacie care-l da mai ieftin
Stiu ca singura metoda de a-l lua compensat este sa intri intr-un program, cu un protocol strict, cu endometrioza diagnosticata laparospscopic si tesut probat la analiza...
dar Diphereline este indicat si in alte afectiuni cauzate de excesul de estrogeni (cazul mei, fibrom) si desi probat si "pozat" fibromul nu intra cred in acest protocol.
Mie mi-a amintit deocamdata dr de acest tratament, nu il fac inca, dar mi-e groza de pretul acesta (dincolo de efectele secundare)
astept marturisirile voastre, l-ati luat la pret integral sau compensat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada77 spune:

daca cunosti pe cineva la vreo farmacie, incearca sa iti faci retete compensate pe alte medicamente si sa vorbesti la farmacie sa ti le scada din pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada77 spune:

Pentru cornelia1172: ti-am raspuns la mesaj dar mi se intorc mailurile inapoi, se pare ca nu le primesti...nu ai alta adresa de e-mail?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

multumesc foarte mult pentru incercare
asa este emailul meu este acum cornelia1172@hotmail.com ala este vechi de la vechiul serviciu nu stiu sa schimb in profil personal
multumesc frumos la toate fetele care mi-au raspuns pe privat sau altfel si multumesc ca existati, chiar daca nu pare si intru mai rar imi faceti viata mult mai usoara si imi dati curaj cand sunt la pamant si vreau sa renunt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadaS spune:

greu cu cunoscutul la farmacie...
Am inteles de la alte fete ca mai exista metoda "internarea fictiva in spital", cu cat dai la medic "atentii" oricum iesi mai ieftin decat 150 $injectia, dar asta a fost acum catva timp, nu stiu daca mai merge!
Am prietena care din pacate cumpara de trei luni Diphereline la pret intreg, 150$, si asta de la o singura farmacie din Bucuresti care le da la pretul asta, ca restul le vand mai scump...
Mai stie altcineva alte metode "de gratuitate/reducere"?
multam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pusichet spune:

Salut
Sint foarte fericita, azi am fost la control, si am avut si eu in sfirsit rezultate bune.
Chistii nu au mai aparut iar dr. mea a zis ca de acum ne pregatim pentru bebe.
Trebuie sa va spun ca am terminat cele 6 luni de diphereline. Acum astept sa-mi vina ciclul iar, ca s-a oprit dupa a 2 a fiola de diphereline.
Va spun ca nici eu nu am gasit fiola mai ieftin de 6 mil.
am luat-o timp de 6 luni de la un depozit farmaceutic fara adaosurile comerciale.
Cica , dupa ce o sa inceapa organismul sa-si revina, o sa-mi faca instilatii , dupa care imi da tratament pentru bebe.
Abia astept.
Fetelor, stiti ce fericita sint ca a dat rezultate tratamentul cu dipherelin, si ca de acum pot sa lupt pentru altceva, pentru un bebe.
Sper sa se prinda cit mai curind.
Ar fi cea mai mare realizare a mea.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzunica spune:

Pusichet, ma bucur din suflet pentru tine, sper ca luna asta sa vi cu 2 liniute. Multa bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SilvanaPopovici spune:

Salut!

Ma inscriu si eu la subiectul vostru, pentru ca am fost posesoarea unei leziuni endometrozice de 1,5 cm in Douglas.
Diagnosticul a fost pus prin laparo, pe data de 12 iulie.
Astept verde pt tratamentul cu cetrolelix (scuze pt cum am scris)
Din cate vad pe aici, voi cam tineti un regim strict.
Eu am 52 kg/1,64 cm, nu as prea vrea sa fiu mai slaba, de aceea va rog, scrieti cam ce mancati voi intr-o zi normala (ce nu mancati, am vazut)mai ales ce se poate oare manca la serviciu..intrucat mie nu imi vine nici-o idee (inteleg ca sandvish-uri nu e voie din cauza painii din ele iar de grisine, biscuiti etc nici nu poate fi vb).
Eu in general mananc fructe si legume f multe, dar se poate trai numai cu astea? mai am si o gastrita...oare cafeaua e permisa?
Indrumati-ma si unde sa citesc mai multe, va rog.

Multumesc

Silvana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Pusichet, ma bucur ca ai gasit rezolvarea problemelor tale.
Aceleasi simptome ca si tine am si eu, niste dureri care raspund in spate si care le am de mult timp si nu le mai gasesc leacul plus usturimi si o durere care apare cateodata dupa urinare...e cumplit si in plus m-ai m-a "incurajat" si doctorul ultima data spunandu-mi: "din pacate in cazul tau nu prea exista solutii, e o congestie pelvina si n-ai ce-i face...ia niste Flamexin"

If hope were not, heart would break.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenya spune:

Silvana,iti scriu in rezumat info gasite pe : http://www.endo-resolved.com/diet.html

Scopul dietei este de a scade nivelul estrogenilor, a asigura un echilibru hormonal, a controla durerea (crampele), a creste energia persoanei.

1) Crampele menstruale se datoreaza prostaglandinelor sintetizate in corp. Exista 2 tipuri de prostaglandine: bune si rele.
a) Pt a scadea niv. celor rele sunt interzise (sau se consuma cu moderatie): grasimi saturate, unt, untura, organe
b) Pt a creste niv. celor bune: se creste aportul acizilor grasi omega3care se gasesc in: evening primrose, seminte si ulei de in, sofranas.

2) Pt controlul estrogenului:
- 25 g/ zi de fibre: grine, orez brun, fasole, legume, fructe;
- 1-2 portii/zi de brocoli, varza, gulii, boabe mustar
INTERZISA SOIA

3) Pt. sist. hormonal:
fasole,varza, conopida, nuci, seminte, telina si morcovi, usturoi, mere, patrunjel

4) Pt. intarirea sistem. imunitar:
fasole, linte,ceapa, usturoi, germeni, seminte, morcovi, iaurt viu;

5) Vitamine: Mg, Zn, Ca, Fe, B, C, A, E + Seleniu

DE EVITAT: Fainoase
Lactate (cu exceptia iaurtului viu)
Oua
Carne
Prajeli, margarina
Zahar (inclusiv mierea)
Ciocolata
Cafea
Alcool
Soia
Carnea si ouale duc la cresterea prostaglandinelor 'rele' cu efect inflamator

De aici nu-ti ramine decit sa ai imaginatie si vointa....Cred ca e mai usor s-o iei incet:
-eu am eliminat de tot laptele, cu brinza e mai greu, in schimb maninc mult Bifidus/Prodlacta
- maninc carne (numai alba) cind nu am ce minca sau sunt in vizita. In posturile mari nu am pus gura pe ea.
- am inlocuit zaharul cu mierea (nu pot chiar deloc), in cantitate mica. In schimb rar o mai dau prin prajituri
- nu mai maninc deloc soia
- eram dependenta de ciocolata si acum poate mai scap vreo tableta rar
- nu beau cafea, alcool
- imi fac sucuri de telina, morcov, mar
- Sunt departe de ce scrie la carte, dar ti-am dat ex. sa o iei treptat. Si eu sunt f. slaba, dar nu am slabit mai mult de 1 kg. nici in posturi!

Pupici

Mergi la inceput