preturi analize
Raspunsuri - Pagina 2
papu spune:
lorda,
eu stiu ca chlamydia si mycoplasma-ureaplasma se fac ori din secretia vaginala ori din sange. eu cand m-am interesat acum jumatate de an la Medicover nu faceau din secretie (doar la Medsana unde pretul prelevarii e inclus), ci doar din sange.
diferenta e ca daca iti ies anticorpi in sange inseamna ca ai avut boala, pe cand daca iti ies in secretie inseamna ca ai infectie acuta. sper sa nu gresesc dar eu asa am inteles atunci de la doctor.
ar trebui sa-l intrebi si tu pe doctor de care sa faci ca sa fii mai sigura.
eu pana la urma mi-am facut doar chlamydia din secretie din astea doua. in rest toate din sange (bineinteles fara secretie vaginala si cultura col :)).
lavi02 spune:
Ce-mi place la Medicover:
1. preturile mai mici
2. recoltarea la copii se face in alta parte decat la adulti, de o asistenta zambitoare si intr-o camera cu desene pe pereti (sunt si mamica pe langa 
Ce NU-mi place la Medicover:
1. I-am facut fetitei mele o hemograma si 2 transaminaze ca era suspecta de hepatita. Ne-au zis ca ies in 5 zile lucratoare, au iesit in 10 cand deja nici nu mai aveau relevanta, daca ar fi avut hepatita i-ar fi trecut; mi-e frica ca i-au pierdut probele si au scos rezultatele din burta
2. Cumnata-mea si-a facut acolo niste analize hormonale, endocrinoloaga i-a zis sa le repete la Medsana
3. La o prietena i-au gresit urocultura
4. Cineva pe un alt forum zicea ca si-a facut cu alte 2 colege de birou aceleasi analize in aceeasi zi si au avut aceleasi rezultate, la virgula, toate trei. Nu stiau daca sa rada sau sa planga pt banii dati.
Concluzia: o sa scot mai mult din buzunar si o sa le fac la Medsana, pt ca nu am auzit pe nimeni sa aiba o parere proasta despre acel centru.
lordra spune:
Lavi, pai daca ai de unde scoate, nu-i bai. Ce te faci insa cand tre' sa-ti faci vreo 10 analize si tre' sa-ti mai ramāna bani sa si mananci?!
Nu zice nimeni ca Medsana n-ar fi tare...insa preturile sunt de-a dreptul nesimtzite. Asta-i singurul motiv pt. care lumea cauta si alte laboratoare in afara Medsanei: Banutzul!
Lordra
papu spune:
eu zic ca accidente se pot intampla la orice laborator. chiar pe acest site am auzit pe cineva care s-a plans si de Medsana. asa ca...
intradevar la Medicover si pe mine ma deranjeaza timpul mai mare de asteptare. dar asta mi-au explicat ei e din cauza ca asteapta sa se stranga mai multe probe ca sa le faca cu acelasi kit, ca sa fie pretul pe proba mai mic. dar kiturile sunt aceleasi in principiu.
eu pana acum n-am avut probleme la Medicover niciodata.
toxoplasmoza mi-am facut-o acolo prima data si pt ca IgG imi iesise un pic marit (desi IgM-ul era negativ), am repetat-o si la Medsana la interval de cateva zile si mi-au iesit aceleasi rezultate.
la Medicover m-a costat 630 mii (igm+igg) si a fost gata in 8 zile lucratoare (deci 2 sapt), iar la Medsana 940 mii si au fost gata a doua zi (desi pe site la ei scria 2-3 zile lucratoare).
concluzia pe care am tras-o eu: daca vreau rezultate rapide (1-3 zile) ma duc la Medsana desi sunt ceva mai scumpi, daca nu ma duc la Medicover.
lavi02 spune:
Lordra, banii ii iau si eu de la altceva, ca asta e. Insa eu n-am de facut chiar 10 analize de-astea scumpe. De acord cu voi ca preturile la Medsana sunt foarte mari, ai zice chiar nesimtite.
Avalon, la Cantacuzino IgM de Toxoplasma e 400.000, iar la Medsana e 490.000. Eu numai IgM-ul mi-l fac, ca celalalt indiferent cum iese, tot aia e, n-are treaba cu sarcina.
La CMV e mai mare diferenta, la Medsana e 600 IgM-ul, la Cantacuzino 400 pt IgM cu metoda Eliza.
Care sunt conditiile la Cantacuzino, se poarta civilizat cu tine? Eu de obicei lesin cand mi se ia sange si trebuie sa stau culcata un timp.
lordra spune:
Lavi, toata lumea de la Cantacuzino este de o gretzosenie terifianta. De obicei sunt niste cozi ingrozitoare iar sala de asteptare e holul nedotat cu scaune si, implicit, peretzii pe care-i sprijini asteptand sa-ti vina randul.
Platesti o gramada iar personalul se poarta de parca ti-ai face analize moca (adica cu curu', iertata-mi fie expresia), unde ei ies in pierdere.
Plus de asta, eliberarea rezultatelor se face doar intre orele 11-13, de parca am fi cu toate casnice si avem timp liber berechet la pranz.
Ce mai...conditzii de spital de stat cu preturi de mare laborator fitzos.
Ce mai...Indezirabil!
Lordra
lavi02 spune:
Lordra, nasoala treaba, bine ca mi-ai zis. Io' la 26 de ani cu o nastere fara anestezie la activ mi-e frica de luat sange si lesin daca nu ma intind imediat sau daca ma ridic prea repede de la orizonala dupa analize. Asa ca nu e Cantacuzino de mine, n-o sa stea aia la "mofturile" mele.
rainheart spune:
Ma bag si eu in vorba... am aflat azi preturi pt toxoplasma: 350.000 lei IgM (la fel si IgG), listeria: 450.000 lei si CMV: 350.000 lei IgM (la fel si IgG) la MedLife.
Eu trebuie sa fac analizele astea la recomandarea medicului pt a fi in curand o graviduta sanatoasa (ma pregatesc sa devin
)
Stiti ceva de bine (sau de rau) de MedLife? Ca preturi stau putin mai bine.
Pupici la mamici!
teolinda spune:
Lordra eu am fost vinerea trecuta la IDS Lab. pe Dorobanti si mi-au facut urmatoarele analize:
- din sange: Toxoplasma si Rubella
- din secretie: Chlamydia, Mycoplasma,Ureaplasma
Cost: 2.650.000 lei
Succes!
10+
teolinda spune:
Lavi, la IDS vreau sa-ti spun ca asistentele sunt super dragute si amabile..si te aseaza culcata daca lesini.. (chiar era o doamna langa mine care avea probleme si au intins-o dupa care s-au purtat atat de frumos cu ea..a lasat-o sa-si revina i-a oferit un pahar cu apa...a intrebat-o daca mai doreste sa stea acolo pana se simte in siguranta).
Asadar pana in acest moment au fost OK...
Rezultatele analizelor mi-au spus ca dureaza o sapt. daca este infectie.
Eu inca nu le-am solicitat pentru ca deocamdata nu ma grabesc, urmand sa merg la medic abia pe 23 iunie, insa saptamana viitoare o sa merg sa le ridic. Dupa aceea ma voi putea pronunta asupra corectitudinii testelor.
Sanatate multa si analize beton
10+